Ynt: Dacia Duster Muhabbet Köşesi
Hiç üşenmeden 71 sayfayı okudum 2 hafta boyunca.
Forum başlığı kalabalık olmuş ve ilginç bilgilerle dolu olmuş. Gerçekten keyifle okudum =)
Yarın (Pazartesi günü) Dacia Duster satın almak konusunda karar vermeyi düşünüyorum.
Yeni satın alacağım araç konusunda kriterlerim:
* Vergi Türkiye standartında en düşük seviyede olacak (1.6 barajı geçmeyecek)
* Dizel tercihimdir (LPG'den hoşlanmam, ama masraf az olsun isterim)
* 5 kapılı olacak (70'lerde anam babam var, hastane ziyareti eksik olmuyor)
* Konfor konusunda eşiğim klimalı oluşu. Antalya'da ikamet ediyorum.
* Aracın arızası için serviste vakit harcanılmayacak.
* Köy kesiminde sıkıntı yaratmayacak.
Benim en çok merak ettiğim konu; son madde.
Bozuk yolda karşıma çukur çıkacak mı diye endişelenmeden kullanabileceğim, ticari olmayan araç arıyorum.
Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Sayın Platanouse
Hoşgeldiniz.
Demek 71 sayfayı okudunuz! Tebrikler. Bu ne azim arkadaş.
Bir de benim açtığım "Bir Duster aldım"ı da okuyarak kişisel deneyimlerimi görebilirsiniz. Gerçi araya bazı maydanozlar karıştı ve lüzümsuz bilgiler doldu, ama çok da uzun değil. Orada, benim gibi bir amatörün tamamen kendi izlenimleri var.
Son madde için hiçbir kaygınız olmasın. Gerçi bu Duster denilen makina daha yeni olduğu için, mesela amortisörlerinin dayanıklılık derecesi nedir kimse bilmiyor. Kendimden örnek vereyim; öyle "önümde çukur var, kasis yapılmış, hız kesicide zıplarım da bir yeri kırılır" diye bir kaygım yok. Küçük otolar fren yaparken ben sadece havaya zıplamayacak kadar hız kesiyorum, o kadar.
Belediyenin köy yolları gibi şehirçi yollarında hiç de kaygılanmıyorum. Gayet de güzel ve rahat oluyor. Ama süspansiyon sisteminin dayanıklılığı ne kadar olur, onu bilemem. Deneyerek öğreneceğiz.
Kasisli yollarda yolculuk çok hoş. Hoplama zıplama yok. Senin ihtiyarların yaylana yaylana gideceklerine garanti veririm. (Çünkü ben de ihtiyarları yayla yollarında (köy yollarında değil) gezdirmiştim de büyük keyif almışlardı ilk aldığımda. Yani denenmiştir.
En deneyimli kişi bu forumda ümiterkandır. Onu da anlamış olmalısın.
Hayırlı olur inşaallah.