Çadır Seçimi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan özlem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 404
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 323,035
Ynt: Çadır Seçimi

Sayın Ohzman verdiğiniz cevap için çok teşekkür ederim ,bir arkadaşım tır şöförlüğü yapmakta ona yurt dışında çadır bakmasını söyledim yani şu anda beklemedeyim inşallah doğru düzgün bir şey bulabilir.
 

Etiketler
Ynt: Çadır Seçimi

Herkesin degisik beklentilerine cevap verecegini dusunerek Cadirlar hakkinda birkac web sayfasi ekledim.

http://www.rei.com/category/4500001_Tents+and+Shelters

http://www.sportsauthority.com/family/index.jsp?sr=1&origkw=tents&categoryId=2279634&view=all
 

Ynt: Çadır Seçimi

Doğada çok sık ve uzun süreli tek başına kamp yapan ve yaban fotografları çeken biri olarak kış,baharlar ve yağmurlu havalarda Lafuma Yeşil Renk 3/4 çadır kullanıyorum.Sert rüzgarla birlikte yağan kuvvetli yağmurda bile su geçirmiyor.Benim için en önemli şey çadırın su geçirmemesi ve kolay kurulup kaldırılmasıdır.

Kazıklarım ise dövme demirci dükkanından aldığım helezonlu demirden yapılmış iri ve sağlam kazıklardır.Çadırıla gelenleri ise yardımcı olarak kullanıyorum.Kuru havalar ve yaz aylarında ise bizim yerli üstten otomatik mekanizmalı şemsiye tip kamuflaj desenli otomatik çadır kullanıyorum ve bundan da çok memnunum,yalnız yağmurlu havaya gelmiyorlar.

Her iki çadırımın toprakla kendi arasına kurarken herzaman kalın polyester koyu yeşil renkte altlık sererim ki çadırın alt ömrü çok daha uzun oluyor,yerden çok daha az etkileniyor.

Esas göz ağrım ise 4x4 pikap'ımın üstüne monte edilebilecek Thule marka otomatik çadırlar ama çok pahallı olduklarından yutkunup oturuyorum.Bu tip çadırı,halihazır çadırlarıma ek olarak tek gecelik konaklama ya da emniyetin daha ön plana çıktığı yerler için düşünmekteyim.Ayrıca sulak alanlar için geceleme ve yaban fotografisinde gizlenmek için oldukça avantajlılar.Ne var ki hele Türkiyenin şimdiki ekonomik-siyasi ortamında iyice yükselmiş kur fiyatları ile bana şimdilik çok uzaktalar...
 

Ynt: Çadır Seçimi

agirlik problem degilse yani arabayla gidip geliniyorsa kamp yerine Cabelas Outfitter Series™ XWT Xtreme Weather Tent i tavsiye ederim yillardir cok agir kosullarda kullaniyorum hala sapasaglam.
DSC00244
 

Ynt: Çadır Seçimi

Merhaba,

Çok detaylı okuyamadım mesajları, ama sıcak tutan çadır tavsiye edilmesi istenmiş bikaç yerde.. Çadırlar insanları doğrudan soğuktan korumuyorlar. Yani sıcak tutan çadır yok. Kapalı oldukları için çadırın iç ısısı nefes ve vücut ısınızla dışarıdan birkaç derece daha sıcak olacaktır. Hepsi bu..

Bana göre bir çadır için en önemli özellik, pollerinin dayanıklı olmasıdır. Fiberglas yerine duraluminium mazlemeyi tercih etmek gerekir. Rüzgara ve tipiye dayanamayan çadır eğilip bükülecektir. Polleri çatlayacak ve kırılacaktır. Sadece bükülse dahi iç ve dış katmanları birbiriyle temas edecektir. Sonuçta su buharı çadır yüzeyinde yoğunlaşıp üzerinize damlayacaktır. Tulum da nemlendiğinde üşüme kaçınılmaz olacaktır.

Yaz mevsimi için çadırdan beklediğim tek şey börtü, böcek, örümböcek gibi canlıları içeri sokmaması ve sert rüzgarlarda ayakta kalmasıdır. Dış katmana zaten gerek yok, içi fileli kumaştan olmalı ki esintilerde serinlemek ve gökyüzünü seyretmek mümkün olsun.

Her iki koşulda da kamp yapan birinin muhtemelen iki çadırı vardır.

Saygılar.
 





Ynt: Çadır Seçimi

selamlar ,
treckinge yeni başlayacak biri olarak tavsiyelerinize ihtiyacım var.
ilkbahar ve sonbahar aylarında iki kişilik grup halinde gece çadır konaklamalı trecking yapmayı planlıyorum.
kendi yaptığım küçük çaplı araştırmalar sonucunda; ilkbahar ve sonbahar aylarında gecelerin bol yağmurlu rüzgarlı ve soğuk olabilceğinden
marmot limelight 2 kişilik dört mevsim çadır almayı düşünüyorum ve bu fiyattan fazlada ayırabilecek bütçem yok açıkçası çadır için.
sizin önerileriniz bu çadıra alternatif olabilcek daha iyi olduğunu düşündüğünüz çadırlar nelerdir?
 

Ynt: Çadır Seçimi

karderen' Alıntı:
selamlar ,
treckinge yeni başlayacak biri olarak tavsiyelerinize ihtiyacım var.
ilkbahar ve sonbahar aylarında iki kişilik grup halinde gece çadır konaklamalı trecking yapmayı planlıyorum.
kendi yaptığım küçük çaplı araştırmalar sonucunda; ilkbahar ve sonbahar aylarında gecelerin bol yağmurlu rüzgarlı ve soğuk olabilceğinden
marmot limelight 2 kişilik dört mevsim çadır almayı düşünüyorum ve bu fiyattan fazlada ayırabilecek bütçem yok açıkçası çadır için.
sizin önerileriniz bu çadıra alternatif olabilcek daha iyi olduğunu düşündüğünüz çadırlar nelerdir?
buna ilave olarak iki kişi için üç kişilik bir limelight daha ferah olurmu?
yada iki kişi konaklıcaklar için üç kişilik çadır önerirmisiniz?
 

Ynt: Çadır Seçimi

Husky nin fighter modeli Everest te iş görürmü arkadaşlar ?Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim...Aşağıda link te ki çadır..yoksa Mecburden North face in 1.5 tl lik çadırlarınımı almamız gerekiyor?
http://www.huskyeu.eu/tent-extreme-fighter-3-4-prs--green-117_dst.html
 





Ynt: Çadır Seçimi

husky nin fighter modeliyle north face in çadırlarını, everest te kıyaslıyacak biri yok mu ya ? çadırı halen almadım beklemedeyim arada büyük fiyat farkı var çünkü
 

Ynt: Çadır Seçimi

Arakadaşım 3 - 4 kişilik çadırı Evereste gidermi diye kıyaslamak istiyorsun. Bu kaç kişi gideceğinize Everestin neresine gideceğinize ve daha bir çok şeye göre farklılık gösterir. Örneğin Everest ana kampa gideceksiniz ve sadece bir gün kalacaksanız 4 kişi iseniz olabilir. Çadır 4.5 kg bu ağırlığı Everestin neresine ne şekilde götüreceğinize göre durum değişir. Kıyaslamak istediğiniz Norht Face marka çadırın hangi modeli? Modele görede durum değişir. Ben Evereste gidecek olsam Husky götürmem.
 

Ynt: Çadır Seçimi

meraba beyler ben daha evvel konu açmıştım ama o konudakilerdne vazgeçtim i aşağıda yazdığım çadırlardan hangisini almalıyım
AŞA YUKARI 3 gün içinde gidicem elime bir an önce ulaşması lazım ;D

şu var http://www.atlaskamp.com/index.php?page=urun_detay&kat_id=16&urun_id=15261&urun_ismi=Loap-Texas-%C7ad%FDr-Fener-Hediyeli#


özellikle şu var bunu hakkında görüşleriniz nelerdir içi daha geniş olmasındna dolayı bana cazip geliyor çünkü yanımda kalıcak admalar var

http://www.everestoutdoors.com/index.php?page=urun_detay&kat=28&alt_kat_id=185&id=7710&isim=Northland-Bernina-3+1-ki%FEilik-%C7ad%FDr#sekme

hangsini alsam sizce
biran önce seçmem lazım sipariş vericem hemen gelsinki çabuk gide biliyim çak fazla bekledim temmuz bitti nerdeyse
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,507
Mesajlar
1,519,014
Kayıtlı Üye Sayımız
172,164
Kaydolan Son Üyemiz
erensipahi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst