Dacia Duster Bir Prestij Aracı mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan olguncandan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 247
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,293
Ynt: Dacia Duster Bir Prestij Aracı mı?

dun butun gece 80 cm karda giden dustur okudum diger forumda :smiley: llk sayfadan ıtıbaren en son uykum geldı ...... show tv de calısan bır arkadasımda var duster zaman zaman kullanıyorum :smiley: ama yanı bir sey demek ıstemıyorum ..... prestıj ve duster bence cok zıt ....

Etiketler

ümit bey , ingilizce ya da herhangi bir başka yabancı dil biliyorsanız , almanca olan bu cümleyi de anlamışsınızdır : "DAS IST DAS ANTI-STATUS-AUTO"

Ortaokuldan beri hocalarımız söyler , yabancı dili iyi anlamak konuşmak istiyorsanız tğürkçe olarak düşünmeyin diye. Bakın orada ne diyor : anti-status... Yani statü aracı değildir demiyor... statüko karşıtı bir araçtır diyor. ANLAYABİLDİNİZ Mİ ? ;D Hemen anti-status görünce "prestij aracı değildir diyor zaten" diye atlamışsınız...

bir de prestiji , off roadı geçtik efsane çıktı başımıza... yollarda kaç tane göreceğiz acaba 20 sene sonra... hele ki niva gibi araziye vurulursa , gör sen efsaneyi , allah ömür verse de 20 sene sonrasını görebilsek. Mübarek yakında "işte yeni defender" sloganı ile satılacak diye korkuyorum :smiley:

kyenipazar' Alıntı:
. Mübarek yakında "işte yeni defender" sloganı ile satılacak diye korkuyorum :smiley:

unimog u ufalttık, dusteri yarattık. yeni dacia duster. hem her şey, hem hiçbir şey. :D

Dileyen dilediği biçimde görebilir kullandığı aracı saygı duyarım önemli olan kullanan kişinin aracına olan sevgisi isteyen aşkla bağlanır isteyen yerden yere vurur kafanıza göre gerisi yalan

kyenipazar' Alıntı:
bir de prestiji , off roadı geçtik efsane çıktı başımıza... yollarda kaç tane göreceğiz acaba 20 sene sonra... hele ki niva gibi araziye vurulursa , gör sen efsaneyi , allah ömür verse de 20 sene sonrasını görebilsek. Mübarek yakında "işte yeni defender" sloganı ile satılacak diye korkuyorum :smiley:
Efsane olayına katılıyorum. Ama araç değil fanatikleri ve palavraları birer efsane. Mesela;
80 cm kar efsanesi,
arazi motor performansı efsanesi,
low'dan güçlü 1. vites efsanesi,
Transilvanya 'da off road modifiyeleri efsanesi,
üç teker efsanesi,
marangoza arabanın içine kalas çaktırıp karavana dönüştürme efsanesi,
hırdavatçıdan çekmece alıp koltukaltına yerleştirme efsanesi,
kayışdağı efsanesi,
aynaların mühendislik hatası dolayısıyla rüzgar sesi yapması efsanesi,
yol bilgisayarının depodaki yakıtı yanlış gösterme efsanesi
gibi.....

kyenipazar' Alıntı:
ümit bey , ingilizce ya da herhangi bir başka yabancı dil biliyorsanız , almanca olan bu cümleyi de anlamışsınızdır : "DAS IST DAS ANTI-STATUS-AUTO"

Ortaokuldan beri hocalarımız söyler , yabancı dili iyi anlamak konuşmak istiyorsanız tğürkçe olarak düşünmeyin diye. Bakın orada ne diyor : anti-status... Yani statü aracı değildir demiyor... statüko karşıtı bir araçtır diyor. ANLAYABİLDİNİZ Mİ ? ;D Hemen anti-status görünce "prestij aracı değildir diyor zaten" diye atlamışsınız...

Önce benim yazdığım şeyi bir anlayın sonra yabancı dil faslına girersiniz. Sizin için tekrar kopyalayayım malum kopyala-yapıştır yapmadan olmuyor "Bahsi geçen sitelerde de bu araç statü sembolü bir araç değildir diyor anladığım kadarıyla Şöyle yazıyor "DAS IST DAS ANTI-STATUS-AUTO" Görüldüğü gibi statü'den bahsettim prestijden değil.

Ayrıca 5.9'u satıp dizel bir araç arayışına girmişsiniz. Duster, Cheroke 5.9 gibi prestijli olmasa da tavsiye ederim ama otomatiği maalesef yok :smiley:

kyenipazar' Alıntı:

anti=düşman; yani neyin anti'si ise o olmayan, onu ortadan kaldırmak isteyen, ona karşıt.

Statü bir durum, bir konumdur; oynanan role, üstlenilen fonksiyona göre farklı durumlar/konumlar/statüler olabilir.

Bu Almanca sözdeki statü "yüksek statü" anlamında anlaşılmalı. Yoksa sıradan bir konum için statü niye kullanılsın.

Üst düzey rolün ve konumun başkaları tarafından onaylanması, başkaları üzerinde hayranlık dolu etki uyandırmasıı prestijdir.

Yüksek statü ise iki anlamda anlaşılmalı: Birincisi, gerçekten sahip olunan üst düzey bir konum ve rol. Örneğin cumhurbaşkanlığı. Bu reel bir şey. Reel statü sahibi, bunu sergileyici davranışlarda bulunma gereği duymaz.

