Cj 8 İle 1150 Km Yol Çekildi !!!!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan foremost Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 104
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 51,288
Ynt: Cj 8 İle 1150 Km Yol Çekildi !!!!!

foremost' Alıntı:
evet baskı balataya baktırdık ve balatanın değişmesi gerektiğini gördük orjinal alıp yerine taktık :smiley: artı çatal bilyasınıda bir milim büyük taktık :smiley:

Çatal bilyası nedir bu arada :smiley: ve neden bir milim büyüğü ile takıldı? Yok bende baskı balata değiştireceğim o yüzden soruyorum

Etiketler

izrafeel' Alıntı:
Çatal bilyası nedir bu arada :smiley: ve neden bir milim büyüğü ile takıldı? Yok bende baskı balata değiştireceğim o yüzden soruyorum
şimdi tam olarak bilmiyorum ama bugun sorar öğrenirim neden bir milim büyük takıldığını size bilgi veririm :smiley:

izrafeel' Alıntı:
merhabalar usta ile görüşmem biraz geç oldu kusura bakmayın kaçar gibi aldım aracı yoksa usta daha iş çıkaracaktı bana :smiley:)
şimdi bu bilya normalde bu araçlarda bulunmuyormuş çünkü benim kovandaki çatal orjinal değil uydurma bir iş yapılmış daha önce bilyanın konulduğu yer ile monte edildiği yer aslında tek parça yanı bilya ayrı parça ayrı değil orjınalınde ancak bizim süpersonik ustalar orjinal parçayı bulamadıkları için oraya bir parça kaynatıp içine aynı işi gören bilyayı koymuşlar zamanla bilya aşınmış ve bu yüzden bir milim büyüğünü aldık bu sistem şimdi saat gibi çalışmakta ancak yeni bir kovan ve yeni orjinal bir çatal gerekiyor buyük ihtimal ile sizin aracınızda bu parçalar tek parçadır ve bu gibi modifikasyona gerek kalmayacaktır saygılar görüşmek üzere :smiley:

Genel manada aracınızdan memnunmusunuz bende cj8 i ciddi manada düşünüyorum arazisi mükemmel burdan bir arkadaş aldı arazide diğer araçlara nal toplatıyo.
Yakıt ve işletim maliyetleri açısından tavsiye edermisiniz.

Eğer baraj veya benzeri sıkıntınız olmayacaksa cj 5 tavsiye ederim ama 8 lerde cok iyi abi ya

Bence de CJ serisi ayrı bir şey ama CJ 5 duruşu kapısı uzunluğu her şeyi ile başka bir dünya ;D Arazi performansı çok yüksek araç CJ8 daha uzun tek eksi yönü bence o arazide göbekten oturuyor uzunluğu sıkıntı ;D

SaygınOzdemir' Alıntı:
Bence de CJ serisi ayrı bir şey ama CJ 5 duruşu kapısı uzunluğu her şeyi ile başka bir dünya ;D Arazi performansı çok yüksek araç CJ8 daha uzun tek eksi yönü bence o arazide göbekten oturuyor uzunluğu sıkıntı ;D

Öyle ama heybeti ölümü bile korkutuyo :smiley:

izrafeel' Alıntı:
Eğer baraj veya benzeri sıkıntınız olmayacaksa cj 5 tavsiye ederim ama 8 lerde cok iyi abi ya

Yok ikinci araç olacak zaten bizim grupta ikiside var 8 daha oturaklı geliyo bana. Ben aslında toyota bakıyorum ama onuda bulmak mesele 2,2 benzinliyi aramaktan yoruldum artık bakalım 8 iyiden iyiye aklıma yatmaya başladı kısmet.

Bu arada baraj değil bagaj olacaktı. 8 daha geniş diff lere sahip. Oturalım görünmesi o yüzdendir.;)

arkadaşlar ben aslen bu arazı işine land ile başladım ve şu anda dısko v8 kullanıyorum gayette memlünüm ancak bu aracımı arazıye sokmayı pek düşünmüyorum daha çok keyif aracı olarak düz yolda kullanmak istiyorum bu yüzden ileride resimdeki gibi bir araç tasarlıyorum şu an 7+1 8 kişilik araç ancak ben proje ile 2 kişiliğe düşürmeyi planliyorum ve benim en beğendiğim özelliğinden biride hızlı 4 çekere sahıp olması arazıde denedik bizi üzmedi özellikle çamurda performansı güzel dıskoda agır devirde 2 viteste hızlanmak mümkün oluyordu bu araçta 1 viteste aynı hızı almak mümkün ama konfor defender ile aynı :smiley: şimdi şapkalı akısleride taktık sıra elimizdeki 35 lastikler geldi ve yayları üste almaya :smiley:

20140310_165157.jpg

20140311_113143.jpg

1984-Jeep-CJ8-Scrambler.jpg

foremost' Alıntı:
arkadaşlar ben aslen bu arazı işine land ile başladım ve şu anda dısko v8 kullanıyorum gayette memlünüm ancak bu aracımı arazıye sokmayı pek düşünmüyorum daha çok keyif aracı olarak düz yolda kullanmak istiyorum bu yüzden ileride resimdeki gibi bir araç tasarlıyorum şu an 7+1 8 kişilik araç ancak ben proje ile 2 kişiliğe düşürmeyi planliyorum ve benim en beğendiğim özelliğinden biride hızlı 4 çekere sahıp olması arazıde denedik bizi üzmedi özellikle çamurda performansı güzel dıskoda agır devirde 2 viteste hızlanmak mümkün oluyordu bu araçta 1 viteste aynı hızı almak mümkün ama konfor defender ile aynı :smiley: şimdi şapkalı akısleride taktık sıra elimizdeki 35 lastikler geldi ve yayları üste almaya :smiley:

Araca yükseltme yaptınızmı yaptıysanız nasıl bir yükseltme yapıldı. Aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın resimdeki araça değil diğmi.

Mustafa E' Alıntı:
Araca yükseltme yaptınızmı yaptıysanız nasıl bir yükseltme yapıldı. Aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın resimdeki araça değil diğmi.
hayır mustafa bey o değil o yapmak istediğim araç bittiğinde bu şekilde olmasını ve renk olarak ta bu rengi düşündüm araca takoz atılmış ancak yeteri kadar değil ben takozlardan ziyade şimdilik yayları dingilin üzerine alıp bir deneyeceğim olursa bu şekilde bir müddet bineceğim olmaz ise başka çareler bakacağız önceliğimiz lastik ve jantı araca uydurmak :smiley:

foremost' Alıntı:
hayır mustafa bey o değil o yapmak istediğim araç bittiğinde bu şekilde olmasını ve renk olarak ta bu rengi düşündüm araca takoz atılmış ancak yeteri kadar değil ben takozlardan ziyade şimdilik yayları dingilin üzerine alıp bir deneyeceğim olursa bu şekilde bir müddet bineceğim olmaz ise başka çareler bakacağız önceliğimiz lastik ve jantı araca uydurmak :smiley:

anladım araç size kaça mal oldu yani kaça aldınız malüm siteden takip ediyorum bikaç araç gözüme çarpıyor acaba sizin baktığınız araç varmı içlerinde

Aracı 14 bine aldım şu an maliyeti 23 bin oldu jantlarla beraber şu an baktıgım bir araç olmadı ancak eli yüzü düzgünaraçlar 17.500 cıvarı oluyor dikkatli bakmak gerekiyor benim düştüğüm hatalara kimseler düşmesin uygun almak her zaman şans getirmiyor daha boyanın altında ne var bilmiyorum ama beni bir süprizin beklediği kesin :smiley:

Her zaman hazır almak daha makuldur. Lakin bir aracın eline yağı bulaşması kanınıza bulaşması demektir. Emek sarf etmek ayrı bir tad verir. Bu sebepten her halde herkes hazır değilde kendi yapmayı tercih ediyor.

izrafeel' Alıntı:
Her zaman hazır almak daha makuldur. Lakin bir aracın eline yağı bulaşması kanınıza bulaşması demektir. Emek sarf etmek ayrı bir tad verir. Bu sebepten her halde herkes hazır değilde kendi yapmayı tercih ediyor.
bazen inanın uğraş verirken işin tadı kaçıyor ve cinnet geçirecek kıvama geliyorsun evet bencede hazır yapılmışını almak doğru tercih ben bunu 2. aracım dıscoda yaşadım ve aldıktan sonra yapılan değişiklikleri tekrardan elden geçirmek gerektiğini anladım ancak yapılan değişikliklere vakıf olmadığım için bulmaca gibi yeniden keşvetmek gerekti yani her iki durumdada araçlar elden geçmek zorunda kalıyor parça yorgunlugu deden bir meret var sormayın gitsin dıskoyu aldığımız kadarda harcayarak dahada ileriye götürdüm pişmanmıyım kesinlikle hayır çünkü bu tip araçları alıcıları zevkine binmeye alıyor gelende ticari bir tarafı yok zaten satayım deseniz harcadığınızın ancak yarısına alıcı buluyor o değilde yapılan masraftan ziyade çekilen çile eziyet adamı bitiriyor hasta ediyor:smiley: direksiyona geçene kadar ondan sonra hepsini unutuyorsunuz :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,705
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR