Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CJ7V8 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,666
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 417,851
Ynt: Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?

bugün aracımın delici lambaları takıldı ve ön camlara film çekildi , bütün far kontrolleri yapılıp lambaladı değiştirildi .ve telsizimide siteden bi arkadaştan satın aldım bugün midlant cb 42 modeli,biraz zor gözüküyor ama bu hafta vinç kıyada yapabilirim benim kara boğama ;)

Etiketler

33'leri söküp 35'leri takmak bence gereksiz :smiley:
33'leri söküp 37'leri takmak fark yaratır ;D
Adı Godzilla..... unutmayalım...

(Uzun yolda yakıt düşer. aynı devirde daha yüksek süratte gidecek)

Jeep34' Alıntı:
Ben akıllı düşünerek 35-12.5/17 yapayım dedim. ;D 33 ler sanki cılız gibi :smiley: 35'' yaparsam var olan sisteme herhangi bir müdahaleyede gerek olmaz kanısındayım.
Bu aracım şu an zaten gezi aracından öte değil. Bolu'da olduğu gibi...Recalibrasyon cihazındaki tırnağı 33'' ten 35'' e aldığım zaman elektronik sistemde de herşey düzgün çalışmaya devam ediyor.
Dur bakalım..Yakıt artacağı kesin..Buda canımı sıkıyor.

40"'de lastik mi Göktuğ, Akülü arabamı bunlar ;D ;D
... şu V8'i atayımda....

jeep' Alıntı:
Uğur abi 37" kulağa hoş geliyor. Ama WK ya 37 diyeceğine aynı paraya CJ ye 40" derim ;D ;D ;D Orkun duymasın aman. ;D

ortalama olarak 10 cm kadar yükselttim. önceden arka yüksek, ön alçaktı. şimdi ön yüksek, arka alçak kaldı. bugün de arkayı biraz daha yükselteceğiz.

VoDaFoNeCeLL' Alıntı:
ortalama olarak 10 cm kadar yükselttim. önceden arka yüksek, ön alçaktı. şimdi ön yüksek, arka alçak kaldı. bugün de arkayı biraz daha yükselteceğiz.

Nasıl bir yükseltme mekanizması kullanıyorsunuz? ayarlanabilir bir sistem mi?

önler için aracın orjinalinde bulunan alttaki yükseltme torsiyonunu kullandım. seviyesi tükendiğinde, torsiyona diş atlatarak devam ettim. fakat ön akisleri korumak amacıyla yetkili servisten bir abimizin verdiği yükseklik sınırını aşmadım.
arkalar için bugün makas altlarına küçük bir ilave düşünüyoruz. dün gece yapacaktık fakat saplamanın boyu yetmedi. bugün ya yeni saplama alacağız ya da mevcut saplamaları keserek kaynakla ekleme yapacağız.
fotoları yüklerim işlem bittiğinde.

telsiz aldım..MİDLAND ALAN 100 PLUS CB..karaköyde radyo spor diye bir dükkandan,gezenbilirci baya bi müşterisi varmış..zaten adama araç için telsiz dedigimde direk offroad cımısın diye sordu ;D ikinci soruda gezenbilirdenmisin oldu..toplam aparatları anten vs..420 tl...bilginize...tel 0 212 293 79 10

hayırlı olsun tuncay abi

kayışları değiştirdim, ikinci bir benzin kesicisi takdım ve şarjdan aküyü alıp takıcam

arka dife kiliti arada bir fırsat bulsamda taksam diye düşünüyorum

reis28' Alıntı:
arka dife kiliti arada bir fırsat bulsamda taksam diye düşünüyorum

Dursun bey, Niva için kilit varmı? Çok merak ettim detaylarını paylaşırmısınız? Bulunabilir birşeymi, özel yapımmı?

Selamlar

discovery-V8' Alıntı:
Dursun bey, Niva için kilit varmı? Çok merak ettim detaylarını paylaşırmısınız? Bulunabilir birşeymi, özel yapımmı?

Selamlar

Yavuz bey nivaya kilit var yurt dışından getirtile biliyor rusyada var fakat türkiyede bulmak cok zor ben tesadüfen alakasız bir yerde bir tane buldum ve hemen aldım bir eşi daha şu anda türkiye sınırlarında yoktur sanırım cünki uzun zamandır araştırıyordum bazı marka kilit firmalarıda üretiyor fakat bizim şartlarımıza göre fiyatları cok pahalı niva kilitle bambaşka bir arac oluyor onu cok iyi biliyorum

reis28' Alıntı:
Yavuz bey nivaya kilit var yurt dışından getirtile biliyor rusyada var fakat türkiyede bulmak cok zor ben tesadüfen alakasız bir yerde bir tane buldum ve hemen aldım bir eşi daha şu anda türkiye sınırlarında yoktur sanırım cünki uzun zamandır araştırıyordum bazı marka kilit firmalarıda üretiyor fakat bizim şartlarımıza göre fiyatları cok pahalı niva kilitle bambaşka bir arac oluyor onu cok iyi biliyorum

Hayırlı uğurlu olsun , Lada kilitsiz bile bambaşkadır zaten, kilitlisini hayal bile edemiyorum, gelişmeleri merakla bekliyoruz.

Selamlar

Hardtopumu geçen gün sattım, yeni hardtopumda arka cam sileceği, arkacam suyu, arkacam resiztansı, iç aydınlatma olacak.... hemde CJ'de :smiley: geri vites lambasıda takarım artık :smiley:

aracın önlerini torsiyondan yükseltmiştim fakat arka alçak kalmıştı. arka makas küpelerini uzatmak tek çözüm yoluydu. orjinal küpelerin 1 mm kalını olan bir malzemeden, aynı küpenin 8 cm uzununu yaptık ve taktık. fakat bu arkayı sadece 2 cm yükseltti.
yükseldikten sonra araçtan her çukurda kütürtüler gelmeye başladı. anladık ki, amortisörler kısa geliyor. kısmetse yarın amortisörü uzatarak ekleme yapacağız. pazar günkü geziye kadar hazır olacak umarım.

kendisinin önceki hali ;

[attachment=1]

ve yükselttikten sonraki hali ;

Photo-0004-1.jpg

Photo-0005.jpg

Photo-0006.jpg

amortisörlere de eklemeyi yapıp sesi kestik mi, keyfine diyecek yok keratanın :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,855
Kayıtlı Üye Sayımız
166,650
Kaydolan Son Üyemiz
alkocburak

Çevrimiçi üyeler

Geri