Dacia Duster Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,268
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 477,282
Ynt: Dacia Duster Muhabbet Köşesi

(110 BG 4x4 2x4 modunda) Defalarca ölçülmüştür; bilgisayar verisiyle değil "depoya giren, cepten çıkan" ile... Defalarca derken, en az 0-15 bin km. arası. Hatta biyerlerdeki linkte haftalarca ölçüm sonuçlarını yazdıydım. Daha geçen gün ölçtüm, aynı çıktı.

Sistem aynı pompadan alıp "tık dediği yerde bırak"tır.

Kullanım şekli çok yumuşak değil, fazla agresif de değil. Devir aralığı 1750-2500.

ş.içi : 100 kmde 7 litre ortalama.... (Sıcak havada 6.8 olur, soğuk havada 7.4 örneğin)

Sonuçlarınız fazlaysa, ya ölçümünüz yanlıştır veya farklı yoldan yapıyorsunuzdur (bilgisayar değeridir mesela) ya da motorunuzda/filtrenizde bir sorun vardır. Veya çok agresif ve deviirsiz kullanıyorsunuzdur.

Etiketler

yine bu forumda link verilmiş olan testten alıntıdır :

"Motorun en başarılı olduğu disiplinse yakıt tüketimi. Sakin kullanımda 4.5 litreleri rahatlıkla görebildiğim otomobil benim kullanımımda 5.4 litrelik bir ortalama yakaladı. Aracın ağırlığı ve aerodinamik özellikleri düşünüldüğünde bu rakamın başarısı bir kez daha ortaya çıkıyor."

4,5 - 5,4 litre ? 8 - 9 litre ? siz demek ki 4x2 almalıymışsınız :smiley:

olguncandan' Alıntı:
(110 BG 4x4 2x4 modunda) Defalarca ölçülmüştür; bilgisayar verisiyle değil "depoya giren, cepten çıkan" ile... Defalarca derken, en az 0-15 bin km. arası. Hatta biyerlerdeki linkte haftalarca ölçüm sonuçlarını yazdıydım. Daha geçen gün ölçtüm, aynı çıktı.

Sistem aynı pompadan alıp "tık dediği yerde bırak"tır.

Kullanım şekli çok yumuşak değil, fazla agresif de değil. Devir aralığı 1750-2500.

ş.içi : 100 kmde 7 litre ortalama.... (Sıcak havada 6.8 olur, soğuk havada 7.4 örneğin)

Sonuçlarınız fazlaysa, ya ölçümünüz yanlıştır veya farklı yoldan yapıyorsunuzdur (bilgisayar değeridir mesela) ya da motorunuzda/filtrenizde bir sorun vardır. Veya çok agresif ve deviirsiz kullanıyorsunuzdur.
Olgun hocam, yarın mazot almak zorundayım, depo bitiyor, yarın bunun tespitini yapacağız... Bilgisayar yanlışmı doğrumu ne kadar yanlış...

1.3 m.jet aracımla 2.5-3 km şehir içi işe geliş gidişde kışın kar lastikleri ile ortalama yakıt tüketimi 7.4lt/100 km. şehir dışı 5 civarı. Bu araç içinde kışın şehir içi 7.5-8 civarı tüketim normal bence. şehir dışı da 5.5-6.5 arası normal. kullanıma göre değişiklik gösterebilir.

Arkadaşlar,Fiat Fiorino 1.3 Multijet 95 bg aracım da şehir içi 7-8 lt'den aşağı düşmüyor.Sizin araca normal 8 lt,canınızı sıkmayın.

bazıları 6-7 lt görebilir... kullanım, teknık uyum,vb yönden... bazıları da benım gıbı 8-9 lt. görebilir... muhtemelen kullanım ve teknık bazı sorunlar olabılır... ıyı bır servıste net sonuç için compütest yapmak lazım...

Bilal bey için günlük katedilen mesafenin az olması yakıtı artıran bir etmen olabilir. Günlük 50 km yol yapan arkadaşta ise yüksek hızla aracı zorlamasından kaynaklanan yakıt sarfiyatı artışı olabilir. Yaz-Kış iklim farkılığı da yakıtı artırır. 4x4, 4x2 veya oto mod seçimleri de etkilidir. Özellikle 6 vitesli modellerde 1. viteste fazla oyalanmakta düşük hızda fazla torktan dolayı yakıtı artırır. İlk aklıma gelenler bunlar.

