Dacia Duster - 1.5 dci 110 Hp ( Yakıt Tüketimi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KAR KAPLANI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 712
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 416,932
Ynt: Dacia Duster - 1.5 Dci 110 Hp ( Yakıt Tüketimi)

Hassey' Alıntı:
Bu forumda bulunma sebebim bilgi paylaşım amaçlıdır. Sizi inandırmak zorunda olmadığım gibi benim mesajlarımı alıntılayıp cevap verdiğinizde de üslup ve konuşmalarınıza dikkat ediniz. Saygı çerçevesinde bana katılmadığınızı ifade edebilirsiniz ama "umrumda değil","saçmalayın" gibi kelimeleri kullanmak haddiniz değil. Saçmalayan biri varsa oda sizsiniz.
Seninle polimiğe girmiyeceğim yazıcağımı yazdım hala geçerli

Etiketler

Sonuç olarak bu aracın yol bilgisayarı yanlış mı ölçüyor? Bu bilgisayar, motor, mazot pompası vs. diğer Renault modellerinde de yok mu? Hepsi mi yanlış ölçüyor yada nedir durum?

Yol bilgisayarı 85 olsun 110 olsun 4x2 olsun 4x4 olsun doğru yakıt tüketimini gösteren birşey değil, doğru hesap kaç litre yakıtla ne kadar gittiğinizi hesaplamaktır manuel hasaplama tabi depo fulleyip 100 km gidip yeniden fullemekle bulunan lt yani ,artı parantez şehiriçi yakış örnek olarak istanbulla anadolu şehirleri aynı koşullarda değil , burda konyanın şehiriçinde dolaşıp şu rakamlara indim demenin alemi yok . Adamlar acaba aracımda sorun mu var diye servise gidiyor ,bazılarıda ben bilgi paylaşıyorum diyo buna .Durum bu :smiley:

troyexplorer' Alıntı:
Yol bilgisayarı 85 olsun 110 olsun 4x2 olsun 4x4 olsun doğru yakıt tüketimini gösteren birşey değil, doğru hesap kaç litre yakıtla ne kadar gittiğinizi hesaplamaktır manuel hasaplama tabi depo fulleyip 100 km gidip yeniden fullemekle bulunan lt yani ,artı parantez şehiriçi yakış örnek olarak istanbulla anadolu şehirleri aynı koşullarda değil , burda konyanın şehiriçinde dolaşıp şu rakamlara indim demenin alemi yok . Adamlar acaba aracımda sorun mu var diye servise gidiyor ,bazılarıda ben bilgi paylaşıyorum diyo buna .Durum bu :smiley:
aynen katılıyorum
bilgi verenler hangi trafik şartlarında ,nerede olduklarını da yazmalarında fayda var,yoksa diğer insanları vahamete sürükleyip araçlarından mutsuz olmalarına yol açıyorlar
ayrıca öyle değerler yazılıyorki aracın fabrika verisinin altında ,bu değerlere inanmak teknik olarak pekte mantıklı görünmüyor bana,olsa olsa anlık değerlerdir

kasıtlı veya kasıtsız, yanlış-noksan bilgilendirmelerden dolayı, bunalımdayım, çok yakan 4x4 arabamı yakacam... ;)

Bilalr sende algılama sorunu dışında bir problem yok, senle ilgili olmayan yazılara müdahele etmezsen bunalımı çabuk atlatırsın :smiley:

Duster 4x2 85'lik DCİ testini yapan bir otomobil dergisi (adını hatırlayamadım şu an) uzun yolda 3,5 lt/100 km tüketimi elde etmişti. Yol bilgisayarı elbette bir takım sapmalar gösterir. Benim araçta yaklaşık % 10 sapma gösteriyor.

Süleyman kaptan denen vatandaş amacım seninle "polimiğe" girmek değil . İkincisi benim seninle olan sıkıntım seviye ve üslup. Burda duster almadan önce bu forumdan edindiğim bilgi ve görüşler bana yol gösterici olmuştu. Bu yakıt değerlerini paylaşma amacım alacak olan arkadaşlara yardımcı olmak ve 4x4 ile 4x2 arasında tüketim kıyaslaması yapabilmelerini sağlamak.

Hassey , sana tavsiyem hiç birşey bilmiyorsan dacianın sayfasında teknik verilerin olduğu yere gir orda 4x4 le 4x2 90 ile 110 arasındaki yakış değerlerine bir bak derim . O veriler elde edilebilmesi için senden daha çok zorladıkları kesin . Hala 3.5 larda dolaşıyorsun ne diyeyim sana ben anlaman için kibar olucam . Yapma güzel kardeşim yapma. :smiley:

süleyman kaptan,
sanırım benim gibi herkes senin yaşını merak ediyor, kimse sormadan ben sorayım dedim, sadece bana da fısıldayabilirsin :smiley:

Hararet 2 dişi adapazarından sonra gecti.
90 km altina inmeden, 110 u gecmeden
Ankara-Istanbul arası 4.4 ile evdeydim. An an fotolar.

Fotoğraf0209.jpg

Fotoğraf0212.jpg

Fotoğraf0219.jpg

Fotoğraf0228.jpg

Ekli dosyalar

• Fotoğraf0204.jpg
    Fotoğraf0204.jpg
    104.4 KB · Görüntüleme: 219

Güray yol bilgisayarı öyle diyor ok , bide şunu benim dediğim gibi ölçün depoyu fullemekmi sorun :smiley:aynı litreyi yakalarsan bir daha bu konuda ağzımı açıp birşey söylemiyeceğim söz ( gerçi 3.5 demedin ben bu litreleri söyleyenlere kılım)

Aynı 90 110 km arası git, anakaraya vardığında bir daha doldur ne olucak sonuç . Çünkü yanlış hatırlamıyorsam şehiriçindede 5.1 lere indiğini söylemiştin farkın daha fazla olması lazım bir yerlerde bir yanlışlık var görelim

troyexplorer' Alıntı:
Bilalr sende algılama sorunu dışında bir problem yok, senle ilgili olmayan yazılara müdahele etmezsen bunalımı çabuk atlatırsın :smiley:

öncelikle mesajın çok tahrik edici.. tarzın sende daha çok sorun olduğu izlenimi veriyor... mesaj olarak gereksiz müdahalemiz yok zaten... yazdıklarını kabul etmemek müdahaleyse başka tabi... burada konuyla ılgili olacak şekilde ilgili herkes mesaj yazıyor, dolayısıyla alakalı olup olmadığına sen karar veremezsin... dikkat çekmek istiyorsun galiba... : ???

bilalr' Alıntı:
öncelikle mesajın çok tahrik edici.. tarzın sende daha çok sorun olduğu izlenimi veriyor... mesaj olarak gereksiz müdahalemiz yok zaten... yazdıklarını kabul etmemek müdahaleyse başka tabi... burada konuyla ılgili olacak şekilde ilgili herkes mesaj yazıyor, dolayısıyla alakalı olup olmadığına sen karar veremezsin... dikkat çekmek istiyorsun galiba... : ???
Etkiye tepkisiz kalmıyorum tahrik eden ben oluyorum . Ne kadar gerekli mudahaleler yaptığın ortada 900 mesaj atmışın 1 tane minnet duyan yok

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,678
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.