Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CJ7V8 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,666
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 417,842
Ynt: Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?

Aracımı ziyarete gittim :smiley: Aracıma tam olarak yeniletiyorum. İlk aşama motor + şanzıman:
.
motor toplanmış, soğutma sistemi yenilenmiş elektrik tesisatları yeniden çekiliyor. ama alarmım motor blokajlı bir sistem ve adi uzak doğu malıymış.. motoru bloke etmiş ve kendi de çalışmaz hale gelmiş. zaten o kadar adice montajı yapılmış ki... airbaglerin kablolarından güç almış. kesip kablo bükerek. büktüğü kabloları bantlamamış bile alarmı takan.. hatta motora benzin götüren metal bir borunun yanından çıplak bir kablo eki geçiyo. o ek boruya değse yanıcam :( usta saçını başını yoluyodu. onu teselli ettim. elektrik tesisatı onu daha 2 gün oyalar :D
şanzıman sapasağlammış ama çevresine ses izolasyonu yapılmış.
arabama karşı benden daha meraklı ve itinalı bir ustam var.. adam isviçre opelde çalışmış daha 1 ay olmuş türkiye ye gelip dükkan açalı... Türk ustasının marifetlerini görünce şaşırmış.
elektrik bitince motoru deneyecek ve sonra benzin deposunu söküp temizleyeceğiz. hortumlar yeni değişmişti ama kontrol edilecek.
Sonraki aşama ön takım revizyonu ve yürüre uygun bir özel yapım 2 inç yükseltme..

Etiketler

rumelian' Alıntı:
bunu emin olun iyi anlamda veya övmek için söylemedim. Yada bana hep en kötü ustalar denk geldi.

yalnız değilsiniz. şanzuman takozunun pullarından biri eksik olduğu için aracımdan gelen bir ses vardı. ortalama olarak 750-800 ytl harcadım o sesi kesebilmek için. her usta farklı bir şey değiştirdi. hatta bi tanesi, iki parça olan şaftımı, tek parça yapmamı dahi önerdi ve izin versem yapacaktı.

oysa sorun sadece 10 ytl tutarında faturalı bir pul !

6 ay gibi bir zaman ve 750-800 ytl gibi bir para harcadım. ustalarımız içerisinde hakikaten iyileri olduğu gibi, sanayi sitesinde yaya olarak gezmesi dahi yasaklanması gerekenler var.

bende size katılıyım ozaman
opel corsam vardı servis te bakımları ve tamiratı yapılan
direksiyon mafsalını tutan 3 civata gevşemiş ve yerinden çıkmak üzere, kasise girdikçe ses geliyor
araç 3000 km sıfır sayılır daha 5 ayllık, servise götürdüm bana kutu bozuk değiştircez dediler, tamam dedim, şu anda elimizde yok 1 aya kadar gelir ararız gelirsiniz takarız, siz bu arada aracı kullanabilirsiniz sorun olmaz dediler ben bir ay kullandım, telefon geldi aracı getirin diye, 25 km yol gittim ana yoldan servisin behçesine girdiğimde direksiyon boşa çıktı. ustalar geldi aracı aldı içeri götürdüler 20 dk sonra. abi bir şey yokmuş civata gevşemiş sıktık halloldu al arabanı dediler :smiley: ve pişkin pişkin allah korumuş azcık hızlı olsaydın bir yere girerdin dediler :smiley:
gel bu adamlara ne yaparsan yap birde yetkili servis

madem başladık, devam edelim ;

suzuki vitara vardı bende, 2000 model. bir gün sıkı bir arazi performansı dönüşü aracı benzinlikte yıkadım. çalıştırdım. fakat o da ne? vitese geçmiyor. stop ettirip viteste çalıştırarak yürüdüm. 110 km gibi bir yolu debriyajsız gittim. izmir'de servise girdim. debriyaj balatası sıyırmış, değiştiricez, 3 gün sonra gelin aracınızı alın dediler. 3 gün sonra gittim. servisten çıktım. 20 km sonra aynı şey devam etti. geri gittim. 3 gün daha kaldı. neymiş, malzeme hatalıymış. tekrar değiştirdiler. yine gidip aldım ve yine olmamıştı. sabah erken saat olduğu için benim yanımda tekrar sökeceklerdi ki, debriyaj telinin şekilden şekile girdiğini farkettiler. büzüşmüş ve bozulmuştu. o zamanın parası 45 ytl ye değiştirdiler. araç düzeldi.
halbuki en başta da arıza buymuş. boşu boşuna debriyaj balatası değişti. boşu boşuna 600 ytl gitti. boşu boşuna 1 hafta rezillik çektim.
bunu yapan da yetkili servis. şimdi buradan adını duyurmaya gerek yok. izmir'de kaç tane yetkili suzuki servisi var zaten?

bugün aracımla sabahtan beri ilgilendim ilk önce yeni delici lambalarımı aldım,sonra arkaya spot yayıcı aldım tavan için ,sonra servise götürdüm kaputun önüne rüzgarlık taklıdı ve aynı zamanda camlarada rüzgarlık takıldı, kornası keyifsiz çalıyordu yepyeni bir zj kornası ile değiştirildi,eksaoz takozları komple değişti,motor yağı ve yağfilitresi değiştirildi ,tüm genel bakımları yapıldı pazartesi ise ön delicileri takılıcak bugün yetiştirilemedi.

ozanyur' Alıntı:
gel bu adamlara ne yaparsan yap birde yetkili servis

peki bana yetkili servis bu motor toplama + elektrik tesisatı + şanzımana check up için kaç para fiyat teklifi verdi???
Tahmin edebilen?
opel özel servisinde 2500 Ytl ki büyük bir titizlikle yapılıyor ve bana anlatıla anlatıla aracımın başında durabiliyorum.
Yetkili servisin fiyatı !!! 11.000 YTL !!!! artı doğabilecek ek masraflar ve onun işçilik paraları... yetkili servise verdiğim tek cevap aracın kasko değeri kaç para biliyormusunuz dedim... ki radyatör hariç bizde orjinal parça kullanıyoruz. radyatörü daha kalitelisini kullanıyoruz.

ilkakdeniz' Alıntı:
odun yok muydu yanında şöyle sağlam cinsten ??? ??? :mad: :mad: :mad:

;D ;D ;D
sadece direksiyonla bitse, aynı araba aır bag lambasından tam 8 kere servise girdi her seferinde iki gün sonra arıza lambası yandı ;D
artık dayanamadım sattım yeni sahibi komşum bir soruyum o halledebilmişmi ;D

Müthiş ofroad araçları imal eden bir servise ben de inandım, önce land cruserimi sattım sonra mitsubishi montero aldım, otomatik şanzımanı söktü manual taktı benzinli motoru dizele çevirdi. Arabanın herşeyi uyumsuz oldu. Meğer arabaya minibüs motoru koymuş. Arabayı yok pahasına sattım. Bu adam Hala bu işi yapıyor ve Kartal Oto sanayide. Tuzağına düşmek istemeyenler ve orada iş yapacak olanlar benimle irtibata geçerse kimliğini veririm. Neden mi bir şey yapmadım. Ne yapacaksınız, mahkemeye mi vereceksiniz yoksa... Allahından bulsun ama sizi de kandırmasın.

Bugün araziye girmedim tatil yaptım arabayı temizledim oda keyif yaptı. Haftaya ben onu iyice çamurlayınca keyfi yerine gelir.

av dönüşü lastiğe vida girdi lastiği yaptırdım ve av sezonu bugün sona erdi ve av araç gereçlerini arçtan topladım badaj panzotlarının rengi solmuştu onları boyadım ....

Grand WK için düşündüğüm, (daha doğrusu aklımı çeldiler) Cooper STT 37-12.5/ 17 projesi var. Lastik buldum. Ne getirir ne götürür tartıyorum ::smiley:

Jeep34' Alıntı:
Grand WK için düşündüğüm, (daha doğrusu aklımı çeldiler) Cooper STT 37-12.5/ 17 projesi var. Lastik buldum. Ne getirir ne götürür tartıyorum ::smiley:

Akıllı ol, gaza gelme ;D CJ olmasa tamam diyecem ama o varken hala WK ile niye uğraşıyorsun? Bu işin muaynesi sök ü tak ı adamı bezdirir.

Ben akıllı düşünerek 35-12.5/17 yapayım dedim. ;D 33 ler sanki cılız gibi :smiley: 35'' yaparsam var olan sisteme herhangi bir müdahaleyede gerek olmaz kanısındayım.
Bu aracım şu an zaten gezi aracından öte değil. Bolu'da olduğu gibi...Recalibrasyon cihazındaki tırnağı 33'' ten 35'' e aldığım zaman elektronik sistemde de herşey düzgün çalışmaya devam ediyor.
Dur bakalım..Yakıt artacağı kesin..Buda canımı sıkıyor.

Uğur abi 37" kulağa hoş geliyor. Ama WK ya 37 diyeceğine aynı paraya CJ ye 40" derim ;D ;D ;D Orkun duymasın aman. ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,855
Kayıtlı Üye Sayımız
166,650
Kaydolan Son Üyemiz
alkocburak

Çevrimiçi üyeler

Geri