Cj 8 İle 1150 Km Yol Çekildi !!!!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan foremost Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 104
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 51,288
Ynt: Cj 8 İle 1150 Km Yol Çekildi !!!!!

marş dişlimiz ve karşılık dişlisi aşınmıştı yenisi ile değişti :smiley: marş,marş o zaman :smiley:

20140224_133256.jpg

20140224_133302.jpg

Etiketler

arkadaşlar merhaba yeniden aracımıcı yürür hale getirdik zor olsu biraz bizi sarkmış kapılar yordu ancak duzetmeyi başardik ancak ilk yolculuğumuzda arka sol forya sıyırdı ama baktık ileride bizi üzecek birde tek parça akıs sistemine geçelim dedik ve sipariş ettik ancak bu vazıyette forya dan korkarken başımıza daha elhem bir olay geldi arazıde tam çamurun keyfini almışken geri vites geçmiyor haydiiii bir aracın can damarlarından olduğunu öğreniyoruz :smiley:
aracımız arkadaşlarımız tarafından geri geri çekiliyor ve arazıden çıkıyoruz araç kurtarıcıya yükleniyor ve usta ile kucaklaşıyor :smiley:

20140303_220546.jpg

20140304_070903.jpg

20140305_111733.jpg

20140305_163420.jpg

Abi indirilen şanzıman candır. Elden geçmesi iyi olmuş. Bir daha kolay kolay sorun çıkarmaz umarım.
Ayrıca sol porya bende de sıyırdı. Çözümü şapkalı aksta buldum. Bu seferde biltanem dağıttı. Şimdi tekrar çift parçalı orjinal aksa döneceğim.

izrafeel' Alıntı:
Abi indirilen şanzıman candır. Elden geçmesi iyi olmuş. Bir daha kolay kolay sorun çıkarmaz umarım.
Ayrıca sol porya bende de sıyırdı. Çözümü şapkalı aksta buldum. Bu seferde biltanem dağıttı. Şimdi tekrar çift parçalı orjinal aksa döneceğim.
bana da tek parçalı aksı önerdiler bu yüzden birde tek parçayı deneyeceğim benim disko 1 de de arka akis sıkıntım vardı onlarda tek parça şapkalı olandandı bende onları parçalı olarak değiştım ascroft marka sağlam çelikten poryalarda pirinçten ayrı şimdilik bir sıkıntı yok kullanıyorum asıl sorun şanzımanı açınca ortaya çıktı :smiley:

Tek parça akslar bilindiği gibi sağlam kovan istiyor. Eğer arka diff sağlam dişlileri yoksa tüm yük oraya binecektir. Mutlaka bunu gm önünde bulundurun. Şanzıman da ne gibi sorunlar çıktı?

izrafeel' Alıntı:
Tek parça akslar bilindiği gibi sağlam kovan istiyor. Eğer arka diff sağlam dişlileri yoksa tüm yük oraya binecektir. Mutlaka bunu gm önünde bulundurun. Şanzıman da ne gibi sorunlar çıktı?
merhaba esrafeel bey cj7-8 gibi aksesuarlı 2 tonun üzerindeki araçlarda kullanıyorlar şapkalı aks kitlerini 35 lastik + flanş v.s. ve sorun yaşayanı duymadım cj5 hafif olduğu için bir sorun çıkarmaması gerekiyor çift parçalı akslarda sağlam ama ustalık faktörü var porya sıyırmada sizin şapkalıda bilya dağıtmanız çelik flanşlardan olabilir bir arkadaşında başına geliyordu ordan aklıma takıldı , saygılar ...

Her zaman AMC20 için orijinal çift parçalı aks tercih ederim.
İki defa poryo sıyırdım. İlkinde frezeli poryo taktım. Usta göbek somununu iyi ayarlayamadığı için aks ve poryo frezesi tam oturmadı, onu da sıyırdım. İkinci aldığım aks frezesizdi. Preste, aks kendi yuvasını kendi açtı ve tek parça gibi oldu. Yıllardır sorunsuz kullanıyorum.

Tek parçalı aks çakma Dana44 gibi oluyor. Tüm yük diferansiyelde olduğu için sorun çıkarsa maliyet en az 4 kat artacaktır. Hesabınızı ona göre yapın.

Walla arkadaşlar ben tek parca ile şansımı deniyecegim olmadı ayna marutiyede el atacağız bu aks olayını kafamızfan atmamız gerekiyor artık :smiley:

Of çikolata tam kıvamında olmuş :smiley:
Kolay gelsin abi, iş baya zor görünüyor.
Bir ara tamirciye bende gelim sohbete orada devam ederiz. ;D

beklerim halil kardeş ne demek zaten akıslerde geldi tek parça onlarıda monte işlemine başladık :smiley:

Üstad güzel ilerliyorsunuz :smiley:
baskı balataya baktırdınız mı ?

izrafeel' Alıntı:
Üstad güzel ilerliyorsunuz :smiley:
baskı balataya baktırdınız mı ?
evet baskı balataya baktırdık ve balatanın değişmesi gerektiğini gördük orjinal alıp yerine taktık :smiley: artı çatal bilyasınıda bir milim büyük taktık :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,705
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR