Dacia Duster Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,268
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 477,282
Ynt: Dacia Duster Muhabbet Köşesi

mimar_ankara' Alıntı:
Monti bey, geçenlerde kalorifer ayak kısmında şöför tarafına az üflüyordu, garanti kapsamında olduğu için aldığım yer olan merkez mais söğütözüne götürdüm. Ondan önce sis farı taktıracaktım, 3 renault servisini aradım fiyat aldım. Farklı fiyatlar verdiler. Ben en ucuz fiyat veren balgat neziroğlunda taktırdım. Parçada neziroğlu mais'den daha düşük fiyat veriyor. Garanti kapsamında işler için maise götürürüm ama ondan sonra bakım onarım gerekirse henüz bir servise karar vermedim.
Sayın mimar ben de aracıma sis farı taktırmayı düşünüyorum siz kaç liraya taktırdınız ve ikinci sorum da içeride ekstra bir düğmeye mi bağlıyorlar (küllüğün orası) veya sinyal kolunun oraya mı veriyorlar teşekkürler...

Etiketler

mimar_ankara' Alıntı:
Arkadaşlar, benim duster'da kalorifer ayaklara yönlendirilince, yolcu tarafında alt yandan güçlü üflüyor. Şöför tarafına ise gaz pedalı üstünden daha az üflüyor. Bu durum bütün Dusterlarda aynı mıdır? Kaloriferi ayaklara yönlendirip, 2-3 fan hızında elle bir kontrol edip yanıt yazacak arkadaş olursa sevinirim..
kontrol eder yazarım...

Sayın Create, sis farı düğmesi laurettelerde far kolunun üzerinde ve 2 aşamalı. 1.aşamada ön, 2.aşamada hem ön hem arka sisler yanıyor. Bizim ambiancelarda sis düğmesi aynı yerde ve tek aşamalı. Farları açınca, sis farı düğmesini de açtığınızda tek hareketli olduğı için hem ön hem arka yanıyor. Bu da iyi bişey, siste hem arka hem ön sisleri aynı anda yakmak gerekli aslında, ön veya arka diye bir seçenek mantıksız.
Yani ayrı bir düğmeye bağlanmıyor. Mevcut far kolu üzerindeki düğmeye bağlanıyor, hiçbir fazlalık görmüyorsunuz.
Ankara neziroğlu serviste 290 tl ye orijinal parça taktılar.
Daha önce ankara sanayiden yan sanayi sis farları bulmuştum, elektrikçiler takamadı. Bir de garanti bozulabilir diye düşündüm, iade ettim. servise götürdüm, 3-4 saat içinde taktılar. Biraz vakit alıyor. Tampon sökülüyor, yerleri dakopaj ile kesiliyor, ek tesisat çekiliyor, röle takılıyormuş. Basit gibi görünse de biraz karmaşık iş, muhakkak servise yaptırın.

verdiğiniz bilgi icin çok teşekkürler sayın mimar...Aslında hiçbirşey göründüğü gibi değil tabi ki...kesinlikle ben de servise yaptıracağım. ;)

mimar_ankara' Alıntı:
Monti bey, geçenlerde kalorifer ayak kısmında şöför tarafına az üflüyordu, garanti kapsamında olduğu için aldığım yer olan merkez mais söğütözüne götürdüm. Ondan önce sis farı taktıracaktım, 3 renault servisini aradım fiyat aldım. Farklı fiyatlar verdiler. Ben en ucuz fiyat veren balgat neziroğlunda taktırdım. Parçada neziroğlu mais'den daha düşük fiyat veriyor. Garanti kapsamında işler için maise götürürüm ama ondan sonra bakım onarım gerekirse henüz bir servise karar vermedim.
mimar bey evet garanti kapsamındakiler için mais çok doğru. Ben Dusterı neziroğlundan aldım. Alırken yanımda daha önce Renault Scenic kullanmış bir arkadaşım vardı. O, satıcı arkadaşa sizin servisiniz iyi değil ben memnun değildim dediğinde, burda biraz eleman sirkülasyonu oluyor gibi bir savunma yaptı. :-\

Birkaç kişi, rutin bakım ve tamirler için şaşmazda www.casservis.com burayı tavsiye etti. Gelecek hafta sonuna doğru gideceğim. Bilgi veririm.

genel olarak ısıtma sisteminden memnunum çabuk ısınıyo..
ama ayaklara helede şoför tarafına bendede az üflüyo fazla verim alamadım.ama dediğim gibi ısıtmasından memnunum mltyada kullanıyorum
bendede rahatzız olduğum tek şey sanki çok yakıyo gibi 3700km deyim şehir içiç 500-520 km gidiyoeum 43 lt.ile..

