Chevrolet Blazere hangi LPG??

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ThePunisher Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 197
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 65,800
Ynt: Chevrolet Blazere hangi LPG??

Evet cumartesi günü aracimi sanayiden aldim ve 4000 TL biraktim aracimda yapilan liste uzun cok uzun listeyi bulamadim simdi yoksa yapilanlarin hepsini listeleyecektim,bulursam eklerim.Simdi toplam asagi yukari 11.000-12.000 TLyi buldu aracima bugüne kadar ( araci alali 6 ay oluyor )yaptigim masraf yarinde TÜV-TÜRKe gidecegim ruhsta falan isletecegim LPG yi.Onca masraftan sonra birtek sevindigim nokta arabada calismiyan dügme bile kalmadi :smiley: yarinde resimleri cekim buraya ekleyim artik,hayirli aksamlar herkese

Etiketler

ThePunisher' Alıntı:
Evet cumartesi günü aracimi sanayiden aldim ve 4000 TL biraktim aracimda yapilan liste uzun cok uzun listeyi bulamadim simdi yoksa yapilanlarin hepsini listeleyecektim,bulursam eklerim.Simdi toplam asagi yukari 11.000-12.000 TLyi buldu aracima bugüne kadar ( araci alali 6 ay oluyor )yaptigim masraf yarinde TÜV-TÜRKe gidecegim ruhsta falan isletecegim LPG yi.Onca masraftan sonra birtek sevindigim nokta arabada calismiyan dügme bile kalmadi :smiley: yarinde resimleri cekim buraya ekleyim artik,hayirli aksamlar herkese
Elektrikli ayna kumandasını değiştirdiniz mi ? Eskisi elinizde mi :smiley:

barbecue,Hocam sorum olcakti sana,bu 2000 model farlara sen nekadar verdim simdi ciddi ciddi düsünmeye basladim gecen burdada birisinde gördüm cok daha güzel görünüyor.

Hocam, her sey dahil 1100 USD verdim.
Yanlız söyle bir problem var. Bilgin olsun. Bu farları aldıktan sonra olay bitmiyormuş. Bende yasadıktan sonra oğrendim.
Eskilerimi sokup yerine yenileri cuk diye oturmuyor.
Biraz kaporta işlemi gerekiyor. Farların arkasında kalan kısım (motor kısmına bakan bolum) kaportaya çarpıyor. Orada hasas bir kaporta revizyonu gerekiyor.
Bu işlem içinde 250 TL verdim.
Bilgine,
Selamlar,

Elzem bir şey değildi zaten.
Aslinda bende ona o parayı vereceğime öncelikle LPG işini çözseydim daha ıyı olurdu.
Sıralamada bir hata yaptım ama oldu bir kere:smiley:

ThePunisher' Alıntı:
barbecue,Hocam sorum olcakti sana,bu 2000 model farlara sen nekadar verdim simdi ciddi ciddi düsünmeye basladim gecen burdada birisinde gördüm cok daha güzel görünüyor.

angeleye farcılara bak, uygun bişi olabilir... yada xenon far sist taktır, hem ucuz hem iş görür... :smiley:

Hocam Xenon far taktirdimda,ben sadece görüntü icin 2000 modelinkini taktirmak istiyordum daha hos daha yeni model tarzinda göründügünden ama genede sagol

sonunda nihayet muayine,LPGnin ruhsta islenmesi gibi evrak isleri bitti,ama bu tamir ve ruhsta islerinden sunu anladim düzgün temiz yapan kimse yok arabayi birsey yaptirmak icin verdigim yer,bir yeri tamir ederken baska yeri muhakkak bozmuslar,en son örnek,aracima yeni siyah cam film taktirdim gel görki söför kapisinin ordan rüzgar girmeye basladi oralari sökerken cami cikarmak icin ya iyi geri hersey takilmadi yada... ne bilyeyim artik birseyler ters yapildi,ya vallaha disimi kircam adam gibi bir is yapsalar,arabanin icinde birsey yaptirdim tavani delmisler yani bunun gibi daha birkac örnegim var,ya sonunda arabayi falan satacam valla biktim artik bu insanlarla ugrasmayi hicmi düzgün temiz namuslu yapan insan yok artik bu memlekette? aracin simdi resimlerini bir ara cekip sahibinden.com´a falan verecegim,okadar masraf yaptim burnumdan getirdiler.

Hocam sakin aman sakin ol,
Bu insanlar boyle. Yapacak bir şey yok. Bu insanlar ile yaşamaya mecburuz.
Benim buna şansım olmuyor ama yapılabilecek tek şey, butun işlemler yapılırken aracın başından ayrılmamak, belki bu bir çözüm olabilir ama genede tam sonuç elde edilebilinir mi bilemiyorum.
Bizde usta diye çalışan bir çok kişinin ustalığın "U" sundan haberi yok. O yüzden ne şekilde sıkıntılar yaşıyorsanız ve neler başınıza geldiyse isim ve adres vererek bana göre anlatmanız gerek. Gerek ki başkalarınında sizinki gibicanı sıkılmasın. Hatalı iş yapan insanlar herkes tarafından bilinsin öğrenilsin.
Selamlar,

Yok abi yok valla memlekette en azindan ben artik inamiyorum namusu ile alin teri ile düzgün calisan yok keske olsada bende söylediklerimden utansam,ya sifir bir arac alcam karar verdim yada 2-3 bin tleye birsey carpisan otolar gibi vur kir sür gitsin seklinde,düsündügüm fiyata satabilirmiyim oda ayri konu ama burdanda ilgilenen olursa yardimci olurum 25.000TL ye ilan verecegim bakalim hayirlisi,Toyota Verso falan düsünüyorum neyse ben ilani bir vereyimde,neyse herkese hayirli aksamlar.

Birde Blazer aracinda LPGsi olan arkadaslar bir depoyla kac kilometre yaptigini yazabilirlermi,bildiginiz gibi ben yeni taktirdim ama bana biraz fazla LPG yakit tüketimi oldugunu düsünüyorum yani 45 LT LPG aliyorum 200-210 Km ancak yapabiliyorum sehir icinde sizce bu biraz fazla degilmi 45-46 LT gazi en son yanilmiyorsam 86 TLye aldim gerci 100TL benzin ilede 200 Km yol yapabiliyorum 15% rasarruf biraz az gibi.Burda LPgli arkadaslar tecrübelerini yazarlarsa sevinirim,ona göre servis gidecegim ayar falan gerekiyormu diye,herkese hayirli günler.

Hocam,
Az sabret bende yılbasından hemen sonra takıyorum LPG'yi.
Cumartesi gunu organizasyonunu yaptım. 4 Ocakt amakinayı bırakıyorum.
Akabinde de haftasonu yola gideceğim. O zaman sana ne kadar yaktığı konusunda en azından benim aracın bilgi verebilirim.
Selamlar

100 km de 18 lt gaz yakıyorum..tabi bu kullanıma göre değişiyor uzun yolda 0.275 kuruşa kadar düşürdüm yakıtı ancak bazı zaman geliyor ki 0.350, 0.400 yaktığı oluyor..Genelde ortalama 0.33 kuruş olarak hesaplıyorum..

dundaralp' Alıntı:
100 km de 18 lt gaz yakıyorum..tabi bu kullanıma göre değişiyor uzun yolda 0.275 kuruşa kadar düşürdüm yakıtı ancak bazı zaman geliyor ki 0.350, 0.400 yaktığı oluyor..Genelde ortalama 0.33 kuruş olarak hesaplıyorum..

Gerçek LPG.cilerin demesi; benzinli sarfiyata ve motora göre enaz, 6-üstü silindirde %30, 4 silindirde %40 tasaruf oluyor, bunun aşağısında tasarrufta, lpg ve motor sistemlerinde ayarsızlık veya uyumsuzluk vardır... iyi bir lpg-motor ustasına baktırmanız gerekir tüm sistemi... özellikle bağlantı, ecü-beyin-yakıt sistem uyum ayarları, yoksa lpg takmaya ne hacet varki... ustanın bol olduğu herkesin usta olduğu yerlerde, bu işler şans işi malesef, doğru ustayı buluncaya kadar sabırla araştırıp deniyeceğiz, napak... :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,842
Kayıtlı Üye Sayımız
166,640
Kaydolan Son Üyemiz
Emirkktn

SON KONULAR

Geri