"Dacia Duster alır mıydınız?" anketi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TTamer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 184
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 35,484

Dacia Duster alır mıydınız? (Would you buy a Duster?)

• Seviyorum. Hatta aldım ! (I like it so much that already bought one)

Kullanılan: 65 28.9%
  • Fena değil gibi görünüyor. Almayı düşünebilirim(Looks nice. May be, I can buy one.)

Kullanılan: 92 40.9%
  • Hiç bir fikrim yok. (I have no idea)

Kullanılan: 4 1.8%
  • Biraz daha denensin. O zaman güvenebilirim belki. (More experiences needed to enlighten me)

Kullanılan: 34 15.1%
  • Nefret ediyorum. (I hate it!)

Kullanılan: 30 13.3%

• Kullanılan toplam oy
    225

Etiketler
Ynt: "Dacia Duster alır mıydınız?" anketi

Onu bunu bilmemde captivaya binende Qaşhayi e binende yanından geçerken dustere iyice bir bakıyor. En çok hoşuma giden kısmıda gaza yüklenince koltuğa yaslaması çok hoş ben bu seriliğe hayranım. Dusterden sonra sedan bir araca binmem gibime geliyor.

kahraman1520' Alıntı:
Onu bunu bilmemde captivaya binende Qaşhayi e binende yanından geçerken dustere iyice bir bakıyor. En çok hoşuma giden kısmıda gaza yüklenince koltuğa yaslaması çok hoş ben bu seriliğe hayranım. Dusterden sonra sedan bir araca binmem gibime geliyor.

Aynen captiva Qaşhayi haricinde subarunun jipine sahip olanlarda bakıyor, kasaları az çok bizimkine benziyor ama bizim kasalar kadar iyi değil ki adamlar o kasalı araca 80-90 bin verip alıyorlar :smiley:

Önceleri araca çok sempatik bakıyordum. Özellikle olguncandan abimizin aracını yakından inceleme fırsatım oldu. Hoşuma gitti.
Fakat özellikle hanım için araç baktığımız şu günlerde aracı teknik manada tanımak için bölümü iyice taradım. Yakıt depo göstergesinin kronik sorunu, aracın ruhsatında yazan kilonun kantarda 100 kg kadar farklı çıkması, yakıt deposunun aracın kataloğunda yazandan 13 lt kadar fazla alması ... gibi bu bölümde okuduğum bilgiler beni araçtan soğuttu.
Aslında bu yazdıklarım çok kafaya takılacak, veya çözülemeyecek sorunlar değil.
Ama ben olaya farklı bir yönden bakıyorum. Şöyle ki, bir aracın üreticisi yakıt seviye göstergesi gibi basit bir meseleyi çözemiyorsa veya teknik bilgilerini yazdığı kataloğa gerçek dışı rakamlar yazıyorsa; bu yaptığı işe değer vermediğini, hem kendine hem müşteri kitlesine saygısı olmadığını gösterir. Bu şekilde laylaylom zihniyetine sahip bir firma acaba aracın gerçekten önemli olan motor , şanzıman gibi kısımlarında acaba ne tür hatalar yapmıştır diye düşünüyorum. Olguncandan Bey'in araçla ilgili bir cümlesini hatırlıyorum. Araçtan genel olarak memnun olduğunu söylüyor ama diyor ki tek riski birkaç sene sonra dökülüp dökülmeyeceği. İşte bu nedenlerle kesinlikle almam.

veteriner' Alıntı:
Önceleri araca çok sempatik bakıyordum. Özellikle olguncandan abimizin aracını yakından inceleme fırsatım oldu. Hoşuma gitti.
Fakat özellikle hanım için araç baktığımız şu günlerde aracı teknik manada tanımak için bölümü iyice taradım. Yakıt depo göstergesinin kronik sorunu, aracın ruhsatında yazan kilonun kantarda 100 kg kadar farklı çıkması, yakıt deposunun aracın kataloğunda yazandan 13 lt kadar fazla alması ... gibi bu bölümde okuduğum bilgiler beni araçtan soğuttu.
Aslında bu yazdıklarım çok kafaya takılacak, veya çözülemeyecek sorunlar değil.
Ama ben olaya farklı bir yönden bakıyorum. Şöyle ki, bir aracın üreticisi yakıt seviye göstergesi gibi basit bir meseleyi çözemiyorsa veya teknik bilgilerini yazdığı kataloğa gerçek dışı rakamlar yazıyorsa; bu yaptığı işe değer vermediğini, hem kendine hem müşteri kitlesine saygısı olmadığını gösterir. Bu şekilde laylaylom zihniyetine sahip bir firma acaba aracın gerçekten önemli olan motor , şanzıman gibi kısımlarında acaba ne tür hatalar yapmıştır diye düşünüyorum. Olguncandan Bey'in araçla ilgili bir cümlesini hatırlıyorum. Araçtan genel olarak memnun olduğunu söylüyor ama diyor ki tek riski birkaç sene sonra dökülüp dökülmeyeceği. İşte bu nedenlerle kesinlikle almam.

Abdullah Bey, yakıt gösterge sorununu servis 30dk'da çözüyor bilginize. Aracın yakıt deposu kitapçıkta 50lt gözüküyor bu doğrudur. Yanlış olan ise bizim Yakıt İstasyonuna gittiğimzde Pompa attıktan sonra aracı sağa sola sallayarak depoyu fullemeye çalışmamız. Bunu hangi araca yaparsanız yapın katalog değerinden fazla yakıt alır. Bu üreticinin sorunu değil tüketicinin sorunu aslında ;) Ağırlık olayı ise önemli bir sorun değil bence :D Gelelim olguncandan Bey'in kullandığı ifadeyi referans alarak araç hakkındaki beklentilerinize, olgun Bey aracı ve Dacia markasını çok iyi tanımadığından olabilir ama ben de bu aracı kullanıyorum hiç de öyle dökülecek gibi bir araç değil, ayrıca dacia kullanan sarı taksicilere bir sorun bakalım dökülen bir dacia gördünüz mü diye ? Avrupada Dacia = Sağlamlık olarak bilinir ;) Türkiye'de ise önyargılar sağlamlığın önüne geçmiş durumda. Kimse sizi yanlış bilgilendirmesin. Aracımı satsam yine 4x4 Duster alırım :D

Saygılar

eylemci sincaptan, tosbağa ümide... uleen sen değilmiydin araçların ağırlık ve motor uygunluk ve tork dağılımının önemli olduğunu söyleyen. şimdi de dusterın fazla kiloları önemli değil diyosun. lütfen objektif olalım. madem dusterın fazla kiloları var, sen sabahları bir kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir ve haşlanmış patates yiyeceksin. dusterın da dağlara çıkarken suzuki arkasından 50 km koşacak. hadi dusterla sen kaldır bakalım popoları. uleen dusterı öyle anlatıyon ki, görmeyen unimog, discovery, suzuki vb karışımı acayip bir 4 çeker zannedecek.. diğer araçların gerçek hakkını verene kadar saldırı ve eylemlerimiz devam edecek!!!!!!!!

bedava verilirse neden olmasın.satar, parasıyla 2001 2004 arası vitara ailır, becce kit, cooper stt lastik ,ve tabi gaz ,takıp offroadın tadını çıkarır gündelikte şehire koşarım....

erolsungur' Alıntı:
eylemci sincaptan, tosbağa ümide... uleen sen değilmiydin araçların ağırlık ve motor uygunluk ve tork dağılımının önemli olduğunu söyleyen. şimdi de dusterın fazla kiloları önemli değil diyosun. lütfen objektif olalım. madem dusterın fazla kiloları var, sen sabahları bir kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir ve haşlanmış patates yiyeceksin. dusterın da dağlara çıkarken suzuki arkasından 50 km koşacak. hadi dusterla sen kaldır bakalım popoları. uleen dusterı öyle anlatıyon ki, görmeyen unimog, discovery, suzuki vb karışımı acayip bir 4 çeker zannedecek.. diğer araçların gerçek hakkını verene kadar saldırı ve eylemlerimiz devam edecek!!!!!!!!

Burayı kirletmeyelim sana cevabı burada yazdım erolcuğum ;)
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=69990.0

....Gelelim olguncandan Bey'in kullandığı ifadeyi referans alarak araç hakkındaki beklentilerinize, olgun Bey aracı ve Dacia markasını çok iyi tanımadığından olabilir....

Doğrudur, ne bu markayı tanıyordum ne de Dacia almayı düşünürdüm. Ancak bu aracın yüksekliği, 4x4 özelliği tam bana göre idi. Aldım. Yukarıdaki cümle (yani riskin ne olduğunu bilemeyiz ifadesi) piyasaya yeni çıkan her araç için geçerlidir. Yol şartlarında araç uzun süre kullanılmalı ki sonucu bilelim. Yanii Abdullah Bey, benim dediğimden, Duster'ın alınmayacağı sonucunu çıkarmamalısın.

Ayrıca bindikçe, aracın tok bir duruşu ve gidişinin olduğunu, kolayca döküleceğine dair bir işaret olmadığını, sağının solunun tıkırdamadığını da yazmıştım izlenim olarak. Belki de birkaç sene sonra her tarafı tıkırdamaya başlayacak, belki de yıllarca aynı derli toplulukta gidecek; bilemem. Binip göreceğiz. ;D

Abdullah Bey, madem eşin için bir araca bakıyorsun, en iyisi küçük dizellerden birini düşün derim. Araba biraz büyük olduğu için şehir içi ve bayanlar için pek seri kullanıma gelmeyebilir. Mesela bir gün ikinci bir araç alacak param olur da eşim için oto ararsam, C3, C2 veya Toyota yaris dizel düşünürüm.

Bir de, her ne kadar depo göstergesi iyi çalışmıyorsa da ve ümiterkan'ın dediği gibi serviste kısa zamanda çözülebilir birşey ise de, mazot ışığı yanıyor ve o zaman yakıt almak için kesin sinyal. Orada bir hata yok.

Yalnız, bu durumdan hareketle, aracın şanzuman-diferansiyel vs.sinde de hata olabileceği çıkarımı doğrusu pek akla yakın değil Abdullah Bey. Çünkü o zaman bu firmanın Duster'a yaptığı yatırım tamamen zarara dönüşür. Yatırım için harcanan paranın zararından ziyade, markanın bitmesi anlamına gelir ki, hiçbir firma bunu göze alamaz. O konuda hata yapma lüksü hiçbir firmanın yok.

erolsungur' Alıntı:

süpersiniz :smiley:

Üstat Safi der ki: "Yenilgi normal karşılanır oldu mu, hayat, anlamını ve amacını kaybeder, avare esnafın amatör kümede top koşturması gibi “maksat spor olsun” moduna geçer!" :smiley:

hala mı çekemeyenler var ya bu duster 'ı.. Ne araçmış arkadaş :smiley:) alıcaktık sorun yarattılar(çamur atarak), aldık sorun yarattılar, eskitiyoruz hala sorun yaratıyorlar :smiley: ya bi gidin kendi işinize gücünüze bakın biz araçlardan gayeeeetttt memnunuz :smiley:)

abi hiç merak etmeyin bence fazla da kasmayın bakın 2004 yılında Skoda Octavia araç aldığımızda millet eğri bacak diyordu şimdi o lafı söyleyenlerin %90'ı VW Passat'la aynı motor ve bir çok parça kullanıldığını kabullendi. Vw ile bir tutmaya başladılar, tabi aradan bir kaç sap çıkıp hâlâ Skoda VW 'in kullandığı motoru değil bir düşünk versiyonunu kullanıyor diyor. Bunlar Sap değilde ne???

şimdide aynı kişiler; duster'da kullanılan motor clio motoru diyor. abicim cliodaki motor 85hp olan versiyonu. Bu gün Nissan QQ da kullanılan motor bile aynı motorun daha düşük güç üreten versiyonu.Bu araçtaki motor Belki aynı motor olabilir ama yeiden programlanmış bir motor. ve sonuç 109HP güç

iyi akşamlar dilerim. Takmayın yahu. 2-3 yıl sonra onlar sizden daha çok sevecek. :D

Ben dacia loganı 2006 yılında sıfır olanını 17250 tl ya aldığımda türkiyede 2001 model reno19 a 15500 tl verenler vardı ben de çok duydum dacia alınır mı satsan alan olmaz 2 senede dökülür. Ben logana 3 aylıkken lpg taktırdım. 4,5 sene dağ taş gezdim bu süre zarfında yetkili servise hiç gitmedim lpg den dolayı motor garantisi sona ermişti. araç beni hiç üzmedi araçta rahatsız edici takurtu tıkırtı hiç duymadım. Hatta bozuk yollarda çok altını vurdum. benim duster almamdaki en önemli etken dacia yı kullanarak tecrübe etmem oldu. eğer beklentiniz kullanışlılık ise duster yeterde artar bile( burada ağır offroad yapmaz diyenlere sözüm yok ben zaten sedan otomobil yerine dusteri tercih edenlerdenim.) Şehir içinde büyük suvlardan daha kullanışlı dağlık alanlarda sedanlardan daha performanslı. Dusteri %90 şehir içinde kullanan hafta sonlarıda ailesini yanına alıp şöyle gönlümüzce gezelim diyenler tercih edebilirler. yok ben her gördüğüm çamura taşa kayaya arabamı sokarım diyenlerin dusterle zaten işi olamaz.

kahraman1520' Alıntı:
Ben dacia loganı 2006 yılında sıfır olanını 17250 tl ya aldığımda türkiyede 2001 model reno19 a 15500 tl verenler vardı ben de çok duydum dacia alınır mı satsan alan olmaz 2 senede dökülür. Ben logana 3 aylıkken lpg taktırdım. 4,5 sene dağ taş gezdim bu süre zarfında yetkili servise hiç gitmedim lpg den dolayı motor garantisi sona ermişti. araç beni hiç üzmedi araçta rahatsız edici takurtu tıkırtı hiç duymadım. Hatta bozuk yollarda çok altını vurdum. benim duster almamdaki en önemli etken dacia yı kullanarak tecrübe etmem oldu. eğer beklentiniz kullanışlılık ise duster yeterde artar bile( burada ağır offroad yapmaz diyenlere sözüm yok ben zaten sedan otomobil yerine dusteri tercih edenlerdenim.) Şehir içinde büyük suvlardan daha kullanışlı dağlık alanlarda sedanlardan daha performanslı. Dusteri %90 şehir içinde kullanan hafta sonlarıda ailesini yanına alıp şöyle gönlümüzce gezelim diyenler tercih edebilirler. yok ben her gördüğüm çamura taşa kayaya arabamı sokarım diyenlerin dusterle zaten işi olamaz.

İmza ;D :D 8)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,845
Kayıtlı Üye Sayımız
166,642
Kaydolan Son Üyemiz
ACK007

SON KONULAR

Geri