Dacia Duster Bir Prestij Aracı mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan olguncandan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 247
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,295

Etiketler
Ynt: Dacia Duster Bir Prestij Aracı mı?

bilalr' Alıntı:
orta halli parası olupta orta prestij Duster le yapmakta bir tercihtir... parası çok olan iyisine biner zaten, tabiki klavuza gerek yok... ;) ayrıca imkanlara uymayan ve ulaşılmaz/hayal prestij idealleri önermekten iyidir... 8)
Doğrudur tabi tercihlere saygı duymak lazım.Ama benim söylediğim yanlış anlaşılmasın.40.000 TL az para değil.Yani aradığınız prestij ise prestij aracı alınabilecek bir mebla.Ama Dacia'da prestij aramayı doğru bulmuyorum mazur görün beni.

orta halli, biraz geniş, biraz şekilli, yaygın servisli, satış grafiği yuksek, enaz 3yıldız.ncaplı-güvenli, düşük vergi-bakım maliyetli-fiyatlı 4x4-dizel kaç tane var... ;) bunu bilmeden birşey demek abes olur manasında derim... 8)

bilalr' Alıntı:
orta halli, biraz geniş, biraz şekilli, yaygın servisli, satış grafiği yuksek, enaz 3yıldız.ncaplı-güvenli, düşük vergi-bakım maliyetli-fiyatlı 4x4-dizel kaç tane var... ;) bunu bilmeden birşey demek abes olur manasında derim... 8)
Prestij aracı diyorsunuz düşük vergi,düşük bakım maliyeti diyorsunuz.Ne anlamı kaldı o zaman prestijin.Tamam kabul Duster söyledikleriniz üzere 40.000 tl'ye alınacak güzel bir araç.Yakıt masrafı az,bakım maliyetleri vs. düşük.Üstelik bir yere kadar ulaşılması zor yerlere gidebilmenize olanak sağlıyor.Ama duster bir prestij aracı değildir,bu böyle biline.
Ben grubum adına sizi gezilerimize davet ediyorum,hatta bu haftasonu Kartepe'de piknik tadında bir gezimiz olacak.(Aracınız zorlanmaz) Gelirseniz aracı yakından tanırız,sizinle tanışmış oluruz. :smiley:

Duster'a çevremde gördüğüm kadarıyla, toplumsal statü içerisinde IQ'su yüksek, eğitimli, sosyal kompleksi olmayan, en makul fiyata en iyiyi arayan zümre biniyor. Ben Duster kullanan çevremde araba markasının arkasına kişiliğini gizleyen kullanıcı görmedim. santa fe, tucson, qasqai, juke kulanıcıları da bu sınıfta.

Gerçek offroad hobisi olanlar dışında, Range, cheyenne gibi Lüks markalara yönelenlerde ise, iki grup var. Az sayıda olanlar, gerçekten statüsü yüksek firma yöneticisi, ceo gibi azınlık ve bunu hakediyorlar. Lüks markaya yönelen çoğunluk ise, markanın arkasına sığınan, esmer olmasına rağmen saçını sarıya boyatmış, kocası ilkokul mezunu müteahhit olan sonradan görme, markete jeeple gelen taşra kökenli kadınlar, marka ile sınıf atladığını zanneden sonradan görme tipler.

Araç markası ile sosyal statü-kültür bağlamında gözlemlerim böyle. Duster iyi eğitimli, orta-ortaüstü sınıf aracıdır. Akılcı seçimdir. Fazla sosyolojik analiz yaptın, ülkenin durumunu vurguladın diyebilirsiniz ama gerçek bu...

Bu arada ilginç bir anı..Arabayı almaya gittiğim yerde, Duster'a bakanların tipine göre muamele yaptıklarını gözledim. Eli yüzü, konuşması düzgün kişilere araba satmak için hertürlü kolaylığı sağlamaya çalışırken, kapıya şahinle gelmiş Dustera bakan tiplerle hiç ilgilenmiyorlardı..

Sonuç : Duster münevver arabasıdır..(Bu yorumum fazla tartışma yaratmadan ben kaçayım..) :smiley:

".......Sonuç : Duster münevver arabasıdır..(Bu yorumum fazla tartışma yaratmadan ben kaçayım..)
smiley.gif
"

;D ;D ;D ;D ;D ;D
Akşam akşam hiç güleceğim yoktu.

Çok şık bir yorum olmuş mimar.

Assasin' Alıntı:
Prestij aracı diyorsunuz düşük vergi,düşük bakım maliyeti diyorsunuz.Ne anlamı kaldı o zaman prestijin.Tamam kabul Duster söyledikleriniz üzere 40.000 tl'ye alınacak güzel bir araç.Yakıt masrafı az,bakım maliyetleri vs. düşük.Üstelik bir yere kadar ulaşılması zor yerlere gidebilmenize olanak sağlıyor.Ama duster bir prestij aracı değildir,bu böyle biline.
Ben grubum adına sizi gezilerimize davet ediyorum,hatta bu haftasonu Kartepe'de piknik tadında bir gezimiz olacak.(Aracınız zorlanmaz) Gelirseniz aracı yakından tanırız,sizinle tanışmış oluruz. :smiley:

Bu arada aracın en full 4x4 modeli 52.800 'dür, 40 bin değil ;D eğer en full modelinden bahsediyorsak tabi :smiley:

2012nin 2.yarısında Duster'ın otomatik açılan sunrooflu, arka koltuklarda tv'li, amerikan barlı, koltukları geyik derisi kaplı, 2500 cc. hibrit motorlu "Fully Exclusive" modeli sınırlı sayıda 80 adet imal edilecekmiş. Katar ve Dubai emiri de sipariş vermiş. Brunei sultanının siparişini reddetmişler.
Türkiyeden 2 sipariş alınmış, firma sipariş edenlerin isimlerini sır gibi saklıyormuş. Fiyatı messarati ve ferrari fx civarı olacak deniyor. Piteşti fabrikası, sipariş onaylarında ikinci şahıslara satılmama taahütü ile satacakmış.

SERKANEFE' Alıntı:
Bu arada aracın en full 4x4 modeli 52.800 'dür, 40 bin değil ;D eğer en full modelinden bahsediyorsak tabi :smiley:

Benim arabayı diyorsun... full+full... :smiley:

Prestıj saplantımız yok, her yönüyle orta kalıte jıp tabıkı... 4x4 olmayan jıp gorunumlu araçlardan çok ıyı... prestıj kışıye ve şartlarına göre değişir... bazıları karıyer-ekonomı-kultur yönünden orta-ustudur ve komplekslerı azalmıştır, rahatlıkla dustere bıner... ama çoğunluk tekamül etmedğinden daha ıyı jıplerı ıster, bazısı bıner, bazısı hayal kurar, bazısıda geyığını yapar çene yorar.... ;) :( duster fazla göze batmayan, havalı fonksıyonel kalender 4x4.jıp yanı... dağda-bayırda-ovada-şehirde giden, kaçtane jıp var... ağır-hantal-eski offroad-4x4 jıplerle dusteri kıyaslayanların ağır idrak sorunu olabılr.... prestıj jıp bana görede Hummer veya L.Navıgator derim... nasıl olacak şimdi... dusteri sevmeyıpte buraya dalıp ahkam kesmekte ayrı bır ruh halı olmalı... vs vs.... ???

06022012269.jpg

Assasin' Alıntı:

Offroad 4x4 eski jiplerle karşılaştırma yapmayalım... öyle olursa, kıyaslama yapcak başka jıp kalmaz... bu klasmanda jeep-hummer-navıgator grp. dan başka tanımam... ;) duster prestıj araç sayılır 4x4 olması kasası ve diğer özellikler itibariyle... ayrıca prestıj onayını sızmı verıyonuz...Ncap-TSE-İSO sertifikanız varmı... :-\ kartepe davete teşekur... bızım yöreler buralar hergun dağda bayırdayız, dusterle.... kullanmadan yorum yapmak ilginç bir duygu olmalı... lütfen yaniii.. :smiley: selamlar...

Prestij konusunda otorite olmasamda mor ışıkları görünce hemen başkana katılasım geldi ...

panjurdaki ışık çok hoş olmuş. tam dastırlık :D :D diğer dastır sahiplerine de şiddetle öneririm :smiley: o ışıkları takıp lincoln ile karşılaştırmak daha mantıklı gibi görünüyor :p

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR