Chevrolet Blazere hangi LPG??

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ThePunisher Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 197
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 65,801
Ynt: Chevrolet Blazere hangi LPG??

Pazartesi aracimi maslak oto sanayiyi getircem orda bazi bakimlari yaptiracagim,ön takimlar bitik tampona biraz ceki düzen vercem,gazda iken süper cekiyor benzinde biraz agir kaliyor ordaki sorunu cözcekler birde XENON far taktirmayi düsüynüyorum,hos gözüktügü icin degil sadece kendi orijinal farlarin ayditlanmasindan hic memnun omadigimdan cok az aydinlatiyor bana Xenon önerdiler,herhalde onuda taktircam 350 TL gibi dediler bakalim...yani iyi bir para birakacaz anladigim kadariyla orda ama en azindan arabam bastan asgaiya yenilenmis ve calismayan hersey giderilmis olcak ins. bundan sonra rahat ederim masraf bakimindan yani :smiley: LPG taktirali hemen hemen 2000 km oldu masallah cok memnunum simdiye kadar süper kusursuz calisiyor,keske önceden taktirsaydim :smiley: herkese hayirli aksamlar
 

Etiketler
Ynt: Chevrolet Blazere hangi LPG??

Punisher,
Hadi hayırlısı, aynı işleri bende Pazartesi öğleden sonra Şaşmaz'da (Ankara) yatıracağım. Bu kadar benzerlik olur :smiley::smiley:
Benimde on takım malesef mafiş...
Sağ sol, alt üst rotiller değişecek. Bakalım ben burada ne ödeyeceğim. Sen orada ...
Benzer şekilde gene farların durumu bende de rezalet ötesi. İşin kötü tarafı ben on pancur, far vs 98 model Blazer ile değiştiriğim için camlar, iç aynalar vs süper durumda, ama gel gorki mum ısığında yol almak sankı daha kolay gibi.
Onun için bende oncelikle ampul değiştireceğim, sanki da ekonomik olacak gibi, yok olmaz ise, devamında yapılabilecek bir sey yok, xenon ampul uygulamasına gececeğ.
Burada dikkat edilecek konu, bizim camlar yeni nesil araçlardaki gibi düm düz olmadığı için mercekli xenon uygulama yapma şansımız yok. Yapacağımız tek şey xenon kit takmak. Bunda da far ayarlarının cok ama cok mukemmel yapılması şart. Aksi durumda karşıdan gelen araçların sürücüleri ile sanal akraba olma ihtimali oldukça yuksek.
Bakalım benim elektrikçi neler anlatacak bana....
Herkese selamlar,
 

Ynt: Chevrolet Blazere hangi LPG??

Ön takimlar alt üst rotiller gitmis makasta lastiklerinde sorun var onlar degisecek ufak tefek isler daha hemen hemen 1500-1700Tl falan gitcek cuma günü daha 500 TL araba elektrikcide verdim ABSler calismiyordu onu yaptilar elektrikli aynasinin dügmesi degisti (130 TL ) 4ceker dügme bozulmustu (slow olan dügmesi) onu tamir ettiler el freni lambasinda sorun vardi orda 500 tl biraktim,simdi yurtdisindan arka silecek motoru siparis vercem yada bir arkadasima almanyadan getirtcem burda yeni silecek motoru 450 TL dedi almanyada 70-100€ falan,elektrikci ampül degistirme dedi güclü ampul takarsin ama cabuk biter dedi en güzeli XENON kit bende öyle yapcam 350 TL ye XENONkit takcak.yani simdi yapacagim masrafla yaptigimi hesaplarsam toplam 10000 TL ye olcak galiba bunun icinde LPG 1750 TL ve 4 yeni lastik 900 TL icinde evet biraz fazla masraf oldu ama ben cok kil bir adamim arabanin icinde az bir ses yada herhangi bir bozukluk olsun hemen yaptirmam lazim,napim uyuz oluyorum,belki baskasi olsa ya bukadar masrafa gerek yok der ve belki yarisini yapmazdi ama sonucta ben öyle rahat ediyorum ve satmak icin almadim binmek ve rahat etmek icin ve en önemlisi bu aracin icinde ailemi tasiyorum,yani lafin kisasi onca masraftan sonra ins. artik sadece binmek kaliyor ;) ve sadece periyodik bakimlar...ins. :smiley:
 

Ynt: Chevrolet Blazere hangi LPG??

Neyse hocam,
hayırlısı olsun. Bende ailecek bineceğim için, ozellikle guvenlik ile ilgili konularda masraftan kaçmıyorum, kaçamam zaten.
Benim oğlan Blazer'ın arka bagaj kısmını kendi camping alanı ilan etti. Pazar günü battaniyesini serdi, bagaj kapama ortusunude çekip ben çadırdayım dedi ve butun öğleden sonra bagajda uyudu:smiley::smiley:

Bende daha masraf listesi çıkmadı. Ama senin listeden gidersem, benimde sağ sol alt üst rotiller değişeceğine gore, seninkine benzer bir rakam veririm herhalde. Aynı sekilde benim elektrikçide ampul değiştirme yerine xenon kit onerdi. Umarım iyi sonuc elde ederiz. Yoksa verdiğimiz para boşa gidecek.
Butun işlemler bitsin sonrasında bir durum değerlendirmesi yaparız.
Selamlar...
 

Ynt: Chevrolet Blazere hangi LPG??

MAsraflar belli oldu,
Alt üst sağ sol on rotiller değişti. Malzeme 200 TL (orijinal GM) işçilik 200 TL: toplam 400 TL
Xenon ve uzun far işi çözüldü, bu gece denemesi yapılacak, kit in markasını öğrenemedim, burada gol geme şansım yuksek, malzeme işçilik dahil 300 TL
hadi hayırlısı bakalım
Selamlar,
 



Ynt: Chevrolet Blazere hangi LPG??

Hehehe valla benim ikizler daha 1,5 yasinda yakinda benimkilerde bagaji kesfederler :smiley: arabami sanayiden bir hayirlisi ile eve geireyim detayli masraf ve listesi burda yazarim ve aracimin resimlerini eklerim.
 

Ynt: Chevrolet Blazere hangi LPG??

Punisher sizin arka silecekte ne gibi bi sorun var benim de arızalı eğer sizinkinin içinde ki dişli sağlamsa onu sizden bi ücret karşılığı alabilirim..Benim dişliler bitmiş o yüzden arada çalışıor arada çalışmıyor..
 

Ynt: Chevrolet Blazere hangi LPG??

Valla benim arka silecek motorun disleri bitmis tamirde olmadi yenisi takilacak en azindan kullanilmisda olsa calisani,keske sizin isinize yarasa veriridim ama dedigim gibi disleri gitmis hic calismiyor
 

Ynt: Chevrolet Blazere hangi LPG??

ThePunisher' Alıntı:
Valla benim arka silecek motorun disleri bitmis tamirde olmadi yenisi takilacak en azindan kullanilmisda olsa calisani,keske sizin isinize yarasa veriridim ama dedigim gibi disleri gitmis hic calismiyor

O zaman aynı sorun var ikimizde de....:smiley:
 

Ynt: Chevrolet Blazere hangi LPG??

Punisher,
Sana ozel bir sorum var. BRC taktırmaya niyetlenmiştin ama sonrasında Atiker'e dondun. Neden Atiker'e dondun? Bunun fiyat haricinde gecerli bir sebebi var mı?
Ben Ankara'da BRC icin fiyat sordum, bizim motorlar icin "Plug and Drive" dedikleri bir sistemi oneriyorlar. Bunun içinde fiyat malzeme+işçilik+proje dahil 2500 TL (10 takist) fiyat talep ediyorlar. tank olarak 42 lt. lit simit oneriyorlar, daha buyugu mühendisler odası onayından gecmez derler. Ayrıca birde 150 lt sac koruma talep ediliyor. Ben simiti arabanın içine değil, altına yerleştirecegim. Bu ek 150 onun için.
Senin almış oldugun fiyatlar ve detayları ne mertebede, yılbasından sonra bende muhtemelen LPG ye gececegim.
Detaylari paylasabilirsen sevinirim.
Selamlar,
 



Ynt: Chevrolet Blazere hangi LPG??

dundaralp' Alıntı:
O zaman aynı sorun var ikimizde de....:smiley:
ThePunisher' Alıntı:
Valla benim arka silecek motorun disleri bitmis tamirde olmadi yenisi takilacak en azindan kullanilmisda olsa calisani,keske sizin isinize yarasa veriridim ama dedigim gibi disleri gitmis hic calismiyor

sanayide iyi bir tornacı ve alümünyum kaynakçı, dişleri ince dolgu ve tornayla halledebilir, birde onlara baktırın :smiley:
 

Ynt: Chevrolet Blazere hangi LPG??

bilalr' Alıntı:
sanayide iyi bir tornacı ve alümünyum kaynakçı, dişleri ince dolgu ve tornayla halledebilir, birde onlara baktırın :smiley:
Baktırdım ama yapabilirim diyen çıkmadı tek bir dişli yarısı bozulmuş sadece diğer yarısında silecek çalışıyor :D
 

Ynt: Chevrolet Blazere hangi LPG??

barbecue,
Evet dogru basta BRC düsünmüstüm sonra Atiker döndüm sebebide benim icin sadece Fiyat farki bana dedigi su: BRC ile 200000-220000 km gidersin yani asinmadan dolayi bazi parcalarin degismesi gerrektigi zaman,Atikerde 150000km,BRCde asinmadan dolayi mesela degismesi gereken parca enjeksiyonlar dedi bunlarin BRCdeki fiyati atikere göre 2 misli fiyat kaldiki en büyük etken servis sahibi adam kendisinin audi A4 quattro 3000 motor 6silindir 2-3 yillik arac arac var ve kendisi ATIKER taktirmis yani... simdi o taktirdiysa kendi arabasina diye oda etken oldu yoksa cok özel bir durumdan ATIKER secmedim ve cok memnunum Arabam pazartesinden beri maslakta amerikan serviste orda bile usta ins. ATIKER taktirdin dedi bana,ve simdilik ciok cok memnunum tasarufum %40 a kadar cikti lpg ile ve arabam ATIKER ile mükemmel uyumlu,abicim sen bilirsin ama bence ATIKER hem az farkta yok fiyat bakimindan yani ben simit olarak stepne yerine 55 LT taktirdim 1750 TLye BRC 2500 TL dediler,sizdirmazlik raporunuda aldim hic birsey demediler sadece dikkat ettikleri konu eksozun,borularin tüpün en za 10 cm uzagindan gecmesi lazim,sorunzuz sizdirmazlik raporunu aldim,servisten cikincada pazartesi muayineye gircem ve ruhsta isletecegim.
 

Ynt: Chevrolet Blazere hangi LPG??

sunuda yazmayi unuttum tabiki simit tüpün etrafinda kroumada takildi onu zaten takiyorlar sen iste yada isteme en azindan benim taktirdigim yerde
 

Ynt: Chevrolet Blazere hangi LPG??

Punisher sağolasın bilgilendirme için.
Ben ilk yola Prins ile çıkmıştım, ancak fiyat farkından dolayı bana cok uzak kalmıştı. Gerçi benim sanayideki Amerikancı usta abi ya prins taktır ya da hiç taktırma
arabana yazık olur diyor ama benim içimden de o kadar deli para vermek geçmiyor. Hani desemki araba sıfır o zaman prins alırım, ama arabanın kendi degeri 17 - 18000 civarında şimdi gidip buna 3500 TL LPG sistem eklemek bana gore fazla lüks geldi.
Sonra BRC yi araştırdım. Ankara'daki servis özellikle Vortech motor konusunda cok olumlu referanslar sundu. Görüştüğüm kişi Tuncay bey oldukça bu konuda bilgili biri.
Bana detay bayağı bilgi verdi, ancak fiyat konusunda Nuh diyorlar Peygamber demiyorlar türünde. Yani fiyat politikaları neredeyse sabit. Banada 2500 Tl demişlerdi, benzer sekilde sendeki fiyatta aynı.
Bu durumda olay suraya gekliyor bana, servis ağı olan bir marka bulunmalı. Usta çok ama çok iyi olmalı. Bu cok onemli, gecen gün arkadaşımın grand cherokee ye bindik kalorifer sistemi bir turlu ısıtmıyor. Meğer Tüpün beyni ile ilgili kısımdaki hortum bağlantısı yanlış yapılmış. İşçilik hatası. O yüzden kalorifer bir türlü ısıtmıyor. Bilen biri yarım gun içinde bağlantıyı düzeltti, araba şimdi hamam.
İyi bir usta, geniş servis ve Ankara'da sorunsuz hizmet ve en önemlisi tabii ki uygun fiyat politikası.
Hadi bakalım hayırlısı.
Selamlar,
 



Ynt: Chevrolet Blazere hangi LPG??

Valla LPG taktirdigim yer cok iyi,hem ilgi bakimindan hem servis bakimindan,ve iscilik bakimindan taktirdim masallah simdilik hicbir sorun yok güzel tekildi ins. böyle gider dogru söylüyorsun prins ve brc bende senin gibi düsündüm ama bana biraz fazla geldi dedigin gibi sifir olsa belki ama simdi bencede fazla,yazdigim gibi ben ATIKERden memnunum servisimde iyi banada oraya arkadasim tavsiye etti,gerci lpg lastikler amerikan servis falan derken 10000 TLye yakin masraf yaptim arabanin alis fiyatinida eklersen sifir araba parasi oldu :smiley: ama olsun kendim icin yaptim en azindan silecek motoru disinda calismayan degismeyen parca kalmadi nerdeyse sifir gibi oldu :smiley:,simdi birde keyfe keder masraf var nedir o? yan basamak dvd ekranli mesela 7´ inclik araba teyp,almanyadan süper bir uzaktan kumanda getirtcem simdi hem camlar acikda olsa arabayi kitleyince camlar otomatik kapaniyor hemde akustik kilitleme sesi amerikan filmlerindeki gibi birde arabani bir otoparkta bulamadiysan hele birde aksam ise hem sesli olarak duyabilirsin hemde farlarin 20.sn icin kitlerken ve acarken yaniyor hosuma gitti,bakim bir linki vardi ebayde.
http://cgi.ebay.de/ZV44-Fernbedienung-Chevrolet-Blazer-S-10-ink-Wegelicht_W0QQitemZ130349560685QQcmdZViewItemQQptZAutoteile_Zubeh%C3%B6r?hash=item1e5970736d
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,842
Mesajlar
1,524,398
Kayıtlı Üye Sayımız
166,640
Kaydolan Son Üyemiz
Emirkktn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst