Ynt: Çadır Seçimi
Arkadaşlar herkese merhaba.
Öncelikle forumun kurulmasına ön ayak olan ve bizlere her türlü bilgiyi ileten tüm dostlara teşekkür etmek isterim. Çadır almak üzereyken keşfettiğim forumunuza, teknik arızalar dolayısıyla ancak kayıt olabildim. Bu arada acelem olduğu içinde, tecrübelerinize başvuramadan çadırı almak zorunda kaldım.
http://www.atlaskamp.com/index.php?page=urun_detay&kat_id=16&urun_id=16939&urun_ismi=Husky-Fast-4-kişilik-Çadır---H0-3488-Fener-Hediyeli
Bu seçimi yaparken ben-eşim ve 6 yaşındaki oğluma gerekli konforu sağlayacak, yağmurdan koruyacak ve sağlam bir ürün olmasını tercih ederek yola çıktım.
Şimdilik üç kez yüksek rakımlı bir ortamda kalma imkanı bulduk.
Çadırda gördüğüm artı özellikler;
dura aluminyum poller tek kelime ile mükemmel.Benim diyen rüzgarın herhangi bir zarar verebileceğini tahmin etmiyorum. Eminim buradaki pek çok profesyonel arkadaş bu detayı biliyordur, ben şahsen ilk kez karşılaştığım için pollerin elinizle zik zak herketler yapmanızla mıknatıslı bir şekilde birbirine geçmesi ilk etapta şaşkınlıkla birlikte iyi bir ürün almanın sevincini yarattı. (Yaş ilerleyince insan çocuklaşıyor galiba) .Kuruluşu gerçekten kolay.
Sabitleme kazıkları da hafif ve sağlam bir materyalden yapıldığı için çakma esnasında eğilme bükülme olmuyor.Oğlumun çekiçle her türlü zorlamasına karşı ona bile dayanabildiler.
Almadan önce yaptığım küçük araştırmada yağmura dayanıklılık değerleri,( FLOOR 190T Polyester,
PU coating 10 000mm/cm2 )
rakiplerine göre en üst seviyede olması bende güven yarattı. Yine de yazdıkları kalitede materyali kullanıp kullanmadıklarını yağışın tavan noktasında test etmekten başka bir sağlama yöntemi yok.
Sonuç olarak malzeme kalitesine tam not verdiğim çadırımız için henüz zorlu şartlar konusunda puanlama yapamamaktayım.
Şimdi geleyim yazımın soru kısmına, yazdığınız tecrübelerden de yola çıkarak, çadırın içindekileri ısıtmıyacağı hepimizin malumu.Bu kış rakımın 2000 leri bulan bir yerde çadırda yatma planım var.Hava sıcaklığının - 15 leri göreceğini varsayarak almam gereken uyku tulumu hangisi olmalı.
Üçümüze de alacağımdan adam başı 200 TL lik bir harcama payım var. Beğendiğim ürün bu ;
http://www.atlaskamp.com/index.php?page=urun_detay&kat_id=16&urun_id=10700&urun_ismi=Husky-Anapurna--28-Uyku-Tulumu-(PCI-Anti-KENE-Sprey-Hediyeli)
iç yapısının kaz tüyü olmaması akla gerçekten -28 e uygunmudur sorusunu getiriyor.
Bu fiyat aralığında "şu ürünü al gerisini merak etme sen" diyebileceğiniz ürün varsa seve seve zamanımı ayırıp inceleyebilirim.
Müsait olduğunuz bir ara menfi müspet cevaplarınızı bekliyorum.Herkese şimdiden teşekkürler.
Burak Koray