Dacia Duster - 1.5 dci 110 Hp ( Yakıt Tüketimi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KAR KAPLANI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 712
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 416,859
Ynt: Dacia Duster - 1.5 dci 110 Hp ( Yakıt Tüketimi)

olguncandan' Alıntı:
Benim depom dolu, montinin de dolu. Sizler düşünün... ;D
Aynen daha bu sabah taşana kadar doldurdum ;D ;D ;D bi dahaki zama kadar yeter. o zam da haftaya gelir zaten... ;)

Etiketler

olguncandan' Alıntı:
TEŞEKKÜR MONTİ.

Bunu defalarca yazdık; dedik ki arabayı aldıktan bu yana, ne yandan baksanız 15.000 km boyunca ölçtük ve durum budur. Monti de bizi doğruladı.

Şimdiiiii, ortalıkta "fazla yakıyor cep-cepken deliniyor" diye dolaşan arkadaşlarımız bilgisayar verisini bir yana bıraksınlar, bilgisayar göstergesini resetlesinler. Depoya doldur-boşalt yaparak ölçsünler.
Olgun hocam bu seferde bilgisayarın yanılgısını ölçeceğim... inşallah kendi kendini resetlemezse :-\ :-\

Monti, ben yanlış hatırlamıyorsam % 10 gibi ölçmüştüm. Yoksa % 15 miydi. Unuttum.

son günlerde yeni kasa kangomu alsam yoksa duster 4 4 mü alsam dıye dusunurken yakıt konusu bana çok fazla geldı su an 65 bg kango kullanıyorum sehır ıcı dısı dag bayır haftada bır depo dolduruyorum 670 km gıdıyor ve ortalama 170 tl mazotla doluyor yanı km de 253 krs harcıyor sımdı bu durumdayken dusterla 300 krs yakacak yanı km de ortalama 50 krs buda yılda bana 1500 tl fazla masraf demek 4 yılda 6000 tl eder bana uymadı sıze kolay gelsın.

XVET' Alıntı:
son günlerde yeni kasa kangomu alsam yoksa duster 4 4 mü alsam dıye dusunurken yakıt konusu bana çok fazla geldı su an 65 bg kango kullanıyorum sehır ıcı dısı dag bayır haftada bır depo dolduruyorum 670 km gıdıyor ve ortalama 170 tl mazotla doluyor yanı km de 253 krs harcıyor sımdı bu durumdayken dusterla 300 krs yakacak yanı km de ortalama 50 krs buda yılda bana 1500 tl fazla masraf demek 4 yılda 6000 tl eder bana uymadı sıze kolay gelsın.

Eyvallah muhterem.

Biz Duster satıcısı değiliz.... Sadece biniciyiz. İlla da Duster'ı herkese uyduralım diye bir kaygımız yok. Reklam da yapmıyoruz. Da, bu mesajla ne demek istedin anlayamadım. Kusura bakma. ;D

xvet, jıpe-4x4 bınmek biraz masraflı iştir... az yakan jıp de pek yoktur... ekonomık ve psıkolojık hazırlık gerektirir... bazıları fazla bazıları nısbeten fazla yakar... bizimki alışma süreci... gerisi teferruat, şans, keyif, imkan, muabbet, heyecan mevzuu.... ;) 8) bazılarımızın şikayetleri, katalok verileriyle kıyastan ve teknık-kullanım sorunlarından dolayı timsah ağlamaları... kımsenın ciddi şikayeti ve satası yok zaten... ;)

XVET' Alıntı:

Kangoo ruhsatında "kamyonet" yazacağı için her yıl TÜV muayene ücretini de göze alın derim; ayrıca İstanbul'da mısınız bilemem ama Boğaziçi Köprüsü'nü kullanamamak da var.

65 bg. kangosu olan arkadaşım, seni şöyle bir rampada yakalamam mı? sen vites küçültürken, arkadan kara kara dumanlarını atarken, kılimayı bu rampada kapatayim olmazsa diye düşünürken senin yanından 6. viteste geçip gitmek var yaa o dünyalara bedel. Ya her sene aracını muayeneye götürmek den niye bahsetmiyorsun güzel kardeşim.

65 bg lik aracın neyini övüyorsun güzel kardeşim o araç yerinden kalkmaz ;D ;D ;D ;D

gerçi tartışmak bile anlamsızdı ama neyse yazmış oldum bikere.

XVET' Alıntı:
Van grubu bir araçla 4x4 bir aracı kıyaslamak hata.
Eğer çamur ve karlı zeminle işiniz yoksa Duster'i almayın ama Kango'dan da az yakan araçlar var. 1000 cc, 3 silindirli araçlar mesela.

yakıt tüketime bir siteden yazılanlar::::
Doğru zamanda vites değiştirin, ekonomik viteste sürün
Birinci vitesi yalnızca otomobili hareket ettirmek için kullanın ve hemen ikinci, üçüncü ve dördüncü viteslere geçin. Vitesler değiştirildiğinde motor devri değişir. Motor devri krank milinin bir dakikada yaptığı devir sayısıdır. 6000 d/d'lik maksimum devir sayısı krank milinin saniyede 100 devir yaptığı anlamına gelir. Her motorun maksimum devir sayısı olduğu gibi en verimli çalıştığı bir devir de vardır. Bu devir otomobilden otomobile değiştiği için teknik verilerine bakıp ya da servislere danışılarak öğrenilebilir. teknik verilerde Maksimum tork adı altında görülen değer genellikle motorun en verimli çalıştığı ve az tükettiği devirdir. Bu devirde kalacak biçimde vitesler değiştirildiğinde gereksiz benzin savurganlığı önemli ölçüde azalacaktır.
Örneğin: Test edilen otomobilin birinde 100 km uzunluğundaki düz bir yolda 4'üncü vitesle 60 km/s sabit hızda gidildiğinde 5.8 litre/100 km tüketilmiş. Aynı koşullarda 3'üncü viteste 9 litre/100 km tüketim saptanmış. Görüldüğü gibi aynı uzunluktaki bir mesafeyi bir vites küçülterek katetmek 3.2 litre, yani yüzde 55 daha fazla tüketime yol açabiliyor. Aynı otomobille 30 km/s sabit hızla 3'üncü viteste 7 lt/100 km, ikinci viteste aynı hızda ise yaklaşık 10 litre tüketim saptanıyor. Görüldüğü gibi hangi hızda hangi viteste gidilmesi gerektiğini iyi bilmek gerekiyor.

18 bin km, toplam ortalama 6.47lt/100km. Depoya giren/çıkan. Computer daha fazla gösteriyor.... 7.0....

veteriner' Alıntı:
Van grubu bir araçla 4x4 bir aracı kıyaslamak hata.
Eğer çamur ve karlı zeminle işiniz yoksa Duster'i almayın ama Kango'dan da az yakan araçlar var. 1000 cc, 3 silindirli araçlar mesela.
Kangodan az yakan aracları bende bılıyorum amaç model ve surus keyfını artırmak tabı bunun yanındada az yakıt parası odemek.

benım amacım kango kamyonet 65 bg konusu degıldı sadece kafamdan gecenlerı yazdım devamını da yazayım bugun arkadasımın duster ına bındım 85 bg yakıt ortalamasına baktım 5.1 lt ınanamadım hadı gezelım dedım sıfırladık gostergeyı ortalama 10 km yaptık 5.4 oldu ve hesabını ıyı yapan bırıdır km de 210 krs ustune cıkmadı dedı dunde dedıgım gıbı duster alma nıyetım var ama alacaksam 4 2 sını almam alacaksam 4 4 alırım ama yakıtı cidden korkuttu beni.yakıtı 300 krs ustunde gorenınız varmı yada en dusuk kac gordunuz?

Arkadaşlar buğün Citroen Berlingo 1,6 hdi 110 bg lik modeline bindim, aracı arkadaşım kullanıyordu. Şehir içinde biraz işimiz vardı aracın 110 bg. olmasından dolayı sordum ort. nekadar tüketiyor şehir içinde dedim, zaten ekranda görünüyordu ama yinede sordum abi 7,0 lt. aşşağısını hiç görmedim çok az yakıyor dedi. iyiymiş dedim ve hiç yorum yapmadım.

Sonuç: 4x4 110 hp dusterım 6,8 lt. şehir içinde yakıyor bundan sonra acaba aracım fazlamı yakıyor sorusunu kendime sormayacağım.

ya yakıt göstergemiz fazla gösteriyo-arızalı-kalıbrasyon sorunlu, yada sert kullanıyoz... şans işi galiba... kıymetini bilsin 7 ve altını yakanlar...

ümiterkan arkadaşın daha önce başka sayfada belirttiği aşağıdaki hususulardan dolayı arızalar olabilir... mantıklı... umarım çözülür sorun...

Sorun 1: Yakıt Göstergesinin dengesiz çalışması

Çözüm 1: Molt test veya Malttes de denilen serviste bu olaya şoklama diyorlarmış, araç bilgisayara bağlanarak yakıt deposunun şamandıra ve gösterge ekranını kalibre eden bir sistemle sorunu kolayca çözmüşlerdir.

Sorun 2: ABS, ESP ve El Freni Işığının aynı anda bazen yandığı bir sorun

Çözüm 2: Aracın ABS beyninden kaynaklanan bir sorunmuş, bu sorunu fabrikadan gönderilen yeni bir yazılımla ABS beynine yeni yazılım atarak çözmüşlerdir.

Sorun 3: Farların buhu yapması

Çözüm 3: Farların havaları alınarak buhu yapması engellenecek hale getirilmiştir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri