Dacia Duster - 1.5 dci 110 Hp ( Yakıt Tüketimi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KAR KAPLANI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 712
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 418,559
Ynt: Dacia Duster - 1.5 Dci 110 Hp ( Yakıt Tüketimi)

4x4 ve 4x2 110'luk Dizel Duster Uzunyolda 5-6lt, Şehiriçi 6-7lt, Arazide 4 çeker veya AUTO'da 7-8lt yakar. Son nokta. :smiley:

Etiketler

ümiterkan' Alıntı:
4x4 ve 4x2 110'luk Dizel Duster Uzunyolda 5-6lt, Şehiriçi 6-7lt, Arazide 4 çeker veya AUTO'da 7-8lt yakar. Son nokta. :smiley:
Promlem burda değil , 85 hp lerin 4.2 lere inmesi , normal şehiriçi şehirdışı ortalaması kullanımında mümkün olmayacağını kabul etmemeleri
Biri vardı ismini hatırlayamadım burda veya başka bir başlık altında arabayı nasıl kullandığından bahsetti , öyle bir kullanma şekli yok yani bir arabanın arkasında kalsa öle takılıp gidiyormuş vites değiştirmemek için gibi öyle yakıt testi olmaz diye düşünüyorum

Daha oncede forumda saat saat resimli olarak eklemistim.
Kış ortası hava şartları -
Hararet 2 dişi adapazarından sonra gecti.
90 km altina inmeden, 110 u gecmeden
Ankara-Istanbul arası 4.4 ile evdeydim.

Uzun yoldan ziyade şehiriçi verileri olursa daha gerçekçi olur, ayrıca yol bilgisayarının verilerini de buraya yazmayalım, alınan yakıt yapılan km hesabı en doğrusudur.

ümiterkan' Alıntı:
4 çeker 110'luklar ile 2 çeker 110'luklar arasında yakıt farkı olduğunu düşünmüyorum. Normalde 6-7lt yakması gereken 110'lukların arkadaşlar tarafından farklı değerlerle karşılaştıklarının söylenmesinin birkaç nedeni var. 1. neden; Yol bilgisayarına göre konuşulması 2. neden Şehiriçi yakma olayının her ile her bölge trafiğine göre değişmesi 3. neden; Kullanım tarzı. Kendi kullanımıma gelince kışın bile araç tam dolu iken dağ yollarında, karlı arazili yollarda Auto veya 4 çekerdeyken 215-70 16 AT lastikle 7-8lt arasında yakıyorum. 215-75-15 MT lastikli 4x4 110'luk Duster kullanan arkadaşım da aynı verilere ulaşıyor. Bu ölçüler alınan yakıt yapılan km cinsine göre ölçülmüştür. Ayrıca uzunyolda yakılan yakıt değerlerini burada yazmanızın bir anlamı yok, her araç uzun yolda az yakar(kullanıma bağlı olmak kaydıyla). Ve de herkes aracıyla haftanın her günü uzun yol yapmıyor. Eğer 4x4'ün yakıtını konuşacaksak şehiriçi veya 4 çekerdeyken yaktığı yakıtı konuşmamız gerek.

İŞİN ÖZÜ BUDUR. Teşekkürler ümit hocam.nedir bu yakıt muhabbeti anlayamadım gittim.benim 2011 1.3 dizel lineadan %10 -15 fazla yakıyor ist şehir içinde ama aralarında güç ve hızlanma olarak dünyalar var.bırakında o kadarcık yaksın.almadan vermek sadece yüce mevlamıza aittir.dusterın keyfini çıkarın .az yaksın isteyen ya tüplü brodvay alsın yada otobüse binsin.ne işi var 4x4 araçla...

Defalarca yazıldı,çizildi. Eğer ekonomik araç kullanma kriterlerine göre araç kullanırsanız fabrika verilerini rahatlıkla tutturabilirsiniz.

Şimdiye kadar 20'nin üzerinde değişik marka ve model aracım oldu. Hepsinde de rahatlıkla fabrika verilerini yakaladım.

Ancak 85 'lik dci duster'da inanılmaz bir ekonomik motor ve şanzıman var. Eğer çok dikkat edersem 3,8 litrelere bile inebiliyorum. Burda marifet bende değil. Renault dizel motorlarda ekonomik oluşuyla ünlenen bir marka zaten..

4x4 Duster için; Ortalama 8.ltr. (şehiriçi) altında yakanlar nasıl yakıyor-nasıl hesaplıyor net-objektif anlatsa bir... afaki olmuyor.. 4x2 sormuyorumm, biliyoz daha az yakıyor... Lastik cinsi, havası, vs bile çok fark ediyor...denedik .. biraz şans işi 4x4 motor yakıtı galiba.. yada teknik uyum-rodaj sorunu galiba..
4x4 şanzımanın asgari ortalaması bellidir de... (uçuk kullanım önerileri faydasız, sürekli düşük devir-düşük vites,90 km geçme, pompa tık dedi, vs gibi...devamlı düşük devirle bir süre sonra pompa-turbo-enj de tık deyebilir... az yakcam diye ayrıca kağnı gibi gitmekde zor olur... :smiley: 4x4 de katalog verileri hatta daha düşük nasıl tutuluyor.../fabrika pistinde özel şartlardamı kullanıyorlar...:smiley:

*.devit3;...az yaksın isteyen ya tüplü brodvay alsın yada otobüse binsin.ne işi var 4x4 araçla..."" tecrübeye-bilgiye dayanmayan ilginç yorum.. Duster enaz yakan 4x4 diye satınaldık, yoksa çok yakan 4x4 çok piyasada... 4x4 binenler yakıta önem vermez diye kural mı var.. yani X6,porche,jeep,vs 4x4 binmiyozki yakıta boşversek...ayrıca "azyakan" ile "azyaksın" arasında fark olduğunu bilmek de önemli.. . ok...

Hassey' Alıntı:
Defalarca yazıldı,çizildi. Eğer ekonomik araç kullanma kriterlerine göre araç kullanırsanız fabrika verilerini rahatlıkla tutturabilirsiniz.

Şimdiye kadar 20'nin üzerinde değişik marka ve model aracım oldu. Hepsinde de rahatlıkla fabrika verilerini yakaladım.

Ancak 85 'lik dci duster'da inanılmaz bir ekonomik motor ve şanzıman var. Eğer çok dikkat edersem 3,8 litrelere bile inebiliyorum. Burda marifet bende değil. Renault dizel motorlarda ekonomik oluşuyla ünlenen bir marka zaten..
Hocam az yakmışın çok yakmışın kendi adıma umrumda değil ama 3,8 de dedinizya size bir dur demek lazım artık . Fizik diye bir bilim dalı var, bide onun kuralları var . 85 lik aracın kitabında yazan değerden daha az yaktığını söylüyorsun yol bilgisayarına bakarak , allahbilir aracın chipli falandır , chip nedir yazılım yazılım nedir , yol bilgisayarıda bir yazılımdır . Bu chıp ciler o bahsi geçen yazılımla araçtaki diğer yazılımların mayasıyla oynamış olma teorisi . Sizin bu verdiğiniz litre rakamlarından sonra bunu düşünür oldum fiziğin kanununa aykırı bu rakamlar saçmalamayın
Antiparantez renaultun mühendisleri 85 lik motorları ürettikten sonra cinayetemi kurban gitti. 110 luklar yeni mezunların herhalde 3.8 - 7.0 aradaki farka bak 55 hp motor deseniz anlıyacağım
Size başka türlü yakıt hesaplama şekli söyliyeyim , arabalar için geçerli değildir,çünkü sabit devirle kullanma imkanı yoktur.Denizde kullanılan dizeller için hesaplama şeklidir hayal görmeyin diye örnek veriyorum
Dizel motorların tümünde geçerli olan bir hesaplama şeklidir ne aşırı altında olur nede aşırı üstünde olur. Tam güçte geçerlidir. Her beygir tam güçte saate 180 gr yakıt tüketir, motorunuz 85 beygirmi 85x0,180= 15,3 lt yakıt tüketir. Motorunuz 110 beygirse. 110x0,180= 19,8 lt yakıt tüketir tam gazda bu değerler. Şimdi bu chip takanlar sözde beygirlerinin arttığını söylüyorlar yakıtlarını bu formülden hesaplasınlar, yok ben devirli kullanmıyorum , yok ben tam gaz vermiyorum sökmez bu hesapta tam gücünde ne yakıyorsa yarı gücünde yarısını yakar bu hesapta, ve şaşmaz ona göre noktaaaa

*.devit3;...az yaksın isteyen ya tüplü brodvay alsın yada otobüse binsin.ne işi var 4x4 araçla..."" tecrübeye-bilgiye dayanmayan ilginç yorum.. Duster enaz yakan 4x4 diye satınaldık, yoksa çok yakan 4x4 çok piyasada... 4x4 binenler yakıta önem vermez diye kural mı var.. yani X6,porche,jeep,vs 4x4 binmiyozki yakıta boşversek...ayrıca "azyakan" ile "azyaksın" arasında fark olduğunu bilmek de önemli.. . ok...

Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=84603.310#ixzz2QTNXoqxm
Tecrübesiz ve bilgisiz olabilirim(hangi kriterlere göreyse).benim anlamadığım biri çıkıyor 3.8 diyor biri 9 lt diyor.duster 10 lt geçmedikçe zaten sınıfının enaz yakan aracı bunu kimse inkar etmiyor .benim söylemek istediğim bu araç sonuçta arazi şartlarında kullanılmak için yapılmış bir araç.sadece yakıtını düşünecek isek alalım bir tane dizel clio veya fiesta kullanalım.her kişinin kullanım şekli ve kullandığı bölgeye göre yakıt değişir zaten konya ovasında kullananla istanbulun trafiğnde kullananın yakıt tüketimi bir olurmu hiç.sanki porche veya x6 az yaksa herkes duster ı satıp onları alacak.tecrübesizliğim ve bilgisizliğim için tüm arkadaşlardan özür dilerim saygılarımla...

.sizin söylediğinizi (4x4 binen yakıtı düşünmesin türü) çok kere duyduğumuzdan benzer tepki verilmiştir.. yanlış anlamalar olduysa bizde özür dileriz de.. durum da ortada yani...4x4 olup az yakan dizel jip-suv olarak konuyu düşünmeli.. yoksa az yakan otomobil dizel çok tabiki.. elbette Duster 4x4 az yakanlardan, benim takıntım fabrika verisi(ş.içi.6-6,5.ltr) nasıl yakalanıyor(7-7,5.lt.razıyım)... ayrıca, X6,porshe,jeep ucuz olsa, Dusterle takaslarım yani... bari yakışına göre şekil jipe binmiş oluruz... :smiley: no stress..

Dusterin bu şanzimaninin elden gecirilmesi lazim. Cunku amcaoglu oglunda Koleos var 2.0 otomatik 8.5 gosteriyor yol bilgisayari.
Duster i bu 1. Vitesin kisaligi mahvediyor sanirim.

evet, 4x4.şanzuman ve vites sisteminde acaiplik var gibi.. sistemde değişken-uyum sorunu olabiliyor, buda bazılarında yakıtı etkiliyor sanki..

troyexplorer' Alıntı:
Hocam az yakmışın çok yakmışın kendi adıma umrumda değil ama 3,8 de dedinizya size bir dur demek lazım artık . Fizik diye bir bilim dalı var, bide onun kuralları var . 85 lik aracın kitabında yazan değerden daha az yaktığını söylüyorsun yol bilgisayarına bakarak , allahbilir aracın chipli falandır , chip nedir yazılım yazılım nedir , yol bilgisayarıda bir yazılımdır . Bu chıp ciler o bahsi geçen yazılımla araçtaki diğer yazılımların mayasıyla oynamış olma teorisi . Sizin bu verdiğiniz litre rakamlarından sonra bunu düşünür oldum fiziğin kanununa aykırı bu rakamlar saçmalamayın
Antiparantez renaultun mühendisleri 85 lik motorları ürettikten sonra cinayetemi kurban gitti. 110 luklar yeni mezunların herhalde 3.8 - 7.0 aradaki farka bak 55 hp motor deseniz anlıyacağım
Size başka türlü yakıt hesaplama şekli söyliyeyim , arabalar için geçerli değildir,çünkü sabit devirle kullanma imkanı yoktur.Denizde kullanılan dizeller için hesaplama şeklidir hayal görmeyin diye örnek veriyorum
Dizel motorların tümünde geçerli olan bir hesaplama şeklidir ne aşırı altında olur nede aşırı üstünde olur. Tam güçte geçerlidir. Her beygir tam güçte saate 180 gr yakıt tüketir, motorunuz 85 beygirmi 85x0,180= 15,3 lt yakıt tüketir. Motorunuz 110 beygirse. 110x0,180= 19,8 lt yakıt tüketir tam gazda bu değerler. Şimdi bu chip takanlar sözde beygirlerinin arttığını söylüyorlar yakıtlarını bu formülden hesaplasınlar, yok ben devirli kullanmıyorum , yok ben tam gaz vermiyorum sökmez bu hesapta tam gücünde ne yakıyorsa yarı gücünde yarısını yakar bu hesapta, ve şaşmaz ona göre noktaaaa

Bu forumda bulunma sebebim bilgi paylaşım amaçlıdır. Sizi inandırmak zorunda olmadığım gibi benim mesajlarımı alıntılayıp cevap verdiğinizde de üslup ve konuşmalarınıza dikkat ediniz. Saygı çerçevesinde bana katılmadığınızı ifade edebilirsiniz ama "umrumda değil","saçmalayın" gibi kelimeleri kullanmak haddiniz değil. Saçmalayan biri varsa oda sizsiniz.

""...Her beygir tam güçte saate 180 gr yakıt tüketir, motorunuz 85 beygirmi 85x0,180= 15,3 lt yakıt tüketir. Motorunuz 110 beygirse. 110x0,180= 19,8 lt yakıt tüketir tam gazda bu değerler..."" güzel hesapta, bu motorun hacmi, turbosu, tdi-dci olması sarfiyatı etkilemiyormu acaba... ayrıca, saatte kaç km gidiyor, ort.km/ltr ne oluyor, vs sorularda var... :smiley:
ortamı germeden, kibarca cevaplar olsa, çok hoş olacakta, herkes uzman-egoimaj olunca, illaki agresyon-tahrik oluyor arada nıyeyse... :smiley:

Bilalr orda yazdığım şeyi iyi oku arabalar için geçerli bir hesaplama değil o , tüm dizelleri kapsıyor turbolu turbosuz farketmez ama sadece sabit devirde kullanılan tekneler jeneratörler vs. Gibi yani kusura bakma senin arabanın saatte ne kadar yaktığını söyliyemeyeceğim .TDİ DCi cümle içersinde kullanmışın onların ne anlama geldiğini bildiğinide düşünmüyorum başında T olunca turbo D olunca turbosuz olduğu kanaatindesin herhalde, kaldiki ben o örneği başka bişey için yazmıştım anlayan anlar anlamayanda senin gibi zırvalar .
İkinci paragrafına gelince , dizel makinelerle senin gibi arabada tanışmadım , 14 yaşından beri denizde kullanıyorum. Söylediklerim tecrübe kulaktan duyma değil bir yana , nasıl konuşucağımı sana soracak değilim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.