O Km Ducato Yu Karavan Ruhsatı Almadan Özel Araç Olarak Kullanmak..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan meraklı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 33
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 819

meraklı

Ana Kamp
5 yaşını geçmiş istediğim temizlikte araç bulamadığım için O km bir aracı karavana çevirmeden özel araç olarak kullanma arayışına girdim.. Mesela sade yalıtım ve tesisatı hazırlayıp hobi aracı veya büro olarak ruhsat almak olabilir mi ? Yani bu ÖTV den kurtulmak olası mı ? Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim..

Etiketler
Yönetmelik 14 fıkrasındaki özel amaçlı taşıt içerisinde tanımlanan motorlu karavan SA taşıtın bu metinden çıkarılmamış olmasından kaynaklandığı konusunda size hala katılmıyorum ve evet kamp taşıtı tanımının iki ayrı yerde geçiyor olması da bence sorun çıkarmıyordur, şuanda ruhsata ÖZEL MAKSATLI araç (Motokaravan SA) olarak işlenmesinde bence sorun yok,

Tipik bir “Bürokrat” bakış açısı sergilediğinizi fark ediyorum!
Bürokratik görevde bulundunuz mu merak ettim sadece.

Şöyle yapalım siz önce benim ne demek istediğimi belirtiğim hususları inceleyerek anlamaya çalışın aksi takdirde bu konu gereksiz uzayacak.

Konuyu doğru anlayabilmek için önce taşıt tanımından başlayalım.

Sizin “motorlu karavan” olarak betimlediğiniz araç (SA) taşıttır.

Kanunun 3.Maddesinde taşıtlar tanımlanmıştır.

Lütfedip bakarsanız Trafik Kanununda “Motorlu Karavan” olarak tanımlı bir taşıt olmadığını görürsünüz.

SA taşıt tanımının ne olduğunu merak ederseniz Kanunun 3. Maddesinde Kamp Taşıtı tanımını inceleyiniz.

Özet olarak bu kanuna dayanakla yayınlanan yönetmelikte yapılan tanımlar kanunla çelişiktir.
Kanunda motorlu karavan yok Kamp taşıtı var ve SA taşıtlar Kamp Taşıtı olarak tescil edilmesi gerekir.

Önce bilgi sonra fikir. Mevzuatı iyi okuyun, yanlışım varsa hukuk metinleri üzerinden konuyu sürdürelim.

Etiketler
Tipik bir “Bürokrat” bakış açısı sergilediğinizi fark ediyorum!
Bürokratik görevde bulundunuz mu merak ettim sadece.

Şöyle yapalım siz önce benim ne demek istediğimi belirtiğim hususları inceleyerek anlamaya çalışın aksi takdirde bu konu gereksiz uzayacak.

Konuyu doğru anlayabilmek için önce taşıt tanımından başlayalım.

Sizin “motorlu karavan” olarak betimlediğiniz araç (SA) taşıttır.

Kanunun 3.Maddesinde taşıtlar tanımlanmıştır.

Lütfedip bakarsanız Trafik Kanununda “Motorlu Karavan” olarak tanımlı bir taşıt olmadığını görürsünüz.

SA taşıt tanımının ne olduğunu merak ederseniz Kanunun 3. Maddesinde Kamp Taşıtı tanımını inceleyiniz.

Özet olarak bu kanuna dayanakla yayınlanan yönetmelikte yapılan tanımlar kanunla çelişiktir.
Kanunda motorlu karavan yok Kamp taşıtı var ve SA taşıtlar Kamp Taşıtı olarak tescil edilmesi gerekir.

Önce bilgi sonra fikir. Mevzuatı iyi okuyun, yanlışım varsa hukuk metinleri üzerinden konuyu sürdürelim.
Saygılıyım uzamasın isterseniz, sizde kendinize göre okuduğunuz mevzuatı çevirip yazıyorsunuz, bende kendime ait bilgi, deneyim tecrübe ile kendi fikirlerime sahibim ve ikinci kez Bürokrat tanımı kullanıyorsunuz evet öyle çalıştım kanun nizam nedir, yönetmelik, yönergeler çok uğraştık yazdık Bürokrat devlet memuru kamu görevlisi yaptığı işlerde bizlere vatandaşa hizmet sunar bunu Bürokratı acayipmiş gibi göstermeyin.

Şuanda da hala motokaravan ruhsatlarda kanuni olarak ruhsat trafik tescil olarak Araç Cinsi ÖZEL MAKSATLI araç (MOTOKARAVAN) yazıyor, yazılmaya devam ediyor SA olması buna aykırılık teşkil etmiyor ve KAMP TAŞITI ibaresi yönetmeliklerde buna tanımlama yapmasıdır. Neticede kamyonet, minibüs, kamyon, otobüs vs. aracı tadilat dönüştürüyosunuz sonrası yeni trafik tescil ruhsatta aracın yeni dönüştüğü cinsi ARAÇ CİNSİ ruhsata yazılıyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,843
Kayıtlı Üye Sayımız
166,640
Kaydolan Son Üyemiz
Emirkktn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR