Çadır Seçimi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan özlem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 404
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 325,648

Etiketler
Ynt: Çadır Seçimi

Uyuma haricinde 3 kişilik çadırda 6 - 8 kişi oturup sohbet etmeniz mümkündür. Zaten güzel havalarda çadırın içinde durmanıza gerek yok kamp ateşi yakar etrafında toplanır sohbetinizi eğlencenizi yaparsınız. Biz genelde dağcılık organizasyonu yapıyoruz ve kamplarda mutfak çadırı dediğmiz yemek yapılan ve yağışlı havalarda gurubun içinde yemek yediği oturduğu çadırlar kullanıyoruz. Bu çadırlar kızılay çadırı denilen beyaz kumaşlı deprem çadırları. Büyük çadır istediğinize göre dağcılık yapmayacağınızı genelde düz kamp ve piknik alanlarını kullanacağınızı düşünüyorum. Söylediğim çadırlar bu gibi aktiviteler için uygun ve hesaplıdır. Tek sorun diğer büyük çadırlarda olduğu gibi kurulum ve taşımadır. Expedisyon çadırı denilen ana kamp çadırlarıda vardır daha hafif ve daha kaliteli olabilirler ama fiyat olarak çok pahalıdırlar. Daha önce yazdığım gibi en uygun çadır sizin için 3- 4 kişilik küçük çadırlardır. İstediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. Zaten çadırı uyuduğunuz zaman kullanacağınız için sorun olacağını düşünmüyorum. Yağışlı havalarda sohbetinizi bir çadıra toplanıp yapabilirsiniz. Eğer ihtiyacınız büyük çadır yönündeyse dediğim gibi deprem çadırları sizin için uygun olacaktır. Dikkat etmeniz gereken kızılderli çadırı gibi yuvarlak tipleri değil kare şeklinde oda gibi açılan tipleri almalısınız.
 

Ynt: Çadır Seçimi

Merhaba Ömer bey ben ve ailem dağcılık gibi zor şartlarda kamp yapmak istemiyoruz.Biz hafta sonlarında ve arasıra arabamıza atlayıp hoşumuza giden yerlerde kalıp kamp yapmak istiyoruz.Bu nedenle Hasky Grande çadırın üzerinde odaklandık, bir tanede arkadaşımızın tavsiye ettiği Cabelas Outfitter Series XWT Xtreme Weather Tent var bu çadır nasıldır biz öyle saatlerce dere tepe düz gidip kapm yapmayacağız hoşumuza giden yerde kalıp rahatça yağmurda karda rezil olmayacağımız bir çadır arayacağız.Bahsetmiş olduğunuz kızılay çadırını nereden ve nasıl bulurum belli bir markası varmıdır.Diğer bahsetmiş olduğunuz Expedisyon çadırı denilen ana çadırın tavsiye ettiğiniz bir markası varmıdır sizin bana tavsiye edebileceğiniz daha başka büyük çadır markaları varmıdır. Şu an çadır için çok acele etmiyorum zamanım var ve her hangi bir çadır modeli kafama yattığı zaman almak istiyorum acele edipte yanılmak istemiyorum Geçen sene ailemle gökovada boncuk kampına eylül sonunda gitmiştik benim çadır bundan 4-5 sene önce almış olduğum 4 kişilik basit bir çadırdı kampın ikinci günü aniden bir yağmur bastırdı orada bulunan tatilci bir arkadaşın öve öve bitiremediği görünüşü süper olan çadırı yağmuru içine aldı içerisindeki eşyaları rezil oldu bizim çadırda ise içeriye en ufak yağmur damlasınını bile almadı bu nedenle yağmur konusunda hassasım.Bir ara kendi kafama göre bir çadır yaptırmak istedim ama çadır polleri konusunda terettüdüm oldu ve bu iş yattı kaldı.
 

Ynt: Çadır Seçimi

Bu bahsetiğim çadırların markası yok sahra çadırı deprem çadırı olarak biliniyor. Bunlar devletin depremzedelere dağıtığı çadırlar. Sanırım dağıtıldıktan sonra kimse peşinde koşmuyor bu şekilde alan satıyor. Biz yaylacıların malzeme aldıkları yerlerden alıyoruz bu çadırları. İnternette aratırsanız bulabilirsiniz sanırım. Ana kamp çadırları binlerce dolar tutuyor ve kurulumları bu çadırlardan daha zor ve daha dayanıksız. Ana kamp çadırlarında marka çadır kullanmadığımızdan markalarını yazdığınız çadırlar hakkında bir yorum yapamıyorum. Büyük çadırda karşılaşacağınız en büyük sorun çadırı kuracak yeri herzaman bulamayacaksınız. Ya eğri bir zemine kurmak zorunda kalıp gece uyurken kayıp duracaksınız ya da bu çadır buraya kurulmaz diye düşünüp çok güzel kamp yapabileceğiniz alandan vazgeçmek zorunda kalacaksınız.
Sözünü ettiğiniz tatilcinin başına gelen mevsim olayına bakıp çadır almasından kaynaklanıyor büyük ihtimalle. Birileri ona bu çadır 5 mevsim diyerek satmıştır yağmurda kullanılmayacağını söylememiştir. Önceki mesajlarımın birinde çadırlarda mevsimlerle ilgili bazı şeyler yazmıştım. Okursanız çadır alırken yanlış yapmamanız için faydalı olabilir.
 

Ynt: Çadır Seçimi

Ömer bey bahsettiğiniz yazıyı okudum bilgiler için çok teşekkür ederim,çadır hakkında her bulduğum şeyi okumaya çalışıyorum okudukça kafam karışıyor birisi şu çadır çok iyi diyor diğeri ise o çadırı almayın bir işinize yaramaz diyor şaştım kaldım .Genellikle çadır hayatı yaşamamış kişiler kulaktan dolma bilgiler veriyorlar sanırım bir çok forumda gerçek çadır hayatını yaşayan profesyonel arkadaşlarımız çok az esas önemli olan onların yönlendirmeleri bir yerde birşey okumakla,çadır hayatını yaşayıp deneyim kazanmak çok farklı şeyler.Şunu anladımki genelde çadır hayatını seçen arkadaşlarımız en fazla 3-4 kişilik çadırları tercih ediyorlar nedense büyük çadır ülkemizde tercih edilmiyor.Ben genelde rahmetli amcama ait olan gökova boncuk koyunu tercih ediyorum buraya gelen yabancı çadırcıların o büyük geniş çadırlarına hayran oldum .Bir çoğuylada sohbet esnasında büyük çadırlarının nasıl olduğunu sorduğumda genelikle bir çoğu memnundu bu sene ne yazıkki bir kaç kere günü birlik gidebildim daha fzla gitmek istedim ama mümkün olmadı geçen sene alman bir turiste ait şu an markasını hatırlayamadığım mükemmel bir çadır vardı giderken satılığa çıkarmıştı tam adamala anlaştıktan sonra orada top oynayan çocuklar her nasılsa çadırın bir köşesini yırtmışlar adam bana çadırı teslimat sırasında bu yırtığı gösterdi benim içime sinmedi ve olayı bu şekilde kapattım ama hala aklım çadırda bu sene geçti ama seneye buraya gelen turistlerden bir tane almayı umut ediyorum.
 



Ynt: Çadır Seçimi

tohalil' Alıntı:
Güzel fikir uygulamaya çalışacağım. Tüm tavsiyeler için teşekkürler.

Bu arada uyku tulumlarını almadım.Almayı düşündüğüm model ve satış yeri burası

http://www.atlaskamp.com/index.php?page=urun_detay&kat_id=16&urun_id=10700&urun_ismi=Husky-Anapurna--28-Uyku-Tulumu-(PCI-Anti-KENE-Sprey-Hediyeli#

Daha ucuz, daha tanıdık dediğiniz bir yer varsa oradan da alabilirim.

Merhaba, size Marmot wave IV modelini öneririm, ekstrem değeri -30 dur. Yalnız bu değeri komfor değeri ile karıştırmayalım, komfor değeri -11 dir. Bu da demek oluyor ki bu sıcaklığa kadar çok rahat edersiniz. Daha alt derecelerde sentetik içlik veya sıcak su dolu bir termos ile destekleme isteyebilir. Sizin baktığınız Husky ise komfor olarak -7 lerdedir. Ayrıca bayanlar için verilen komfor değerler erkek değerlerinin 3-4 derece yukarısındadır bunu da unutmamak gerek.

http://www.adrenalinoutdoor.com/productdetails.asp?ProductTypeID=4118

Bu arada ben Adrenalin Kadıköy'ün sahibiyim, mağazamıza bekleriz :smiley:
 


Ynt: Çadır Seçimi

Ben işi bilenlerin sözünü dinlerim.Bu daha iyidir diyorsan tamamdır.Yarın fırsat bulursam, olmadı öbür hafta sonu bir çayını içmeye gelirim. Stoğunda 3 adet vardır umarım.

Forumdaşlara yaptığın indirim konusunu dükkanda ayrıca konuşuruz ;D
 

Ynt: Çadır Seçimi

tohalil' Alıntı:
Ben işi bilenlerin sözünü dinlerim.Bu daha iyidir diyorsan tamamdır.Yarın fırsat bulursam, olmadı öbür hafta sonu bir çayını içmeye gelirim. Stoğunda 3 adet vardır umarım.

Forumdaşlara yaptığın indirim konusunu dükkanda ayrıca konuşuruz ;D

Şu an için var ama çok satılan bir ürün olduğu için garanti veremiyorum, gelmeden önce ararsan sevinirim ;)
 




Ynt: Çadır Seçimi

Yardımlarınızı bekliyorum quechua çadır modeli T6.3 XL Air B ve T6.2 XL Air B nasıl bir çadırdır bunları tavsiye edermisiniz hangisi daha iyidir
ben çadırı yaz kış ailemle birlikte kullanacağım quechua çadırı hiç bilmiyorum nasıl bir şeydir dayanıklımıdır kullanışlımıdır bilgim yok bu konuda özellikle kullanıcılar yardımcı olabilrmi.
 

Ynt: Çadır Seçimi

Çadırda kullanmak istediğim bu ısıtıcılar nasıldır 1-Mr.Heater Portable Big Buddy Heater soba 2-COLEMAN BRANDER 2-PITS UNLEADED 424-700 ocak bu ısıyıcılar nasıldır kullananların önerilerini bekliyorum ayriyaten bunlardan başka tavsiye edebileceğiniz ısıtıcılar varmıdır.Bu ısıtıcılar genellikle yurt dışı sayfalarda bulunuyor bu gibi ürünleri Türkiyede nerelerde bulabilirim.
 

Ynt: Çadır Seçimi

Bu yazdığınız sobalar kamp için üretilmiş sobalardır çadır içinde kullanmak için uygun değill ve tehlikelidir. Çadırda ısınmanın tek yolu iyi bir uykutulumu almaktır. Çadır içinde bu sobaları kullanmanız çadırın yanması sonucu hayatınızı tehlikeye sokar ayrıca çadır içinde oksijeni tükettikleri için zehirlenirsiniz.
 


Ynt: Çadır Seçimi

Ben zaten büyük kamp çadırında bu tür soba kullanmak istiyorum çadır büyük olacağı için bu sobaların veya buna benzer sobaların uygun olabileceğini düşünüyorum çadır haliyle büyük olacağı için devrilme ve yangın olayının minimum seviyelerde olacağını düşünüyorum ayriyeten bu tür sobalarda gaz emniyeti sensörü olacağı için her hangi bir zehirlenme olmayacağını düşünüyorum.
 



Ynt: Çadır Seçimi

Colemanlarda gaz emniyet sensörü diye bir özellik yok. Açarsınız kapatıncaya kadar ya da gaz ve oksijen tükeninceye kadar yanar. Büyük çadırda da kullanımını üreticisi tavsiye etmiyor. Benim denediğim Colemanın soba diye adlandırdığı iki tür ürün var biri demir bir parçadan oluşuyor ocağın üzerinde kızdırıp içeri alıyorsunuz bu diğerlerine göre daha emniyetli ama içerdeyken dolaşmamak ve uyumamak gerekiyor çünkü kor haline gelmiş bir demirin yanında yapıyorsunuz işleri. Doğrusu benim bundan ödüm kopuyor. ;D Her an bir yerinizi dağlama ihtimaliniz var ya da uyku tulumu giysiler gibi ekipmanları eritme ihtimali. Diğeri uydu antenlerine benzeyen çanak şeklinde gaz ile çalışanı. Yine bu ürün dışarıda kullanmak için tavsiye ediliyor. İçeride yanarsa oksijeni çadır ne kadar büyük olursa olsun tüketir. Bu durumdan kurtulmak için çadırın bir yerini açmanız gerekir o zamanda bu sobayı içerde yakmanın bir anlamı kalmaz. Soba ve ocaklar genelde çadır kazalarının baş aktörleridir. Sorun sadece devrilmelerinden çıkmıyor çünkü genel olarak kolay devrilmeyecek şekilde tasarlanıyorlar. İçeride kullanılmamasının tavsiye edilmemesinin nedenlerinden biri ocaklar gaz sızdırabilir ve sızdırdığını alev alana kadar anlamanız çok zordur. Bu gibi durumlar dışarıda olduğunda sadece uzalaşmanız sorun yaşamanıza neden olur ama içeride olduğunda çadır, tulum elbiselerin çoğu yanıcı malzemeden yapıldığından anında üzerinize yapışır kaçma şansınız olmaz. Bu tip kazalarla ilgili fotoğraflar vardı ama şu anda bulamadım. İnternette araştırma yaparsanız bu küçük ocakların göründükleri gibi küçük olmadılklarını hata olduğunda bombaya döndüklerini görebilirsiniz.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,622
Mesajlar
1,521,199
Kayıtlı Üye Sayımız
172,267
Kaydolan Son Üyemiz
Aylin aksoy

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst