Çadır Seçimi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan özlem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 404
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 325,648
Ynt: Çadır Seçimi

Arakadaşım yazdıklarımı üzerinize alınmanız için hiç bir neden yok. Zaten yazdıklarımın sizinle alakası da yok. Sizinle ilgli kısım sadece nick altında bulunan tavsiye kısmı onu da biliyormuşsunuz zaten. Ne dağcılık yaptığınız ekibi tanıyorum ne ekip liderinizi ne de ilgim var. Dağa gidip gitmiyor olmanızın da benim için bir ehemiyeti yok. Tecrübenizin ve teknik bilginizin fazla olması buraya bildiğimiz şeyleri yazmamıza engel değil. Sonuç olarak bilen de bilmeyen de öğrenmek isteyen de okuyup yazıyor. Teknik bilgi vermeyelim mevsimleri yazmayalım şöyle yapmayalım böyle yapmayalım dersek bildiklerimizi paylaşmamış olacaz bilmediklerimizi de öğrenemeyecez. Bildiğiniz ne kadar teknik konu varsa yazmanız herkese faydalı olacaktır. Yazdıklarımdan inanılmaz olan şeyin ne olduğunu anlamadım?
sevgiler
 

Etiketler
Ynt: Çadır Seçimi

Bilgiyi haketmeyene bilgiyi sunmamak lazım. Detaylı eğitimler için çoğu kurum böyle dersler sunup, kişi başı 50-100 euro belki daha fazla ücret alıyor.

Üstüme alınmam doğal sonuçta hem nickim kullanılıyor hem de hemen sonraki mesaj. Ekip/lider/dağcılık kullanmam sadece teoriden okuduğumu yazmıyorum buraya anlamına geliyor.

Bilgileri basit tutmak forumlarda her zaman daha verimli. Bir hengamenin içinden bilgiyi bulmaya çalışmak yerine 2-3 satırda konuyu nokta atışı yapmış gibi yakalamak çok fark yaratıyor.

İnanılmayan kısım "mevsim" genellemesine saldırılması ve çadır malzemesindeki "aşırı" gibi gösterilen farklar.

Alacak kişi gelip sorarsa, loap çok kötü gibi, polleri de zayıf gibi neden böyle açıklarız ? Eğer gerek görmüyorsa bu bilgiye, vermeye gerek yok.
 

Ynt: Çadır Seçimi

Ailemle birlikte yaz kış kamp yapabileceğim 6-7 kişilikten az olmamak şartıyla kurduğumda beni gece üşütmeyecek iyi bir çadır arıyorum ne tavsiye edersiniz.
 

Ynt: Çadır Seçimi

http://www.atlaskamp.com/index.php?page=urun_detay&kat_id=16&urun_id=15855&urun_ismi=Husky-Grande-%C7ad%FDr.3343

İşinizi gorurmu bılmıyorum.ama guzel duruyor.
 

Ynt: Çadır Seçimi

Çadır tavsiyeniz için teşekkür ederim böyle çadırları kullanan arkadaşlar varmı onların tavsiyesini merak ediyorum internet üzerinden araştırma yaptıkça kafam karıştı ne yapacağımı bilemiyorum birisinin iyi dediğine öbürü kötü diyor en iyisi kullananların tavsiyesi olduğunu düşünüyprum ve cevaplarını bekliyorum.
 



Ynt: Çadır Seçimi

arkadaşlar net te çadır kazığı araken çadır vidası buldum ...bu standart kullanım içinmidir yoksa buzda falan kullanım içinmi..

Vida
 

Ynt: Çadır Seçimi

ya da bildiğiniz yerde şöyle tek vuruşta yamulmayan çadır kazığı bulabileceğim yer var mı? bugün bir iki yere baktım bulamadım...
 

Ynt: Çadır Seçimi

Bu kazıklar daha çok kar ve yumuşak zeminler içindir. Ağırlıklarından dolayı pek kullanışlı değiller. Bunlar yerine yumuşak zemin için bir kaç adet file yapın ya da sağlam ve hafif torba. Çadırı kurduğunuz yerde içini kar buz ya da taşlarla doldurup çadırı sabitlersiniz. Daha kullanışlı ve hafif oluyor. Buz ya da buzulda kullanacaksanız buz burgusu ( buz vidası olarakta biliniyor) kullanmanız daha iyi olur. Bunları buza çakmakta sökmekte mesele.
Nerede kullanacağınızı yazarsanız aradığınız pegler için yardımcı olmaya çalışırım.
 

Ynt: Çadır Seçimi

Arkadaşım bazı şeyleri yanlış anladığınız için açılamam gerekiyor o nedenle bu size cevap olarak yazacağım son mesajım bu tartışmayı uzatmak istemiyorum. Bir çadır almak için gidip para verip eğtim alınması sizin görüşünüz ben bütün bilgilerin ücretsiz olduğuna inanıyorum ve herkesin ulaşıp istediği zaman kullanabilmesi gerektiğine inanıyoum bu da benim görüşüm. Üstünüze alınmanız doğal değil çünkü daha önce de yazdığım gibi sizinle ilgili kısma nickinizi burası sizinle ilgili diye belirmek için yazdım. Nickinizin üstündeki kısımda sizinle ilgili olsa nickinizi en başa yazardım. Burası bir forum olduğu için sizin yazınızdan hemen sonra başka birinin yazı yazması doğal kimsenin mesajları sıralama şansı yok. Yani mesajınızın altındaki yazı size yazılmış anlamına gelimiyor. Bilgileri basit tutmak sadece bilgiyi bu işin ticaretini yapanların elinde tutmaya fayda sağlıyor. İsterseniz denemek için gogole aramasına "Çadır Seçerken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?" yazın. Nokta atışı olarak buraya geleceksiniz. Mevsim genellemesine saldırmadım ne olduğunu açıkladım. Dileyen gidip bu 5 mevsimdir denilen çadırı alıp yaz kış her koşulda kullanmayı hayal edebilir. Bu mevsim işinin fayda sağladığı tek yer çadır satıcılarıdır. Ciddi çadır üreticilerin sitelerine baktığımızda ( örneğin marmot.com ) her hangi bir mevsimden bahsetmemeleri çok ilginçtir. Farkları aşırı göstermiyorum farklar aşırı. Örneğin siz 5 kiloluk 2 kişilik çadırla dağa gidiyorsunuz ve bu çadıra yaklaşık 600- 700 dolar ödediniz. Ben 3.5 kiloluk 3 kişilik çadırla aynı işleri yapıyorum ve fiyatı da 600 dolar. Aynı çadırın 2 kişiliği 2.5 kilo fiyatı 500 dolar. 5 yıldır tayfun kar yağmur çamur her koşulda hatta piknikte bile kullanıyorum rengi bile solmadı. O kadar da dayanıklı. Fermuarından pollerin içindeki lastiğe kadar bir yıl garantisi vardı. Aynı şekilde bütün parçaları kumaşın yırtılma delinme gibi sorunlardan tamir edilmesi dahil ömür boyu yedek parça garantili. Sorulana kadar bilgi vermeyelim anlayışınız bana göre değil. Bir hata gördüğümde alacak insanı uyarmak gerektiğine inanıyorum. Kötü olduğunu bile bile insanlara söylemeyelim de alıp zarar görsünler daha sonra sorarlarsa söyleriz olayı sadece birilerinin cebine para koyup diğerlerinden çıkmasını izlemek olur. Bir yerde bir şeyin eksikliğini gördüğümde ben yazarım siz yazmayın olay bu kadar basit.



Ohzman' Alıntı:
Bilgiyi haketmeyene bilgiyi sunmamak lazım. Detaylı eğitimler için çoğu kurum böyle dersler sunup, kişi başı 50-100 euro belki daha fazla ücret alıyor.

Üstüme alınmam doğal sonuçta hem nickim kullanılıyor hem de hemen sonraki mesaj. Ekip/lider/dağcılık kullanmam sadece teoriden okuduğumu yazmıyorum buraya anlamına geliyor.

Bilgileri basit tutmak forumlarda her zaman daha verimli. Bir hengamenin içinden bilgiyi bulmaya çalışmak yerine 2-3 satırda konuyu nokta atışı yapmış gibi yakalamak çok fark yaratıyor.

İnanılmayan kısım "mevsim" genellemesine saldırılması ve çadır malzemesindeki "aşırı" gibi gösterilen farklar.

Alacak kişi gelip sorarsa, loap çok kötü gibi, polleri de zayıf gibi neden böyle açıklarız ? Eğer gerek görmüyorsa bu bilgiye, vermeye gerek yok.
 

Ynt: Çadır Seçimi

bir ara bir mağazada titanyum kazıklar vardı....ben yedigöllerde kullanacam...yaz bahar kampları yani...de...hiçbişeyden çekmedim şu kazıklardan çektiğim kadar..vurursun yamulur... doğrultamazsın...en feciside ağzı kapanır ip içinde kalır...açamazsın...sağlam bişeyler arıyorum yani....
 



Ynt: Çadır Seçimi

Şu mevsimlik çadır konusunda biraz karışıklık normal gibi.Bakınırken aynı çadır için iki farlklı yerde iki farklı mevsim çadırı olduğu yazıyor.
Eee hangisi doğru,yada bu mevsimliğin standardı nedir allaşkına :smiley:

http://www.atlaskamp.com/index.php?page=urun_detay&kat_id=16&urun_id=11541&urun_ismi=Husky-Boyard-4-Kişilik-4-Mevsimlik-Çadır-(-Panther-Fener-Hediye-)

http://www.adrenalinoutdoor.com/productdetails.asp?ProductTypeID=4239

Bu arada,belki heçmiş sayfalarda konusu olmuştur,yakalamak çok zor.
Bu çadır hakkındaki yorumlarınız nedir.Benim eski çadır sizlere ömür sayılır,bende ufak ufak bakınıyorum.
 

Ynt: Çadır Seçimi


Hocam siz klasik yuvarlak kazıklar yerine V peg denilen türü kullanın. Yüzey oluşturduğundan daha iyi tutuş sağlıyorlar. Titanyum olanlarını kullanmadım ama benim çadırla birlikte montbell marka alminyum alaşım olanlar gelmişti onları kullanıyorum. Yeterince sert ve büküldüklerini görmedim ama aşırı sert bir yüzeyde kullanacaksanız bunların çelik olanları var biraz ağır ama titanyumdan daha sağlam iş görür. Alminyum olanlar yeterince hafif titanyumlar pahalı olabileceğinden aleminyum olanları tavsiye ediyorum ama sağlam bir markanın ürünü olsun yoksa ezilir. Bunlara ipi takacak bir halka olmadığı için ipin sıkışma ihtimali yok. Çadır ipi boyundaki çentiğe takılıyor. Sökmek için çadır ipini yerinden çıkarıp o çentiğe yatay vaziyette bir tane kazık takıp çekiyorsunuz. Yani sökme işlemide eski tiplere göre biraz daha kolay. ;D Yanlız sert yüzeyde elinizle saplarken avuç içinizi yaralayabilme kabiliyetleri var eldiven ile yaparsanız eldivene zarar verebilirsiniz. Ben torbaya uydurduğum plastik bir parça attım ilk saplamada onu kullanıyorum daha sonra taş ayak çekiç desteği ile iş bitiyor. Bahsettiğim kazık resimdeki tür. Bendekiler sanırım eski olduğundan üstte bullunan sökme ipi delikleri yok.

[attachment=1]

J stakes new
 

Ynt: Çadır Seçimi

ömer kardeş bunlar güzelmiş. aslında bende yazmayı unuttum bu şekil bişey arıyorum diye...yuvarlak olanlar dönüyor ip boşa çıkabiliyor çünkü....çakma sorun değil. mutlaka bir taş bulunuyor...yeterki eğilmesin...ağırlık önemli değil...bundan sonaki kamplarımız çoluk çocuk araba ile çünkü....bi de nerden bulabileceğimi yazabilirmisin....
 

Ynt: Çadır Seçimi

Outdoor mağazalarını kazandırmak isteseydim loap değil, north face önerebilirdim rahatlıkla. Şu zamana kadar ki tecrübelerim loap/hannah gibi çadırların her koşulda en uygun çadırlar olduğunu gösterdi.

Önemli bilgileri vermek için karşımdaki kişinin bana bunu hakettiğine dair birşey sunması gerekir, forumda da bunu yapmak için en azından merak ettiğini göstermesi gerekir. Kişi google'dan çadır diye aratınca birşeyler buluyorsa onları zaten kullanabilir. Burada parayla bilgiden kasıt, ciddi organizasyonlarda bu tür bilgilerin ne kadar değerli olabileceğini göstermek için bir örnektir.

O kadar çok insan hak etmiyor ki bu bilgileri, sadece kişisel çıkarları için eğitimlerden/derslerden yararlanıp ekibini düşünmeyen o kadar çok insan var ki ben artık hiçbir şekilde iyi niyetle değil en fazla tarafsız bakıyorum. 6 senedir kulüpçülük ile uğraşıyorum bu yüzden katıyım artık. Ben daha iyi biliyorum, yok sen daha iyi biliyorsun. Yok hiçbiriniz bilmiyorsunuz tarzında şeyler yaşamamak için böyle yapıyorum. Yani şehir efsanesini denilen mevsim olayı bu yüzden ciddi canımı sıktı. Tartışma da şu an sözlerimi çevirmekten başka bir yöne gitmiyor. Eğitim pazarlamacısı değilim ben burada, az bilgi verdik diye hoppaa baştan tüm çadır bilgisinin sunulmasına doğal olarak alınıyorum.




Çadırımı ne kadara almış olduğumu, ne kadardır kullandığımı ya da kaç kişi kullandığımı bilme ihtimaliniz düşük. O yüzden bir karşılaştırmaya yapmaya gerek yok. Expedisyonlarda 2 kişilik olan geçen bu çadırda rahatlıkla 3 kişi, sıkışarak 4 kişi kaldık. 2 kişi dağda kullanmadık. yani 4.8 kg'luk 3 kişilik 5 mevsim bir çadırdan bahsediyoruz. Bu bir 6,5-7 kiloluk çadır değil.
Hannah distribütörü değiştiği için yükselen kar marjının da katarak baktığınız güncel fiyat, 2006 senesinin hannah expedition 5'i için geçerli değil. Dolar 1,5 lira idi ve çadır 500 liraya sıfır alındı. Yani 330 dolar. Kartepe'de çıkan bir fırtınada üstüne yemek çadırı devrilmesi nedeni ile polleri eğildi, ne bir yırtık ya da patlak fermuar var. Poller düzeltidi ve kullanıma devam ediliyor.
Marmot'un ürün desteğini bu vakitten sonra Türkiye'de bulabilmeniz zor, çadırların garantisi olabilir ama Marintek o çadır-tekstil-çantalardan çoook çekti. Marmot-Mammut üstüne de yorgan çekti biraz. Yani garantisi var demek sadece psikolojik destek var demek artık.
Özetle 3. defa kişinin gidip görmesi gerekir çadırları. Loap'un tipsiz kasasını, hannahın gereksiz büyüklüğünü, marmot'un ecüş bücüş çadırlarını görmesi gerekir. En az nefret ettiği hangisi ise onu alması gerekir.
 

Ynt: Çadır Seçimi

Yaz kış çoluk çocuk kalabileceğim 6-7 kişilikden az olmamak kaydıyla tavsiye edebileceğiniz ,kış günlerinde bizi kamp yaptığımıza pişman etmeyecek çadır tavsiyeniz nedir böyle bir çadır kullanıcılarının deneyimlerini bilmek istiyorum.
 



Ynt: Çadır Seçimi

Sizin istediğiniz tür çadırlar çok nadir kış şartlarına uygun oluyor. Bahar ayları ve yazın kullanım için ise ürünler bulmanız mümkün.

Bazı firmaların çözümleri var. Ancak şu şekilde ;

http://www.draussen.de/products/marmot_townhouse_6p_1104.shtml?1_6_0

Ancak böyle birşeyi Türkiye'de bulmanız imkansız + çok pahalı. Türkiye'de ya yazlık tip büyük çadır alacaksınız ya da 2 tane 3-4 kişilik çadır alacaksınız kış için.

Diğer markaların örneklerini de burdan görebilirsiniz ;

http://www.draussen.de/app/store.pl?shop=1&kat=6&wgr=55&lang=EN

Hep aynı siteden verdim ama hilleberg, marmot, tatonka var. Türkiye'de Vaude bulabilirsiniz ama 2000 euroluk basekamp çadırı hariç kışlık 6-7 kişilik çadırı yok onun da.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,622
Mesajlar
1,521,199
Kayıtlı Üye Sayımız
172,267
Kaydolan Son Üyemiz
Aylin aksoy

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst