Chevrolet Blazere hangi LPG??

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ThePunisher Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 197
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 65,802

Etiketler

Ynt: Chevrolet Blazere hangi LPG??

Arkadaslar aşağıdaki siteyi inceleyin bu markada çok iyi bir markadır.Ben eğer LPG taktırırsam bu teleflex markasını düşünüyorum.En önemli nedeni ise araca fazla bir müdahale olmaması.Bence üzerinde düşünülebilecek bir marka.

http://www.tunali.com.tr/

Hocam, Tavsiyeniz üzerine Tunalıdan sistemleri hakkında detay uygulama ve fiyat bilgisi talep eden bir mail rica ettim.
Bakalım sonucu ne olacak.
Cevap alır almaz herkesi elimden geldiğince konu hakkında bilgilendirmeye gayret edeceğim.
Selamlar,

Cok sagol usta,bende ins. en kisa zamanda valla BRC taktircam büyük ihtimalle bende burda size bilgilerimi paylasirim fiyat olsun servisi olsun her bakimdan.

Bakalım, bu sabah itibari ile firmadan cevap yok.
Cok basit bir e mail bilgilendirmesi istemiştim.
Bu arada bu tip seyler firmaların ne derece musteri odakli oldukları açısından benim için önem arz eder.

Arkadaslar,
Tunalı'dan (Teleflex LPG sistemi) gelen yanıt ve benim ikinci sorum aşağıda.
Bilgilerinize,

Selamlar,

Serdar Bey,
Bilgilendirme için cok tesekkur ederim.
Bahsettiğiniz Vortec motorun farkından dolayı Teleflex olarak siz LPG kitini uygun gormuyorsunuz ancak bu uygun gormeme görüşünü diğer LPG kitleri içinde kabul edebilir miyim.
Teorik olarak şunu bilmek istiyorum, söylemek istediğiniz “Vortec motorlara LPG kitinin sağlıklı olarak uygulanabilmesi zordur” mu, yoksa sadece Teleflex’in uygulanmasını mı tavsiye etmiyorsunuz. Cevaplarsanız memnun olurum. Konunun uzmanı olmadığım için sizin görüşünüz benim için önem arz ediyor.

Saygılarımla,

Burak Dirican

From: Serdar Volkan [mailto:serdarvolkan@tunali.com.tr]
Sent: 11 November 2009 15:22
To: Burak Dirican
Subject:

Sayın Burak Bey,

Teleflexgfi sistemine göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz.

VORTEC motorlarda manifold içinde dolaşan havanın diğer araçlara göre farklı olması sebebiyle, LPD dönüşümünden sonra ara ara aracın stop etme durumları olabiliyor.

Dolayısıyle TELEFLEXgfi olarak aracınıza LPG kiti takmamayi tercih ederiz.

Saygılar
Serdar Volkan

Beyler, marka çok çok önemli değil... genelde çalışma prensipleri aynı yani... lpg aparatlarının kalitesi de etkili tabiki de... önemli olan motor çalışma sistemine ve parçalarına uygun desteklenmiş montaj yaptırmak... sıralı sistemin V6 V8 uyumlu aparatlı olanları gibi.. ben BRC ve Atiker kullandım ama aracın BRCli birinin motor sibop yatakları ve kapakconta narin olduğundan sorun çıkardı (stop etme, avans ayarı bozma,vuruntu, hararet,vs) sattım kurtuldum. sonra öğrendimki narin parçalar çelik alaşımlı parçalarla değişir veya dolgu-destek kaynaklaması yapılırsa sorunlar azalıyormuş... haybeye jipi satmış olduk :smiley: bu hususlarıda dikkate alın yani... 8) ;)

Stop etme durumu henüz başıma gelmedi 7.000 km yol yaptım, sadece sabahları araç ısınmadığından stop etme durumu var o kadar..

Bilalr,
Bilgilendirme için teşekkürler.
En azından Tunalı'nın montaj konusunda bize istedigimiz destegi veremeyecegini ogrenmis olduk.
Bizim beklentilerimiz biraz standard dışı olunca ozel ilgi ve alaka talepediyoruz:smiley:
Selamlar,

Yarin Maslakkta arabama BRC LPG taktircam ins. iyi olur,pisman olmam,hayirlisi diyelim artik,burda resimleri ve kazanacak tecrübemi sizlere aktaririm,yakit,fiyat vs. vs. Stepne yerine simit tüp olacak bakalim en azindan bagaj gene degerlendirlilebilir kalcak.

Hadi bakalım, hayırlı olsun...
Birim fiyatlar konusunda da bilgileri paylaşabilirsen memnun oluruz.
Malzeme bedeli ne kadar?
Simit stepne için ne bedel alıyorlar?
Montaj işçiliği?
Ruhsata işlenmesi vs gibi.
Selamlar,

Evet Arkadaslar bugün aracimi LPG taktirilmis olarak teslim aldim,son anda ATIKERde karar verdim 55 LTlik simit tüp taktirdim stepne yerine,toplam 1750TL ödedim 2yil,100000km garanti verdiler 1000km sonra ayar icin gene bir gidecegim sonra her 10000kmde bir,eve dönerken yolda opetten lpg alip fulledim bakalim ne kadar yakacak,ama sunu kesin belirtmek istiyorum,önceki lpg siz haline göre simdi aracimin cekis gücü cok cok daha iyi ,inanamadim simdi gaz pedaline dokun araba roket gibi gidiyor masallah :smiley:,ins. bir sorun ileride cikmaz simdilik cok memnunum yaptirdigim icin.Birde 4 yeni lastik taktirdim MARSHAL Venture A/T 235/75/15 rot balans falan jantlarda ufak tefek cizik ezik vardi onlari tamir ettiler lastiklerede 850 TL verdim BFGoodrich alcaktim malesef benim aracin jant ebatlari icin birtürlü bulamadim.Ileride ins. tam ne yakiyor burda yazarim.

LPG darısı başımıza :smiley: lastıklerde çekişi az etkıler...

Ya birde simdi sizdirmazlik raporu,ruhsta islemi,muayene bir sürü is simdi birde onlarla ugras heryerde para dökül,ona para ver buna ver yok su evrak getir bunu geitir buda lazim,neyse yapcaz artik.

Hocam Sorma,
Sanayiye giripte zaten selam verdin mi elin cebinde olacak.
Başka çaresi yok:smiley:
Ancak kendi başına yapabileceğin bazı işlemleride kendin yapabiliryosan ne mutlu sana.
Ama bu ruhsat vs işlemleri ben Ankara'da kendim yapmak istemem. Zira inanılmaz zaman kaybı inanılmaz sınır harbi.
Sen sırada beklerken, aradan bir evrakçı senin önüne geçiyor kendi işlemlerini pıtır pıtır bitiriyor, sende saf saf bekliyorsun.
Bu sinir harbini yaşamamak için en güzeli parayı bayılıp evrakçıya, kendi teslim edeceksin...:smiley:
Selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,843
Kayıtlı Üye Sayımız
166,640
Kaydolan Son Üyemiz
Emirkktn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR