Ynt: Dacia Duster Bir Prestij Aracı mı?
şimdi dustercı arkadaşların hepsi üzerine alınmasın lütfen yazacaklarımı ,
bu sitenin çeşitli forumlarında defalarca dedim ki duster manyıklı bir araçtır , paranızın karşılığını verir , altı yüksek , vergisi az yakıtı az görünüşü de güzel.
Bu cümleyi 40 defa yazmış olmama rağmen bazı kişiler hernedense beni anti dustercı olarak etiketlediler. Herneyse o problem değil fakat anlatamadığımız bazı arkadaşların bu aracın potansiyel kabiliyetini biraz abarttığı yönündedir.
Aracın iyi yönlerini kabul ediyorsunuz da eksilerini neden kabul etmiyorsunuz ? Dusterın az ya da çok satmasını bize bir getirisi yok , taraf da tutmuyorum ama fanatizmden başka birşey bilmeyen , hemen terbiyesizliğini açığa vuran bir kişi ve ona ayak uyduran bazı arkadaşlara da söylemeden edemiyorum , kardeşim bu aracı bu derece abartmayın. Yok efsane olur mu , yok 80 cm kardan gider yok hard off road aracıdır yok prestij aracıdır... Önce prestij diyen , statüko ile ilgili link verip sonra ben prestij dememiştim ki diyen , kendiyle çelişen ama bunu bile itiraf etmekte zorlanan bir beyefendiye ayak uydurmayın. Kendiniz için uygun olan , mantıklı bir seçim yapmışsınız , güzel aracınız var , şık duruyor bilmiyorum daha nasıl öveyim ama överken de gerçek olmayan şeyleri yazmayalım , arazideki motor performansı demek istemiştim gibi kıvırmalara da hiç girmeyelim.
cherokee ile kıyaslamanız anlamsız yakıt açısından , sadece arazi için kullanıyorsam cherokee alırsın , şehiriçi ve hafif off road yapıyorsam duster alırsın. LPG takmasan bile Duster ile 5.9 Cherokee arasındaki fiyat farkı ile 4.640 litre benzin alırsın , arazide yaklaşık 20.000 km yol demektir , e sırf araziye gidiyorsam 20.000 km ne kadar zaman götürür , konforum ve donanımım da cabası...
bu durumda artık tartışmaktan ziyade amaca uygun araç alındığında duster iyidir , överek göklere çıkarmanın mantığı yoktur diyelim bitsin. Land Roverla kıyaslamanın , efsane olur , prestij aracıdır demenin de komikliğini kabul edelim.