asur2' Alıntı:
genel olarak ısıtma sisteminden memnunum çabuk ısınıyo..
ama ayaklara helede şoför tarafına bendede az üflüyo fazla verim alamadım.ama dediğim gibi ısıtmasından memnunum mltyada kullanıyorum
bendede rahatzız olduğum tek şey sanki çok yakıyo gibi 3700km deyim şehir içiç 500-520 km gidiyoeum 43 lt.ile..
bende aynı dertten muzdaribim. benimkide 3100 km oldu. 1 depo ile 600 - 620 km gidiyor ama bi farkla hep şehir dışı. Forumdaki arkadaşlar 7000 km sonrasında motor açıldığında tüketimin düzeleceğini / azalacağını söylüyorlar. Sabırla bekliyorum.

mimar_ankara' Alıntı:
Arkadaşlar, benim duster'da kalorifer ayaklara yönlendirilince, yolcu tarafında alt yandan güçlü üflüyor. Şöför tarafına ise gaz pedalı üstünden daha az üflüyor. Bu durum bütün Dusterlarda aynı mıdır? Kaloriferi ayaklara yönlendirip, 2-3 fan hızında elle bir kontrol edip yanıt yazacak arkadaş olursa sevinirim..
Kontrol ettim zannedersem diger arkadaşlarda da aynı .Ayak kısmına biraz az üflüyor.

Dizel motorlardan anlayan ve dizel navarası olan bir makina müh. arkadaş, dizeller kışın soğukta daha çok yakar dedi.Ayrıca rakım yükseldikçe de yakma biraz artar deniyor. Bir de 7000 km den sonra yakış azalır deniyor. Yazın gelmesini, 7000 km yi bulmayı ve sahillerde kullanmayı bekliyoruz bakalım. :smiley: Benim 90 bg dizel uzun yolda 45 litre ile yaklaşık 800 km yapıyor. Şehir içini ölçmüyorum, zira yakış biçimi beklemeler,yoğun trafikte yavaş gitmeler ve bu aralar ısıtmak için 10 dakika beklediğimden değişken çıkabiliyor.

mimar_ankara' Alıntı:
Dizel motorlardan anlayan ve dizel navarası olan bir makina müh. arkadaş, dizeller kışın soğukta daha çok yakar dedi.Ayrıca rakım yükseldikçe de yakma biraz artar deniyor. Bir de 7000 km den sonra yakış azalır deniyor. Yazın gelmesini, 7000 km yi bulmayı ve sahillerde kullanmayı bekliyoruz bakalım. :smiley: Benim 90 bg dizel uzun yolda 45 litre ile yaklaşık 800 km yapıyor. Şehir içini ölçmüyorum, zira yakış biçimi beklemeler,yoğun trafikte yavaş gitmeler ve bu aralar ısıtmak için 10 dakika beklediğimden değişken çıkabiliyor.
Sayın mimar yanlış hatırlamıyorsam kitapçıkta okumuştum bu arabalarda motor ısıtmak için beklemeye gerek yokmuş ,zaten de rolantide bir türlü ısınmak bilmiyor az devirde direk kullanmak gerekiyormuş araba giderken ısınıyor.Üstelikte rolantide yakıt harcaması soğukken fazlaymış bu araçların bilginize...

pathfinder39' Alıntı:
merhaba olguncan; ben umarım tanışırız
özel mesaj yazma hakkım yokmuş
kaldı 18 mesaj :smiley:

;D
Bu işin kurnazlığı, bol bol takip yazmakmış... Hani okumuşsundur mesajların altına "takip" yazarlar. Hep merak ederdim neyi takip ediyorlar diye. Meğerse mesaj sayısını çoğaltmaya yarıyormuş. ;D

Şimdi sen 16 başlığa takip yazsan özel mesaj sınırını aşmış olacaksın bu durumda ;D ;D ;D (Okuyanlar ne der onu bilemem. ;D)

Tanışmak dileğiyle

evet arkadaşlar bendede şoför tarafı nerdeyse hiç ısıtmıyo..ama yolcu tarafı iyi ısıtıyo..servise giden yada soran varmı
sanki
ısıtma iciç şoför tarafına sistem yapılmamış yada kapalı falan..

1.3 multijet aracım var. Geçen hafta soğuk havada aracı ısıtmadan ve fazla devirde hareket etmem sonucu krank keçesini yırttım. 400 tl masraf. soğuk havalarda dikkat. DUSTER takipçisi ve muhtemelen kısa zamanda da sahibi olacağım. saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR