Dacia Duster Bir Prestij Aracı mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan olguncandan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 247
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,276
Ynt: Dacia Duster Bir Prestij Aracı mı?

olguncandan' Alıntı:
Mesajı gönderdikten sonra tekrar okudum; çok ayrıntılı açıklamışım.

Yanlış oldu. "Gösteriş meraklısı=okuduğunu anlayamayan, okusa bile bilmemneresinden okuyan" demek olduğuna göre, yazdıklarım yine anlaşılamayacak.

Neyse, boşverin, Temel'in dediği gibi, maksat konuşuk olsun. Laf olsun torba dolsun (Bu son söz de Temel'in miydi Rizeli?) ;D

Bilmemneresinden okuyan ve anlamayan tek bir kişi var bildiğim burada ;D

Etiketler

Arkadaşlar neyi tartışıyonuz anlamıyorum.

Prestişi mirestişi geçin azıcık ayaklarımız yere bassın. İhtiyaçtan dolayı L200 ümü satarsam masraf açmaya da lüksüm olmaz ise sıfır sıfırdır der gider DUSTER alırım. Ama masrafa gucum varsa durumum fena değilse aynı parayı DASTUR a vermem Pajero - L200 veya TAHOE alırım. Araba önce kendi hoşuna gidecek. Aldığınız araba 10 numarada olsa beğenmeyen çıkar. X6 diyosunuz çoğu kimsede (belki ulaşamadıklarındanda olabilir) beğenmiyorlar.

Ben aracımı park ettim şöyle bir baktım aracım gözüme güzel görünüyomu bu 1
Yola gittim yolda kalmadım beni istediğim yere sıkıntısız ulaştırdımı bu 2
Dağa çıktım konvoyu takip ettim konvoyun gerisinde kalmadım geçtikleri yerden geçebildimmi buda 3
bana önemli olan bunlar, yoksa yiyim prestijini şu an arabaya binen çoğu insan bankanın parasına biniyo , borçsuz arabaya binmiyo.
Arabanın borcu yoksa bu da balı kaymağı...

diablo2barbar' Alıntı:
Arkadaşlar neyi tartışıyonuz anlamıyorum.

Prestişi mirestişi geçin azıcık ayaklarımız yere bassın. İhtiyaçtan dolayı L200 ümü satarsam masraf açmaya da lüksüm olmaz ise sıfır sıfırdır der gider DUSTER alırım. Ama masrafa gucum varsa durumum fena değilse aynı parayı DASTUR a vermem Pajero - L200 veya TAHOE alırım. Araba önce kendi hoşuna gidecek. Aldığınız araba 10 numarada olsa beğenmeyen çıkar. X6 diyosunuz çoğu kimsede (belki ulaşamadıklarındanda olabilir) beğenmiyorlar.

Ben aracımı park ettim şöyle bir baktım aracım gözüme güzel görünüyomu bu 1
Yola gittim yolda kalmadım beni istediğim yere sıkıntısız ulaştırdımı bu 2
Dağa çıktım konvoyu takip ettim konvoyun gerisinde kalmadım geçtikleri yerden geçebildimmi buda 3
bana önemli olan bunlar, yoksa yiyim prestijini şu an arabaya binen çoğu insan bankanın parasına biniyo , borçsuz arabaya binmiyo.
Arabanın borcu yoksa bu da balı kaymağı...
net ve doğru bir yaklaşım olmuş aynen katılıyorum :smiley:

Ben bu başlık altında bir araç için "prestij" değildir diyen tüm arkadaşlara katılıyorum.

Prestij bence eski bir kavramdır. Nasıl bir zamanlar televizyon yokken siyah-beyaz televizyonu olan komşumuz tüm mahalleyi topluyor idiyse, yada üniversite mezunlarının parmakla sayılıp gösterildiği zamanlarda eğitimli insanlar hemen iş bulabiliyıor idiyse aracı olmayanlar için araç sahibi olmakta bir prestijdi.

Şu an bir araç her aile için bir gereksinimdir. Kiminin gücü yetmiyor, alamıyor olabilir ancak gücü yetmiyen için doğan slx bile almak bir prestij değildir bir ihtiyaçtır. Daha pahalı bir aracı insanların almak istemesi tamamen seviyesini bir üst düzeye çıkarma düşüncesinden kaynaklanmaktadır.

Benim bir aracım var ise ve istediğim yere beni götürüyor ise bu benim için yeterlidir. Porsche, Ferrari, Mercedes, BMW, Volvo, v.b gibi pahalı araçlar sadece benim ekomonik gücümün yetmediği pahalı araçlardır. Şehir içi trafikte hiçbir aracın diğer araca üstünlüğü yoktur. Kırmızı ışıkta hepimiz dururuz.

Bence buna artık "Prestij" değilde "Sosyal Aidiyet" desek daha doğru olur. Artık neredeyse herkesin bir aracı var ancak insanlar kendilerini bir gruba dahil etmek istiyorlar. Oturduğum evin değeri 1.000.000 TL ise ve çevremde hep böyle evler var ise ve burada oturanlar Porsche Cayenne e biniyorsa bende herhalde Doğan SLX yada Dacia Logan a bizmezdim.

diablo2barbar' Alıntı:
Arkadaşlar neyi tartışıyonuz anlamıyorum. ...

Konu ile ilgili mesajlara göz atarsanız neden bu başlığın açıldığını, neler söylendiğini görebilirsiniz diye düşünüyorum. :mad:

ümiterkan beyefendi , terbiyesizliğinizi de fanatikliğinizin ve anlama probleminizin yanına ilave ettiniz.

siz busunuz işte... bu size yeterlidir.

olguncandan' Alıntı:
Konu ile ilgili mesajlara göz atarsanız neden bu başlığın açıldığını, neler söylendiğini görebilirsiniz diye düşünüyorum. :mad:

Boşboş geyik yapmak için açılmış bi konu ne yazıldığını ne söylendiğini görüyorum. Ben bu araca bundan sonra DUSTER deme anca DESTUR derim.
Geyiğin anlamı yok gelin bi gezimize aracın ne olduğunu beraber görelim havanda su dövmeye gerek yok !
DESTUR off road tarihine Forumlarda geyik olarak tartışılan bir araç (!) olarak geçecek ve bunda da diğer araç kullananlar kadar DESTUR cularında payı büyük olacak.

olguncandan' Alıntı:

Seninde msajların tamamını okumana gerek yok yazımın devamını okursan anlarsın. 8)

şimdi dustercı arkadaşların hepsi üzerine alınmasın lütfen yazacaklarımı ,

bu sitenin çeşitli forumlarında defalarca dedim ki duster manyıklı bir araçtır , paranızın karşılığını verir , altı yüksek , vergisi az yakıtı az görünüşü de güzel.
Bu cümleyi 40 defa yazmış olmama rağmen bazı kişiler hernedense beni anti dustercı olarak etiketlediler. Herneyse o problem değil fakat anlatamadığımız bazı arkadaşların bu aracın potansiyel kabiliyetini biraz abarttığı yönündedir.

Aracın iyi yönlerini kabul ediyorsunuz da eksilerini neden kabul etmiyorsunuz ? Dusterın az ya da çok satmasını bize bir getirisi yok , taraf da tutmuyorum ama fanatizmden başka birşey bilmeyen , hemen terbiyesizliğini açığa vuran bir kişi ve ona ayak uyduran bazı arkadaşlara da söylemeden edemiyorum , kardeşim bu aracı bu derece abartmayın. Yok efsane olur mu , yok 80 cm kardan gider yok hard off road aracıdır yok prestij aracıdır... Önce prestij diyen , statüko ile ilgili link verip sonra ben prestij dememiştim ki diyen , kendiyle çelişen ama bunu bile itiraf etmekte zorlanan bir beyefendiye ayak uydurmayın. Kendiniz için uygun olan , mantıklı bir seçim yapmışsınız , güzel aracınız var , şık duruyor bilmiyorum daha nasıl öveyim ama överken de gerçek olmayan şeyleri yazmayalım , arazideki motor performansı demek istemiştim gibi kıvırmalara da hiç girmeyelim.

cherokee ile kıyaslamanız anlamsız yakıt açısından , sadece arazi için kullanıyorsam cherokee alırsın , şehiriçi ve hafif off road yapıyorsam duster alırsın. LPG takmasan bile Duster ile 5.9 Cherokee arasındaki fiyat farkı ile 4.640 litre benzin alırsın , arazide yaklaşık 20.000 km yol demektir , e sırf araziye gidiyorsam 20.000 km ne kadar zaman götürür , konforum ve donanımım da cabası...

bu durumda artık tartışmaktan ziyade amaca uygun araç alındığında duster iyidir , överek göklere çıkarmanın mantığı yoktur diyelim bitsin. Land Roverla kıyaslamanın , efsane olur , prestij aracıdır demenin de komikliğini kabul edelim.

diablo2barbar' Alıntı:
gelin bi gezimize aracın ne olduğunu beraber görelim havanda su dövmeye gerek yok !
Hocam boşuna yorulma. Gelin kıyaslayalım dediğinizde önce kayış dağına çık vs.... bahaneler buluyor reis ümiterkan. Ancak sanal off road var, icraat yok. Daha sıkıştırırsanız başta off roadçu geçinen zat-ı alileri değilmiş gibi "biz aracı piknik için aldık, çamur bizim neyimize" muhabbetleri....

Abdullah bey unutmayın , kayışdağına babalar gibi çıktı duster ,gerçi oranın artık yolgeçen hanına döndüğü , bazı yerlerinden kartalla vb çıkıldığı iddia ediliyor ama bence palavra. duster kayışdağını çıkarak rüşdünü ispatlamıştır ve bal gibi hard offroad aracıdır, land dan iyidir , 80 cm karda gider , efsane olacaktır , prestij aracıdır ama statüko karşıtıdır :smiley:arazideki motor performansı açısından da vitarayı tokatlar, 1.vitesi low görevi görür . daha çok var ama dusterı yaz yaz bitmez , kabul edin artık abdullah bey duster bugüne kadar üretilen en iyi arazi aracıdır. Land Cruiser mi ? o da ne TV programı mı ?

diablo2barbar' Alıntı:
Seninde msajların tamamını okumana gerek yok yazımın devamını okursan anlarsın. 8)

Okumaman isabetli olur muhterem. O yazılar anlayabilenler için yazılmıştır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,678
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR