Dacia Duster Bir Prestij Aracı mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan olguncandan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 247
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,276
Ynt: Dacia Duster Bir Prestij Aracı mı?

Arkadaşlar bence artık Dusterin olduğu şeyleri ayzmakdan vazgeçelim o kadar çokki, off road, prestij, ekonomi, şehir arabası, uzun yolda konforlu, güvenli, yakıt cimrisi, ucuz vs vs

duster'de olmayanları yazsak daha kolay olucak zaten olmayan bişey varmı?

80 santim karda gittigini unutmussunuz :D

Etiketler

sabri yucel' Alıntı:
Arkadaşlar bence artık Dusterin olduğu şeyleri ayzmakdan vazgeçelim o kadar çokki, off road, prestij, ekonomi, şehir arabası, uzun yolda konforlu, güvenli, yakıt cimrisi, ucuz vs vs

duster'de olmayanları yazsak daha kolay olucak zaten olmayan bişey varmı?

80 santim karda gittigini unutmussunuz :D
Efsaneler unutulmaz. Ben torunlarıma anlatacağım.

Otomobillerin, yaşam standartının üzerinde bir arabaya binerek, prestij aracı olarak görülmesi sadece eğitim seviyesi düşük 3. dünya ülkeleri vatandaşlarına mahsus bir davranış. Ülkemizde orta halli aile standartında yaşayan kadınların tv dizilerine müptela olup, kendilerini oradaki hayal ürünü yaşam standartları ile kendilerini özdeşleştirmeleri ve yaşamlarından mutsuz olmaları çevremizde o kadar sık rastlanıyorki. Otomobili prestij, statü göstergesi görmek de böyle bir davranış.
Tüm meslek hayatımda tüm avrupa,rusya,ortadoğu ülkelerinde bulundum. Özellikle ileri batı ülkelerinde insanlar gelir seviyesine uygun ve en önemlisi aile yapısı ve yaşam biçimine uygun araba seçer. Arabayı işlevsel olarak ne amaçla kullanacağım, ailem kaç kişi, gelirime göre vergisi, parçası, servisi yaygın mı ve sonundafiyatı nedir sorusunu sorup, prestij falan aptallığını bırakarak araba almak doğrusu ve akıllıcası. Bu ülkelerde ücretli birinin taksitle alabileceğine rağmen jaguara, ferrari ye bindiğini görmedim.
Yazlarımı çeşmede geçiririm. yıllarca Koç holdingin en üst düzey CEO'su (medyada tanınan) bir şahsı, sık sık çarşıda bankada Lacivert Tempra arabası ile gördüm. Bu tamamiyle kültür, görgü ve akıl meselesi. Rolls Royce alabilecek birkişi kendi ürettiği orta halli bir yerli arabaya biniyor.
Bu yüzden kendimizi bileceğiz, kullanım amaçlarımızı iyi tanımlayacağız, bütçemize bakacağız ve arabamızı sececeğiz.
Bu arada, kendim için şu anda piyasadaki araçlar içinde tüm gereksinme ve olanaklarımı tam karşılayan araç. Tabi bu kriterler benim için. Prestij değil, iç kullanımı, teknik özellikleri, fiyatı, servisi, parçası, vergisi ve en son olarak görünüşü beklentilerimi karşıladığı için bana uyan araba.

mimar_ankara' Alıntı:
Otomobillerin, yaşam standartının üzerinde bir arabaya binerek, prestij aracı olarak görülmesi sadece eğitim seviyesi düşük 3. dünya ülkeleri vatandaşlarına mahsus bir davranış. Ülkemizde orta halli aile standartında yaşayan kadınların tv dizilerine müptela olup, kendilerini oradaki hayal ürünü yaşam standartları ile kendilerini özdeşleştirmeleri ve yaşamlarından mutsuz olmaları çevremizde o kadar sık rastlanıyorki. Otomobili prestij, statü göstergesi görmek de böyle bir davranış.
Tüm meslek hayatımda tüm avrupa,rusya,ortadoğu ülkelerinde bulundum. Özellikle ileri batı ülkelerinde insanlar gelir seviyesine uygun ve en önemlisi aile yapısı ve yaşam biçimine uygun araba seçer. Arabayı işlevsel olarak ne amaçla kullanacağım, ailem kaç kişi, gelirime göre vergisi, parçası, servisi yaygın mı ve sonundafiyatı nedir sorusunu sorup, prestij falan aptallığını bırakarak araba almak doğrusu ve akıllıcası. Bu ülkelerde ücretli birinin taksitle alabileceğine rağmen jaguara, ferrari ye bindiğini görmedim.
Yazlarımı çeşmede geçiririm. yıllarca Koç holdingin en üst düzey CEO'su (medyada tanınan) bir şahsı, sık sık çarşıda bankada Lacivert Tempra arabası ile gördüm. Bu tamamiyle kültür, görgü ve akıl meselesi. Rolls Royce alabilecek birkişi kendi ürettiği orta halli bir yerli arabaya biniyor.
Bu yüzden kendimizi bileceğiz, kullanım amaçlarımızı iyi tanımlayacağız, bütçemize bakacağız ve arabamızı sececeğiz.
Bu arada, kendim için şu anda piyasadaki araçlar içinde tüm gereksinme ve olanaklarımı tam karşılayan araç. Tabi bu kriterler benim için. Prestij değil, iç kullanımı, teknik özellikleri, fiyatı, servisi, parçası, vergisi ve en son olarak görünüşü beklentilerimi karşıladığı için bana uyan araba.

almanyada ki türklerin bir bölümü hariç

Gecen gun boing'in muduru national geografide konusma yapiyorda, elinden dusurmedigi telefon 5110'du ozellikle dikkatlice baktim adamin elinde demode 5110 telefonu vardi.

SERKANEFE' Alıntı:
Gecen gun boing'in muduru national geografide konusma yapiyorda, elinden dusurmedigi telefon 5110'du ozellikle dikkatlice baktim adamin elinde demode 5110 telefonu vardi.
yurt dışında insanlar ihtiyacına göre cep telefonu otomobil ev alırlar kulanmadğı birçok özeliği veya donanımı olan otomobil veya cep telefonu çok geniş ve ısıtılması zor evler yerine ihtiyaca göre satın alırlar

Çünkü gösteriş, başkalarını etkileme ve böylece kendini iyi hissetme değil sadece ihtiyaçları karşılama amacıyla bir eşya satın alınır.

Prestij, statü, "desinler" diye edinilen mal-mülk "sonradan görmelik" yahut "hazmedilmemiş zenginlik"ten kaynaklanır.

Diyosunuz iyi hosta, bu pek turkiyede gecerli degil. Uni bitti araba aldim isimden dolayi cebimde iki telefon var biri bb digeri elma. Ee bi araba aldim, yamac parasutudr gezidr kamptir bisiler yaptim iki face'e koyduk asilmayan kiz yok. Bu ulkede parayla ilgili ufacik bi goruntu diger insanlarin gozunde bi statu bi ozenti bi x olarak one cikiyor. Kiz aracin dacia mis, oymud buymus bakmiyo ki buyuk arac ve sİk bi arac jeep gorunumlu tamam para bunda diyor yani bu statu oluyor onun gozunde ve bicok insanin gozundede durum bu erkek kiz farketmiyor. Almanlar gibi gerekli olmayan donanimlari almayan para baglamayan hatta bi cok almanin araclarinda araclari ne olursa olsun jant kapaginin olmadigi biliyormuydunuz, ben bilmiyordum forumdan bi abimiz soyledi ki bizler aracin en dolusu en iyisi osun isteriz hep,en azindan ben aracimin tum aksesuarlarini almak istiyorum cunki col hosuma gidiyor. O insanlarla bizler biraz farkliyiz ama unutmaualim ki bu arac donanimlarini yapan zaadlar yine avrupali ve bu aksesuarlarda onlara ait. Kisacasi hersey biraz statu. Kusura bakmayin hem disardayim hemde telden cevap verdim anlam bozuklugu olabilir yazimda bilginiz olsun.

Sevgili serkanefe, çok güzel ifade etmişsin... Dikkat edersen, "başkalarını etkileyerek mutlu olma" dedim. Yani "sahip olduğu nesne ile başkalarından itibar görme arzusu"nu kastettim.

İşte bu, ya yeniyetme ergen durmunu veya sonradan görmeyi ifade eder. Burada bir kişilik sorunu vardır.

Elbette birkaç zilli veya düşük ruhlu insan da "hayran olacak"tır. Yani bir de etkilenen -güya- kişi var demektir. Onların durumu daha trajik. Onlarda daha vahim bir kişilik sorunu vardır. Onlara değinmiyorum.

Halbuki burada söz konusu edilen "etkileme-etkilenme" tamamen menfaat, özenti gibisindendir. Yapay bir şeydir.

Ergin yetkin bir insan, başkalarının kendisi için "tamam para bunda" demesini, bunun statü olarak görülmesini önemsemez. Bunun için takıp takıştırmaz.

Araçların donanımlarını yapanlara gelince; onlar bundan para kazanır. İsteyen bu donaımları gösteriş için kullanabilir, imalatçı ondan da para kazanacaktır.

Sorun, onları arabasına takan kişinin "niyeti"dir. Zenginliğini hazmetmiş kişi bu donanımları "desinler" diye değil, sadece "gerekli" olduğu için alır.

Face işine hiç girmeyelim; asılma masılma işleri hikaye. Kişilikli bir insanın bunlardan dolayı birine asılması düşünülemez. Bu anlamda asılanlarda da bir dizayn bozukluğu vardır.

İnsanlar arası ilişkinin (her anlamda ilişkinin) "sanal" olanı ile "reel/gerçek" olanını ayırmak gerek.

Benim eski tamircim şöyle demişti: "Ben internette çok popülerim, kirpi diye yaz bak neler çıkıyor...." Merak ettim, aradım. Bir forumda 8-10 kişi oto yarışı geyiği yapıyor, aralarında bi muhabbet bi muhabbet. Hani derler ya, "sen ben bizim oğlan" herkes birbirine gaz veriyor;

Bizim kirpi bir ay civar internetten mahrum kaldı; geride kimse yok... Sanal alem böyle bir şey. Hani bazen haber yapılır "internette tıklanma rekoru kırdı". Halbuki bir gün sonra kimse hatırlamaz bile.

sittin senedir anlamadığım bir şey, araçla sağladığın prestijden ne olacak, etkilediğin adamdan ne olacak, şirket arabası olarak lüks bir şey kullanabilirsin hadi bir işe yarar ama gündelik hayatta neye ihtiyacın var ise ona göre seçersin aracını. dacia şu aralar köylerde çok popüler prestij için mi hayır, adamın kartal ya da r12 stw'nun yaptığı her işi yapıyor, yük taşıyor, kötü yolda zorlanmıor,ucuz, sağlam, bu ikisinden çok daha rahat e biraz parası da varsa elinden kartalını çıkarıp dacia alıyor prestiji mi oluyor yoo ama işini görüyor.

kapitalizm bireysellik empoze eder..en yakınları bile birbirine düşürür..iyi yaşamak ile başkalarını üzerek iyi hayat yaşamayı karıştırmayalım..Mesleğin ne öğrenci, ücretli vs. Ama prestij peşinde..nedense..))))

mimar_ankara' Alıntı:
kapitalizm bireysellik empoze eder..en yakınları bile birbirine düşürür..iyi yaşamak ile başkalarını üzerek iyi hayat yaşamayı karıştırmayalım..Mesleğin ne öğrenci, ücretli vs. Ama prestij peşinde..nedense..))))

Abi bunlar birbirlerini kandırıyor dediğin gibi, prestij neymiş filan, 5-6 yaşında ki kız oje sürüyor ellerine, anaokulunda ki kızlara hava atıcam diye, bu nerden bilsin prestiji, insanoğlunun doğasında bu var, bu arkadaşların dedikleri insanın iç güdülerine aykırı bi kere, kendimizi kandırmaktan bişi değil.. Prestij yada ismi herhangi bir şey, mağara adamı dediğimiz adamlarda bile vardı, toplumlardaki sanatın gelişmesi vb gibi şeyleri okuyun, kitap okuyun arkadaşlar tarih okuyun, kişisel gelişim okuyun, boş mideden yorum yapmayın.

off evladım ben neresini düzelteyim bu yazdıklarının
-kişisel gelişim kitaplarının tek faydası yazarınadır, hepsi kohut'un self psikolojisinden çıkar, onları okuyana kadar horney, freud, jung, reich okumak lazım.

-toplumlarda sanatın gelişmesi ? hımm sanat tarihi demek istiyorsun sanırım , ben sanatın gelişmesi ile prestij arasında ben bir bağlantı kuramıyorum, ha kurarsın ama yağmur yağıyor ördek dedine döner o ilişki. tek bulabildiğim mantık, soylu aileler rönasans döneminde sanatçıları himaye etmeleri, ve sanat eserine sahip olmanın prestiji ama bu prestijden çok ailenin adına ve geleceğine yapılmış bir yatırımdır kaldı ki telefon ve araba ile rodin'i matisse'yi kıyaslamak imkansız.

-tarih okuyun, şahane öğüt, lise tarihi mi ? resmi tarih mi ? 5 ciltlik insanlık tarihi mi ? tek başına tarih okumanın faydası nedir, kurgulanmış hali mi ? anaokulundaki tırnağına oje süren kız annesini taklit etmekte, güzellik kadının silahıdır. tahmininizin aksine güzelliğin anlamı sağlıktır, türün devamı için gerekli bir özelliktir. son olarak araba ve telefonla sağlanan prestij şahaneymiş, hayatta yatırım yapman gereken şeyler bellidir, ailen var ise öncelikle bir ev ve onların geleceği, yoksa kendine yatırım yaparsın. hayır hayatım boyunca bir yerlere hakkı ile gelmiş hiç kimsenin materyallere dayalı bir prestij gösterine girdiğini görmedim. şirket toplantısına mercedes limuzinle de gidersin kendi hayatında ise ihtiyaçların kullanımını belirlemeli başkasının ne düşündüğü değil.

gezenbilirin içeriği teknik konularla birlikte felsefi konulara da kaymaya başladı. Bunu müthiş bir gelişme olarak görüyor, katılımcılıara başarılar diliyorum. Felsefe fakiri ülkemde çok umut verici..))

amadeus99' Alıntı:
off evladım ben neresini düzelteyim bu yazdıklarının
-kişisel gelişim kitaplarının tek faydası yazarınadır, hepsi kohut'un self psikolojisinden çıkar, onları okuyana kadar horney, freud, jung, reich okumak lazım.

-toplumlarda sanatın gelişmesi ? hımm sanat tarihi demek istiyorsun sanırım , ben sanatın gelişmesi ile prestij arasında ben bir bağlantı kuramıyorum, ha kurarsın ama yağmur yağıyor ördek dedine döner o ilişki. tek bulabildiğim mantık, soylu aileler rönasans döneminde sanatçıları himaye etmeleri, ve sanat eserine sahip olmanın prestiji ama bu prestijden çok ailenin adına ve geleceğine yapılmış bir yatırımdır kaldı ki telefon ve araba ile rodin'i matisse'yi kıyaslamak imkansız.

-tarih okuyun, şahane öğüt, lise tarihi mi ? resmi tarih mi ? 5 ciltlik insanlık tarihi mi ? tek başına tarih okumanın faydası nedir, kurgulanmış hali mi ? anaokulundaki tırnağına oje süren kız annesini taklit etmekte, güzellik kadının silahıdır. tahmininizin aksine güzelliğin anlamı sağlıktır, türün devamı için gerekli bir özelliktir. son olarak araba ve telefonla sağlanan prestij şahaneymiş, hayatta yatırım yapman gereken şeyler bellidir, ailen var ise öncelikle bir ev ve onların geleceği, yoksa kendine yatırım yaparsın. hayır hayatım boyunca bir yerlere hakkı ile gelmiş hiç kimsenin materyallere dayalı bir prestij gösterine girdiğini görmedim. şirket toplantısına mercedes limuzinle de gidersin kendi hayatında ise ihtiyaçların kullanımını belirlemeli başkasının ne düşündüğü değil.

;D ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,678
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR