O Km Ducato Yu Karavan Ruhsatı Almadan Özel Araç Olarak Kullanmak..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan meraklı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 42
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,805

meraklı

Ana Kamp
5 yaşını geçmiş istediğim temizlikte araç bulamadığım için O km bir aracı karavana çevirmeden özel araç olarak kullanma arayışına girdim.. Mesela sade yalıtım ve tesisatı hazırlayıp hobi aracı veya büro olarak ruhsat almak olabilir mi ? Yani bu ÖTV den kurtulmak olası mı ? Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim..

Etiketler
Yönetmelik 14 fıkrasındaki özel amaçlı taşıt içerisinde tanımlanan motorlu karavan SA taşıtın bu metinden çıkarılmamış olmasından kaynaklandığı konusunda size hala katılmıyorum ve evet kamp taşıtı tanımının iki ayrı yerde geçiyor olması da bence sorun çıkarmıyordur, şuanda ruhsata ÖZEL MAKSATLI araç (Motokaravan SA) olarak işlenmesinde bence sorun yok,

Tipik bir “Bürokrat” bakış açısı sergilediğinizi fark ediyorum!
Bürokratik görevde bulundunuz mu merak ettim sadece.

Şöyle yapalım siz önce benim ne demek istediğimi belirtiğim hususları inceleyerek anlamaya çalışın aksi takdirde bu konu gereksiz uzayacak.

Konuyu doğru anlayabilmek için önce taşıt tanımından başlayalım.

Sizin “motorlu karavan” olarak betimlediğiniz araç (SA) taşıttır.

Kanunun 3.Maddesinde taşıtlar tanımlanmıştır.

Lütfedip bakarsanız Trafik Kanununda “Motorlu Karavan” olarak tanımlı bir taşıt olmadığını görürsünüz.

SA taşıt tanımının ne olduğunu merak ederseniz Kanunun 3. Maddesinde Kamp Taşıtı tanımını inceleyiniz.

Özet olarak bu kanuna dayanakla yayınlanan yönetmelikte yapılan tanımlar kanunla çelişiktir.
Kanunda motorlu karavan yok Kamp taşıtı var ve SA taşıtlar Kamp Taşıtı olarak tescil edilmesi gerekir.

Önce bilgi sonra fikir. Mevzuatı iyi okuyun, yanlışım varsa hukuk metinleri üzerinden konuyu sürdürelim.

Etiketler
Tipik bir “Bürokrat” bakış açısı sergilediğinizi fark ediyorum!
Bürokratik görevde bulundunuz mu merak ettim sadece.

Şöyle yapalım siz önce benim ne demek istediğimi belirtiğim hususları inceleyerek anlamaya çalışın aksi takdirde bu konu gereksiz uzayacak.

Konuyu doğru anlayabilmek için önce taşıt tanımından başlayalım.

Sizin “motorlu karavan” olarak betimlediğiniz araç (SA) taşıttır.

Kanunun 3.Maddesinde taşıtlar tanımlanmıştır.

Lütfedip bakarsanız Trafik Kanununda “Motorlu Karavan” olarak tanımlı bir taşıt olmadığını görürsünüz.

SA taşıt tanımının ne olduğunu merak ederseniz Kanunun 3. Maddesinde Kamp Taşıtı tanımını inceleyiniz.

Özet olarak bu kanuna dayanakla yayınlanan yönetmelikte yapılan tanımlar kanunla çelişiktir.
Kanunda motorlu karavan yok Kamp taşıtı var ve SA taşıtlar Kamp Taşıtı olarak tescil edilmesi gerekir.

Önce bilgi sonra fikir. Mevzuatı iyi okuyun, yanlışım varsa hukuk metinleri üzerinden konuyu sürdürelim.
Saygılıyım uzamasın isterseniz, sizde kendinize göre okuduğunuz mevzuatı çevirip yazıyorsunuz, bende kendime ait bilgi, deneyim tecrübe ile kendi fikirlerime sahibim ve ikinci kez Bürokrat tanımı kullanıyorsunuz evet öyle çalıştım kanun nizam nedir, yönetmelik, yönergeler çok uğraştık yazdık Bürokrat devlet memuru kamu görevlisi yaptığı işlerde bizlere vatandaşa hizmet sunar bunu Bürokratı acayipmiş gibi göstermeyin.

Şuanda da hala motokaravan ruhsatlarda kanuni olarak ruhsat trafik tescil olarak Araç Cinsi ÖZEL MAKSATLI araç (MOTOKARAVAN) yazıyor, yazılmaya devam ediyor SA olması buna aykırılık teşkil etmiyor ve KAMP TAŞITI ibaresi yönetmeliklerde buna tanımlama yapmasıdır. Neticede kamyonet, minibüs, kamyon, otobüs vs. aracı tadilat dönüştürüyosunuz sonrası yeni trafik tescil ruhsatta aracın yeni dönüştüğü cinsi ARAÇ CİNSİ ruhsata yazılıyor.

Saygılıyım uzamasın isterseniz, sizde kendinize göre okuduğunuz mevzuatı çevirip yazıyorsunuz, bende kendime ait bilgi, deneyim tecrübe ile kendi fikirlerime sahibim ve ikinci kez Bürokrat tanımı kullanıyorsunuz evet öyle çalıştım kanun nizam nedir, yönetmelik, yönergeler çok uğraştık yazdık Bürokrat devlet memuru kamu görevlisi yaptığı işlerde bizlere vatandaşa hizmet sunar bunu Bürokratı acayipmiş gibi göstermeyin.

Şuanda da hala motokaravan ruhsatlarda kanuni olarak ruhsat trafik tescil olarak Araç Cinsi ÖZEL MAKSATLI araç (MOTOKARAVAN) yazıyor, yazılmaya devam ediyor SA olması buna aykırılık teşkil etmiyor ve KAMP TAŞITI ibaresi yönetmeliklerde buna tanımlama yapmasıdır. Neticede kamyonet, minibüs, kamyon, otobüs vs. aracı tadilat dönüştürüyosunuz sonrası yeni trafik tescil ruhsatta aracın yeni dönüştüğü cinsi ARAÇ CİNSİ ruhsata yazılıyor.

tekrar selamlar, almak istediğim araç 2024 model 11.5 M3 fiat ducato.. İstinye şubesine gittim, oradan düzgün bilgi alamadım.. Sizin de diğer arkadaşla yazışmalarınız , bu işlerde pek iyi olmayan aklımı iyice karıştırdı.. Çok kısa olsada tekrar bir yol önerir misiniz ?

5 yaşını geçmiş istediğim temizlikte araç bulamadığım için O km bir aracı karavana çevirmeden özel araç olarak kullanma arayışına girdim.. Mesela sade yalıtım ve tesisatı hazırlayıp hobi aracı veya büro olarak ruhsat almak olabilir mi ? Yani bu ÖTV den kurtulmak olası mı ? Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim..
Evet, "Mobil Ofis" projelendirme yapılarak oluyor.

Evet, "Mobil Ofis" projelendirme yapılarak oluyor
Çeki demiri eklenti projesi benzeri bir uygulamayla ruhsatın Z2) Diğer bilgiler bölümüne "mobil ofis" kaydı yapılarak zorlama bir zihni sinir proce tescili yapılmaktadır.
Bu mevzuata uygun bir uygulama değildir.

Mobil ofis tadilat projesiyle tescil edilmiş bu araçların ruhsatları incelendiğinde genelde;
J) Araç sınıfı ; N1
D5) Cinsi ; Kamyonet
Y3) Kullanım amacı; Yük nakli - Hususi
Olduğu görülür.

Mevzuatın hiç bir yerinde "mobil ofis" tanımlı bir araç yoktur.

Yaptım oldu kafasıyla işler yürütülmekte olup konusuna hakim trafik polisi ya da araç muayene istasyonu yetkilisi gereğini yapmaktadır.

Çeki demiri eklenti projesi benzeri bir uygulamayla ruhsatın Z2) Diğer bilgiler bölümüne "mobil ofis" kaydı yapılarak zorlama bir zihni sinir proce tescili yapılmaktadır.
Bu mevzuata uygun bir uygulama değildir.

Mobil ofis tadilat projesiyle tescil edilmiş bu araçların ruhsatları incelendiğinde genelde;
J) Araç sınıfı ; N1
D5) Cinsi ; Kamyonet
Y3) Kullanım amacı; Yük nakli - Hususi
Olduğu görülür.

Mevzuatın hiç bir yerinde "mobil ofis" tanımlı bir araç yoktur.

Yaptım oldu kafasıyla işler yürütülmekte olup konusuna hakim trafik polisi ya da araç muayene istasyonu yetkilisi gereğini yapmaktadır.
Benim Ford Transit aracım aynı açıklandığı gibi, zaten bende konuyu daha önce cevapladım işlem ve tescil yasal mevzuata uygun, sıfır aracı yaptım 4 yıldır yurtiçi ve yurtdışı geziler yaptım yapıyorum trafik polis birçok kontrole girdim ve asıl 4 yıldır tabii ki tuvtürk araç muayenesine bu şekilde sorunsuz girip çıkmaktayım... Araç sınıfı N1 Cinsi Kamyonet olarak devam ediyor yani aracın sınıfı Cinsi değişmiyor. Ve önemli olan tadil projesini TSE onayladığına göre ve sonrası tıvtürk araç tespit muayenesi onayıda yapıldığına, bunlartrafik tescil Ruhsata da işlendiğine göre mevzuata uygun işlemler yapılmış oluyor.

Son düzenleme:

Aman nazar değmesin. Sorun çıkmaması mevzuata uygun olduğu anlamına gelmez. Fazla kurcalamayalım başınız durup dururken ağrımasın.
İyi dilekleriniz tamam da cevabımın sonunda ekledim yazdım, 4 yıl önce sıfır aracın mobil ofis tadil projesini TSE onayına girdiğini ve tuvtürk araç tespit muayenesi onayı ile mobil ofis tadil işlenmiş trafik tescil olduğu Ruhsat alındığına göre mevzuata uygundur.... Vatandaş, kendim de sizin kadar mevzuat birşeyleri anlayarak bunları yaptım yaptırdım, bence biraz da akılla girişim niyeti iradesi göstermek lazım.

bence biraz da akılla girişim niyeti iradesi göstermek lazım.
Haklısınız!

Yargıtay hakiminin Anayasa mahkemesi kararını takmadığı bir hukuk ikliminde kanun ve yönetmelik üzerinden konuşmanın faydası olur mu bilemem.

Hukuk devletinde genelde Hak,Hukuk Adalet sloganıyla yürüyüşler olmaz.

Hukuksal uygulamalarda aksaklıklar olsa da beğenilmeyen hukuk kurallarına uyma zorunluluğundan başka seçeneğimiz yok.

Hukuk çerçevesinde konuyu irdelemek gerekirse konuyla ilgili Kanun ve Yönetmeliklerin ne dediğine bakmak gerekir.

N1 sınıfı araç nedir; Yük taşımasında kullanılan ve azami ağırlığı 3.5 tonu aşmayan motorlu araç (Kamyonet). Sürücü ve yanındaki oturma yerleri dışında başka oturma yeri de bulunabilen, sürücü bölümü gövde ile birleşik kamyonete panelvan denir.

Cinsi Kamyonet araç nedir; Kamyonet, izin verilebilen azami yük ağırlığı 3500 kg'ı geçmeyen ve yük taşımak için imal edilmiş motorlu taşıt.

Kullanım amacı Yük nakli hususi" araçlar, aşağıdaki amaçlarla kullanılabilir: Sahibinin veya yakınlarının ev eşyası, mobilya, tarım ürünleri gibi eşyalarını taşımak. Kişisel ihtiyaçlar için malzeme veya ekipman taşımak. Aile fertlerine, arkadaşlara veya komşulara eşya taşımak

Haklısınız!

Yargıtay hakiminin Anayasa mahkemesi kararını takmadığı bir hukuk ikliminde kanun ve yönetmelik üzerinden konuşmanın faydası olur mu bilemem.

Hukuksal uygulamalarda aksaklıklar olsa da beğenilmeyen hukuk kurallarına uyma zorunluluğundan başka seçeneğimiz yok.

Hukuk çerçevesinde konuyu irdelemek gerekirse konuyla ilgili Kanun ve Yönetmeliklerin ne dediğine bakmak gerekir.

N1 sınıfı araç nedir; Yük taşımasında kullanılan ve azami ağırlığı 3.5 tonu aşmayan motorlu araç (Kamyonet). Sürücü ve yanındaki oturma yerleri dışında başka oturma yeri de bulunabilen, sürücü bölümü gövde ile birleşik kamyonete panelvan denir.

Cinsi Kamyonet araç nedir; Kamyonet, izin verilebilen azami yük ağırlığı 3500 kg'ı geçmeyen ve yük taşımak için imal edilmiş motorlu taşıt.

Kullanım amacı Yük nakli hususi" araçlar, aşağıdaki amaçlarla kullanılabilir: Sahibinin veya yakınlarının ev eşyası, mobilya, tarım ürünleri gibi eşyalarını taşımak. Kişisel ihtiyaçlar için malzeme veya ekipman taşımak. Aile fertlerine, arkadaşlara veya komşulara eşya taşımak
Haklısınız!

Karayolları Trafik Kanunu ilgli yönetmelik ve TSE nin bağlı olduğu teknik mevzuatlar da açık ve belli, başkası bunu istediği tarafa çekip yorumlaması bunu değiştirmiyor. Evet araç ruhsatına uygun ve özellik limitleri kapsamında arka yük kısmında projesine uygun mobil ofis eşyasını taşıyor. Burada konuyu genel yargı hukuk meselelerine bağlayacak birşey yok.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,893
Kayıtlı Üye Sayımız
166,687
Kaydolan Son Üyemiz
gulo1969

SON KONULAR

Geri