Dacia Duster - 1.5 dci 110 Hp ( Yakıt Tüketimi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KAR KAPLANI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 712
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 416,892
Ynt: Dacia Duster - 1.5 dci 110 Hp ( Yakıt Tüketimi)

bana da 4x4 lerin yakıt ölçümünde kronik sorun var gibi gelmeye başladı... çünkü az yaktığını söyleyenler, gösterge dışı ölçüme dayanıyor genelde... olmadı böyle kullancas.... :smiley: :-\ takasta fark vermem, üste alırım, araç rengi kahve, ful+ful.4x4...1.600.km.... ;D

Etiketler

Monti' Alıntı:
Hocam siz bayaaa akıllı bi iş yapmışınız 2 çeker duster alarak. Baya az harcıyoda, megane yada clio alanlar sizden de akıllı iş yapmışlar zira onlar da 2 çeker ama onlar sizden de daha az harcıyolar... hatta bence 2 çeker vw lupo falan alsaydınız onlarda 2 -2.5 lt arası harcıyo bölece hem 2 çeker bi araca sahip olmuş olurdunuz hemde dahada az harcamış olurdunuz yaw... :p :p
Evet öyle yapsaydım, altını her türlü bozuk yolda vururdum. Şimdi bozuk yollara inadına giriyorum. SUV görünümü de ayrı tabi ;D

youngsun' Alıntı:
Evet öyle yapsaydım, altını her türlü bozuk yolda vururdum. Şimdi bozuk yollara inadına giriyorum. SUV görünümü de ayrı tabi ;D
SUV görünümlü binek araba yani.... :-X :-X

Bir araca SUV demek için illa 4x4 olması mı gerekir? SUV ile benzer bir de CROSOVER diye bir şey var qasqai için kullanılıyor.
Suv ne, crosover ne, arazi aracı ne bilen açıklars amemnun olurum.

Geçenlerde arkadaşa galeride araç bakarken Volvonun 0 km bi aracını gördük. XC60 galiba. Galerici önden çekişli sadece deyince şok olduk ;D
Şimdi o da binek arabaaaa, Broadwayde binek araba. Aynı mı yani ;D

Terimlerin alayı günümüzde yanlış kullanılmakta zaten.

SUV(Spor Utility Vehicle): Spor aktivite aracı (Asfalt harici arazilerde de kullanılabilen(arazi kabiliyeti olan), hem minivan hem stationwagon tipli araçlardır.
Crossover: Sportif aktivite araçları ile station wagon araçlar arasında konumlandırılan platformları özel olarak geliştirilmeyen(mevcut kompakt platformlar kullanılan) araçlardır.

Yani şimdi Duster için SUV da Crossover da denilebilir.
4çekerleri SUV, 2 çekerleri Crossover olabilir.
Ama ayrıca bir platform kullanılmadığı için her ikisi de Crossover olabilir.
Gel de çık işin içinden ;D

youngsun' Alıntı:
Geçenlerde arkadaşa galeride araç bakarken Volvonun 0 km bi aracını gördük. XC60 galiba. Galerici önden çekişli sadece deyince şok olduk ;D
Şimdi o da binek arabaaaa, Broadwayde binek araba. Aynı mı yani ;D

Terimlerin alayı günümüzde yanlış kullanılmakta zaten.

SUV(Spor Utility Vehicle): Spor aktivite aracı (Asfalt harici arazilerde de kullanılabilen(arazi kabiliyeti olan), hem minivan hem stationwagon tipli araçlardır.
Crossover: Sportif aktivite araçları ile station wagon araçlar arasında konumlandırılan platformları özel olarak geliştirilmeyen(mevcut kompakt platformlar kullanılan) araçlardır.

Yani şimdi Duster için SUV da Crossover da denilebilir.
4çekerleri SUV, 2 çekerleri Crossover olabilir.
Ama ayrıca bir platform kullanılmadığı için her ikisi de Crossover olabilir.
Gel de çık işin içinden ;D
Bilgi için teşekkürler. O zaman anladığım kadarıyla SUV , crossover'ın bir üst kategorosi oluyor (donanım ve lüks olarak değil , arazi yönünden).
Bir sorum daha olacak SUV ve arazi aracı birbirinin yerine kullanılabilecek kavramlar mıdır, fark var mı?
Bir sitede okudum; her SUV arazi aracı değildir, her 4x4 SUV değildir, her SUV 4x4 olmayabilir gibi bir şeyler yazıyordu, kafam karıştı.

Arazi aracı kavramı bence standarttan öte bişey. Yani arazide ilerleyebilmek biçok modifikasyon gerektirebilir.
Arazi aracı; arazi kabiliyeti yüksek olan araçlardır bile desek, bence tam karşılığını bulmaz.

4x2 veya 4x4 fargetmez, traktör kesinlikle arazi aracı mesela... çamurda-arazide kalan çok suv, crosover, 4x4, araç, tomruk, römork, pulluk, vs. çekmişliği vardır... işi de prof.olarak budur zaten... ;D

Monti' Alıntı:
Duster bilgisayardan bağımsız ölçüm değerleri :
Aldığım km : 7091 (Tepeleme doldurdum)
Tekrar doldurdum : 7864 (Tepeleme doldurdum)
Fark : 773 Km Aldığım mazot tutarı : 209,88 TL Alınan Lt : 53,00 lt
Harcama : 6,85 Lt/100km - 1 km :0,27 kuruş - 1 lt ile 14,6 km
Bu sonucu bilgisayar rakamları ile mukayese edemiyorum çünkü garip bir şekilde dün işyerinden çıkarken kontağı açtığımda araç bilgisaayarı kendini resetlemişti. Ama 6,85 Lt/100km rakamını daha önce hiç yakalamamıştım demekki Dusterın bilgisayarı yanlış (fazla) gösteriyor.

TEŞEKKÜR MONTİ.

Bunu defalarca yazdık; dedik ki arabayı aldıktan bu yana, ne yandan baksanız 15.000 km boyunca ölçtük ve durum budur. Monti de bizi doğruladı.

Şimdiiiii, ortalıkta "fazla yakıyor cep-cepken deliniyor" diye dolaşan arkadaşlarımız bilgisayar verisini bir yana bıraksınlar, bilgisayar göstergesini resetlesinler. Depoya doldur-boşalt yaparak ölçsünler.

Gözümüz aydın arkadaşlar motorine %3,8 zam geldi, fiyatlar yarından itibaren geçerli.

yuf bea... döviz artmıyo petrol artıyor... yakında benzınde payını alır... ;) gerisini buyuk motor offroadcı düşünsün... ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR