Dacia Duster Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,268
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 478,742
Ynt: Dacia Duster Muhabbet Köşesi

birşey daha merak ettim, arka koltuklar için 2 paspas verdiler, ancak arka orta çıkkın olan kısım boş kaldı, oraya dışardan mı bişey uydurmamız lazım?

Etiketler

macmaneman' Alıntı:
birşey daha merak ettim, arka koltuklar için 2 paspas verdiler, ancak arka orta çıkkın olan kısım boş kaldı, oraya dışardan mı bişey uydurmamız lazım?

Ben arabanın paspaslarına ilaveten ucuzundan bir takım daha paspas aldım,
yeni aldığım paspasları aracın orjinalinin altına koydum, ebatları daha büyük olduğundan
hem daha güzel bir görüntü hemde daha temiz bir zemin elde ettim.
Orta yükseltiyi de yeni aldığım paspas setinin kendi parçası kapatıyor, alırken buna dikkat edin.

arka araya aksesuarcılarda bulunan uygun plast parçalardan ölçüp kestirip takın... ;)

çok önceden yazılmış sanırım ben yine bir daha sorayım dedim, daha önceden bir arkadaş sormuş, motor soğukken ilk kalkışta alttan arka sol taraftan bir ses geliyor, sanki amortisörmü desem ya da el freni ile ilgili birşey mi bilemiyorum, daha sonra bu ses kesiliyor...
sizler de de bu ses var mı?

Sn Macmaneman aracınızda ESP-ASR düğmesi aktif değilse(boşsa) aracınızda ESP-ASR olmadığını anlarım ben. Bu durumu iyice araştırın. Kandırılmış olabilirsiniz ( size olduğu söylenmiş ama araç donanımsız gelmiş ve sizde bu durumu anlamadan almış olabilirsiniz.). ESP-ASR olmaması iyi olmaz. Maddi değeri bir yana gerekli bir donanım.

ESP ASR opsiyonuna sahip olan arkadaşlar bu konuda yardımcı olursa sevinirim...araç teslimdeki kişiye de sordum bu soruyu, düğme yok cevabı aldım..dediğim husus 4x2 için geçerli ama

macmaneman' Alıntı:
çok önceden yazılmış sanırım ben yine bir daha sorayım dedim, daha önceden bir arkadaş sormuş, motor soğukken ilk kalkışta alttan arka sol taraftan bir ses geliyor, sanki amortisörmü desem ya da el freni ile ilgili birşey mi bilemiyorum, daha sonra bu ses kesiliyor...
sizler de de bu ses var mı?

nasıl bir ses geliyor acaba sn. macmaneman... arabayı çalıştırdıktan sonra ilk kalkışta bende de gelen bir ses var sanki arkalardan bir yerlerden tak tak tak tak bir ses geliyor derinlerden biryerlerden.. daha sonra motor çalışır vaziyette motoru durdurmadan tekrar durup kalkınca (örneğin kırmızı ışıkta bekleyip yeşil yanınca kalkarken) bu ses gelmiyor... arabayı stop edip motoru durdurup çalıştırınca bu ses ilk kalkışta yine oluyor.. ama motoru stop etmeden hakkariden edirneye gitsem ve 1000 kere kırmızı ışıkta durup kalksam bu ses olmuyor.. enteresan bir durum.. servise gittim çözemediler.. sadece çalışıp ilk kalkarken oluyor.. ??? ???

arka mekanıkte sorun olabılır, 4x4 ise arka şaft aktarmadan olabılr, ayrıca arka frenbalata sıkışması olabılır, harket edince açılıyordur, elfren sert çekılıyorsa balata ayrılması geç olabılır, teker aksamında bilya-körük-yağlama azlığı olabılıur, yuruyunca normale dönuyordur yağ ısınınca yayılır... vs vs... ıyıbır servis veya ustanın bakması lazım.... ??? ;)

ayrıca, 4x4 lerde ESP düğmesi ayrıca var, 4x2 lerde varmı onu ıyı araştırın, sizin araç modeline göre... ;)

nhcteam' Alıntı:
nasıl bir ses geliyor acaba sn. macmaneman... arabayı çalıştırdıktan sonra ilk kalkışta bende de gelen bir ses var sanki arkalardan bir yerlerden tak tak tak tak bir ses geliyor derinlerden biryerlerden.. daha sonra motor çalışır vaziyette motoru durdurmadan tekrar durup kalkınca (örneğin kırmızı ışıkta bekleyip yeşil yanınca kalkarken) bu ses gelmiyor... arabayı stop edip motoru durdurup çalıştırınca bu ses ilk kalkışta yine oluyor.. ama motoru stop etmeden hakkariden edirneye gitsem ve 1000 kere kırmızı ışıkta durup kalksam bu ses olmuyor.. enteresan bir durum.. servise gittim çözemediler.. sadece çalışıp ilk kalkarken oluyor.. ??? ???

evet sendeki sesle bendeki ses aynı gibi, bakalım biraz daha takip edeceğim...diğer arkadaşlarda bu ses yok galiba?

Nereye koyacağımı bilemedim bende buraya koydum. Sorento ile Duster ebatlarının kıyaslanması açısından pek yeterli olmasada eklenesi bir fotoğraf. Sorento eniştemin Duster benim :smiley:

fotograf.JPG

Hayırlı olsun hamdisezer, Allah güzellikle binmeyi nasip etsin.

trainspotting, aslında bir başlık açıp ikisini çeşitli açılardan karşılaştırabilirsin.

Yakıt, performans, bozuk yol kabiliyeti, konfor vs. vs. Hatta her ikisi de elinin altında olduğu için, daha objektif yaparsın karşılaştırmayı.

Güzel bir bilgi olur. Bu tür arabalardan almak isteyenler doğru bilgi edinir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR