Dacia Duster Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,268
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 477,275
Ynt: Dacia Duster Muhabbet Köşesi

Hazır laf açılmışken sorayım :smiley:
Bu ön ve arka Demir muhabbetine bir ara ceza kesiliyor deniliyordu...Bu konuda bilgisi olan varmı arkadaşlar?

Etiketler

Yanlıs bilmiyorsam kazaya karıstıgınız anda kusurlu konuma düşüyorsunuz demirden dolayı kasko falan tamir ücretinizi ödemiyor. Hyundai Panelvanımıza carpmışlardı sanayide usta ilk önce onu cıkartmıstı bu sekilde kasko sizi suclu duruma sokar dierek =)

AL1820' Alıntı:
abartmayın eskiside o kadar kötü değil
Eski kasa bir radyo,tek dokunuşu bile olmayan cam açma butonları, symbollerde bile varken dusterda olmayan otomatik klima vs.. Bunlar bence eski kasayı satıp,makyajlı kasa Duster almak için yeterli bir mazeret olarak görülebilir :D
Bence "o kadar kötü." Ama böyle de seviyoruz ne yapalım :D

[attachment=1]
Otomatik vites, yeni kokpitli ve cam açma düğmeleri kapılarda olan Duster çıktığına göre, bence aracın eksiği kalmadı sayılır. Dijital klima vs. şeyleri saymıyorum. Bu şekilde tahmin ediyorum Türkiye'ye bu aracı getirmezler.Şayet getirirlerse Qashqai satışlarını veya diğer Renault satışlarını çokca aşağıya çekecektir. Ama şu da var ki Dünya'da bu şekilde bir Duster varken elbet Türkiye'ye gelmemesi saçma olur. Umarım çok geciktirmezler bu durumu.

4112652.jpeg

Hiç üşenmeden 71 sayfayı okudum 2 hafta boyunca.
Forum başlığı kalabalık olmuş ve ilginç bilgilerle dolu olmuş. Gerçekten keyifle okudum =)
Yarın (Pazartesi günü) Dacia Duster satın almak konusunda karar vermeyi düşünüyorum.

Yeni satın alacağım araç konusunda kriterlerim:
* Vergi Türkiye standartında en düşük seviyede olacak (1.6 barajı geçmeyecek)
* Dizel tercihimdir (LPG'den hoşlanmam, ama masraf az olsun isterim)
* 5 kapılı olacak (70'lerde anam babam var, hastane ziyareti eksik olmuyor)
* Konfor konusunda eşiğim klimalı oluşu. Antalya'da ikamet ediyorum.
* Aracın arızası için serviste vakit harcanılmayacak.
* Köy kesiminde sıkıntı yaratmayacak.

Benim en çok merak ettiğim konu; son madde.
Bozuk yolda karşıma çukur çıkacak mı diye endişelenmeden kullanabileceğim, ticari olmayan araç arıyorum.

Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Sayın Platanouse

Hoşgeldiniz.

Demek 71 sayfayı okudunuz! Tebrikler. Bu ne azim arkadaş.
Bir de benim açtığım "Bir Duster aldım"ı da okuyarak kişisel deneyimlerimi görebilirsiniz. Gerçi araya bazı maydanozlar karıştı ve lüzümsuz bilgiler doldu, ama çok da uzun değil. Orada, benim gibi bir amatörün tamamen kendi izlenimleri var.

Son madde için hiçbir kaygınız olmasın. Gerçi bu Duster denilen makina daha yeni olduğu için, mesela amortisörlerinin dayanıklılık derecesi nedir kimse bilmiyor. Kendimden örnek vereyim; öyle "önümde çukur var, kasis yapılmış, hız kesicide zıplarım da bir yeri kırılır" diye bir kaygım yok. Küçük otolar fren yaparken ben sadece havaya zıplamayacak kadar hız kesiyorum, o kadar.

Belediyenin köy yolları gibi şehirçi yollarında hiç de kaygılanmıyorum. Gayet de güzel ve rahat oluyor. Ama süspansiyon sisteminin dayanıklılığı ne kadar olur, onu bilemem. Deneyerek öğreneceğiz.

Kasisli yollarda yolculuk çok hoş. Hoplama zıplama yok. Senin ihtiyarların yaylana yaylana gideceklerine garanti veririm. (Çünkü ben de ihtiyarları yayla yollarında (köy yollarında değil) gezdirmiştim de büyük keyif almışlardı ilk aldığımda. Yani denenmiştir.

En deneyimli kişi bu forumda ümiterkandır. Onu da anlamış olmalısın.

Hayırlı olur inşaallah.

Cam açma düğmelerinin, tek tuşla açma özelliği kazanması ile ilgili bir video ;)

http://www.youtube.com/watch?v=Gx3H04mxao4

olay budur :Dvgerçekten çok ihtiyaç oluyor bu özelliğe..acaba garantiyi bozmadan basit bir işlemle yapılabilirmi ???

;D ümit kardeşim Allah da seni güldürsün inşallah nerden buluyorsun bu videoları ;D

geçen hafta arabayı alır almaz memlekete izne gittim gölbaşından sonra öyle bir doluya yakalandım ki, dolunu büyüklüğü zeytinden büyüktü.O an sığınacak benzinlik vs. yoktu ve 70-80km/h süratle 10-15dk. seyrettim.. dolu esnasında da çoğu kez ağlamaklı oldum.Yeni araba üstü mantar gibi olmuştur diye ama eşim hep nazarlığı olur boş ver şeklinde rahatlatmaya çalıştı..Derken benzinlik ufukta gözüktü ve mecburi duraklama vakti , tabiki kaporta kontrolü şart, derin bir nefes; OH ÇOK ŞÜKÜR TEK BİR NOKTA YOK ;D ;D ;D anlıyacağınız kaporta benim testimden geçti ;)

ümiterkan' Alıntı:
Cam açma düğmelerinin, tek tuşla açma özelliği kazanması ile ilgili bir video ;)

http://www.youtube.com/watch?v=Gx3H04mxao4

http://www.modacar.com.tr/urun/modacar-otomatik-cam-kaldirma-modulu-4-cam-341406.aspx
sanırım linkteki madül ile otomatik cam kaldırma işlemi gerçekleşebilir..

Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle diğer başlığa attığım mesajı bu sayfaya aktardığınız için olguncandan'a teşekkür ederim.
Bir de, herkesin bana söylediği şu: 4x4 alma, başına iş açarsın diyorlar.
Benim bildiğim kadarı ile; 2010 yılından itibaren arazi aracı ile otomobil sınıfındaki araçların vergileri aynı ve motor hacmine göre belirleniyor.
Dolayısı ile Duster aracımız 1300 - 1599 bandına giriyor diye yorumluyorum bu durumu.
Bilgilerim yanlışsa düzeltirseniz çok memnun olurum.
Herkese keyifli sürüşler,

Platanouse' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle diğer başlığa attığım mesajı bu sayfaya aktardığınız için olguncandan'a teşekkür ederim.
Benim bildiğim kadarı ile; 2010 yılından itibaren arazi aracı ile otomobil sınıfındaki araçların vergileri aynı ve motor hacmine göre belirleniyor.
Dolayısı ile Duster aracımız 1300 - 1599 bandına giriyor diye yorumluyorum bu durumu.

4x4 Dusterın vergisi aynı motor hacmindeki binek arabalarla aynı. Vergi açısından bir fark yok.

Platanouse' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar,

Sevgili Platanouse, öncelikle forumumuza hoşgeldiniz, "4x4 alma, başına iş açarsınız diyenlere" kulak asmayın. O kişilerin dünyadan habersiz olduklarını söyleyebilirim. Vergi konusu şöyle; 4x4 Duster'ın vergisi piyasadaki megane veya symbol'ün vergisi ile aynıdır. Bundan dolayı hiçbir endişeniz olmasın. Ek olarak şunu söyleyebilirim ki ; yeni vergilendirme sistemi geleceği söyleniyor. Bu sistemde eski sisteme ek olarak Carbon salınım oranlarında düşük miktarlara sahip araçlar çevreci olduğu için daha az vergi ödeyecek veya diğer çevreci olmayanlar daha fazla vergi verecek. Bu da demek oluyor ki Duster 1500cc motor hacmiyle, 145gr Carbon salınımı ve Euro V motor seçeneği ile gayet çevreci bir oto. Yani şu an için ve gelecek için vergisi en düşük araçlardan biri ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR