Dacia Duster - 1.5 dci 110 Hp ( Yakıt Tüketimi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KAR KAPLANI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 712
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 418,553
Ynt: Dacia Duster - 1.5 Dci 110 Hp ( Yakıt Tüketimi)

Yol bilgisayarı % 10 sapma gösterir... Duster'ın şu yol bilgisayarı işi sakattır vesselam.

Defalarca yazılıp çizildi; "depoya giren, pompadan çıkan" ile ölçüm yapılmalıdır.

Köpük möpük-tık dedi/demedi, netti-değildi diye itiraz etmeyin; defalarca ölçüm yapın, sonuç net olur.

Biz öyle yaptık. Onun için net konuşuyoruz.

Kaç kez mi? Yaklaşık 40.000 km.lik kadar bir yol ve yakıt sarfiyartıyla... ;D

Etiketler

troyexplorer' Alıntı:
Etkiye tepkisiz kalmıyorum tahrik eden ben oluyorum . Ne kadar gerekli mudahaleler yaptığın ortada 900 mesaj atmışın 1 tane minnet duyan yok

Teşekkür, minnet değildir, ilginç ölçümlerin ve mantığın var.. sanal alemde genelde teşekkür etmede cimri çoktur.. şıracı-bozacı da çoktur sanal alemde.. bilgisi olmadan fikir sahibi olanı tasdiklemezsen veya hatasını dile getirirsen, sataşmalar başlar.. kaç senede mesaj 900. oldu bimezsin.. mesajlarım genelde soru ve yorum olduğundan, teşekkürlük durumda pek yok... banada müdahale, sataşmalarda olur.. . neyse daha fazla uzatmayalım, durum ortada, aklı-mantığı olanlar anlar mevzuları.. ??? Doğru bilgilendirmeden ve çözümden yanayız, yandaşlıktan-sataşmayla raiting yapmaktan değil..

Yol bilgisayarında genelde hata-sapma var, benim 4x4.Duster 1.5.dci.110.ps.de(15.000.km.de), ş.içi ort.9-9,5.ltr. gösterirken, gerçekte ort.8-8,5.ltr. oluyor.. ölçüm depo ışığı yanmadan yanmaya dolum şeklinde yapılıyor..(ışık sonrası birkaç km oynasada çok farketmiyor yani.) Genel olarak ş.içi 8.ltr. altına düşse meselem kalmayacak yani..

bilalr' Alıntı:
Teşekkür, minnet değildir, ilginç ölçümlerin ve mantığın var.. sanal alemde genelde teşekkür etmede cimri çoktur.. şıracı-bozacı da çoktur sanal alemde.. bilgisi olmadan fikir sahibi olanı tasdiklemezsen veya hatasını dile getirirsen, sataşmalar başlar.. kaç senede mesaj 900. oldu bimezsin.. mesajlarım genelde soru ve yorum olduğundan, teşekkürlük durumda pek yok... bende müdahale, sataşmalarda olur.. . neyse daha fazla uzatmayalım, durum ortada, aklı-mantığı olanlar anlar mevzuları.. ??? Doğru bilgilendirmeden ve çözümden yanayız, yandaşlıktan-sataşmayla raiting yapmaktan değil..
Teşekkür yazmaktan aciz biri değilim , biraz beyin jimnastiği yap ,pardon sen de algılama sorunu vardı bundan sonra daha net yazarım en azından sana . Sen durmadıkça durmayacağımdan emin olabilirsin çünkü hiç senle ilgisi olmayan bir konuda sen bana laf atıp başlattın

troyexplorer' Alıntı:
Bilalr orda yazdığım şeyi iyi oku arabalar için geçerli bir hesaplama değil o , tüm dizelleri kapsıyor turbolu turbosuz farketmez ama sadece sabit devirde kullanılan tekneler jeneratörler vs. Gibi yani kusura bakma senin arabanın saatte ne kadar yaktığını söyliyemeyeceğim .TDİ DCi cümle içersinde kullanmışın onların ne anlama geldiğini bildiğinide düşünmüyorum başında T olunca turbo D olunca turbosuz olduğu kanaatindesin herhalde, kaldiki ben o örneği başka bişey için yazmıştım anlayan anlar anlamayanda senin gibi zırvalar .
İkinci paragrafına gelince , dizel makinelerle senin gibi arabada tanışmadım , 14 yaşından beri denizde kullanıyorum. Söylediklerim tecrübe kulaktan duyma değil bir yana , nasıl konuşucağımı sana soracak değilim

bahsettiğin sataşma bu ve senin sataşman galiba..
mevzu başlangıcında ben genellenmiş yakıt teorinin noksan olduğu mealinde soru sormuşum..., TDİ (turbo dizel ) ile DCi(commonrail turbo dizel) farkını biliriz.. senin ne kadar bildiğin de belli...:smiley: dizel deniz motorları dalgıç-ısüzu tabanlı motorlar vede eski tiplerde turbo-interkol olmaz galiba... araçlarınkinden biraz farklı olmalı... neyse, sen herşeyi bilen uzman birisin..zırvalamayalım sayende... :smiley: sana kolay gelsin... riatingine katkı yapmayak... siteyi esir alın yakında... :smiley:

bilalr' Alıntı:
""...Her beygir tam güçte saate 180 gr yakıt tüketir, motorunuz 85 beygirmi 85x0,180= 15,3 lt yakıt tüketir. Motorunuz 110 beygirse. 110x0,180= 19,8 lt yakıt tüketir tam gazda bu değerler..."" güzel hesapta, bu motorun hacmi, turbosu, tdi-dci olması sarfiyatı etkilemiyormu acaba... ayrıca, saatte kaç km gidiyor, ort.km/ltr ne oluyor, vs sorularda var... :smiley:
ortamı germeden, kibarca cevaplar olsa, çok hoş olacakta, herkes uzman-egoimaj olunca, illaki agresyon-tahrik oluyor arada nıyeyse... :smiley:
Bahsettiğim laf atma bu güzelim ve sana ait bir mesaj nası bir dizel kullandığımıda bizzat resimli göstereyim artık dalgıçmı yoksa pancar mı kuş beyninle karar verirsin

image.jpg

Arkadaşlar,
sizlerden ricam, lütfen konuyu tartışalım.. Kim haklıdır, haksızdır.. konumuz bu olmamalı.. Her zaman olduğu gibi, üslübumuz "saygı sınırları" içinde kalmalı.. ki, okuyan arkadaşlarımız da "zevkle ve bilgi" alarak izlesinler..

Tekrar belirtmek istiyorum, bu mesajım kimseyi hedef almamaktadır, sadece bu konuyu hatırlatmak istiyorum.. herkese selamlar, reha

""...güzel hesapta, bu motorun hacmi, turbosu, tdi-dci olması sarfiyatı etkilemiyormu acaba... ayrıca, saatte kaç km gidiyor, ort.km/ltr ne oluyor, vs sorularda var... ortamı germeden, kibarca cevaplar olsa, çok hoş olacakta, herkes uzman-egoimaj olunca, illaki agresyon-tahrik oluyor arada nıyeyse... "" demişim , genel olarak sorun yaratan mesaj tarzı belirtilmiş, ne var bunda tahriklik...

senin cevap tarzın ise ;

troyexplorer' Alıntı:
Bahsettiğim laf atma bu güzelim ve sana ait bir mesaj nası bir dizel kullandığımıda bizzat resimli göstereyim artık dalgıçmı yoksa pancar mı kuş beyninle karar verirsin

hakaret etmesen... aynen iade... terbiyeli ve seviyeli olalım... ayıp vede yakışmıyor ortama... bak mod da uyardı sayende... sayfaya pardon yani..ayrıca resimde yeni nesil deniz motor galiba... sana ait olduğu belli değil tabiki... bilgiden ziyade egosal tartışma oldu..ilk mesajda dediğim gibi oldu sonuçta... öngörülüyüz yani... neyse ben pes diyom, millete daha fazla reklam olmayak...

bilalr' Alıntı:
""...güzel hesapta, bu motorun hacmi, turbosu, tdi-dci olması sarfiyatı etkilemiyormu acaba... ayrıca, saatte kaç km gidiyor, ort.km/ltr ne oluyor, vs sorularda var... ortamı germeden, kibarca cevaplar olsa, çok hoş olacakta, herkes uzman-egoimaj olunca, illaki agresyon-tahrik oluyor arada nıyeyse... "" demişim , genel olarak sorun yaratan mesaj tarzı belirtilmiş, ne var bunda tahriklik...

senin cevap tarzın ise ;

hakaret etmesen... aynen iade... terbiyeli ve seviyeli olalım... ayıp vede yakışmıyor ortama... bak mod da uyardı sayende... sayfaya pardon yani..ayrıca resimde yeni nesil deniz motor galiba... sana ait olduğu belli değil tabiki... bilgiden ziyade egosal tartışma oldu..ilk mesajda dediğim gibi oldu sonuçta... öngörülüyüz yani... neyse ben pes diyom, millete daha fazla reklam olmayak...
Bana ait değil tabiki malı mülkü satsak o makinelerden birini belki satın alırız .Tecrübe dedik ,seneler dedik ,ismimin yanında kaptan var zaten parçaları birleştirme kabiliyetin olsa işimin o teknenin kaptanı olduğumu idrak ederdin .

tamam kaptan, büyüksün.. ???

""Benim şahsi tecrübelerime göre sizin yol bilgisayarı veriniz gerçek tüketim değerinden daha düşük muhtemelen. Bence depoyu fulleyip, yol bilgisayarını sıfırlayıp belli bir km sonra depoyu tekrar fulleyip gerçek tüketim ile yol bilgisayarının gösterdiği tüketimi karşılaştırın. Arasında yaklaşık %1 15-20'lik bir fark görmeniz muhtemel.

Bunu daha önceki chiplediğim veya yazılım yükleyerek kullandığım farklı (2004 ford c-max tdci, renault megane hatchback 1,5 dci 80 bg, Hyundai getz 1,5 crdi 88 bg, Fiat bravo 1,6 16v multijet dizel 120hp dualogic ve renault megane 1,5 dci 100bg otomatik) araçlarımda bizzat yaşadım.
Bu araçları chipledikten sonra daha ekonomik olduklarına bizzat şahit oldum. Örneğin c-max'da 550km genelde şehirde bir depo ile gidebilirken yaklaşık 580 km gitmeye başlamıştı araç. Ancak yol bilgisayarını her mazot alışımda sıfırlarım. Aynı güzergahta 90 km sabit hızda 4,3 litre/100km gösteren araç, chip işleminden sonra 3.3litre/100km göstermekteydi.
Şuan eşimin kullandığı dizel otomatik bravo ise 110 km sabit hız ile 600km ve şehir içi 250 km sonra yol bilgisayarında görünen 4.1 litre/100km ortalama tüketim, depoyu fullediğimde reeli 4,9litre/100km olarak çıkmıştı.
Sizin araçta da böyledir diyemem ama bence görünenle gerçekleşeni bir karşılaştırın."""

Arkadaşlar yukardaki mesaj barış arkadaşımıza ait , bir kaç gündür polimiğe sebep olan mesajımda bahsettiğim chip olayının yol bilgisayarının mayasını bozma teorisi ne canlı bir örnek bu mesajı benden epey önce yazmış kendisini tebrik ediyorum .Chip olayının daha az yakıt yaktırdığına ihtimal bile vermeyin .Chip üreticilerinin ürünlerini daha geniş bir kesime satabilmeleri için tezgahladığı göstermelik bir yalan

Forumun tadı kaçtı.

Sinek küçüktür ama mide bulandırır.

Bu kadar seviyesizlik beni gerçekten üzdü....

Hassey' Alıntı:
Forumun tadı kaçtı.

Sinek küçüktür ama mide bulandırır.

Bu kadar seviyesizlik beni gerçekten üzdü....
Hassey sana özelden mesaj attım görmedin herhalde bir bak ve ordan cvp ver sıkıntı varsa özelden konuşalım daha olmadı yüzyüze burda insanları rahatsız etmeyelim

Forum Modaratörü, konuyla ilgisi olmayan, tartışmalı mesajları silse güzel olacak galiba.. malzeme olmaması adına.. :(

bilalr' Alıntı:
Forum Modaratörü, konuyla ilgisi olmayan, tartışmalı mesajları silse güzel olacak galiba.. malzeme olmaması adına.. :(
Bilal abim nasılsın iyimisin? Özlemişim güzel seviyeli eğlenceli muhabbetini ;) ;D ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.