Monti' Alıntı:
Olgun hocam, yarın mazot almak zorundayım, depo bitiyor, yarın bunun tespitini yapacağız... Bilgisayar yanlışmı doğrumu ne kadar yanlış...

Ben o testi yaptım, yol bilgisayarı bire bir doğru, en azından benim aracın ki doğru.

aynı dertten muzdarip olan arkadaşlar bayağı çokmuş..aynı sorunu yaşıyoruz..ben malatyada bu kış günü de aynı miktarda yaktım aldığımzamanki eylül dede aynı.. şu an 5000 km deyim ve 3 gün önce doldurdum depoyu shelden km ye 350 krş yakmışım yani 100 km de 9 lt civarı yakmışım aldım alalı bu ortalamadayım servise götüedüm düzelir dedi ama nerdeeee....bırakın 6 lt yi 7 lt yi görsem bayram edecem..ortalamm 2500 devirde kullanıyorum ortalama hızda gidiyorum ama birtürlü yakıttan memnun değilimherhaliyle memnun olduğum arabadan yakıdından dolayı sitem etmeye başladım..hele biraz daha havaların ısınmasını bekliyelim km ni 7000 lere çıkmasını bekliyelim bakalım nolacak.. :(

arabam su an 19.000 km de.. 1000 km sonra ilk bakımı var.. ne rodaj kaldı ne bişey.. memleketim soğuk bir yer de değil.. kış sıcaklık ortalaması 8-10 dereceyi geçmez.. hala ortalamayı 7.8 lt nin altına indiremedim.. agresifte kullanmıyorum. kullanımın çoğu 2WD de. artık takmıyorum, oluru bu heralde.. :-\ 7 lt nin altına düşüren varsa ortalamasını, (ki ben 7,5 altına bile çekemedim) benim gözümde harika bir rakam.. kıymetini bilsin. ;)

Vay benim güzel halkım, bize böyle hesap yaptıranlar utansın millet deposunu 50 tl ye bile doldurmuyor biz 1 lt renin hesabını yapıyoruz... Ne Mutlu Türküm diyene.

Reno-Dacia orta direk halkımıza hitaben çıkarmıştı bu 4x4 Dusterleri... bizde az yakıo fiyatta uygun diye almıştık... yoksa 5-10.000.tl. daha versek neler alırdık bilirsis... yani az yakıo diye alıp da bıraz çok yakınca ondan şoklandık... kımılerı de 6-7 lt.ort.yakıyom diyince kopuyoz... genel olarak araçtan memnunuz... mevzuu bu... abartmaya gerek yok... ;) ??? 8)

bana sorarsanız 4x4 olan dusterın 8 litre motorin tüketmesi çok değildir.
fakat 1.5 motor olduğu , dolayısı ile hızlanma değerlerinin vs çok parlak olmadığı düşünüldüğünde aynı litrelerde tüketim yapan 2.0 dizellerle kıyaslanınca rahatsız edici olabilir diye düşünüyorum.

bir de bu forumda o kadar çok övüldü ki yakıt tüketimi ve o kadar çok kişi yok 6 litre yok 5.8 e düşebiliyorum yazdı ve dusterı bu açıdan alkışladı ya o yüzden garibime gidiyor , 7.8 - hatta 9 litrelerden bahsedilmesi.
Fakat 9 litre gerçekten fazla bir arıza olmalı sayın asur ?

Bütün mesele sürücüde .Yeni nesil turbolu araçlarda motorun karakteristiğine uygun ve trafiği uzağı görerek sürüş sitili geliştirilirse rahatlıkla katalog verileri tutturulabildiği gibi ben bu değerlerin rahatlıkla altına inebiliyorum.
4x2 aracımla şehiriçi 5,şehirler arası 4,5 lt.ler civarında yakıt tüketimim mevcut.4x4 ile 4x2 arasında enaz %20 tüketim farkı var.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR