Dacia Duster - 1.5 dci 110 Hp ( Yakıt Tüketimi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KAR KAPLANI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 712
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 416,892
Ynt: Dacia Duster - 1.5 dci 110 Hp ( Yakıt Tüketimi)

bilalr' Alıntı:
arkideş, sankim drift mi yapıyoz, asfalt müsait olursa az basıyoz, esas derdim şehiriçi... 8-10 arası gezıyo.... ;) ??? 8)
Sizin araçta bir sorun var gibi en yakın servise başvurmanız dileğiyle ;)

Etiketler

bilalr' Alıntı:
şehirdışı son ölçümler.... 1950.km.toplam(rodajda)... 5.vites 30 devir 100.km, 6.vites 30 devir 130.km hızlar arası.... ort.tüketim 7.5-8.5.lt. arası... şehiriçi 9-9.5.lt.arası.... hala yakıtta azalma yok... yakında ıyı bır servıste elktronık kontrole gıreces gıbı... (gösterge,enjektör,turbo,pompa,vb.kontrolden geçmeli galiba...) ??? :-\

2000-2500 devir arası kullanırsan yakıtın düştüğünü göreceksin.

Hele s.içi 3000 devir çok çok yüksek.

Araç şehir içi kullanımında 6,8 lt. de çakılı kaldı :D Daha ne olsun reklamlarda en az yakan fiat lina 1,3 multijetin teknik verilerinde şehir içi 6,5 lt. diyor.

Aracımın km. si 4 000km de.

fiat lineamın ortalama tüketimi 5.8 di. kışın ş.içi 7.5. ş.dışı ağırlığa göre 4.5-5. duster için 6-6.5 ortalama harika

şehir dışı 2500-3000 devir, şehir içi 1750-2500 devir arası kullanıyorum...yuksek hızlar şehır dışıdır... şehiriçi nerde 120 yaparız ki... ;)

buyuk ıhtımal gösterge veya enjktr arızası olabılır... burdakı servıs yeterlı değil gibi... ist-izmit bakacam bi ara... bu ara aglama devam... ;)

karkaplanı şiçi 6.8.lt. güle güle kullan... napak... herkesın şansı farklı.... 8)

bilalr' Alıntı:
şehir dışı 2500-3000 devir, şehir içi 1750-2500 devir arası kullanıyorum...yuksek hızlar şehır dışıdır... şehiriçi nerde 120 yaparız ki... ;)

buyuk ıhtımal gösterge veya enjktr arızası olabılır... burdakı servıs yeterlı değil gibi... ist-izmit bakacam bi ara... bu ara aglama devam... ;)

karkaplanı şiçi 6.8.lt. güle güle kullan... napak... herkesın şansı farklı.... 8)

1. vitesi hemen hemen hiç kullanmıyorum!

<blockquote>19.03.2012 günü Eskişehir Güven den arabayı teslim aldım. şuana kadar 258 km yol oldu , toplam tüketim 14 litre
ortalama tüketim 5.6 L/100 yol bilgisayarındaki gösterge değerleri , ortalama 90 km hızda , düz yolda 5.2 L/100 ekranda gördüm , araç süper
hayırlı geceler
[/qu

Aracın 1,5 dci 110 hp değildir. Sanırım 90 hp 4x2 zaten az yakıyor.</blockquote> Sn.Karkaplanı ; aracım 4X4 dci 110 hb ,ben burada dürüstçe araç değerlerimi sizlerle paylaşmak istedim , siz se bana sizin aracınız 4X2 90 hp olmalısın diyorsunuz , ben aracımın ne özellikte olduğunu bilemeyecek kadar geri zekalı değilim saygılarımla/tüm forum üyelerine hayırlı geceler

Hayırdır birader bu tepkin niye? Bu başlık altında 4x2 aracının yakıt tüketimini yazan arkadaşlarda olduğu için, acaba senin aracında mı 4x2 zaten o araçlar cidden çok az yakıyorlar diye sordum.

arkideşin aracı 4x4.110.ps. ise vede 258.km.de ort. 5.4.lt. yakmışsa(şehiriçi), ben arabamı yakacam, karkaplanı bana bir galon benzın yolla... ;) ???

benim arabanın bana şeyi var galiba... kesin gösterke veya yakıt sisteminde şeylik var, şu rodaj bitsin bakalım, servıs rodaj bıtsın diyoda... bitince 2-3 lt. nasıl farketcese.. böle şansın.... . ??? :mad:

bilalr' Alıntı:
arkideşin aracı 4x4.110.ps. ise vede 258.km.de ort. 5.4.lt. yakmışsa(şehiriçi), ben arabamı yakacam, karkaplanı bana bir galon benzın yolla... ;) ???

benim arabanın bana şeyi var galiba... kesin gösterke veya yakıt sisteminde şeylik var, şu rodaj bitsin bakalım, servıs rodaj bıtsın diyoda... bitince 2-3 lt. nasıl farketcese.. böle şansın.... . ??? :mad:

Forumu iyi takip etmek lazım. Zaten güvenilirliği belli olan arkadaşlar var... Kafanı çok takma senin arabanda benimki kadar yakıyor, Bu hafta sonu yaylaya çıktım aracımın resmini görmen lazım çamur revan içindeydi, dönüşte bilgi ekranını sıfırladım eve geldiğimde ekranda ortalama tüketimi 4 lt. olarak gördüm şimdi benim aracım 100 km de ortalama 4 lt. mi yakıyor... YANİ BEN ARACIM 4 LT. YAKIYOR DİYECEK KADAR... Neyse...

yani nası iş anlamıyom... göstergede mi ayarda mı sorun var... millet neye göre ayarlayıp ölçüyo.... 4.lt. he...nasıl ayarladın bi söylesen, yanlışta olsa ekranda 4-5-6 lt.görsem yeter... yaktırcanız arabayı bana... ;) ??? 8)

bilalr' Alıntı:
yani nası iş anlamıyom... göstergede mi ayarda mı sorun var... millet neye göre ayarlayıp ölçüyo.... 4.lt. he...nasıl ayarladın bi söylesen, yanlışta olsa ekranda 4-5-6 lt.görsem yeter... yaktırcanız arabayı bana... ;) ??? 8)

Şimdi abicim rakımı 25 mt. olan yerden 1 700 rakımlı bir yere devamlı tırman, ama tırmanırken ortalama yakıta bakayim felan deme sen doğaya bakarak tırman varış noktasında çayını yemeğini ye doğanın zevkini çıkar sonra dönüş için arabanı çalıştırdığında tüm verileri sıfırla ve inerkende gözün hem yolda hemde ortalama yakıt göstergesinde olsun işte ozaman aracını daha çok seveceksin hepsi bu ;) ;D

bilalr' Alıntı:

Benim ki de yaklaşık14000 km de benim lastikleri de büyüttük te 225/70/16 atr cooper var şimdi önce 8-8,5 yakıyodu şimdi de 9- 9,5 :eek: yakıyo bizim sürüşle alakalı bence benim şahsen bu güne kadar sürdüğüm tüm araçlar başkalarınınki ne göre hep çok yakmıştır genel olarak gaza iyi basıyoz arabayı sıkıştırıyoz galiba yapacak bi şey yok ;)

ali şen' Alıntı:
Benim ki de yaklaşık14000 km de benim lastikleri de büyüttük te 225/70/16 atr cooper var şimdi önce 8-8,5 yakıyodu şimdi de 9- 9,5 :eek: yakıyo bizim sürüşle alakalı bence benim şahsen bu güne kadar sürdüğüm tüm araçlar başkalarınınki ne göre hep çok yakmıştır genel olarak gaza iyi basıyoz arabayı sıkıştırıyoz galiba yapacak bi şey yok ;)
Ali bey şu senin meşhur bi su geçiş videon vardı 8) hatırlatma yapsana ;D ;D . Bu arada benim de sırada 225/70-16 lara geldi bakalım bizim nekadar artacak ??? ???

ali şen' Alıntı:

Valla 500 km gittim geldim Bursadaki niva.com.tr 'nin Kocayayla kampına, çoğu tepeye tırmanış arada 4x4 arada auto mode, daha çok klasik modda kullandım, dönüşte istanbulda ancak aklıma geldi 1-2 saat trafikte kaldım foto çektim, normalde de benimki 5.5 gösteriyordu, 5.6 'da foto çekebildim, resim evde yarın yükliyimde siteye sen aracı yakmada bana ver ((=

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR