Dacia Duster Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,268
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 477,282
Ynt: Dacia Duster Muhabbet Köşesi

yok dusteri satim, eski japon-amerikan alim çıkim dağa-dereye diyom... onlarda genelde bakım masraflı,çürük, dizeli az ve sorunlu, veya motor hacmi buyuk ve tüplü yanık motor oluyo... napcamı şaşırdım... hard-extrem prof. offroadcı abilerimiz ne düşünür accep... ??? ;D

Etiketler

servise götürdüm ama servis sorun yok düşer dedi amma hiç öyle görünmüyo..devamlı auto modunda kullanıyorum onun etkisi varmıdır acaba şimdi 2 wd konumuna aldım öyle deneyeceğim bakalım...olmasa yine servise götüreceğim

asur2' Alıntı:
servise götürdüm ama servis sorun yok düşer dedi amma hiç öyle görünmüyo..devamlı auto modunda kullanıyorum onun etkisi varmıdır acaba şimdi 2 wd konumuna aldım öyle deneyeceğim bakalım...olmasa yine servise götüreceğim
sorunu çözmüşsünüz...

bilalr' Alıntı:
yok dusteri satim, eski japon-amerikan alim çıkim dağa-dereye diyom... onlarda genelde bakım masraflı,çürük, dizeli az ve sorunlu, veya motor hacmi buyuk ve tüplü yanık motor oluyo... napcamı şaşırdım... hard-extrem prof. offroadcı abilerimiz ne düşünür accep... ??? ;D
Bilal bey abicim boşver sen Japoncukları, eskileri meskileri... Vaktini dağlarda tepelerde çayırlarda ovarlarda geçir, sanayi köşelerinde geçirceene... :p Fazla da takmamak lazım bu yakıt mevzuuna, sonuçta eskicilerin arayıp da bulamadığına biz burun kıvıryoz bea... :eek: :eek:

Fiat albeanın şehir içinde 6,0 lt yaktı bir ortamda 6,6 lt yakıt yakan dustere konuşmak anlamsız bence işte size bir örnek:

FİAT ALBEA 1,3 MULTİJET
ADANA - KARATAŞ ARASI 45 KM. DÜM DÜZ YOL
HIZIM 110 KM Yİ GEÇMEDİM
ORTALAMA TÜKETİM : 5 LT.

BİR HAFTA SONRA

DACİ DUSTER 1,5 DCİ 110 HP 4X4
HIZIM 100 KM. Yİ GEÇMEDİM
ÇEKER MODU: 2 WD DE
ORTALAMA TÜKETİM: 5,8 LT.

Yanımda Adana'nın büyük galericilerinden Ali ağbim le balık yemeğe gidiyoruz, dönüşte ekranda 5,8 değerini görünce paşam bu arabanın değerini bil benim captiva 65 lt. mazotla 600 km. bile gitmiyor sen biliyorsun dediğini sizlerle paylaşmak istedim

KAR KAPLANI' Alıntı:
Fiat albeanın şehir içinde 6,0 lt yaktı bir ortamda 6,6 lt yakıt yakan dustere konuşmak anlamsız bence işte size bir örnek:

FİAT ALBEA 1,3 MULTİJET
HIZIM 110 KM Yİ GEÇMEDİM
ORTALAMA TÜKETİM : 5 LT.

BİR HAFTA SONRA

DACİ DUSTER 1,5 DCİ 110 HP 4X4
HIZIM 100 KM. Yİ GEÇMEDİM
ÇEKER MODU: 2 WD DE
ORTALAMA TÜKETİM: 5,8 LT.

Yanımda Adana'nın büyük galericilerinden Ali ağbim le balık yemeğe gidiyoruz, dönüşte ekranda 5,8 değerini görünce paşam bu arabanın değerini bil benim captiva 65 lt. mazotla 600 km. bile gitmiyor sen biliyorsun dediğini sizlerle paylaşmak istedim

araç uzun yolda bu dediğiniz 5-6 litre değerlerini yakalıyor ama iş şehir içine girince %50 daha fazla yakıyor.. şehir içi ortalamasının 9 litreden aşağı olduğunu düşünmüyorum kendi aracımın.. kullanımımın %90 ı 2WD de çıktığım en yüksek devir 2500-3000 o da vites değiştirinceye kadar.. kalkarken yani.. agresif sürmüyorum birden yüklenmiyorum yokuş çıkarken hiç boğmuyorum yormuyorum, aracın istediği rahat gittiği viteslerde gidiyorum yine de ortalamam 7.8 lt şu anda.. belki 20.000 bakımından sonra değişir değerler ama sanmıyorum..

nhcteam kardeşim hemşerim diyim daha doğru olur. Eşim öğretmen 5 gün boyunca aracı hep o kullanıyor geçen hafta ondan habersiz bilgisayarın değerlerini sıfırladım cumartesi değerlere baktığımda 125 km yol yapmış ortalama tüketimi 6,8 lt. deydi. :smiley: ;)

7 lt yi görsem öpüp başıma koyacam.. 9 lt nin altına düşemedikki.. :mad:

KAR KAPLANI' Alıntı:
nhcteam kardeşim hemşerim diyim daha doğru olur. Eşim öğretmen 5 gün boyunca aracı hep o kullanıyor geçen hafta ondan habersiz bilgisayarın değerlerini sıfırladım cumartesi değerlere baktığımda 125 km yol yapmış ortalama tüketimi 6,8 lt. deydi. :smiley: ;)

hemşerim bende yada aracımda sorun var o zaman hemde bariz ;D ;D kısmet olursa bir hafta sonu görüşelim.. adana da okudum bende 4 sene çukurova da ikinci memleketim sayılır ;)

nhcteam' Alıntı:
hemşerim bende yada aracımda sorun var o zaman hemde bariz ;D ;D kısmet olursa bir hafta sonu görüşelim.. adana da okudum bende 4 sene çukurova da ikinci memleketim sayılır ;)

Beklerim hemşerim gel sana bir el kıyması yediririm ;) özlemişindir.

Aynı motorlarda çok farklı sonuçlar çıkıyor..Ölçme yöntemlerinde mi hata var,motorların fabrika çıkışlarında kalibrasyon ayarları mı farklı? Dizel motorlardan fazla anlamıyorum, benzinli motorlarda karbüratörlerde hava/benzin ayarı olur. Dizellerde araçlar hepsi yakın yaşlarda olduğu için parça-bakım farkı yok. Aklıma motorların farklı kalibrasyonlarda olduğu ihtimali geliyor. Enjektör, mazot pompası, hava filtresi ayarı ve bilgisayar yazılımları bileşenlerinde nerede farklılık olabilir. Duster renault motorların bu farklı yakışlarına, motordan anlayan arkadaşların fikirleri ile bir teşhis koyalım ve sorunu çözmeye çalışalım..

mimar_ankara' Alıntı:
Aynı motorlarda çok farklı sonuçlar çıkıyor..Ölçme yöntemlerinde mi hata var,motorların fabrika çıkışlarında kalibrasyon ayarları mı farklı? Dizel motorlardan fazla anlamıyorum, benzinli motorlarda karbüratörlerde hava/benzin ayarı olur. Dizellerde araçlar hepsi yakın yaşlarda olduğu için parça-bakım farkı yok. Aklıma motorların farklı kalibrasyonlarda olduğu ihtimali geliyor. Enjektör, mazot pompası, hava filtresi ayarı ve bilgisayar yazılımları bileşenlerinde nerede farklılık olabilir. Duster renault motorların bu farklı yakışlarına, motordan anlayan arkadaşların fikirleri ile bir teşhis koyalım ve sorunu çözmeye çalışalım..

Araçlarda tüketim;

* Şöför faktörüne,
* Mevsim Faktörüne
* Yakıt Faktörüne
* Yükseklik (rakım) faktöreüne (mevsimden bağımsız olarak)
* Yol faktörüne
* Rodaj faktörüne
ve şu an aklıma gelmeyen başka muhtemel faktörlere göre değişiklik gösterir.

Eğer 2 farklı duster'ın yakıt tüketimi karşılaştırılacaksa, yukarıdaki faktörlerin birbirine en yakın olduğu araçlar karşılaştırılırsa daha doğru sonuçlar elde edilir...

Araç motor kalibrasyonundan önce yukarıdaki etkenler dikkate alınmalı, eğer gene anormal değerler elde ediliyorsa, sonra motor kalibrasyonu/fabrika ayarı konusun düşünülmesi/araştırılması daha doğru olur.

merhaba arkadaslar

1.5 dci 11o bg motor icin sehir ici ortalamasi sakin kullanimda % 6 / 7 dir
bunun uzerimdeki tuketimler ciddi soru isaretidir hele hele % 9 cok ciddi bir rakam
2250 kg 2000 cc 170 bg arac yakiyor % 9 yakit
yuksek yakit tuketen araclar servisde
hava filtresi ' lastik basinclari ' enjektorler ve en onemlisi ECU daki program mutlaka kontrol edilmelidir selamlar ...

KAR KAPLANI' Alıntı:
Beklerim hemşerim gel sana bir el kıyması yediririm ;) özlemişindir.

konu birraz duster dışında oldu ama neticede muhabbet köşesi.. ;) adananın en çok iki şeyi aklımda kaldı; birincisi yemekleri, ikincisi adanalı arkadaşlarımla kurduğum dostluklar.. gerçekten güzel günler yaşadım güzel dostluklar kurdum.. adana nın insanı gerçekten başka..misafirperver, mert, delikanlı, sırdaş vs.. film şeridi gibi geçirdin hemşerim herşeyi gözümün önünden vallaha :-\ kısmetse gelmeden önce mutlaka yazarım sana görüşürüz umarım :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR