Cape Town

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SEVAL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,161
Ynt: Cape Town

[attachment=1][attachment=2][attachment=3]hint okyanusu[attachment=4]

Resim 052.jpg

Resim 086.jpg

Resim 012.jpg

Resim 019.jpg

Etiketler

Fotoğraflar için çok teşekkür ederim konu hortlamış oldu sanırım 2008'de gitmişsiniz şuan gitmek istediğim tek yer fakat karadan gitme niyetindeyim :smiley: yol şartlarına göre vx 100'ümü yada discovery II v8 toparlamaya şimdiden başlama planlarında kafamı yoruyorum ama sanırım yolculuk beni daha fazla yoracak :smiley:

basturk' Alıntı:
Fotoğraflar için çok teşekkür ederim konu hortlamış oldu sanırım 2008'de gitmişsiniz şuan gitmek istediğim tek yer fakat karadan gitme niyetindeyim :smiley: yol şartlarına göre vx 100'ümü yada discovery II v8 toparlamaya şimdiden başlama planlarında kafamı yoruyorum ama sanırım yolculuk beni daha fazla yoracak :smiley:

Ali ERİÇ daha önce denemiş ve başarılı olmuştu. Neden olmasın? Buyurun burdan bakın. http://www.turafrika.com

Şimdilerdede burada :smiley: http://www.istanbul2istanbul.com

basturk' Alıntı:

Harika bir fikir, umarım gerçekleştirme şansınız olur. Benim de öyle bir hayalim var ama dediğim gibi şimdilik sadece bir hayal.
O bölgede Dakar, Fildişi Sahilleri, Zanzibar ve Botsvana en çok görmek istediğim yerler arasında.

İlhami bey yapılamayacak bir şey yok sanırım hayatta insan isterse başarır. Ali Bey'in yazılarını bir solukta oturup çok daha önce okumuştum ama bu fikir bende çok daha öncelere dayanmakta, Babam ile yıllar önce ölüdeniz'e kamp kurmuştuk 98 fransa dünya kupası sırasında çanak anten ve televizyonumuzda mevcuttu bir kaç iltalyan ve ingiliz vatandaş ile sohbet edip maçları izliyorduk tam o sırada büyük bir gürültü ile tam yanımıza bir land cruiser geldi ve durdu babam plakaya bakarak ZA zed eyy diye bağırarak maçı filan bırakıp fırladı :smiley: adamlar sanki bizim de oralardan geldiğimizi yada oralı olduğumuzu düşünerek olacak koşarak yanımıza geldiler tabi sohbet muhabbet dünya kupası derken adamla 1 hafta ölüdenizde kalmışlardı bu arada izlediğimiz maç fransa italyaydı fransa penaltıda italyayı yenişti yanlış hatırlamıyorsam :smiley: o günden sonra hep bende bir cape town'a karadan gitme isteği vardır anlattıkları gördükleri yaşadıkları çok fazla bir macera içeriyor fakat arabaları bir hayli perişan olmuş durumdaydı aksına filan tahta çakmışlar bir çok yerine tahta gibi şeylerle toparlamaya çalışmışlar tabi rota ve bölge gerçekten zorlu bundan 12 yıl önceye dönersek gps, telefon yada çok fazla iletişimin gelişmediği bir dünyadaydık daha yeni yeni gelişiyordu herşey şuan hepimizin cep telefonunda bile gps digital pusula dünya haritaları bile mevcut günümüz şartlarında ilerlemek daha kolay olacak diye düşünüyorum ama bu iş için vx 100 güvenli mi bilmiyorum arazide canavar gibi dolaşan vx 100 durmadan yapıcağı 60.000 küsür zorlu koşul yolculuğunda bir yerde durursa o zaman işimiz kargaşaya dönüşebilir D2 V8 yada xv 100 demiştim önümüzdeki aylar da daha fazla çalışıp uygun aracı uygun ilavelerle yol hazırlığına başlamak niyetindeyim umarım bu gerçekleşebilir ve yine umarım Seval hanım görmek istediğiniz yerleri görebilirsiniz. iyi haftalar.

merhabalar...yarın kısmetse ben de 1 arkadaşımla johannesburg'a gidip cape town'dan döneceğiz...1 haftalık bir seyahat olacak...benim merak ettiğim havaalanından bir araç kiraladık çakma suv tarzı birşey geze toza gitmeyi düşünüyoruz...otelleri parkı olanlar arasından seçtik ama yollar güvenli midir seyahat etmek için...belki johannesburg-cape town arasını gece de katedebiliriz diye düşünüyorum...1400 km filan diyor...mesafe sorun değil de güvenlik açısından herhangi bir tehdit olur mu...mesela ne kadar daha güvenli dense de brezilya'da geceleri ışıkta durmamaız konusunda çok uyarı aldık...gözgöre göre kırmızıda geçtik/geçirildik defalarca...hani kamera filan varsa kredi kartına deli gibi ceza gelir herhalde...:smiley::smiley:

arabayı her gittiğimiz yerde paralı otoparklara mı çekmeli yoksa saldım çayıra mevlam kayıra rahatlığında mı olmalıyız...

çarşamba 23:55 uçağıyla gidiyoruz umarım okuyup cevap veren bir arkadaş olur...

bir de kültür farklılığından dolayı aman şunu yapmayın diyeceğiniz birşey var mı...mesela van de kaap tarzı bling bang tarzı hassasiyetleri var mıdır...ne bileyim fıstığın içini yiyip kabuğunu babunlara versek insanları da kızıp maymunlaşabilir mi...:smiley::smiley:

ilk afrika seyahati olacak da hazır aklıma gelmişken önlemi alalım dedim...hani kuzey afrika ateşi sıçrar mıçrar karambole gitmeyelim...:smiley::smiley:

johannesburg - sun city - pilanesberg - cape town olarak yol haritasını google'dan aldım...1694 km diyor...

keşke yazışacak 1-2 kişi olsaydı da yolları nasıldır, basılabilir mi, radar durumu nedir, rüşvet yaygın mıdır yoksa hukuki prosedür mü uygulanır, yollarda mola verecek yer var mıdır, geceleri seyahat edilebilir mi vs vs tarzı sorulara cevap bulabilseydim...

Merhaba,
Ben uçakla Johannesburg oradan da yine uçakla Cape Town' a gitmiştim.
Konaklamayı Waterfront' da otelde yaptık.
O yüzden araçla seyahat etmedik pek.
Umarım siz tecrübe edinir ve bizimle paylaşırsınız.
Size güvenli bir yolculuk dilerim :smiley:

teşekkürler...maceralı bir yolculuk olacak kanısındayım...şu hiç bilmediğimiz ülkelerde araba kiralama ve kaybolma fikrine bayılıyorum...yaşadığımı hissettiriyor...tehlikeli olacağını wings kartın gönderdiği kitapçıkta okudum dün ve gezi şimdiden heyecanlı olmaya başladı bile....o yazıyı arkadaşıma okutup korkutursam daha da keyifli olacak...:smiley::smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR