Dacia Duster - 1.5 dci 110 Hp ( Yakıt Tüketimi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KAR KAPLANI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 712
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 416,998
Ynt: Dacia Duster - 1.5 dci 110 Hp ( Yakıt Tüketimi)

Lantirn' Alıntı:
Merhaba;Karkaplanı adanalı olduğunuz için size soruyorum.

Aracımı Yusuf Baysal'dan aldıktan sonra yüreğir otogarının ordaki opetten 100 tl lik yakıt aldım. 25 litre doldu. Kozana gitmeden önce biraz yüreğirde turladım sonra ver elini kozan genelde 100 ama 160 ı gördüm. Kozana geldiğimde 7.1 yazıyordu nasıl acaba tüketim.
Daha önce hiç dizel kullanmadım.

Teşekkürler.

Hayırlı olsun aracın kardeşim. Aracımı ilk aldığımda 9,0 lt değerlerini görmüştüm hiç paniklemedim araç açılana kadar çok yakar ve zamanla düşer. Kozanda portakal çiçekleri açmış mı? :smiley: :smiley:

Etiketler

duster, 2000 devir civarı ve 90-100 km geçmeyen, kullanımda baya düşük yakıt ort veriyor gibi... bugün şehir dışı 5-6 vitesle 7.lt.ort.kadar düştü... ort.hız 90-100.km... ancak şehirdışı sürekli 90-100 km hızda insanı bayıyor yani... şu rodaj bitsede, hız artıp ort yakıt düşse çok iyi olacak...

gösterge aynıysa, fiili de aynı gibi olur....çok farketmez... ıyı rakam 6,8-6,4.lt.... ;)
ben auto-4x2 mod karışıkda şehirdışı ort.7.lt. kadar inişi gördüm... ama 90 km-25.devir geçmezsem... şehiriçi ise, ort. 7-8.lt. arası geziyor şimdilik.... 2.500.km.rodaj ılk ciddi sınır galiba, çok farketmeye başladı azalışlar.... bakalım ıyıce azalırsa, motoru altın kaplama olmasada altın sarı boyatım bari.... ;) 8)

bilalr' Alıntı:
gösterge aynıysa, fiili de aynı gibi olur....çok farketmez... ıyı rakam 6,8-6,4.lt.... ;)
ben auto-4x2 mod karışıkda şehirdışı ort.7.lt. kadar inişi gördüm... ama 90 km-25.devir geçmezsem... şehiriçi ise, ort. 7-8.lt. arası geziyor şimdilik.... 2.500.km.rodaj ılk ciddi sınır galiba, çok farketmeye başladı azalışlar.... bakalım ıyıce azalırsa, motoru altın kaplama olmasada altın sarı boyatım bari.... ;) 8)
Abi bende aynen senin düşündüğün gibi düşünüyodumda değil. Harcadığından fazlasını yazıyo ekran. Tepeleme doldur bitir tekrar tepeleme doldur hesapla bak. Yanlız ya sabırlı bi pompacıya doldurtcan ya kendin doldurcan çünkü 180 tl gibi attıktan sonra çok yavaş akıtman lazım. Dün 185 gibi bi yerde tabanca attıktan sonra 221 tl ye kadar gitti. Tabanca attığında yaparsan olmaz her pompanın debisi farklı, kimi erken attırır kimi geç. Tepeleme dolması lazım. ;) ;)

Monti, 0,5 lt. lafımı olur, 7.lt. altına insin, hiç mühim değil... ;D fiili az yakıyorsa mesele kalmaz zaten... ;)

Forumda yazılanlara uymayı denedim bu sefer.Şehir içi yokuş aşağı 5,9 u göstergede gördüm. 25.kmde durduğumda 6.3 tü. ancak sonra ilk çalıştırmamda 7.5i gördüm ve yokuş yukarı kullanımla 7.4 ün altına inmedi. kullanım devri ortalama 2500 altı. araç. 4800km de. ancak bu 2500 ü geçmeme durumu can sıkıcı. bu devirde araç 6. viteste 100km yi geçmiyor. 4. viteste 60 la, 6.vitesle 100 le gitmek acayip bir durum gibi geliyor. göstergeyi es geçip uzunyolda depo kontrolü yapma gerk sanırım. Yada benim araçta fazla tüketim söz konusu. Bu arada hep 4x2 de kullanıyorum.

dusteri tasarruf için 4x2 modda kullanmak gerekiyor... 4x4 de 0,8-1.lt.yakın fark oluyor... kasa ağırlığı-motor hacimi olarak normal belkide... ayrıca 6.000-7.000.km.rodaj geçmeden de yakıt oturmuyor gibi.... 2000 devir civarı az yakması ve 2500 devir geçerse yakıt artıyor kural olmuş... 6.vites 120 km geçmeyen şehirdışı sabit hızda nısbeten az yakar gibi...beklices ne kadara düşçeni göreces artık... haırlısı... ;)

gerçek zamanlı-fiili durum tespiti:::19.04.2012... rodajda.2910.km...genelde 4x2 modda(yagmurlu zamanlarda 4x4)... tamamı şehiriçi-1-4 diş motor sıcaklık göst.arası-50.£-165.km-13.7.ltr...tüketim... ortalamalar::8,3.ltr-31.krş/100.km. olmuştur...araçgöst.ort.9,2 olup 0,9.lt.fazla göstermiştir... hava-kullanım-rodaj şartları olabilir... azalma eğilimi devam ediyor...inşallah/maşallah rodaj sonrası ciddi azalma olur gibi... ort.7-7,5.ş.içine fitim zaten(biraz sert kullandığımdan)... hayırlısı... 3-8.000.km. arası net tespitleri olanlarda bildirirse istatıstık netleşir... ;) 8)

Bilal bey,
benim araç 4x2 90bg, 3,500 km ye kadar araç çok yüksek yaktı 0.30+ kr/km civarı,
3,500 km den sonra ciddi düşme başladı, şu anda 25-26krş civarı görünüyor...
biraz daha sabır, havalarında ısınmasıyla ayrıca biraz daha ekonomi olacak,
yaz aylarında hem km hemde sıcaklık sebebiyle yakıt konusunda sıkıntınız kalmayacaktır diye düşünüyorum

inşallah... bende öle umuyorum... hayırlısı ...görecez-beklices... :D

Antalya dan aracı aldım ve ort. tük. sıfırladım. belli bir mesafe araca alışana kadar gaza fazla bastım sanırım. yaklaşık 460 km yakın mesafe polatlı- Ankara ya kadar 5LT/100 km ortalamasını 4x4 110 hp lik aracımla tutturdum.Araç boş bir ben çok fazla hız yapmadım. 5'in altını bilgisayar göstermiyor sanırım. Anlık tüketim verisini bulamadım. şehir içinde de 7 civarı tutturursam gayet iyi bir değer olur.

kobra9215' Alıntı:
Antalya dan aracı aldım ve ort. tük. sıfırladım. belli bir mesafe araca alışana kadar gaza fazla bastım sanırım. yaklaşık 460 km yakın mesafe polatlı- Ankara ya kadar 5LT/100 km ortalamasını 4x4 110 hp lik aracımla tutturdum.Araç boş bir ben çok fazla hız yapmadım. 5'in altını bilgisayar göstermiyor sanırım. Anlık tüketim verisini bulamadım. şehir içinde de 7 civarı tutturursam gayet iyi bir değer olur.

Üstad 4x4 110 bg aracımla tutturduğum 100/5.3 değeri bile geçmişşin helal olsun, ortalama hızınız kaçtı :s ?

kobra, aracın hayırlı olsun.
Sanıyorum bilgisayar değerinden söz ediyorsun. Değer çok çok iyi.

Bir de bizzat depoya giren yakıt miktarıyla ölçüm yap.... Şayet fiilen tükettiğin yakıt da aynı miktardaysa, senden sürüş dersleri almamız gerekecek... ;D

Bu araçlarda bilgisayar göstergesi ile fiili durum uyumsuz olabiliyor. Mesela benim bilgisayar değeri fiilen tükettiğim yakıttan % 15 daha fazla...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri