Dacia Duster - 1.5 dci 110 Hp ( Yakıt Tüketimi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KAR KAPLANI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 712
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 418,553
Ynt: Dacia Duster - 1.5 Dci 110 Hp ( Yakıt Tüketimi)

Herkese selam.

Araç 20 000 km. bakımından çıktı, şuan 20 500 KM. de yakıt olayı ilk güne göre baya değişti

180 TL. mazot (46,43 Lt.) tamamı Şehir içinde kullanıldı 730 Km. Araç eşim tarafından kullanılıyor sanırım ben kullansam 760 Km. olur

diye düşünüyorum. Aracı hep 4x2 mod. kullanıyoruz.

Etiketler

Monti' Alıntı:
Bilal abim nasılsın iyimisin? Özlemişim güzel seviyeli eğlenceli muhabbetini ;) ;D ;D ;D

Sağol Monti kardeş.. :smiley: selamlar..
arada giriyoz, rüzgar oluyor... fırtına çıkıyor ortalık karışıyor bea.. :smiley: mıknatıs olmuşuz, kader napak...

KAR KAPLANI' Alıntı:
Herkese selam.

Araç 20 000 km. bakımından çıktı, şuan 20 500 KM. de yakıt olayı ilk güne göre baya değişti

180 TL. mazot (46,43 Lt.) tamamı Şehir içinde kullanıldı 730 Km. Araç eşim tarafından kullanılıyor sanırım ben kullansam 760 Km. olur

diye düşünüyorum. Aracı hep 4x2 mod. kullanıyoruz.
Kar kaplanının verilerine göre 100 km de 6.3 lt çıkıyor sehiriçinde , bu iş içinden çıkılmaz bir hal aldı. Bu km hesabını aynı şöförün yapması lazım herhalde, böyle net bir sonuç elde edilemiyeceği noktasına geldim. Herkes istediği kadar yakmakta özgür benden bu başlık altında bu kadar

Tek kişinin kullanımında 6.3 lt normal. Önemli olan 4 kişi ve bagaj ile ne yaktığı. Önceki sayfalarda yazdım. Tek kişi şehirlerarası uzun yol ortalamam 5 lt. Ama ailece olunca 6'nın zerine atıyor.Şu an ortalamam 6000kmde 6.9 lt/100km. Genelde 90-100 arası kullanırım.

Hafta sonu Ankaraya gidiste 120-140 km hızla gidis, Ankara 60 km yol yapildi. Donuste eski yoldan 20 km köy ve yayla yolu ve Hendekten TEM otoyolu ole donus Toplam 965 km. Yol bilgidayari 5.2. Yakıt hesabı 5.5.
(4 yetiskin 1 cocuk ve bagaj)

merhaba benim aracım yol bilgisayarı 7.5 8 arası hiç düşmüyor 100 liralık mazotla 320 340 km arası gidiyor araçta yazılım var 137 hp acaba bunun etkisi varmıdır 6 6.5 litreler çok uçuk geldi bana

Senin yazılım yol bilgisayarına müdahale etmeyen cinsten herhalde şehiriçiyse normal değerler uzun yoldada basabas gidiyorsan yine normal

Aklıma gelmişken söyliyeyim şu yol bilgisayarına madem bu kadar bağımlısınız, resimli ıspatlarınızı sunarken ortalama sürat inde resmini koyun , şehiriçinde verilerinizi paylaşırken ortalama süratin 25 km yi geçmemesi lazım gerçek şehiriçi dolaşım verisi budur

yani sürüş farkı bu kadarmı etkiler 6 litre görsem bayram ederim herhalde

Valla kimse alınmasın gücenmesin ama 1.5 dizel arabaya binip de 7,8-8 lt yakıcaksam giderim benzinli bi araba alır ona binerim.
Arkadaşımın 1.2 TSI Jettası İstanbulda sürekli 6.8 de duruyo. Sıfırlamıyo bile hiç.

youngsun' Alıntı:
Valla kimse alınmasın gücenmesin ama 1.5 dizel arabaya binip de 7,8-8 lt yakıcaksam giderim benzinli bi araba alır ona binerim.
Arkadaşımın 1.2 TSI Jettası İstanbulda sürekli 6.8 de duruyo. Sıfırlamıyo bile hiç.
1,2 TSI motorlu bir araçta yanına 3 kişi alırsan ağlatır yollarda güray hocam :smiley:

:( bizim 4x4 şehiriçi 8.ltr.civarı...(ş.dışı ort. 120.km.civarı gidincede aynı)... 7 olsun bende bayram etcem.. ??? kullanım veya teknik sorun var galiba :-[ yada 1.6.dci.130.ps. motor takmak lazım...
4x2-düz olanların tabiki şehiriçi 7 den fazlası olmaması lazım... ;)

Savaş Cherokee' Alıntı:
Abicim bitmedimi şu duster ınızın yakıtı meselesi:smiley: Hala sulh olamadınızmı? :smiley:
adam haklı

bitmez bu başlık 6 mı yakıyor 7 mı yakıyor 8 mı yakıyor. ;D
40 sayfada da bu yazıyor.

youngsun' Alıntı:
Hararet 2 dişi adapazarından sonra gecti.
90 km altina inmeden, 110 u gecmeden
Ankara-Istanbul arası 4.4 ile evdeydim. An an fotolar.

100 le ankaraya mı gittiniz :eek:
nasıl bir sabır. nasıl bir sabır vallahi taktir ettim güray hoca

barbarosbasaran' Alıntı:
100 le ankaraya mı gittiniz :eek:
nasıl bir sabır. nasıl bir sabır vallahi taktir ettim güray hoca
Zaten düşük tüketim böyle oluyo. Yoksa ben bastım 150 yaktım 4 litre diye bişey yok. Basarsan yakıyo hiç affetmiyo.
Şimdi zaten moda oldu, sıfır aracı veriyolar İLERİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİ UZMANına, yüksek rakımdan deniz seviyesine bir güzargah seçiliyo, düzde maksimum 90km yapılıp inişlerde hiç gaza basılmıyo, düşük viteslerde sıkıştırılmıyo sonra deniz seviyesine varınca tüketim 3.5-4 lt çıkıyo ve diyolar '' Yeni........ ile bir depoyla 1300 km :eek: Vay anasını ;D

youngsun' Alıntı:
Zaten düşük tüketim böyle oluyo. Yoksa ben bastım 150 yaktım 4 litre diye bişey yok. Basarsan yakıyo hiç affetmiyo.
Şimdi zaten moda oldu, sıfır aracı veriyolar İLERİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİ UZMANına, yüksek rakımdan deniz seviyesine bir güzargah seçiliyo, düzde maksimum 90km yapılıp inişlerde hiç gaza basılmıyo, düşük viteslerde sıkıştırılmıyo sonra deniz seviyesine varınca tüketim 3.5-4 lt çıkıyo ve diyolar '' Yeni........ ile bir depoyla 1300 km :eek: Vay anasını ;D

Size 35 beygir bir duster yeterliymiş hocam :smiley: Sabırlı otoyol sürüşleri diliyorum size.
ben 100 le gitsem ankaraya psikolojim bozulur. zaten tasarruf parasıda tedavi masrafım olur. ;D eywallah

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.