CHEROKEE 4.7 1999-2004 WJ KASA ALIRKEN BAKILACAK

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan micoz01 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 354
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 219,105
Ynt: Cherokee 4.7 1999-2004 Wj Kasa Alırken Bakılacak

Evet sayın Euzlu fiyatlar sanırım artmış durumda.Malum sitedeki ilanlara neredeyse her gün bakıyorum.İyi bir araç almak için sizce ne kadar bir bütçe ayırmalıyım. İkinci el araçlarda temizliğe göre fiyatın ucu açıktır tabi ki ama gereksiz pahalı bir araç alıp ailemin rızkını kendi zevkim için harcamak istemiyorum.
Sizin gibi bu konuda bilgili forum üyelerinin incelediği satılık olan araçlar belki vardır diye düşünüyorum.Önereceğiniz araçlar var mıdır. Benzin+ lpg li veya dizeller yaklaşık aynı yakıyor diye biliyorum.Yani yakıt açısından pek farkları olmadığı için sorunsuzluk ve bakım maliyetleri açısından hangisini önerirsiniz.
Şimdiden teşekkür ederim.
 

Etiketler
Ynt: Cherokee 4.7 1999-2004 Wj Kasa Alırken Bakılacak

LPG/benzinli araçlar dizeller ile neredeyse başabaş yakmaktadır gerçekten, ayrıca dizel bir wj asla (lpg li bile olsa) benzinlinin performans ve keyfini vermez, açıkçası lpg benzinli, çok yorulmamış 2002-2003 araç 35-37 bandında alınırsa bence iyidir ve unutmayın ki vergi baskısının artığı önümüzdeki ayın 15inden sonra bu fiyatlara yakın bir performansın oluşması hiç de sürpriz olmaz bizler için.. ha!!, ne olur, 37 olmaz da 39 verirsiniz 2003-2004 temiz bir araca ayrıca 2001-2002 ve sonrası model ile arasında epey bir farklılık olan bu 2000 modele 36.000 çooook fazla, dediğim gibi bir de bordo renk!!, umarım öyle bir araç yakalarsınız, mümkünse lpg takılmamış bir wj yakalarsanız kaçırmayın derim, kazasız belasız günler dilerim...
 

Ynt: Cherokee 4.7 1999-2004 Wj Kasa Alırken Bakılacak

ayrıca bu araca içiniz ısındı ise biraz arsızlık (kelimeyi mazur görün) yapın ve30.000 tl teklif edin, istifinizi bozmayın ve sabır edin, muhtemelen 15 güne satılmaz ise ara %99 sizindir, içime öyle doğuyor : ))
 

Ynt: Cherokee 4.7 1999-2004 Wj Kasa Alırken Bakılacak

LPG ucuzları, LPGli araçlar daha az yakar hale geldi hatta. 1999-2000 modeli belki verebilirler 30 bine ama 2001 model ve üstünü 35 binden aşağı zor.

Fiyatlar arttı ama bunun sebebi Jeep değil bütün araçların fiyatları arttı, sıfır fiyatlar artınca ki fiyatların daha da artma ihtimali de yok değil. Ben de takip ediyorum eğer temiz araba düşerse anında satılıyor zaten, niyetiniz varsa fazla beklemeyin. Bekleyeceğim derseniz de bahara kadar beklemek zorunda kalırsınız, baharda belki düşer fiyatlar.
 

Ynt: Cherokee 4.7 1999-2004 Wj Kasa Alırken Bakılacak

üzerinde sohbet ettiğimiz 99 model ve diğer 99-2000 model için 30 iyidir, fazlası zarar yazar, olurda garajda yatmış, rengi düzgün, km si düşük lpg siz denk gelirse onun sohbeti farklı ve leziz : )) olur ama ilandaki bordoya 30 anca, km 275000, 6 parça boya, değişen meçhul, vs. vs... herkese kolay gelsin ve selamlar...
 



Ynt: Cherokee 4.7 1999-2004 Wj Kasa Alırken Bakılacak

İlandaki araç için değil tabi, genel anlamda. Aracı bilmiyorum ama zaten 30 bine o km de alınan bir araç için bir 5 bin TL daha köşe de durması lazım, illa ki bir parça değişir. 30 bin fazlası bence de zor dediğiniz gibi.
 


Ynt: Cherokee 4.7 1999-2004 Wj Kasa Alırken Bakılacak

Merhaba arkadaşlar. 2 aydır temiz bir wj 2001 ve üstü 4.7 arıyorum fakat hala bulamadım. 25 den fazla araç inceledim ankaraya istanbula gittim araç baktım. İlan ayrı sonuç ayrı tramer ayrı vs vs . Siteden ilan verdim gezenbilir de. Bilinen üyeden veya gezenbilir ailesinden birilerinin tavsiye edebileceği araç var mı diye yine ses çıkmadı. Kış geldi en az 2-4 bin arasında fiyatlar arttı ama ben hala araç bulamadım. En son şu araba ile ilgileniyorum. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-2001-model-orijinal-cheerokee-jeep-4.7-pluslpg-full-198778226/detay
bilen yada resimlerden yardimci olacak birisi var ise çok sevinirim.
bu arda bütçe 35-36 bin TL
 


2 senedir 4.7 kullanıyorum. Amatörce bildiklerimi yazayım.

Arka tekerleklerin iç tarafında aks keçelerinden difransiyel yağı kaçağı var mı?
Arazi keçesinde yağ kaçağı var mı?
Track bar direksiyonu sağa sola çevirince oynuyor mu?
Sürüş esnasında ayağını gazdan çekince arka taraf sağa sola salıntı gezinti yapıyor mu?
Kaloriferler sağa sola sıcak soğuk ayrımını yapıyor mu?
Rölantisi boş viterse 600-700 devir arası mı?
Yolcu tarafı paspas altı ıslak mı?
 



üstatlar merhabalar,
kalabalık olmasın diye yeni konu açmadan burada sormak istiyorum.bir araç var beğendiğim. linkini aşağında veriyorum

2001 Jeep Grand Cherokee 4.7 39.250 TL Galeriden satılık ikinci el - 230317902
bu araçda dikkatimi çeken camlar oldu. karartmalı değil gibi. benim bildiğim bu araçlarda arka camlar karartılmış olur. bir de simit tank var. hasar kaydına baktırdım. kazası vs yok.
daha önce bu araç hakkında bilgisi olan ve ya şu anda görüp yorum yapmak isteyen var mı???
yardımcı olursanız çok sevinirim.
Saygılarımla...
 

154.000 km bu yaş grubu araçlar için olumlu bir rakam.

Simit tank olması bence avantaj zira böyle bir araca binip bagaj alanında yer kaybı yaşamak pek makul bir durum değil.47-48 lt alan simit tankla 260-270 km yol rahat yapılıyor.

Arka camlar değiştirilmiş ya da filmler sahibi tarafından çıkartılmış olabilir.

Ben araç alırken aracın bakım geçmişini sorgularım.Görselden yorum sağlıklı olmaz.Güzel bir iç-dış temizlikle arabanın albenisini yükseltmek çok kolay.

Bakımlarına dair belge sorun,nerde yapıldığı vs.
 

154.000 km bu yaş grubu araçlar için olumlu bir rakam.

Simit tank olması bence avantaj zira böyle bir araca binip bagaj alanında yer kaybı yaşamak pek makul bir durum değil.47-48 lt alan simit tankla 260-270 km yol rahat yapılıyor.

Arka camlar değiştirilmiş ya da filmler sahibi tarafından çıkartılmış olabilir.

Ben araç alırken aracın bakım geçmişini sorgularım.Görselden yorum sağlıklı olmaz.Güzel bir iç-dış temizlikle arabanın albenisini yükseltmek çok kolay.

Bakımlarına dair belge sorun,nerde yapıldığı vs.

cevabınız için çok teşekkür ederim.
simit tank muayeneden geçmiyor gibi bi söylenti var. o sebeple tereddüt ettim. tabi bi de stepseniz dolaşmak riskli olur mu, uzun yolda problem yaşarmıyım gibi sorular geliyor aklıma. aracı eğer satmazlarsa, yılbaşından sonra gidip bizzat görecem. computest e sokmak istiyorum. bir de bu başlık altındaki hususları elimden geldiğince kontrol edeceğim.
 

Merhabalar arkadaşlar, konuyu takip ediyorum ve 10 gün önce 2004 wj overland aracımı satın aldım. Özellikle 2.7 crd almayı düşünen arkadaşlarıma başımdan geçenleri yazmak istedim. Arac ankara plakalı ve ben 3.sahibiyim, maalisef ki 12 yaşında bir araç ve de dizel olunca orjinal km bulmak neredeyse imkansız ama ben bir tanesine rastladım ve araç orjinal km de 215 bin de ve de hasar kaydı sadece 1580 tl olan, 10 yıl ankara da makam aracı olarak kullanılmış bir araç, boya sadece 2-3 parçada lokal var, büyük hasarı ya da önden kazası yok, genel olarak bunlara bakılduığında araç çok temiz ve alınabilir. Bu seviyedeki bir aracı yaklaşık 50-60 bin arasına satıyorlar ve ilan fiyatı 48 bin iken ben aracı 42 bin liraya yoğun bir pazarlıkla aldım.
Şimdi diyeceksiniz ki çok iyi... Ama değil maalisef, aldığım araç 12 yaşında ve dizel motorlu, bundan sonrası sürpriz oluyor. Arajı bostancı sanayi de davut usta nın dükkanına götürdüm, biraz siyah duman atıyordu araç, muhtemelen turbo dan dedim ve b,ilerek aldım, fakat davut usta turbo yu incelediğinde bir sıkıntı olmadığını söyledi, bu sevindirici tabiki ama enjektörler dedik ve..
Şimdi aracın silindir kapağı yenileniyor ki orjinali 9 bin civarı ve piyasada yok, ben yan sanayi sıfır 3400 tl ye sadece kapağa verdim, subaplar, iticiler, conta takımı falan derken sadece kapak 4 bini geçiyor+işçilik+genel bakım+şanzıman yağı değişimi+5 enjektör sıfırlandı 1050 tl+daha ne çıkar bilemem araç bir haftadır serviste ve tahmini maaliyet 8 bini bulacak dedi usta... Yani araç bana diğer masraflarla (kaput rüzgarlığı (250tl)+direksiyon, vites kolları+el freni kolu deri+gri spor dikiş yapıldı, ön koltuktuk süngerleri yenilendi (950 tl), vergisi (1050 tl) derken daha lastik ve jant yok ortada, toplamda 53 bini geçti.
Silindir kapağı neden değişiyor derseniz; malum duman atması yüzünden enjektörler sökülünce, enjektör yuvalarının daha önce bilinçsizce raybalanmasından dolayı aşırı aşınmış olduğu ve su verdiği görülmüştür, araç servise girmeden böyle bir problem yoktu ama enjektörler yuvasına fazlasıyla pul koymuşlar daha önce su vermesin diye, biz sökünce de yuvayı gördük ve bu şekilde toplayamadık, gene duman yapacağı için en sağlıklısı silindir kapağını değişmek diye düşündük, ben araca değer veren ve masraftan kaçınmayan biriyim, o şekilde araca binemezdim, malum masrafları yazdım daha araca binemedim bile...
Söylemek istediğim şu kısaca, eğer bu yaşlarda bir araç alıyorsanız içinden ne çıkacağını bilemezsiniz, kapopta iyi bile olsa, sizi başka yerlerden üzebilir, sonuçta kapalı bir kutudur motor, tamamen sizin şansınıza kalmış, yani sözüm özü sadece araç almış olmuyorsunuz aynı zamanda risk almış oluyorsunuz, bunu mutlaka göze alın, yeterli zamanınız ve paranız yoksa bunu iyice düşünmenizi tavsiye ederim, ama dediğim gibi tamamen şansınız söz konusu burada bu durum için..
Şuan 2004 model 2 aracım var, bir diğeri audi a6 1.8, inanın bana bu aracı 3 yıl önce 30 bine almıştım, şu ana kadar 20 bin tl den fazla masraf ettim audiye ve babam keyifle binmekte ama hala masraf çıkartıyor (ben biraz kıl biriyim bu konuda, aracın herşeyi çalışacak)...
Eski araç alacaklara naçizane uyarı yapmak istedim bu yazımda, unutmayın alacağınız araç nasıl olursa olsun, size mutlaka masraf çıkaracak ve zamanınızı alacaktır, bunu asla unutmayın..
Hepimize yeni araçlarımızın hayırlı olmasını dilerim, iyi günlerde kullanın..
 




Merhabalar arkadaşlar, konuyu takip ediyorum ve 10 gün önce 2004 wj overland aracımı satın aldım. Özellikle 2.7 crd almayı düşünen arkadaşlarıma başımdan geçenleri yazmak istedim. Arac ankara plakalı ve ben 3.sahibiyim, maalisef ki 12 yaşında bir araç ve de dizel olunca orjinal km bulmak neredeyse imkansız ama ben bir tanesine rastladım ve araç orjinal km de 215 bin de ve de hasar kaydı sadece 1580 tl olan, 10 yıl ankara da makam aracı olarak kullanılmış bir araç, boya sadece 2-3 parçada lokal var, büyük hasarı ya da önden kazası yok, genel olarak bunlara bakılduığında araç çok temiz ve alınabilir. Bu seviyedeki bir aracı yaklaşık 50-60 bin arasına satıyorlar ve ilan fiyatı 48 bin iken ben aracı 42 bin liraya yoğun bir pazarlıkla aldım.
Şimdi diyeceksiniz ki çok iyi... Ama değil maalisef, aldığım araç 12 yaşında ve dizel motorlu, bundan sonrası sürpriz oluyor. Arajı bostancı sanayi de davut usta nın dükkanına götürdüm, biraz siyah duman atıyordu araç, muhtemelen turbo dan dedim ve b,ilerek aldım, fakat davut usta turbo yu incelediğinde bir sıkıntı olmadığını söyledi, bu sevindirici tabiki ama enjektörler dedik ve..
Şimdi aracın silindir kapağı yenileniyor ki orjinali 9 bin civarı ve piyasada yok, ben yan sanayi sıfır 3400 tl ye sadece kapağa verdim, subaplar, iticiler, conta takımı falan derken sadece kapak 4 bini geçiyor+işçilik+genel bakım+şanzıman yağı değişimi+5 enjektör sıfırlandı 1050 tl+daha ne çıkar bilemem araç bir haftadır serviste ve tahmini maaliyet 8 bini bulacak dedi usta... Yani araç bana diğer masraflarla (kaput rüzgarlığı (250tl)+direksiyon, vites kolları+el freni kolu deri+gri spor dikiş yapıldı, ön koltuktuk süngerleri yenilendi (950 tl), vergisi (1050 tl) derken daha lastik ve jant yok ortada, toplamda 53 bini geçti.
Silindir kapağı neden değişiyor derseniz; malum duman atması yüzünden enjektörler sökülünce, enjektör yuvalarının daha önce bilinçsizce raybalanmasından dolayı aşırı aşınmış olduğu ve su verdiği görülmüştür, araç servise girmeden böyle bir problem yoktu ama enjektörler yuvasına fazlasıyla pul koymuşlar daha önce su vermesin diye, biz sökünce de yuvayı gördük ve bu şekilde toplayamadık, gene duman yapacağı için en sağlıklısı silindir kapağını değişmek diye düşündük, ben araca değer veren ve masraftan kaçınmayan biriyim, o şekilde araca binemezdim, malum masrafları yazdım daha araca binemedim bile...
Söylemek istediğim şu kısaca, eğer bu yaşlarda bir araç alıyorsanız içinden ne çıkacağını bilemezsiniz, kapopta iyi bile olsa, sizi başka yerlerden üzebilir, sonuçta kapalı bir kutudur motor, tamamen sizin şansınıza kalmış, yani sözüm özü sadece araç almış olmuyorsunuz aynı zamanda risk almış oluyorsunuz, bunu mutlaka göze alın, yeterli zamanınız ve paranız yoksa bunu iyice düşünmenizi tavsiye ederim, ama dediğim gibi tamamen şansınız söz konusu burada bu durum için..
Şuan 2004 model 2 aracım var, bir diğeri audi a6 1.8, inanın bana bu aracı 3 yıl önce 30 bine almıştım, şu ana kadar 20 bin tl den fazla masraf ettim audiye ve babam keyifle binmekte ama hala masraf çıkartıyor (ben biraz kıl biriyim bu konuda, aracın herşeyi çalışacak)...
Eski araç alacaklara naçizane uyarı yapmak istedim bu yazımda, unutmayın alacağınız araç nasıl olursa olsun, size mutlaka masraf çıkaracak ve zamanınızı alacaktır, bunu asla unutmayın..
Hepimize yeni araçlarımızın hayırlı olmasını dilerim, iyi günlerde kullanın..

Öncelikle geçmiş olsun, umarım daha fazla masraf çıkartmaz.
detaylı bilgilendirme için de teşekkürler.

bende uzun bir süre 2.7 baktım, fiyat olarak 45-55 bandına temiz araçlar var gibi ama daha altına yok.
çok temiz istiyorsanız servis bakımlılarına 50 binden aşağı isteyen pek yok.

araç alırken çok dikkat etmek gerekiyor, özellikle bakımlarının bilindik bir serviste kayıtlı olması şart.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,507
Mesajlar
1,519,009
Kayıtlı Üye Sayımız
172,164
Kaydolan Son Üyemiz
erensipahi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst