Promlem burda değil , 85 hp lerin 4.2 lere inmesi , normal şehiriçi şehirdışı ortalaması kullanımında mümkün olmayacağını kabul etmemeleriümiterkan' Alıntı:4x4 ve 4x2 110'luk Dizel Duster Uzunyolda 5-6lt, Şehiriçi 6-7lt, Arazide 4 çeker veya AUTO'da 7-8lt yakar. Son nokta.
ümiterkan' Alıntı:4 çeker 110'luklar ile 2 çeker 110'luklar arasında yakıt farkı olduğunu düşünmüyorum. Normalde 6-7lt yakması gereken 110'lukların arkadaşlar tarafından farklı değerlerle karşılaştıklarının söylenmesinin birkaç nedeni var. 1. neden; Yol bilgisayarına göre konuşulması 2. neden Şehiriçi yakma olayının her ile her bölge trafiğine göre değişmesi 3. neden; Kullanım tarzı. Kendi kullanımıma gelince kışın bile araç tam dolu iken dağ yollarında, karlı arazili yollarda Auto veya 4 çekerdeyken 215-70 16 AT lastikle 7-8lt arasında yakıyorum. 215-75-15 MT lastikli 4x4 110'luk Duster kullanan arkadaşım da aynı verilere ulaşıyor. Bu ölçüler alınan yakıt yapılan km cinsine göre ölçülmüştür. Ayrıca uzunyolda yakılan yakıt değerlerini burada yazmanızın bir anlamı yok, her araç uzun yolda az yakar(kullanıma bağlı olmak kaydıyla). Ve de herkes aracıyla haftanın her günü uzun yol yapmıyor. Eğer 4x4'ün yakıtını konuşacaksak şehiriçi veya 4 çekerdeyken yaktığı yakıtı konuşmamız gerek.
İŞİN ÖZÜ BUDUR. Teşekkürler ümit hocam.nedir bu yakıt muhabbeti anlayamadım gittim.benim 2011 1.3 dizel lineadan %10 -15 fazla yakıyor ist şehir içinde ama aralarında güç ve hızlanma olarak dünyalar var.bırakında o kadarcık yaksın.almadan vermek sadece yüce mevlamıza aittir.dusterın keyfini çıkarın .az yaksın isteyen ya tüplü brodvay alsın yada otobüse binsin.ne işi var 4x4 araçla...
Hocam az yakmışın çok yakmışın kendi adıma umrumda değil ama 3,8 de dedinizya size bir dur demek lazım artık . Fizik diye bir bilim dalı var, bide onun kuralları var . 85 lik aracın kitabında yazan değerden daha az yaktığını söylüyorsun yol bilgisayarına bakarak , allahbilir aracın chipli falandır , chip nedir yazılım yazılım nedir , yol bilgisayarıda bir yazılımdır . Bu chıp ciler o bahsi geçen yazılımla araçtaki diğer yazılımların mayasıyla oynamış olma teorisi . Sizin bu verdiğiniz litre rakamlarından sonra bunu düşünür oldum fiziğin kanununa aykırı bu rakamlar saçmalamayınHassey' Alıntı:Defalarca yazıldı,çizildi. Eğer ekonomik araç kullanma kriterlerine göre araç kullanırsanız fabrika verilerini rahatlıkla tutturabilirsiniz.
Şimdiye kadar 20'nin üzerinde değişik marka ve model aracım oldu. Hepsinde de rahatlıkla fabrika verilerini yakaladım.
Ancak 85 'lik dci duster'da inanılmaz bir ekonomik motor ve şanzıman var. Eğer çok dikkat edersem 3,8 litrelere bile inebiliyorum. Burda marifet bende değil. Renault dizel motorlarda ekonomik oluşuyla ünlenen bir marka zaten..
troyexplorer' Alıntı:Hocam az yakmışın çok yakmışın kendi adıma umrumda değil ama 3,8 de dedinizya size bir dur demek lazım artık . Fizik diye bir bilim dalı var, bide onun kuralları var . 85 lik aracın kitabında yazan değerden daha az yaktığını söylüyorsun yol bilgisayarına bakarak , allahbilir aracın chipli falandır , chip nedir yazılım yazılım nedir , yol bilgisayarıda bir yazılımdır . Bu chıp ciler o bahsi geçen yazılımla araçtaki diğer yazılımların mayasıyla oynamış olma teorisi . Sizin bu verdiğiniz litre rakamlarından sonra bunu düşünür oldum fiziğin kanununa aykırı bu rakamlar saçmalamayın
Antiparantez renaultun mühendisleri 85 lik motorları ürettikten sonra cinayetemi kurban gitti. 110 luklar yeni mezunların herhalde 3.8 - 7.0 aradaki farka bak 55 hp motor deseniz anlıyacağım
Size başka türlü yakıt hesaplama şekli söyliyeyim , arabalar için geçerli değildir,çünkü sabit devirle kullanma imkanı yoktur.Denizde kullanılan dizeller için hesaplama şeklidir hayal görmeyin diye örnek veriyorum
Dizel motorların tümünde geçerli olan bir hesaplama şeklidir ne aşırı altında olur nede aşırı üstünde olur. Tam güçte geçerlidir. Her beygir tam güçte saate 180 gr yakıt tüketir, motorunuz 85 beygirmi 85x0,180= 15,3 lt yakıt tüketir. Motorunuz 110 beygirse. 110x0,180= 19,8 lt yakıt tüketir tam gazda bu değerler. Şimdi bu chip takanlar sözde beygirlerinin arttığını söylüyorlar yakıtlarını bu formülden hesaplasınlar, yok ben devirli kullanmıyorum , yok ben tam gaz vermiyorum sökmez bu hesapta tam gücünde ne yakıyorsa yarı gücünde yarısını yakar bu hesapta, ve şaşmaz ona göre noktaaaa