Dacia Duster Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,268
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 477,282
Ynt: Dacia Duster Muhabbet Köşesi

ford yada wv asla almam
bu araç sahiplerinin beğenmedikleri pejo
bunlardan 10 kat iyidir.

Etiketler

Allah Allah wv 'nin böyle sorunlar yapması üzdü beni acıkcası, wv'yi her zaman güvenmişimdir oysa ki, gerçi sağımda solumda wv kullanan bir arkadaşım var sadece onunda bi sorunu yok..

Bir golf paylaşılmış beyaz donanım olarak boş, arkadaşımda ki de aynısı araç bomboş ve aynı paraya aldık, değer mi o paraya değebilirde değmeyebilirde, nerden bakıldığına bağlı, koltuk sistemi olsuın iç yapısı ve ses sistemi olsun kaliteli, bunun haricinde normal araç ama şöylede birşey var, dışarda ki ambiyans içte yok o yüzden duster 'ı tercih ederim kullanışlılık açısından bu fiyata en azından.. Wv'nin donanımı aşırı zengin, araca tüm donanımları eklemeye çalıştığınızda araç 75 bin 'e kadar çıkıyor. Bence normal bir araba tüm bu zenginlik ve detaylar için alınır kullanılır zevkine varılır, yoksa bi reno brodway 'den ne farkı kalır o aracın? Benim mantığım böyle açıkcası.

fbmy' Alıntı:
Bu yorum bence bir talihsizlik örneğidir.Dikkat edin bence diyorum. Kıyaslanması bile hatadır !

hepsinden kullanmış biri olarak bence değildir... sıfır polom çok arıza çıkardı, iki farklı model sıfır aldığım corsam harikaydı
bir kere bile arıza yapmadı(ikisinide 130ar bin km civarı kullandım) fordum olmadı ama kiralayıp kullandığım focus u beğenmedim
dizel 307 yide 30.000km kullandım sadece yağ ve fren balatası parası ödedim. yol tutuşu, frenleri, görüş açıları bana forddan daha iyi geldi.
(tabi donanımları farklıydı 4 disk vs).
bunlar benim tecrübelerim bununla beraber araba işinin biraz şans işi birazda subjektif değerlendirmeler olduğunu unutmamalıyız bence.

Aslında şu anda Duster sahibi olan arkadaşlar daha önce hangi araçları kullandıklarını ve neden Duster aldıklarını yazarsa iyi olur. Hem önceki araçlarından memnun olup olmadıklarını veya ne tür bir beklenti ile Duster'ı aldıklarını daha iyi anlamış oluruz.

arkadaşlar duster'ın sitesinden teknik özelliklerini incelerken dikkatimi çekti! Far ayar kumandasından bahsetmiyor fakat yanlış anımsamıyorsam direksiyonun sol alt tarafında böyle bir kumanda var!

ttn' Alıntı:
arkadaşlar duster'ın sitesinden teknik özelliklerini incelerken dikkatimi çekti! Far ayar kumandasından bahsetmiyor fakat yanlış anımsamıyorsam direksiyonun sol alt tarafında böyle bir kumanda var!

Araçta böyle bir özellik var ama siteye koymayı gerek görmemişler demek ;D

evet bu başlıkta güzel ayrıca "duster hakkında soru-cevap" şeklinde yeni arkadaşlarıda yani benim gibi ;D aydınlatıcı bir başlıkta fena olmaz hani ;)

Herkese iyi akşamlar, kazasız belasız yollar..
Ben başlayayım o zaman anlatmaya.. Bir gün babanın kanına girilir, Renault bayisine gidilir, Duster incelenir, arazide test edilir, beğenilir, ertesi hafta 2007 model 42000 km astra classic satılır; üç gün sonra da 4x4 duster'ımızı almaya gidilir. Bizim tarafta olaylar böyle gelişti. ;D
Baba-oğul her hafta sonu ava gidiyoruz; av sezonu olmayınca her hafta sonu köye, bahçeye veya pikniğe gidiyoruz. Bu nedenle araç 4x4 olmalı idi. Önceki aracımızın Astra olmasından dolayı biraz konfor da olsun hani diyorduk. Dizel bir araç olsun ve 45.000 TL den pahalı olmasın ayrıca 0 km. olsun (en önemli kriterlerden biri idi.) diye yola çıkınca, Türkiye pazarında bu istekleri harfiyen karşılayacak tek araba bizi Dacia bayisinde bekliyordu :D Çok da şanslıydık, siparişten 3 gün sonra teslim alındı araba. Burada okuyorum ki aynı özelliklere 2 ay süre veriyorlarmış.

Ben de yazayım...

4x4 araçları tanımadan önceydi.

Yıl 2006, Araç arıyorum. Altı yüksek olsun az yaksın. Servis ve bakım masrafları Rize'de sorun çıkarmasın istiyorum. Rize'de Renault, Mitsubishi, Ford, Fiat ve Hyundai yetkili satıcı ve servisleri var. Sonunda bana uygun aracın 1.6 TDCI Ford Fusion olmasına karar verip bayiye gittim. Aracı test edip satın aldım. İlk aracım olduğu için çok sevdim. Altı yüksek olduğu için her yere gidebiliyordum.

Yıl 2007, babama dağ dere tepe acımadan binebileceği bir araç arıyoruz. Çok Temiz ve 4500TL'ye 91 Model LPG'li bir Niva bulduk. 4x4 araçla ilk tanışmam böyle oldu. Niva'yı babamdan daha çok ben kullanmaya, dağ dere tepe gezmeye başladım. Niva'yı o kadar çok sevdim ki 2006'da 30.000TL verip aldığım Fusion artık bana basit ve değersiz bir makine gibi gelmeye başladı. Artık 2 çeker araçları bana birisi bedava verse, almaz duruma gelmiştim.

Yıl 2008, kardeşim de araç almak istiyordu. Kafasında Renault Twingo vardı. Zar zor vazgeçirip ona da 2006 Model Suzuki Jimny aldık. İstanbul'da küçük oluşu ve kaldırımlara rahat çıkabiliyor oluşundan çok sevmişti. Yazın Rize'ye gelip yaylarda offroad yapmak istiyordu artık.

Yıl 2009, kardeşim askere gidince Jimny bana kaldı. Fusion'u artık hiç kullanmıyordum. Erolla birlikte boş zamanlarda iki Jimny dağ dere tepe geziyorduk. Bu arada kardeşim askerden gelmeye yakın aracı ilana çıkardım. 2010 Mart ayında aracım satıldı. Daha önce almayı çok istediğim 4 çeker araçlar, iş ciddiye binmeye ve tek araç olacağından tek tek elemeye başladım. Yakıt, vergi, yedek parça vs. Bana en makul gelen araç 2.el 2007 Model Suzuki Grand Vitara 1.9 DDiS'di(44-48.000TL idi). Trabzon'da 2.el bir tane bulmuştum. Sıfırını alamazdım zaten. Baktığım araç pek temiz değildi buralarda pek de bu araçtan olmadığı ve servisi sıkıntılı olduğu için araçtan soğudum. 4x4 tutkusu malum nedenlerden ötürü yerini kararsızlık ve karamsarlığa bırakmıştı. Ne alacağımı bilemez bir duruma gelmiştim. Öyle ki bir anlık gaflet anıma denk gelmiş olsa gerek 2010 Model Fiat Doblo almayı bile düşündüm dizel diye. İnsanın kafası karışıyor belli bir noktadan sonra ne yapayım :smiley:

Yıl 2010 Nisan ayı, Duster'ın dünyada satışa çıktığını duydum. Özelliklerini öğrenince, işte aradığım araç bu dedim. :smiley: Hem Fusion'da, Jimny'de ve Niva'da olmayan bağımsız süspansiyonlu konfor, Hem Jimny ve Niva'da olmayan Dizelin gücü ve yakıt ekonomisi, hem az vergi, hem kendini kanıtlamış Nissan 4x4 sistemi, hem Rize'de yetkili servis ve yedek parça. Daha ne isteyebilirdim ki. Aracı 2010 Haziran ayında sipariş verip 4 ay sonra teslim aldım. Artık Duster'ı kolay alıp zor vazgeçeceklerden biriyim.

Saygılar

Vay be :smiley:
Tüylerim diken diken oldu, ne Dustermış arkadaş :D

Şaka bir yana nasıl Duster patlama yaptı demi satışlarda.
Ben Bolu'da net bir şekilde görebiliyorum, heryer Duster oldu...

bu arkadaşların tek farkı ne istediklerini iyi biliyorlar,
hepsi iyi birer tüketici

AL1820' Alıntı:
bu arkadaşların tek farkı ne istediklerini iyi biliyorlar,
hepsi iyi birer tüketici

İyi tüketici denildiğinde bende üreticilerin istediği gibi bir tüketici profili uyanıyor. Sorgulamadan körü körüne alıp hemen tüketen. Arkadaşlar varya iyi tüketicidir. Haftaya gelir bi daha alır gibi. ;) Bilinçli demek istediniz heralde ... ;D

İyi akşamlar sevgili halkımıza.

Ümiterkan, öyle bir anlatmışsın ki, sanki aşk masalı gibi. ;D Ve aşık özlemle beklediği sevgilisine kavuştu....

Arkadaş, yeşilçam senaryosu olur bu hikaye ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR