Dacia Duster Bir Prestij Aracı mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan olguncandan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 247
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,276
Ynt: Dacia Duster Bir Prestij Aracı mı?

Görüntü prestijdir anlamı çıkarıyorum ki çok doğru. Ee araç görüntüsü cezbedici buda prestiji getiriyor. Yani araç prestijli bi araç.. Kalite filan kalmadı artık görüntü çok önemli artık, siz eski nesil yaşınız kaç bilmem ki babamda öledir ve kendisi tekstilcidir ne zaman alışverişe çıksak bak bunu al kumaşı güzel der ama gösterdiği şeyleri hayatta almamda giymemde cünki tarzım olmayan şeyler. Bugüne bugün gençlere hitap eden marka Zara 'dır şuan. Bende tekstilci çocuğu olduğumdan kaliteden de anlıyorum ama 3 tl 'lik yani kumaş olarak vasat birşeyi bile yeri geliyor 70 tl veriyorum neden çok hoş görünüyor ciddi ciddi. Yani artık kalite kalmadı modern popülerite at kullan yenisini al.. Hani o yüzden sırf bu dayanaklı değil cıks bunun prestiji olmuyor diyemeyiz. Görüntü güzel oldukça herşey prestijlidir.

Etiketler

SERKANEFE' Alıntı:
Görüntü prestijdir anlamı çıkarıyorum ki çok doğru. Ee araç görüntüsü cezbedici buda prestiji getiriyor. Yani araç prestijli bi araç.. Kalite filan kalmadı artık görüntü çok önemli artık, siz eski nesil yaşınız kaç bilmem ki babamda öledir ve kendisi tekstilcidir ne zaman alışverişe çıksak bak bunu al kumaşı güzel der ama gösterdiği şeyleri hayatta almamda giymemde cünki tarzım olmayan şeyler. Bugüne bugün gençlere hitap eden marka Zara 'dır şuan. Bende tekstilci çocuğu olduğumdan kaliteden de anlıyorum ama 3 tl 'lik yani kumaş olarak vasat birşeyi bile yeri geliyor 70 tl veriyorum neden çok hoş görünüyor ciddi ciddi. Yani artık kalite kalmadı modern popülerite at kullan yenisini al.. Hani o yüzden sırf bu dayanaklı değil cıks bunun prestiji olmuyor diyemeyiz. Görüntü güzel oldukça herşey prestijlidir.
Tüm gençler sizin gibi olsa keşke.
Ama gençlerin büyük çoğunluğu 3 tl'lik şeye yani kumaşa 70 tl verip sonra da illa ki bu şey, diğerlerinden kaliteli - her konuda üstün diye tutturuyor.
Eski nesilden biri: " bunun kendine göre artı yönleri olsa da şu yönlerden olumsuzlukları var" dediğinde kıyameti koparıyor. İlla bu şey, her yönden en üstünü diyor.
Kuşak çatışması dedikleri bu olsa gerek.

benim de yaşım 36 , fakat güzel görünüyorsa prestijlidir sözünüze katılamıyorum , ssyang yonglar da uzay çağına ait gi kamyonet-jip türü şeyler yaptılar görüntü cezbedici ama prestij var mı yok... gençlere hitap eden markanın zara olması da onu çok prestijli yapmıyor, genç bir işadamı olarak Network ya da Damat-Tween den gayet şık , "güzel görünen" ve gerçekten kaliteli kıyafetler bulabiliyorum. Netwok'ten aldığınız bir merserize kazak ile Zara'dan aldığınızın uyandırdığı prestij hissi de kıyaslanamaz. Toplantıya katılıyorsunuz , sunum yapan kişi biraz eğiliyor ceketin iç cebinde okunuyor VAKKO , kravatı biraz kıvrılmış bakıyorsunuz Burberry's , e şimdi Zara pantolon giyenle prestij hissi aynı değil kusura bakmayın.

Neyse biz Duster'a dönelim. Dediğim gibi 3.sınıf bir plastikten kapı içleri , vites topuzu , 70li yılların ergonomisi ile yerleştirilmiş cam açma düğmeleri mi prestij yaratıyor ? Şık görünen aracın bence içine binip de biraz kullanınca kalite ve prestij açısından gerçek yüzü ortaya çıkıyor. 2001 model 10 yıllık bir Audi A3 e bir binin , ön göğüs malzemesi, orijinal cd çalar bile , koltukların kumaşı kalite kokar , kapının kapanma sesi toktur , kusura bakmayın dusterda bunların hiçbiri yoktur. Aracın sinyal , silecek kolları bile kalite farkını ortaya koyar.
Ne kadar ekmek o kadar köfte , duster bence iyi bir araç , ödediğinizin karşılığı, kabul ediyorum. Fakat prestij aracıdır deyip de bir Lincoln Navigator muamelesi de yapmayın yani , komik gerçekten.

Neden prestige sigarasını hatırlattığından mı?

Kendini bilmemne müdürü, ehemmiyetli şahsiyet vs zannedip çalışanlarının üzerinde baskı kurmayı alışkanlık haline getirmiş vatandaşların varlığını hatırlattığından. Aslında bu vatandaşların yaptığı tek iş daha üsttekileri yalamaktır.

siz prestiji başka şeylerle karıştırıyorsunuz

prestijin parayla işi yoktur

prestijin makamla da alakası yoktur.

parası pulu ahım şahım olmayan insanlar , ahlakı sağlam olduğu müddetçe prestijlidir. Haram yemeyen , insani özelliklerini kaybetmemiş , efendilikten vazgeçmeyen , centilmen insanlar da prestij sahibidir. Toplumda saygı görürler. Sırf makam sahibi olan fakat insani özelliklerini kaybetmiş olan , egolarını tatmin etmeye çalışanların kimsenin gözünde değeri yoktur zaten , yüzüne evet efendim denir arkasından küfredilir , ona prestij denmez.

Yanlış şeylerle ilişkilendirdiğiniz için prestij kelimesine gıcık oluyorsunuz bence... Neyse insanların prestijini kenara koyalım , konumuz duster.

Bu arada Duster'da malzeme kalitesi ve işçilikten dolayı bence prestij duygusundan uzaktır.

Yanlış şeylerle ilişkilendirdiğiniz için prestij kelimesine gıcık oluyorsunuz bence...

Olabilir tabi, kelime anlamı ile günlük anlamlar bazen farklılaşabiliyor. Mesela ingilizce olan prestige o anlamları çağrıştırmıyor nedense, ama türkçedeki prestij başka şeyleri çağrıştırıyor. Demek ki arada anlam farklılaşması olmaya başlamış. Prestij sembolü olan arabanın hangi anlamda olduğunu bir düşünün bakalım. İşinin uzmanı, saygıdeğer kişi anlamında değildir muhtemelen. İşinin uzmanı saygıdeğer bir kişinin elinden çıkmış bir ürün anlamında da değildir.
Belki bilirsiniz ibanez marka gitarlar vardır, bir de "prestige" serisi var. Öyle bir gitarı gördüm mü ibanez, kaliteli markadır, japonlar yapmış, bu da en iddialı modellerden biri diye düşünürüm nedese. Gel gelelim şu prestij sembolü arabalar hakkında nedense aynısını düşünmüyorum. Çoğu nedense 3 te 1 fiyatına alabileceğiz bir corolla'dan daha sağlam olmaz bunların. Ayırd edici tek özellikleri sanki iç döşeme ve fiyatmış ve başka hiçbirşey değilmiş gibi bir intiba bırakırlar. Hal böyle iken "sadece yüksek fiyatlarını birilerinin gözüne sokmak için satın alınıyorlar herhalde" diye düşünmek te gayet doğaldır. Yine gariptir, bir corollanın 2-3 katı fiyatına satılan bir subaru impreza ya da rav4 hakkında öyle düşünmem, çünkü bunları genelde bahsettiğim türden insanlar kullanmaz. Prestij sembolü değil başka şeylerin sembolüdür bunlar. Adam impreza almıştır çünkü otomobil tutkunudur. Ya da bahsettiğim türden insanlardan kurtulup hafta sonu dağlara gidip kafa dinlemek için rav4 almıştır. Bunları anlamak çok daha kolay gelir. Öte yandan bir mercedes ya da audi nedense sahibi hakkında olumsuz itibalar uyandırır, ha tabi 87 model mercedes G aldıysa ise o zaman başka, o bizdendir :D

Prestijinde bence kademeleri var, bunu orta seviye diyebiliriz yoksa bmw mercedes gibi araçlarla yarışamaz, içini bende öyle çok beğenmiyorum zaten.

prestijin kademesi yoktur , ya prestijlidir ya da değildir.

dacianın kendi çevirdiği reklam filmlerini gösterip "prestijli olduğu gösteriliyor" demek zaten fanatizmden kör olmuş gözlerin işi...

şekli şemali yerinde hoş araba , altı yüksek , bagaj geniş, az yakıyor vergisi düşük , bu paranın karşılığı olabilir , artık anlayın lütfen mantıklı bir araç ama prestij , kalite bunlar ı ıh...

kyenipazar' Alıntı:
prestijin kademesi yoktur , ya prestijlidir ya da değildir.

dacianın kendi çevirdiği reklam filmlerini gösterip "prestijli olduğu gösteriliyor" demek zaten fanatizmden kör olmuş gözlerin işi...

şekli şemali yerinde hoş araba , altı yüksek , bagaj geniş, az yakıyor vergisi düşük , bu paranın karşılığı olabilir , artık anlayın lütfen mantıklı bir araç ama prestij , kalite bunlar ı ıh...

Bahsi geçen sitelerde de bu araç statü sembolü bir araç değildir diyor anladığım kadarıyla ;) Şöyle yazıyor "DAS IST DAS ANTI-STATUS-AUTO"

Reklamında bile almak isteyen çift fiyatını duyunca almakdan vazgeçiyor kaçıyor prestij yüzünden :smiley:

biz neyi tartışıyoruz :smiley:

Duster kullanıcılarının bu aracı prestij sahibi olmak için aldığını zannetmiyorum. Ama gel gör ki kullanıcının elinde olmasa da bu aracı dışarıdan gören, araç hakkında bilgisi olmayan, dış görünüşe göre karar veren kişiler, kullanan kişiye belli bir prestij kazandırmış oluyor. Aracı ve markasını tanıdıktan sonra bu prestij azabiliyor tabi :smiley: Asıl soru şu olmalı bence, Duster efsane bir araç olabilir mi ?

ümiterkan' Alıntı:
Duster kullanıcılarının bu aracı prestij sahibi olmak için aldığını zannetmiyorum. Ama gel gör ki kullanıcının elinde olmasa da bu aracı dışarıdan gören, araç hakkında bilgisi olmayan, dış görünüşe göre karar veren kişiler, kullanan kişiye belli bir prestij kazandırmış oluyor. Aracı ve markasını tanıdıktan sonra bu prestij azabiliyor tabi :smiley: Asıl soru şu olmalı bence, Duster efsane bir araç olabilir mi ?

Aynen ilk bakışda beğeniyorlar güzel görünüyor sonra markayı anlayınca önyargılardan dolayı belki belkide bilerek burun kıvırıyorlar. Dusterin efsane olup olmayacağı uzun vadedeki dayanıklılığı ile belli olur. Masraf çıkartmazsa uzun vadede efsane olur.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,678
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR