Ynt: Dacia Duster Muhabbet Köşesi
Ben de yazayım...
4x4 araçları tanımadan önceydi.
Yıl 2006, Araç arıyorum. Altı yüksek olsun az yaksın. Servis ve bakım masrafları Rize'de sorun çıkarmasın istiyorum. Rize'de Renault, Mitsubishi, Ford, Fiat ve Hyundai yetkili satıcı ve servisleri var. Sonunda bana uygun aracın 1.6 TDCI Ford Fusion olmasına karar verip bayiye gittim. Aracı test edip satın aldım. İlk aracım olduğu için çok sevdim. Altı yüksek olduğu için her yere gidebiliyordum.
Yıl 2007, babama dağ dere tepe acımadan binebileceği bir araç arıyoruz. Çok Temiz ve 4500TL'ye 91 Model LPG'li bir Niva bulduk. 4x4 araçla ilk tanışmam böyle oldu. Niva'yı babamdan daha çok ben kullanmaya, dağ dere tepe gezmeye başladım. Niva'yı o kadar çok sevdim ki 2006'da 30.000TL verip aldığım Fusion artık bana basit ve değersiz bir makine gibi gelmeye başladı. Artık 2 çeker araçları bana birisi bedava verse, almaz duruma gelmiştim.
Yıl 2008, kardeşim de araç almak istiyordu. Kafasında Renault Twingo vardı. Zar zor vazgeçirip ona da 2006 Model Suzuki Jimny aldık. İstanbul'da küçük oluşu ve kaldırımlara rahat çıkabiliyor oluşundan çok sevmişti. Yazın Rize'ye gelip yaylarda offroad yapmak istiyordu artık.
Yıl 2009, kardeşim askere gidince Jimny bana kaldı. Fusion'u artık hiç kullanmıyordum. Erolla birlikte boş zamanlarda iki Jimny dağ dere tepe geziyorduk. Bu arada kardeşim askerden gelmeye yakın aracı ilana çıkardım. 2010 Mart ayında aracım satıldı. Daha önce almayı çok istediğim 4 çeker araçlar, iş ciddiye binmeye ve tek araç olacağından tek tek elemeye başladım. Yakıt, vergi, yedek parça vs. Bana en makul gelen araç 2.el 2007 Model Suzuki Grand Vitara 1.9 DDiS'di(44-48.000TL idi). Trabzon'da 2.el bir tane bulmuştum. Sıfırını alamazdım zaten. Baktığım araç pek temiz değildi buralarda pek de bu araçtan olmadığı ve servisi sıkıntılı olduğu için araçtan soğudum. 4x4 tutkusu malum nedenlerden ötürü yerini kararsızlık ve karamsarlığa bırakmıştı. Ne alacağımı bilemez bir duruma gelmiştim. Öyle ki bir anlık gaflet anıma denk gelmiş olsa gerek 2010 Model Fiat Doblo almayı bile düşündüm dizel diye. İnsanın kafası karışıyor belli bir noktadan sonra ne yapayım
Yıl 2010 Nisan ayı, Duster'ın dünyada satışa çıktığını duydum. Özelliklerini öğrenince, işte aradığım araç bu dedim.
Hem Fusion'da, Jimny'de ve Niva'da olmayan bağımsız süspansiyonlu konfor, Hem Jimny ve Niva'da olmayan Dizelin gücü ve yakıt ekonomisi, hem az vergi, hem kendini kanıtlamış Nissan 4x4 sistemi, hem Rize'de yetkili servis ve yedek parça. Daha ne isteyebilirdim ki. Aracı 2010 Haziran ayında sipariş verip 4 ay sonra teslim aldım. Artık Duster'ı kolay alıp zor vazgeçeceklerden biriyim.
Saygılar