Dacia Duster Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,268
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 479,542
Ynt: Dacia Duster Muhabbet Köşesi

Monti' Alıntı:
Ev yapımı Portatif vinc ile ilk denememizi yaptık. ;D ;D ;D ;D Buyrun kısa videosu.
http://www.youtube.com/watch?v=CW9x0e8ndBQ
Çektiği yer 6.5 derece eğimdir. Vincin sesinden anlaşıldığı gibi burda hic zorlanmadı. Belki makarasız deneme yapmalıydık.
Şimdi kablo tesisatını v.s bitirip daha zorlu yerlerde deneyeceğiz... 8) 8) 8)
GAYET güzel olmuş seri üretime geçerseniz haberimiz olsun güle güle kullanın :smiley:

Etiketler

Monti' Alıntı:
Ev yapımı Portatif vinc ile ilk denememizi yaptık. ;D ;D ;D ;D Buyrun kısa videosu.
http://www.youtube.com/watch?v=CW9x0e8ndBQ
Çektiği yer 6.5 derece eğimdir. Vincin sesinden anlaşıldığı gibi burda hic zorlanmadı. Belki makarasız deneme yapmalıydık.
Şimdi kablo tesisatını v.s bitirip daha zorlu yerlerde deneyeceğiz... 8) 8) 8)
Çok güzel olmuş Monti Bey, elinize sağlık. Kablo tesisatı için özel bir kablo öneriniz var mı acaba hafiflik ve incelik adına.

Monti bey, elinize sağlık, ilgi ve çabanızla bizlere de yol açtınız. Gerçi ben düzgün toprak yollar dışına girmeyen biriyim, ancak bu vincin bagajda durmasında yarar var. Size soracağım bazı konular şunlar:
1- Vinç tablasının önündeki dik plakaya, vincin içinden çıkan 4 köşesi roller'lı parçayı (döner silindir tüp) takacakmısınız? Bu parça çelik halatın toplanırken metale sürtüp, zedelenmesini önlüyor.
2- Sizin vinç kapasitesi 1300 kg civarıydı sanırım. Duster 1300 kg boş olduğuna göre, yüklüyken ve vinç çalışırken sürücü de içerde olacağına göre, araç ağırlığının iki katı kapasiteli vinç kullanmak daha güvenilir olmaz mı?
3- warn gibi ithal ürün yerine, yerli ürün kullanmak hem fiyat hem parça-tamir açısından çok olumlu, internette bulamadım yerli markaların ebadı portatifliğe uygun ancak, 4000 lb gibi güçlüleri var mı?
4- 4000 lb gücündekiler aküyü daha çabuk bitirir, bu da büyük risk sanırım,
5-Yaptırdığınız çelik plaka vinç tablası ve bağlantı parçalarını galveniz veya kromaja vermek de, yağmurda çamurda kullanımlar için iyi olur.
Tekrar güle güle kullanın..

mimar_ankara' Alıntı:
Monti bey, elinize sağlık, ilgi ve çabanızla bizlere de yol açtınız. Gerçi ben düzgün toprak yollar dışına girmeyen biriyim, ancak bu vincin bagajda durmasında yarar var. Size soracağım bazı konular şunlar:
1- Vinç tablasının önündeki dik plakaya, vincin içinden çıkan 4 köşesi roller'lı parçayı (döner silindir tüp) takacakmısınız? Bu parça çelik halatın toplanırken metale sürtüp, zedelenmesini önlüyor.
2- Sizin vinç kapasitesi 1300 kg civarıydı sanırım. Duster 1300 kg boş olduğuna göre, yüklüyken ve vinç çalışırken sürücü de içerde olacağına göre, araç ağırlığının iki katı kapasiteli vinç kullanmak daha güvenilir olmaz mı?
3- warn gibi ithal ürün yerine, yerli ürün kullanmak hem fiyat hem parça-tamir açısından çok olumlu, internette bulamadım yerli markaların ebadı portatifliğe uygun ancak, 4000 lb gibi güçlüleri var mı?
4- 4000 lb gücündekiler aküyü daha çabuk bitirir, bu da büyük risk sanırım,
5-Yaptırdığınız çelik plaka vinç tablası ve bağlantı parçalarını galveniz veya kromaja vermek de, yağmurda çamurda kullanımlar için iyi olur.
Tekrar güle güle kullanın..
Teşekkürler mimar bey. videoda belli değil ama 4 köşe rollerlı parça takılı zaten. 1300 kg. hafif koşullarda yeter gibi zaten makaralı olarak kullanıma göre ayarladık. vincin alt tarafında ağaçtan gelen halatın bağlanabileceği bir halka kaynattık. Warn bizim kullandığımız Netliftin 4 katı gibiydi fiyatı. Buda yerli değil aslında Netlift her nereden getirdiyse kendi markasını basmışlar ama kalite olarak ben beğendim. Performansı göreceğiz. Plaka krom yada galvanizden çok daha dayanıklı elektrostatik fırın toz boya yapıldı.

ümiterkan' Alıntı:
Çok güzel olmuş Monti Bey, elinize sağlık. Kablo tesisatı için özel bir kablo öneriniz var mı acaba hafiflik ve incelik adına.
Teşekkürler, Ümit bey. Max. yükte 120 amp çekeceğini tahmin ettik boşta çalışırken bile 30 amp. çekiyor. Pzt paylaşırım ne tür bir kablo kesiti kullanacağımızı.

ali şen' Alıntı:
GAYET güzel olmuş seri üretime geçerseniz haberimiz olsun güle güle kullanın :smiley:
Teşekkürler Ali bey, Tam bitirelim belki seri üretimden ziyade isteyen eş dosta yapabiliriz belki.

Yorgunsavasci' Alıntı:
Sn. Monti arkadaşım.. Çok başarılı görünüyor. Sizi tebrik ediyor ve başarılarınız devamını diliyorum.. Saygılarımla..
Teşekkürler ;)

Bu gün bir arkadaşımdan duydum. Çeki demirini ruhsata işletmek çok kolaylaşmış.Taktırıp faturasıyla sadece TÜV e gidiyormuşsun. Tüm işlemler orada bitiyormuş. Haftaya çeki demirini taktırmayı düşünüyor. Taktırırsa tüm süreçleri ondan öğrenip burada yazarım.

Bugün portatif vincimizi yaptık, boyadık ve denedik. Sonuç mükemmel. Arazide denemesi kaldı. Vinci araca bağlamak için yaptığımız parçaya 30TL masraf ettik. Civatalar demir boya işçilik vs...Ara bağlantı aparatında pim olarak 14mm'lik kalın civata kullandık. Civatanın girdiği deliklerden birine somonu kaynak ettik. Vidayı sokup bir iki tur çevirince vida somona giriyor ve düşmüyor. Vidanın kafasının kenarını kesmeden rahatlıkla kullanabiliyoruz. Öne ve arkaya kolaylıkla monte ediliyor. Düz bir zeminde aracın altına takozlarla engel ve yükselti koyarak makarasız bir şekilde denemesini yaptık gayet başaralı oldu. Kablo olayına gelince bizim kablo gayet uzun olduğu için yeni bir kablo almadan işi çözecez galiba. Vincin mevcut kablosunun ucuna elektirikçiden timsah kıskaçlar alıp lehimlettik. Kablonun uzun olup olmamasını denemeden hazır sanayide vinci yaparken elektrikçiye kablo fiyatlarını sordum. Böyle bir şey için kalaylı olup araçlar için kullanılan ince 5-6mm kalınlığında yüksek akımlara ve paslanmaya karşı dayanıklı kabloları tavsiye etti. Hem hafif hem dayanıklı. Ama metresi 3-4TL. Kablo ihtiyacımız olursa böyle bir kablo almak gerekecek. Fotoların sonuna araca daha önceden koyduğum Balta ve Kürek fotolarını da ekliyorum. Siyaha boyadığım için iyi kamufle oldular çoğu kişi araçta bunları taşıdığımı görmüyor bile :smiley:
048VG.jpg

EQi3m.jpg

ZC1zh.jpg

KYUDY.jpg

NCMsx.jpg

aPfwU.jpg

syhvs.jpg

FvZly.jpg

dh0xa.jpg

7A8r7.jpg

UMcWy.jpg

raltU.jpg

N064H.jpg

5iadN.jpg

sh62p.jpg

wn0sc.jpg

wnZIQ.jpg

IHPnj.jpg

RDLNh.jpg

dMKWC.jpg

F9NoU.jpg

5h6eq.jpg

bA0Qe.jpg

pVDtx.jpg

AFKT3.jpg

Harikasınız beyler..artık sıra bu ürünlerin "Monticrane" ve "ErkanCrane" markaları ile seri üretimine geçilmesine geldi..Bizlerde rekabete bakıp hangisi bize uyarsa satın alacağız..Bu arada rusya, almanyadan siparişler gelmeye başladı, ihracat belgesini de ben alayım bari.. :smiley:

MAŞALLAH dustercılar kendi çözümlerini bulup uygulamaları çok güzel ÜMİTERKAN beyide tebrik ederim MONTİ beyle ikisi araştırmacı ,girişimçi dusterçılar bu tür yeni uygulamaların devamı dileğiyle güle güle kullanın darısı başımıza :smiley: ;) ;D ::smiley:

mimar_ankara' Alıntı:
Harikasınız beyler..artık sıra bu ürünlerin "Monticrane" ve "ErkanCrane" markaları ile seri üretimine geçilmesine geldi..Bizlerde rekabete bakıp hangisi bize uyarsa satın alacağız..Bu arada rusya, almanyadan siparişler gelmeye başladı, ihracat belgesini de ben alayım bari.. :smiley:
ali şen' Alıntı:
MAŞALLAH dustercılar kendi çözümlerini bulup uygulamaları çok güzel ÜMİTERKAN beyide tebrik ederim MONTİ beyle ikisi araştırmacı ,girişimçi dusterçılar bu tür yeni uygulamaların devamı dileğiyle güle güle kullanın darısı başımıza :smiley: ;) ;D ::smiley:
Teşekkürler beyler. ;D ;D
Ümit bey gayet iyi olmuş, ustanın ellerin sağlık. Yanlız cıvataya biraz takıldım. Sadece 2 tur çevirerek de olsa aracın battığı koşulda montajı biraz zor olmazmı? Anahtar, pense v.s kullanmanız gerekecek. Birde anlayamadım ama mukavemetli bir cıvata kullansanız iyi olur 10.9 mesela. Zira o cıvata aracı çekerken ortadan 1 mm nin 0,1 i 0,2 si kadar eğilirse yerinden çıkarmak çok güç olacaktır. Mil yerine yinede cıvata kullanılcaksa bizim bu tür yerlerde uyguladığımız bir şey vardır. Cıvatanın kafasına kelebek tabir ettiğimiz türden montaj elemanı kaynatırız (Yarın resmini çekip paylaşırım), böylece anahtar v.s kullanmadan el ile boşluğunu alabiliriz cıvatanın. Sizinde epeyce işinize yarayacaktır. Birde isterseniz kaynatılmış somunun içine biraz gres yağı uygulayın böylece tam işiniz düştüğünde cıvata somuna girmemezlik yapmasın korozyondan v.s ;)

Monti' Alıntı:
Teşekkürler beyler. ;D ;D

Ümit bey gayet iyi olmuş, ustanın ellerin sağlık. Yanlız cıvataya biraz takıldım. Sadece 2 tur çevirerek de olsa aracın battığı koşulda montajı biraz zor olmazmı? Anahtar, pense v.s kullanmanız gerekecek. Birde anlayamadım ama mukavemetli bir cıvata kullansanız iyi olur 10.9 mesela. Zira o cıvata aracı çekerken ortadan 1 mm nin 0,1 i 0,2 si kadar eğilirse yerinden çıkarmak çok güç olacaktır. Mil yerine yinede cıvata kullanılcaksa bizim bu tür yerlerde uyguladığımız bir şey vardır. Cıvatanın kafasına kelebek tabir ettiğimiz türden montaj elemanı kaynatırız (Yarın resmini çekip paylaşırım), böylece anahtar v.s kullanmadan el ile boşluğunu alabiliriz cıvatanın. Sizinde epeyce işinize yarayacaktır. Birde isterseniz kaynatılmış somunun içine biraz gres yağı uygulayın böylece tam işiniz düştüğünde cıvata somuna girmemezlik yapmasın korozyondan v.s ;)
Teşekkürler Monti Bey, Bunu yapan usta 14mm'lik kalınlığa sahip civatanın yeterli güce sahip olduğunu söyledi. Ayrıca Civata'nın girdiği boşluk 15mm gibi bir şey yani biraz daha büyük, rahatlıkla giriyor sadece giren civatının ucuna delik açıp küçük bir pim sokmak yerine küçük bir tur dahi olsa civatanın somuna girerek düşmemesi sağlanıyor, civata elle çok rahatlıkla sıkılabiliyor. Arazide kullandıkça eksiklerini tamamlamaya çalışacaz artık. Olmazsa kaynatılmış somunu ordan tamamen kesip civatanın başına ince bir delik açarak içine bir pim sokarız. Eğer paslanmadan dolayı bir sıkıntı çıkarırsa kromdan ağır hizmet civata kullanırız artık ne yapalım.

her jip markasının, mücit-kaşif ekibi var... bizim Dusteroların ekipte belli oldu.... hadi hayırlısı... kolay gele... takipteyiz... ;) 8)

Arkadaşlar,Dacia Duster 4x4, dci 110 bg,esp+asr,güvenlik paketli,look paketli aracı olanlar bana aracın ruhsattaki ağırlını ve aracın vergisinin arazi aracı olarak mı alındığını söyleyebilirler mi acaba? Sevgiler...

8TORnADO9' Alıntı:
Arkadaşlar,Dacia Duster 4x4, dci 110 bg,esp+asr,güvenlik paketli,look paketli aracı olanlar bana aracın ruhsattaki ağırlını ve aracın vergisinin arazi aracı olarak mı alındığını söyleyebilirler mi acaba? Sevgiler...
1369kg-otomobil.... ;)

bilalr' Alıntı:
aynen öle... 8) 2 yılda bir muayne, hız enust lımıt+limitsız ;D .. 1500.cc. taksıyle aynı mtv... ;) (300kusur.1.tax)...

Teşekkür ederim Bilal Bey size de.Bekleyin,nasip olursa,Allah'ım izin verirse 5-6 ay içinde aranızdayım. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,766
Kayıtlı Üye Sayımız
166,585
Kaydolan Son Üyemiz
Marin Bow Denizcilik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.