Bir de sanal anlamda yüksek statü vardır ki, daima sembollerle açığa çıkar. Kişi eşitler arasında üst düzey rol sahibi olduğunu göstermek veya bu izlenimi vermek için bazı eylemler veya tüketim alışkanlıkları sergiler. Onun yüksek konumunu başkaları da bilmeli ve kendisine hayran olmalıdır. Nasıl mı? Mal-mülkle. (Ki bu mal-mülk hakikaten belli bir kaliteye ve özelliğe de sahiptir.)
Yukarıdaki sözde, Duster'ın,(cip ya da suv türü) bir otomobil sahipliğinin kişiye yüksek statü kazandırdığı ve kişinin de kendini yüksek statü kazanmış gibi hissettiği illüzyonunu ortadan kaldıran bir araç olduğu anlatılıyor.
Dolayısıyla yukarıdaki ifadenin tam açıklanışı da şu:

"Bu, yüksek statü/prestij sembolü bir otomobil, gösteris ve başkalarını etkilemek için imal edilmiş bir araç değildir. Bu, sadece kullanmak için imal edilmiş bir araçtır. Bindiğiniz araç gösterişlilik bakımından fena değildir. Ama bu araca çok kişi ulaşabilir de!

Biz eskiden gösteriş vasıtası olan bir araç türünü sıradanlaştırdık. Bu araca, sağa sola küçümseyici bakış fırlatmak, zengin olduğunuzu göstermek için binmeyin. Adam gibi binin, nereye gitmek istiyorsanız gidin. Kullanın yani kullanın.

Caddelerde kimse size "vay be, adam bilmem kaç bin euro'luk arabaya biniyor" demeyecek, bunu unutmadan dosdoğru sürün.... Sağa sola dönerken sinyal verin, "çekil lan yol benim" diye adamın ensesinde bitmeyin. Kalkışlarda tekerleklerini gıcırdatmayın. Hey, siz yeni yetmeler, bu arabayla kızlara hava atmaya kalkmayın. Yoksa herkesi kendinize güldürürsünüz. Dedik ya, sadece binin. Bu araç sıradan bir araç, siz de sıradan birisiniz."
İşte yukarıdaki sözün Türkçe'ye tercümesi bu.

Bu başlığı aslında Duster başlıklarında kalem oynatan gösteriş meraklısı bazı katılımcılara cevap olsun diye açmıştım. Hani şu babalarının arabasıyla övünme alışkanlığını üzerlerinden atamamış katılımcılara. (Yukarıdaki Almanca reklam cümlesinden haberim yoktu.)

Gördüm ki mesaj yerini bulmamış.

Mesajım Duster sahiplerine değildi. Zaten onlar -tanıdığım kadarıyla- gösteriş meraklısı değiller.

Mesajı gönderdikten sonra tekrar okudum; çok ayrıntılı açıklamışım.

Yanlış oldu. "Gösteriş meraklısı=okuduğunu anlayamayan, okusa bile bilmemneresinden okuyan" demek olduğuna göre, yazdıklarım yine anlaşılamayacak.

Neyse, boşverin, Temel'in dediği gibi, maksat konuşuk olsun. Laf olsun torba dolsun (Bu son söz de Temel'in miydi Rizeli?) ;D

ümit bey , kendinizle çelişiyorsunuz...Madem kopyala yapıştırdan anlıyorsunuz o zaman buyrun :

"Duster'ın prestij aracı olup olmadığı ile ilgili güzel bilgiler ve görseller var burada" demişsiniz ve hemen arkasından da o malum almanca cümlenin olduğu linki vermişsiniz.
Şimdi de diyorsunuz ki ben statüten bahsettim prestijden değil...

O zaman neden burada prestij aracı olup olmadığı ile ilgili güzel bilgiler var diyorsun güzel kardeşim ?

Prestij için link veriyorsun , çuvalladığın ortaya çıkınca da ben prestij demedim statü dedim diyorsun ? cidden fanatizmden algılarınız kapanmış sizin.

evet 5.9 cherokeeyi veriyorum , bir adet subaru legacy 2.0 otomatik , bir adet cherokee 5.9 , bir adet de 63 chevy impala hardtop kullanıyorum.
Şimdi siz olsanız mağazaya gürün almaya giderken toptancıya hangi araçla gidersiniz ? ben dizel otomatik bir stationwagon tarzı araba ile giderim. Fakat otomatiği de çıksa duster ile gitmem kusura bakmayın. Siz çok seviyor olabilirsiniz ama 46.000 TL ye alacağım Passat Variant comfortline 120.000 Kilometre de de olsa Dusterdan iyidir benim gözümde. Konforu ve prestiji de daha iyidir , veya Megane station bile olabilir 30.000 TL ye , bana altı yüksek şu anda gerekmiyor. Size duster kötüdür demiyorum , ihtiyaçlara göre talep değişir , dusterı da bu kadar abartmayın diyorum.

Siz ise kapanmış algılarınızla ben prestij demedim , yok onu öyle dememiştim , ben arazi performansı derken arazideki motor performansı demiştim diye tutarsız yazmaya devam ediyorsunuz... kuru gürültü sadece sizin yazdıklarınıza denir...

şu dusterda koltukaltı çekmeceleri başlıklı yazılar da sanırım prestij aracı hakkında bilgi veriyor. Bir beyefendi de ciddi ciddi bu kutuları nerede bulabiliriz demiş...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri