Dacia Duster - 1.5 dci 110 Hp ( Yakıt Tüketimi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KAR KAPLANI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 712
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 416,904
Ynt: Dacia Duster - 1.5 dci 110 Hp ( Yakıt Tüketimi)

Kalkışlarda araclarımız çok yakıyor bunun bilgisinde olun, vites oranları düşük seri gidebilmek adına 3000 devir üstüne çıkıyorsunuz anlıyorum ama aracta fena bir yakıt sarfiyatı oluyor bilginiz olsun, arkadaki araç beklicekse beklesin yavaş gitsin umrunuzda olmasın beni şahin bile geçiyor 1.vites ile kalkışlarda, bu kuralı uyduğunuz taktirde, 3000 devirde aracınızı devamlı sürseniz bile en fazla 6 litreye çıkar çok fazla oynamaz. Neyse hangi vites olursa olsun 2500 fazla çıkmayın derim, yakıtı benim kadar düşürmek istiyorsanız. İlerde kırmızı ışık yanıyorsa dibine kadar gelip frene asılmayın, çok uzaktan yavaşlayın ki aracınız durmadan diğer diğer araçlara yeşil ışık yanacaktır zaten, sizde böylelikle kalkışlarda fazla yakıt yakmamış olursunuz.

Etiketler

SERKANEFE' Alıntı:
Kalkışlarda araclarımız çok yakıyor bunun bilgisinde olun, vites oranları düşük seri gidebilmek adına 3000 devir üstüne çıkıyorsunuz anlıyorum ama aracta fena bir yakıt sarfiyatı oluyor bilginiz olsun, arkadaki araç beklicekse beklesin yavaş gitsin umrunuzda olmasın beni şahin bile geçiyor 1.vites ile kalkışlarda, bu kuralı uyduğunuz taktirde, 3000 devirde aracınızı devamlı sürseniz bile en fazla 6 litreye çıkar çok fazla oynamaz. Neyse hangi vites olursa olsun 2500 fazla çıkmayın derim, yakıtı benim kadar düşürmek istiyorsanız. İlerde kırmızı ışık yanıyorsa dibine kadar gelip frene asılmayın, çok uzaktan yavaşlayın ki aracınız durmadan diğer diğer araçlara yeşil ışık yanacaktır zaten, sizde böylelikle kalkışlarda fazla yakıt yakmamış olursunuz.

Cok mantıklı , değerli bilgi için tesekkür ederiz . Bu sadece duster için değil bütün araclar için gecerlidir sanırım .

SERKANEFE' Alıntı:
Valla 500 km gittim geldim Bursadaki niva.com.tr 'nin Kocayayla kampına, çoğu tepeye tırmanış arada 4x4 arada auto mode, daha çok klasik modda kullandım, dönüşte istanbulda ancak aklıma geldi 1-2 saat trafikte kaldım foto çektim, normalde de benimki 5.5 gösteriyordu, 5.6 'da foto çekebildim, resim evde yarın yükliyimde siteye sen aracı yakmada bana ver ((=

ya senın gösterge-yakıt sıstemı yada benımkı anormal... gösterge 5,6.lt.şiçi ortalama mı... gerçek yakıt alış-tüketimle uyumlu mu...şehirdışı düz yol 80-90 ort.hızla 6 lt. civarı olabılır belki... araştırmalı-rodaj sonrası, bır sorun yokken benımkı hala yuksek çıkarsa ya garantiden değişmeli yada senin araçla (4x4.110.ps.6vts.aynı ise) takaslamalı... arcın gerçekten az yakıyorsa tabıkı....çünkü 4x2 aracı olan bazı arkideşler ayar etmek için 4x4 süsü veriler... ;) ??? 4x2 veauto denedim çok farketmıyor, şehiriçi 8,5-9,5.ort geziyor... sanki benzinli modelin göst-yakıt sist takılmış bizimkine... 1.2.3.viteste yuksek yakıyor farkettim, 4 den itibaren 2000 devır cıvarı azalma eğilimi var, ancak 1500-2500 arası kalmaya çalışıyoz, sıkça 1500 altı pompayı gümletir zaten... ancek şehriçi devamlı 4-5-6 vites nasıl gitcen... böle olsa da 7-8 lt.arası olur gibi,... şehırdışı 100.km.civarı ort. 7.5-8.5 oluyor gibi... takipteyim.... ;) :mad:

Herkese merhaba,
110bg 4x4 aracım neredeyse 5000km de. Aldığım günden beri hiç 7.8 lt/100km değerinin altını görmedim. Bu değeri de otobanda yaptığım 4x2 modda ortalama 3000d/d da 100km sonunda bir kez gördüm. Şuan itibarıyla şehir içi kullanım değeri 8.9lt/100km. 4x4 araç için her nekadar 4x2 de çalışsa da normal kabul ediyordum. Zira auto modda da 9lt/100 km veriyordu. Tabbi tüm bu değerler göstergeden okunanlar. Bu başlık altında 110bg 4x4 araçların 5-6,6 lt arası yakıt değerlerini görünce şüpheye düştüm şimdi. Ben dizel araçları devirli (3000-4000 arası) kullanan biriyim. Acaba yanlışlık nerede. Dusterlerde k9 motor var. Bu motorda rodaj gerekiyor mu. Gerekiyorsa kaç km? Bu km yi doldurunca ben de bir baktırayım araca öyleyse. Cevap yazan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

benım gıbı bir şanssız daha... ;) 8) ???

Paperman' Alıntı:
....Aldığım günden beri hiç 7.8 lt/100km değerinin altını görmedim. ...Tabbi tüm bu değerler göstergeden okunanlar. ....Ben dizel araçları devirli (3000-4000 arası) kullanan biriyim. Acaba yanlışlık nerede. Dusterlerde k9 motor var. Bu motorda rodaj gerekiyor mu. Gerekiyorsa kaç km? Bu km yi doldurunca ben de bir baktırayım araca öyleyse. Cevap yazan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Daha önce de buna benzer cevaplar yazdık. Naçizane fikirlerim....

1.Bu makina denen şey adamına göre davranmaz. Birine kıyak geçip diğerine kazık atmaz. Ya gerçekten bir arıza vardır veya kullanım farklılığı.

2.Göstergeyi bırak, sıfırla; günlük km. üzerinden ve cepten çıkan para/depoya giren yakıt olarak ölç.

3. Kullanım devrin çok değil çok çok çok yüksek. Ortalama kullanım 1750-2500 olmalı. Hatta bana sorarsan, 2000 devir normaldir.

4.Rodaj gerekiyorsa bile dolmuş olmalı.

5.Yine de çok yakarsa, gidip servise kontrol ettirmek gerek. (Belki de hava sensöründe sorun vardır mesela...) Çok yakıp yakmadığını nasıl anlarız? Ş. içi 7 litre civarı, ş. dışı 5.5-6 civarı.... Ortalama bu. Hem Türkiye'de hem de yurt dışında. ;D Duster sahibi ispanyol üye (9. sırada kayıtlı) montanes'e de sorduk "sizin oralarda bu makina ne yakıyor" diye, o da ş. içi 7 civarı dedi. Demek ki İspanya da da değişen bişe yok. ;D

Demek ki senin Duster'ın rejime ihtiyacı var. ;D

bilalr' Alıntı:
ya senın gösterge-yakıt sıstemı yada benımkı anormal... gösterge 5,6.lt.şiçi ortalama mı... gerçek yakıt alış-tüketimle uyumlu mu...şehirdışı düz yol 80-90 ort.hızla 6 lt. civarı olabılır belki... araştırmalı-rodaj sonrası, bır sorun yokken benımkı hala yuksek çıkarsa ya garantiden değişmeli yada senin araçla (4x4.110.ps.6vts.aynı ise) takaslamalı... arcın gerçekten az yakıyorsa tabıkı....çünkü 4x2 aracı olan bazı arkideşler ayar etmek için 4x4 süsü veriler... ;) ??? 4x2 veauto denedim çok farketmıyor, şehiriçi 8,5-9,5.ort geziyor... sanki benzinli modelin göst-yakıt sist takılmış bizimkine... 1.2.3.viteste yuksek yakıyor farkettim, 4 den itibaren 2000 devır cıvarı azalma eğilimi var, ancak 1500-2500 arası kalmaya çalışıyoz, sıkça 1500 altı pompayı gümletir zaten... ancek şehriçi devamlı 4-5-6 vites nasıl gitcen... böle olsa da 7-8 lt.arası olur gibi,... şehırdışı 100.km.civarı ort. 7.5-8.5 oluyor gibi... takipteyim.... ;) :mad:

Uzun yol arkadaşım, yoksa şehir içi 7.0 - 7.3 civarlarında, bu arada rodaj 7000 km 'den sonra.

bilalr' Alıntı:
benım gıbı bir şanssız daha... ;) 8) ???
Benim arac 10000km e geldi tüketim 7lt lere düştü ama daha düşermi bilmiyorum... Önceden hep 7.5 ve üstüydü.... Az biraz sabret senin deli oğlanda durulcak ;D ;D

bence de dusterın tüketimi olguncandanbeyin yazdığı rakamları geçmemeli , üzeri bence de çok sayılır.
Cuma günü aldığım eski kasa vito ile , cumartesi sabahı 2 kere istanbul gel,git yapmak durumunda kaldım. Birinde karşıya geçtim havaalanına , birinde Bostancı'ya.

İstanbul şehiriçi ve otoban (130-150 arası sürdüm hiçbir zaman 90-100 ayarlamadım) 425 kilometre sonucunda depoyu tekrar ilk tık edene kadar fulledim ve ortalama 8,3 yaktığımı gördüm. Demek ki otobanda 900-100 devam etseydim resmen 6,4 - 6,8 civarı kalacaktım. Elbette duster 4x4 olduğundan fazla yakabilir. Fakat Vito 2200 motor , 125 HP , kasa ağırlığı , otomatik vites oluşu , dusterdaki motora göre eski teknoloji olması ve sonuçta 7 kişiyi taşıma kapasitesi ile dusterdan fazla yakacaktır. Dusterın yakıta etki eden tek kötü faktörü ise 4x4 tür ki otobanda o da devreden çıkacaktır.

Bu durumda Vito'da 6,5 yakma potansiyeli varsa bence de Dusterın otobanda 5,5 e rahat düşmesi lazım. Sayın bilalr bence bir sıkıntı var sizin araçta ? servise gidin bence , sizin rodaj kilometresi filan çoktan dolmuştur. Artık eskisi kadar kaba üretilmiyor motorlar , rodaj süreleri çok daha kısa , bazı araçlarda ise yok bile.

Benim şimdiye kadar yaklaşık 20 aracım oldu.İstisnasız hepsinde de katalog verilerinin altında yakıt tüketim verileri yakalayabildim.

Burada yapmanız gereken tek şey sürüş sitilinizi değiştirmek.Bu arada devir aralıklarından ziyade aracın zorlanmayacağı minimum devirde araç kullanma alışkanlığı edinme ve trafiği olabildiğince uzağı gözleyerek dur kalkı en aza indirecek şekilde kullanılmalı.

Ben dusterle uzun süreli gidiş-dönüşlü 1000 km mesafeli rahatlıkla 4-4,5 lt.(4x2 dizel) tutturabiliyorum.
Daha geçen hafta Nissan Primera 1.6 benzinli Ankara-Diyarbakır (1000 km) ortlama hız 95km/h, 6,2 lt ile geldim.Aracın sahibi aynı güzergahı 8 lt. ile geldiğini söyledi. Aynı araç,aynı güzergah ama ayrı sürücüler büyük farklar oluşturabiliyor.

Şu an ajandama baktım, benimde 2003 ten bu yana (ailemle değil şahsıma ait) 58 aracım olmuş(hala plakaları ,modelleri markaları ajandamda yazıyor:smiley: ) ve nedendir bilmem ben hep fabrika verilerinden 1 lt civarı fazla yaktım:smiley:)) Ayrıca artık amcamızın duster ının yakıtına çare bulun:smiley:

bir benim araç mı fazla yakıyo yani... zati fargındayım, ya bende ya araçta bişi var .... biraz daha bekliyim bakalım... ;) ???

Monti' Alıntı:
Ali bey şu senin meşhur bi su geçiş videon vardı 8) hatırlatma yapsana ;D ;D . Bu arada benim de sırada 225/70-16 lara geldi bakalım bizim nekadar artacak ??? ???
buyrun MONTİ BEY SU GEÇİŞİ
;) http://youtu.be/kG2yCENtVZk
T
T http://www.izlesene.com/video/daica-duster-toprak-banket-gecisi/5434297

bilalr' Alıntı:
şehirdışı son ölçümler.... 1950.km.toplam(rodajda)... 5.vites 30 devir 100.km, 6.vites 30 devir 130.km hızlar arası.... ort.tüketim 7.5-8.5.lt. arası... şehiriçi 9-9.5.lt.arası.... hala yakıtta azalma yok... yakında ıyı bır servıste elktronık kontrole gıreces gıbı... (gösterge,enjektör,turbo,pompa,vb.kontrolden geçmeli galiba...) ??? :-\
şehir dışı 30 devir 7.5lt iyi bir değer sanki.... ;)

şehirdışı 90.km.6.vites ortalaması 7.5-8.5.lt. gibiydi... şehir içi 9-10 arası gibı... bu hızlar ve sarfiyat iyiyse, iyidir... ;) :-\

30 devirde, 5.viteste 100.km...6.viteste 130.km yapıyor anlamında... yakıt için demedim, yanlış anlama-anlatım oldu galiba... ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR