Çadır Seçimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan özlem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 404
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 326,033
Ynt: Çadır Seçimi

Northland-Bernina olarak verdiğiniz çadır Metro'da 60 TL civarında, sadece yaz için kullanacaksanız ve kalabalık olacağız diyorsunuz Metro'dan bunu alabilirsiniz, kargo beklemenize de gerek kalmaz.

Ancak ilk tercihiniz olan Loap-Texas model daha küçük bir çadırdır, bana yeter derseniz bunu tercih edebilirsiniz.

Etiketler

tamam sağolun peki son bir soru sorayım bu Loap Texas
gerçektne iyi bir çadırmıdır muhtemelen uzun süre çadır alamam, arasıra (hava kötüykende olabilir) kamp yapmak istiyorum hreşeyim hazır sayılır bi çadıırm eksik
onuda düzügn almak isterim sizce çadır iyimidir

Alacağınız çadırın çift katlı olması, su geçirmezlik özelliğinin miktarı, pollerinin rüzgara dayanıklılığı gibi incelemeniz gereken özellikler bulunuyor. Siz iki çadırdan hangisini alayım dediğiniz için seçeneklerden Loap-Texas model daha iyi ancak bu iyi bir çadır demek olmuyor elbette, özellikleri açısından balıldığında sanırım su almazlık özelliği biraz düşük ama yine de siz profesyonel olarak dağlarda bulunmayacaksınız anladığım kadarı ile bu nedenlede gönül rahatlığı ile Loap-Texas modeli tercih edebilirsiniz. Kötü hava koşullarında sadece çadır iplerini iyi gerdirmeniz ve iyi bir uyku tulumu ile konuyu çözersiniz..

grejuva6' Alıntı:
tamam sağolun peki son bir soru sorayım bu Loap Texas
gerçektne iyi bir çadırmıdır muhtemelen uzun süre çadır alamam, arasıra (hava kötüykende olabilir) kamp yapmak istiyorum hreşeyim hazır sayılır bi çadıırm eksik
onuda düzügn almak isterim sizce çadır iyimidir

çadırı aldım 2 gündür çadırda kalıyordum şehir dısında güzel bi yer var
ama çadırın pollerinden biri kırıldı parçası içinde kaldı bende belki yapışır diye üstüne yapıştırıcı sürdüm ama yapışmadı
şimdi napıcazya geri iadesini istesemmi ?
alüminyum pol alııyım diye düşündüm ama oda 70 lira :eek:

Arkadaşlar herkese merhaba.

Öncelikle forumun kurulmasına ön ayak olan ve bizlere her türlü bilgiyi ileten tüm dostlara teşekkür etmek isterim. Çadır almak üzereyken keşfettiğim forumunuza, teknik arızalar dolayısıyla ancak kayıt olabildim. Bu arada acelem olduğu içinde, tecrübelerinize başvuramadan çadırı almak zorunda kaldım.
obr2_82_fast-07-kopie.png

http://www.atlaskamp.com/index.php?page=urun_detay&kat_id=16&urun_id=16939&urun_ismi=Husky-Fast-4-kişilik-Çadır---H0-3488-Fener-Hediyeli

Bu seçimi yaparken ben-eşim ve 6 yaşındaki oğluma gerekli konforu sağlayacak, yağmurdan koruyacak ve sağlam bir ürün olmasını tercih ederek yola çıktım.
Şimdilik üç kez yüksek rakımlı bir ortamda kalma imkanı bulduk.

Çadırda gördüğüm artı özellikler;
dura aluminyum poller tek kelime ile mükemmel.Benim diyen rüzgarın herhangi bir zarar verebileceğini tahmin etmiyorum. Eminim buradaki pek çok profesyonel arkadaş bu detayı biliyordur, ben şahsen ilk kez karşılaştığım için pollerin elinizle zik zak herketler yapmanızla mıknatıslı bir şekilde birbirine geçmesi ilk etapta şaşkınlıkla birlikte iyi bir ürün almanın sevincini yarattı. (Yaş ilerleyince insan çocuklaşıyor galiba) .Kuruluşu gerçekten kolay.
Sabitleme kazıkları da hafif ve sağlam bir materyalden yapıldığı için çakma esnasında eğilme bükülme olmuyor.Oğlumun çekiçle her türlü zorlamasına karşı ona bile dayanabildiler.

Almadan önce yaptığım küçük araştırmada yağmura dayanıklılık değerleri,( FLOOR 190T Polyester, PU coating 10 000mm/cm2 )

rakiplerine göre en üst seviyede olması bende güven yarattı. Yine de yazdıkları kalitede materyali kullanıp kullanmadıklarını yağışın tavan noktasında test etmekten başka bir sağlama yöntemi yok.

Sonuç olarak malzeme kalitesine tam not verdiğim çadırımız için henüz zorlu şartlar konusunda puanlama yapamamaktayım.

Şimdi geleyim yazımın soru kısmına, yazdığınız tecrübelerden de yola çıkarak, çadırın içindekileri ısıtmıyacağı hepimizin malumu.Bu kış rakımın 2000 leri bulan bir yerde çadırda yatma planım var.Hava sıcaklığının - 15 leri göreceğini varsayarak almam gereken uyku tulumu hangisi olmalı.

Üçümüze de alacağımdan adam başı 200 TL lik bir harcama payım var. Beğendiğim ürün bu ;

urun_10700_b.jpg

http://www.atlaskamp.com/index.php?page=urun_detay&kat_id=16&urun_id=10700&urun_ismi=Husky-Anapurna--28-Uyku-Tulumu-(PCI-Anti-KENE-Sprey-Hediyeli)

iç yapısının kaz tüyü olmaması akla gerçekten -28 e uygunmudur sorusunu getiriyor.

Bu fiyat aralığında "şu ürünü al gerisini merak etme sen" diyebileceğiniz ürün varsa seve seve zamanımı ayırıp inceleyebilirim.

Müsait olduğunuz bir ara menfi müspet cevaplarınızı bekliyorum.Herkese şimdiden teşekkürler.

Burak Koray

Bu çadırı bu sezon müşterilere verdik ağrı dağı süphan nemrut ve kaçkarda kullanıldı. Haliyle yağmur kar çamur her şeyi gördüler. Yaklaşık 300 kişi kullandı kimse şikayetçi olmadı. Bu çadırın çok kaliteli olduğu garantisi anlamına gelmiyor ama kötü bir çadır değil.
Ukyutulumun kaz tüyü olmaması -28 olmayacağı anlamına gelmiyor. Aynı derecede kaz tüyü bir uyku tulumu ile sentetik uyku tulumu arasındaki en büyük fark ağırlıktır. Sentetikler daha ağır olur. Eğer taşıma sorununuz yoksa sentetik almanızda hiç bir sakınca yok. Tabi ömürleri kaz tüylerine göre daha kısadır.

MErhaba Burak Bey;

Önce Çadır seçiminiz Gayet iyi gayet güzel ; hiç bir sıkıntı çıkarmaz güle güle kullanın. Doğru seçimlerden birini yapmışınız. uyku tulumuna gelince mevcut oluşabilcek sıcaklığın bir 10 derece üzerinde bir tulum almakta fayda var: yani -15 olacak bir yerde kullanmak için -25 almak sağlıklı olacaktır. Olası bir Rüzgar mevcut sıcaklığı düşürebilir.

200 lira kaz tüyü tulum için az bir bütçe tulum işi hafife alınmaz; elyaf tulumda alabilirsiniz 200 TL bütçe ile ; fakat kaz tüyü çok zor

Bu elyaf tulumlar kötü demek değil bu arada ; sadece malzeme fiyatlarında fark var.

MArkalara Gelince;

The north Face
Marmot
Husky

Tercih edebilirsiniz. Burada esas kriter Tulumların boylarıdır. tulum alırken boylarını kendi boylarınıza uygun alın altta çok boşluk kalmasın yoksa ısınmak için kullanacağınız havanın hacmi artar ve ve vücudunuzun yakın olmadığı yerlerde havayı ısıtamazsınız. Bu özelikle kadın ve çoçuklarda tulum içinde aşırı üşümeye sebep olur. Daha büyük olmasının bir avantajı mevcut değildir. Alırken Fermuarı daha iri ve plastik olan modelleri tercih etmenizi de ayıca öneririm.

Herhangi başka bir sorunuz olursa sormaktan çekinmeyiniz.

Saygılar

Ender

Arkadaşlar ;

Ben de çadır ve uyku tulumu ihtiyacımı aşağıdaki markalar ile gidermek istiyorum..Amacım Aladağlar , Kazdağları , Davraz gibi bölgelerde kışın kamp yapmak..Görüşleriniz nelerdir ?

Çadır olarak tercihim Husky Fighter olacak. http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?Categoryid=19102&Productid=sporo41

Uyku Tulumu olarak ise Hannah Hiker düşünüyorum fakat bahsettiğim yerlerde - 8 dereceye dayanıklı uyku tulumu yeterli gelir mi bilemiyorum

http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?Categoryid=1300946&Productid=sporo15

Saygılar

Cenk

Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum ben ve ailemin rahatça tatil yapabilmesi,hafta sonları kamp yapmaya gitmek için Hasky Grande çadır almak istiyorum bu çadır nasıl bir çadırdır kullanan veya bu çadır hakkında bilgisi olanların yardımını bekliyorum .Ben çadırımı yaz kış kullanmak istiyorum ona göre tavsiye edebileceğiniz bir çadır varmıdır bu arada çadırı 6-8 kişi kullanacağız yüksek tavanlı özellikle kışın yağmur ve kardan etkilenmeyecek içinde sırılsıklam olmayacağımız bir çadır istiyoruz.

Husky marka çadırı yukarıda da belirttiğim gibi 3-4 kez kullanma fırsatım oldu.Bahsettiğiniz Granede modelini gördüm.Kalabalık aileler için gayet güzel bir dizayna sahip. Ağırlığından dolayı araba ile kamp yapmanız neredeyse kaçınılmaz. Ya da bir kişiyi sırf onu taşımak üzere tahsis etmeniz gerekli.
Malzeme kalitesi gayet iyi.Teknik bilgilerine dayanarak yağmura dayanıklılık derecesini belirlemek mümkün.Omeronay beyin bahsettiği bölgelerde de denendiğini göz önüne alırsak artık daha fazlasını düşünmeye gerek yok kanımca.
Yine de karar sizin.

Verdiğiniz bilgi ve tavsiyeler için teşekkürler. Özellikle uyku tulumunun bedenimize uyumu konusu kafamı kurcalıyor. Her ay bir iki cm boy atan oğluma boyuna uygun bir tulum almak tam bir israf.

Bunun yerine boşta kalan ayak kısımlarına, yanımıza yedek olarak aldığımız polar,kazak vb. malzemeleri koysak çok mu zihni sinir olur ?

tohalil' Alıntı:
Bunun yerine boşta kalan ayak kısımlarına, yanımıza yedek olarak aldığımız polar,kazak vb. malzemeleri koysak çok mu zihni sinir olur ?

Bu genelde işe yarayan bizimde zaman zaman başvurduğumuz bir çözümdür ;

6 - 8 kişilik bir çadır alacağınıza her üç kişiye bir çadır almanız daha pratik ve avantajlı olur. Sıcak havalarda 8 kişi bir çadırda çatlarlar, taşıması ve kurması zordur. Her hangi bir sorunda 8 kişi açıkta kalır diğer çadırlara sıkışma avantajı olmaz. Büyük çadırı kuracak düz yer ve alan her yerde bulunmaz.

Uzun uyku tulumunun ayak kısmını içerden çekip oğlunuzun boyuna göre ayarlayın sonra uygun bir iple yine içerden boğarak bağlayın. Bu şekilde hem çok kolay boy ayarlaması yapmış olacaksınız hemde ayak altına ekstra destek vermiş olacaksınız. Benim tulumda bu ayar kendinden var siz basit şekilde taklidini yapmış olacaksınız. Kullanmadığınız zamanlarda ipi çözmeyi unutmayın. Fazladan malzeme koymak fazladan ağırlık taşımak anlamına geldiğinden avantajlı değildir. Ayrıca bir kazakla ısı yalıtımını çok iyi yapamazsınız. En iyi yöntem tulumun kendisini kullanmaktır. Sadece içerden ayak altına destek olacak şekilde çekip dışarıya çıkmaması için son kısmından boğup bağlıyorsunuz.

Ömer bey biz kalabalık bir aile olduğumuz için bir tane büyük çadır almak istiyoruz aynı çadır içinde sohbet etmek oyun oynamak hep beraber yemek yemek için ve rahatça kamp yapmak istiyoruz.2 veya 3 tane ayrı ayrı çadırı almayı bende düşündüm ama aile bireyleriyle bölünmek istemediğimiz için tek parça büyük rahat sağlam konforlu yağmurda,rüzgarda ve karda bizi rahat ettirecek bir şey istiyoruz bu konuda tavsiye edebileceğiniz bir çadır varmıdır.

Güzel fikir uygulamaya çalışacağım. Tüm tavsiyeler için teşekkürler.

Bu arada uyku tulumlarını almadım.Almayı düşündüğüm model ve satış yeri burası

http://www.atlaskamp.com/index.php?page=urun_detay&kat_id=16&urun_id=10700&urun_ismi=Husky-Anapurna--28-Uyku-Tulumu-(PCI-Anti-KENE-Sprey-Hediyeli#

Daha ucuz, daha tanıdık dediğiniz bir yer varsa oradan da alabilirim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR