Dacia Duster - 1.5 dci 110 Hp ( Yakıt Tüketimi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KAR KAPLANI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 712
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 416,925
Ynt: Dacia Duster - 1.5 dci 110 Hp ( Yakıt Tüketimi)

nasıl tutturuyolar ya... 100/5.lt hemde... ???

Etiketler

şehirdışı 6 vites 90 km hızla olabılır belkı.... ortlama hatta şehıriçi nasıl .... ???

bilalr' Alıntı:
şehirdışı 6 vites 90 km hızla olabılır belkı.... ortlama hatta şehıriçi nasıl .... ???

Yok öyle değil, bir depo yakıt %50 4x4 modunda, % 50 şehirdışı kullanım, bi yerde çamura saplandım, bayağı bi yüklendim vs. şehiriçi genel ortalama sorarsanız ruh durumuna göre 7.0 - 7.5

iyiymiş... ort.0,5.lt. genelde fazla gösterıyo sanki zaten... ??? euroV(shell) mazotu fazla yakıyo gıbı...

Arkadaslar iyi günler 4x2 laurette 85 bg basligi altında bir yakıt tüketimi bulamadığım icin buraya yazıyorum kusura bakmayın aracim 4x2 laurette 85 bg 2011 model ikinci el bir hafta önce aldım sehirici yol bilgisayarının ortalama yakıt bölümünde 6,5 degeri var aracı alınca sıfırladim ve sadece sehir ici normal kullandım sizce bu deger iyimidir. Cevaplarınız icin şimdiden teşekkürler.

antalya dan polatlı ya ortalama hız:85 civarı sanırım.yerine göre yüzü de geçtim ama 90-100 arası genelde kullandım. polatlıda şehir içinde kullandım.,köye araç dolu olarak gittim ve geldim (hanım-çocuklar-bagaj). yine aynı şekilde kullandım.giderken hava yağışlı ve yolda su birikintileri vardı. dönüşte yol açık hava normaldi. aynı yükle dönüşte ortalama tüketim 5.4 oldu. şehir içinde ortalamanın 6-6,5/100 km olacağını tahmin ediyorum. bu ortalama beni kurtarır. 1.3 multijet lineanın ort tüketimi 5.8-6 idi. kışın bayağı yükseliyor tüketim.motorun soğuk kullanlmasından dolayı.bu ortalama toplam KM:650-680 olsa gerek.

Yakıt tüketimini 6,1 e düşürmeyi başardım eski aracimdaki degerleri yakalayacağım neredeyse(2006 Corsa cdti) eski aracimi agresif kullanıyordum ancak bu arac resmen sakın kullanım icin biçilmiş kaftan etrafı seyrederek seyahat etmek mükemmel bir keyif araba tutan 1 yaşındaki oğlum bu araçtan sonra çok rahatladı eşimde öyle bence duster uygun fiyatli bir gezi aracı eski aracim çok üst sınıf bir arac olmadıgı icin duster bana BMW x5 gibi geldi :smiley:))

Aracım 7 800 km. ye geldi. Hafta sonu Adana - Erdemli kocahasanlı daki yazlığıma gittim. Gidiş dönüş yaptığım km. 280 km. dir. En fazla yaptığım hız 110 km. genelde 100 km hızda gittim. Aracın 280 km. sonunda 2wd modunda yaktığı ortalama yakıt 5,6 lt/100

Araç gittikçe güzelleşiyor, aracımdan çok memnunum...

aracım 14.000 de Mersin-Susanoglu tabiki bunun dönüşü de var toplam ortalama 140 km ortalama yakıt tüketimi 5,3lt/100

bu değerler, 4x4 olup 4x2 modlu olanlarmı.... nasıl yani ya.... bizimki 6 silindirmi yani.... 8) ???

hemüde 140.km.ort... gerçekmi... valla helal olsun nedim... bizim motormu sakat nedir... bıraz sert kullanıyom, ort.120.km.genel ort.8-8,5.lt.. yuk bıraz oluyo, 4x4 genelde 4x2 kullanıyoz... ne iş anlamadım... rodajda.4900.km.deyim... 6-7.000.km.den sona da aynı olursa yandım, yada araba yandı...(sat kurtul hesabı) ;) ???

abuuu... 10.000., 20.000.km.... derken akaryakıtçılara çalışcaz desenıze... umarım 10.000.km.kadar ciddi azalışolur... ??? :-X

İyi günler arkadaşlar Duster' ım ile yaptığım uzun yol verilerini sizinle paylaşmak istedim. (4x2 85 bg dizel) İstanbul Safranbolu arası yaklaşık 1 saati 160 km hızda geriye kalan kısım 120 altına düşmeden gidilmiştir. Yakıt tüketimi yol bilgisayarındaki değer 6.0 olarak okunmuştur. 1 hafta boyunca Safranboluda dolaşılmış yakıt tüketimi 6.2 ye çıkmıştır. Yol bilgisayarı sıfırlandıktan sonra gece yola çıkılmak sureti ile klima kapalı hız 90-100 arası Didim'e kadar gidilmiş yakıt tüketimi değeri 4.5 olarak okunmuştur. İstanbul'a dönüşte yol bilgisayarı sıfırlanmamış klima 2. kademede açık olarak 90-130 hız değerleri arasında yakıt tüketimi yol bilgisayarında 5.0 okunmuştur. Şehiriçi kullanıma devam etmekteyim ve yakıt tüketimi değerim halen 5.0 olarak okunmaktadır. Yaptığım toplam km İstanbul- Safranbolu 450 km Safranbolu' da gezim yaklaşık 220 km civarı birhafta boyunca Safranbolu dan Didim ve Didim' de dolaşma 960 km Didim'den İstanbul 780 km toplam yaptığım km 2410 yakıt için harcadığım para 450 tl buda tamamen ortalama olarak aracımın km de 19 kr yaktığını gösteriyor sizce bu değerler nasıl bana göre süper :smiley:)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,678
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR