Dacia Duster Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,268
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 477,328
Ynt: Dacia Duster Muhabbet Köşesi

Benim de yakıt durumu değişken gidiyor ama fazla yaktığını söyleyebilirim.Araç 8000e geldi..4x4 90 bg. dci. Uzun yolda 400 km de 23-24 litre yakıyor. 24/4= 6 litre/100 km civarı. Ancak şehir içi çok fazla, 45 litre ile 600 yapıyor, 45/6=7,5 litre/100 km. Kış ayları yakışı arttırır deniyor, bir de ağır kar lastiği de yakıtı arttırıcı bir unsur sanırım. Rodaj bitti, bahar gelsin, ılıman hava ve standart lastikle ne olacak bakalım..

Etiketler

bilalr' Alıntı:
yakıt işi sorun ... benım 4x4 rodajda, 1.600.km... genelde shell alıyorum, yakıt ort şehiriçi 8.5-9.lt.civarı geziyor... rodaj 5.000.km. bitsin, başka yakıt firmalara bakacam... az yakan hangısı oursa ona devam edecem... ya gösterge arızalı(sıforlasamda günlük km ve tük.yakıt bıraz yuksek gösteriyor sankı) yada bıraz fazla yakıo şimdilik... katalog yakıt ort.6.5 lt. 4x2 göre mi nedir, 4x2 ayarladım oda 8-8.5 lt. gibi, anlamadım bu işi... yada biz sert kullanıyoz... ???

Bilal bey,
benim araç 4x2 ambiance ve ben çok yaktığını düşünüyorken, sizin değerlerinizi görünce cidden çok şaşırdım,
benim araç 2800km de, şehir için 6.3lt -6.6 lt gibi bir ortalamam var ve ben aracım rodaj bitene kadar çok yakacak herhalde diye kendimi avutuyorum.

Ama siz 4x2 de 8-8.5lt gibi bir değerden bahsediyorsunuz ki bu beni ciddden şaşırttı, yani fazla yaktığını düşünüyorum.

Bu arada ben aracı ne fazla sakin, nede fazla sert kullanıyorum, yeri geliyor nadiren 3.500-4.000 devire kadar çıkıyorum (sadece otobanda ve çok nadir) yeri geliyor ekonomik değerler için 1,500-2,500 devir aralığında kullanıyorum...

Yakıtı PO'dan alıyorum, kesinlikle hep aynı istasyon ve hep aynı pompa

selamlar

Benim araçta 3 500 km de şehir içi 6,5 ile 6,6 lt. arası. Dahada düşeceğini tahmin etmiyorum zaten bu sınıfta bir araç için değerler ideal bence. Şehir dışı dümdüz yolda 45 km. lik 100 km/h geçmedim 5,8 lt. yaktı. Çeker modu hep 2 WD de.

DUSTER 1,5 dci 110 hp 4x4

alala... şehiriçi 4x2 ort. 6 lt... 4x4 ort. 7.lt. civarı normal gibi geliyor da... ??? 2wd de kullanımdım, ort.ş.içi 8-8.5 gezdi... benim 4x4 nıye 8-9 arası geziyor onu anlamıyorum... çokda sert sürmüyom, genelde kısa mesafe oluyor ama bu kadar farkedermi ya... böyle devam ederse satıp 2000-4000 motor(captiva,cheroki,x5,q7,vb) bişi alim bari de yaktığına değsin dicem yani... ;) ??? :-\ arkideş benım yakıt gösterge bozuk yada teknik bir sorun(enjektör-pompa,vb) var... bir ara servise gidem... :(

bilalr' Alıntı:
alala... şehiriçi 4x2 ort. 6 lt... 4x4 ort. 7.lt. civarı normal gibi geliyor da... ??? benim 4x4 nıye 8-9 arası geziyor onu anlamıyorum... çokda sert sürmüyom, genelde kısa mesafe oluyor ama bu kadar farkedermi ya... böyle devam ederse satıp 2000-3000 motor(captiva,cheroki,x5,q7,vb) bişi alim bari de yaktığına değsin dicem yani... ;) ??? :-\ arkideş benım yakıt gösterge bozuk yada teknik bir sorun(enjektör-pompa,vb) var... bir ara servise gidem... :(
arkadaş dert etme ya 110 beygir araç daha az yakmaz.cip bu cip.rahatına gezmene bak .ama diyorsan ki cebimi yakıyor o zaman 3 silindir bir araç alman gerekir.ki bunla kıyaslanamaz bile selamlar

bilalr' Alıntı:
alala... şehiriçi 4x2 ort. 6 lt... 4x4 ort. 7.lt. civarı normal gibi geliyor da... ??? 2wd de kullanımdım, ort.ş.içi 8-8.5 gezdi... benim 4x4 nıye 8-9 arası geziyor onu anlamıyorum... çokda sert sürmüyom, genelde kısa mesafe oluyor ama bu kadar farkedermi ya... böyle devam ederse satıp 2000-4000 motor(captiva,cheroki,x5,q7,vb) bişi alim bari de yaktığına değsin dicem yani... ;) ??? :-\ arkideş benım yakıt gösterge bozuk yada teknik bir sorun(enjektör-pompa,vb) var... bir ara servise gidem... :(

Benzinli araçlar, marşa bas ve git dizel araçlarda, marş bas aracı ısıt sonra git kafasında takılır. Siz şimdi kısa mesafede aracı kullanıyorsunuz araç ısınmıyor hayliyle burda yakılan miktar 8-9 ortalama tüketiyor, siz aracınızı bu ortalama ile stop ediyorsunuz, biraz daha uzun yol yapsanız ortalama değerleriniz 6-7 litre olucak oysaki, ayrıca bu durumdan kurtulmak istiyorsanız 4 tarafı kapalı bir otoparka koyun aracınızı yakıt değerleriniz düşecektir. Dizel motorlar uzun yol ve aşırı kullanıma uygun yapılardır bunuda unutmamak gerekiyor.

SERKANEFE' Alıntı:
Benzinli araçlar, marşa bas ve git dizel araçlarda, marş bas aracı ısıt sonra git kafasında takılır. Siz şimdi kısa mesafede aracı kullanıyorsunuz araç ısınmıyor hayliyle burda yakılan miktar 8-9 ortalama tüketiyor, siz aracınızı bu ortalama ile stop ediyorsunuz, biraz daha uzun yol yapsanız ortalama değerleriniz 6-7 litre olucak oysaki, ayrıca bu durumdan kurtulmak istiyorsanız 4 tarafı kapalı bir otoparka koyun aracınızı yakıt değerleriniz düşecektir. Dizel motorlar uzun yol ve aşırı kullanıma uygun yapılardır bunuda unutmamak gerekiyor.
Sevgili Serkanefe, keşke dediğin gibi olsaydı. :-\ Ama benim evimden iş yerim 55 km ve hep hızlı geçilen yollar (Ankara çevre yolu, havalanı yolu gibi). Kontağı açtımmı her sabah ve akşam bu yolu yapıyorum :( .benim ortalamada Bilal bey abimizden az değil. 7.8- 8 lt gibi. :'( :'(

asur2' Alıntı:
arkadaşlar dustere dizel yakıtı hangi firmadan alıyosunuz...belirtirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler... ben shell kullanıyorum başkasını denemedim.diğerleri nasıl merak ediyorum..
shell gtl

Monti' Alıntı:
Sevgili Serkanefe, keşke dediğin gibi olsaydı. :-\ Ama benim evimden iş yerim 55 km ve hep hızlı geçilen yollar (Ankara çevre yolu, havalanı yolu gibi). Kontağı açtımmı her sabah ve akşam bu yolu yapıyorum :( .benim ortalamada Bilal bey abimizden az değil. 7.8- 8 lt gibi. :'( :'(

Aracınız kaç km'de? rodajını tamamladımı?
Ben aracı aldığım ilk hafta, inanın yakıt tüketimi sanırım 4-5 litre motoru olan bir aracınkine denkti neredeyse... Ama sonraki hafta hemen düşmeye başladı, şu anda yaklaşık 6.5 litre/100km (karma kullanım) gibi bir ortalama var, havaların ısınması ve aracın biraz daha rodajını hafifletmesi sebebi ile ben ağustos-eylül gibi tüketimin 5 küsürlü litreler mertebesine ineceğini düşünüyorum.

Aracım şu anda 2.800km'de

7800 km civarında. Muhtemelen ben sürekli uzun yolda gittiğimden 110 - 120 km/h sürat bana normal geliyor senelerdir alıştığım şekilde. Ancak Dusterın motoruna ve aerodinamik yapısına ters geliyor. Bu yüzden motor zorlanıp, ciddi cok harcıyor. Tahmin ediyorum az dur kalklı şehir içi kullansam sizin o değerleri yakalyacağım. Anlık sarfiyat olsa bilgisayarda diğer arabamla mukayese edeceğim ama Dusterda anlık sarfiyat yok bilgisayarda :-[ .

JUNİOR' Alıntı:
arkadaş dert etme ya 110 beygir araç daha az yakmaz.cip bu cip.rahatına gezmene bak .ama diyorsan ki cebimi yakıyor o zaman 3 silindir bir araç alman gerekir.ki bunla kıyaslanamaz bile selamlar

ne güzel diyon arkideş... parasında yakıtında değilim, az yakar diye aldık, olana bak... bunun üstüne 5-8.000.tl. daha versem neler alacağımı bilen bilir... ;) 3 silindir almam zati alırsam 6 silindir alırım bari ona göre yakıyo derim... bundan önce (suziki.2.0., honda 2.0 ve opel 2.0.tdi.) kullandım, yakıtı bu kadar hissetmedim, hatırlamıyom... ilk defa cip kullanmıyom yani... ayrıca combivan (110.connec, 105.caddy 1.9.tdi.) kullandım, bundan önce... onlar civarı yakıyo bu cip...1.5dci.bide az yakar diyolardı bana.... ??? yok rodaj desen yakıt ort azalması lazım, azcık azaldı 9-10 lt ilk gunlerdi, şimdi epeydir 8-9 lt ort... yok fıyat-4x4-özellik olarak uygun, az yakıyomuş diye heves ettik... sıfırlama yaptık, nazık kullanak dedik... kasa motora ağır mı geli ne... ort.4x4 de 7.lt. desinler temam, katalogda 6 lt.deyıp bizde 8-9 görünce kopuyoz yani... hevesimiz şey oluyo yani... ya bizde ya araçta bişi var, az bekleyem, servise bir bakem... adamlar 6-7 lt.ort.ş.içi deyo, ayar oluyom ya... hadi hayırlısı bakem... bir çözüm bulacas, olmadı satarım, fazla dert etmem... selamlar... 8)

bilalr' Alıntı:
ne güzel diyon arkideş... parasında yakıtında değilim, az yakar diye aldık, olana bak... bunun üstüne 5-8.000.tl. daha versem neler alacağımı bilen bilir... ;) 3 silindir almam zati alırsam 6 silindir alırım bari ona göre yakıyo derim... bundan önce (suziki.2.0., honda 2.0 ve opel 2.0.tdi.) kullandım, yakıtı bu kadar hissetmedim, hatırlamıyom... ilk defa cip kullanmıyom yani... ayrıca combivan (110.connec, 105.caddy 1.9.tdi.) kullandım, bundan önce... onlar civarı yakıyo bu cip...1.5dci.bide az yakar diyolardı bana.... ??? yok rodaj desen yakıt ort azalması lazım, azcık azaldı 9-10 lt ilk gunlerdi, şimdi epeydir 8-9 lt ort... yok fıyat-4x4-özellik olarak uygun, az yakıyomuş diye heves ettik... sıfırlama yaptık, nazık kullanak dedik... kasa motora ağır mı geli ne... ort.4x4 de 7.lt. desinler temam, katalogda 6 lt.deyıp bizde 8-9 görünce kopuyoz yani... hevesimiz şey oluyo yani... ya bizde ya araçta bişi var, az bekleyem, servise bir bakem... adamlar 6-7 lt.ort.ş.içi deyo, ayar oluyom ya... hadi hayırlısı bakem... bir çözüm bulacas, olmadı satarım, fazla dert etmem... selamlar... 8)
her denilene inanmamak lazım.8 lt ortalama yakıyor benimki de .benim diyecegim takılma buna keyfine bak diyom

forumda çok sayıda kullanıcı ver 6 litrelerden bahsediyor , hepsi yanlış olamaz , en çok övünülen konuların neredeyse başında geliyor tasarruf , sizin makinede bir sıkıntı olmasın , baktırdınız mı servise en basitinden ?

her serviste anlayan usta ve bilgisayar düzgün kullanan usta yokki... normal, kışın olur, rodajda deyip yol ve akıl verıyolar... bakalım bi ara anlayan başka bir sevise gitcem... o zamana kadar sızlanmaya devam... ;) ???

s.forester' Alıntı:
forumda çok sayıda kullanıcı ver 6 litrelerden bahsediyor , hepsi yanlış olamaz , en çok övünülen konuların neredeyse başında geliyor tasarruf , sizin makinede bir sıkıntı olmasın , baktırdınız mı servise en basitinden ?
O 6 lt lerden bahsedenler kadar bi o kadarda 8-9 lt olanlar varda; 8-9 ltlikler pek dillendirmiyor gibi geliyor bana ;D ;D ;D . 4x4 olup 110 hp olup öle 4-5 lt 6 lt harcamak yok efendiiii.. destuuuur...

öle dime beyaa... zati iç döşeme-dizayn ayar edio... bide yakıt ayar ederse... timsah gibi üzülerek Dusterime uygun zamanda yol vermek zorunda kalabılırım aga... fazla uğraşamam, sıkıntıya gelemem... ilk defe araba almıyom, son defa da değil zati... ;) 8) ...evvelallah...

226960.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR