Ynt: Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?
AMC20 normalde Dana44'den daha kalın aynamarutiye sahiptir, kovanın et kalınlığı biraz daha incedir ama yukardan atılan kuşak şeklinde takviye ile sorun ortadan kalkar. AMC20 Hummer'ın std arka diferansiyelidir.
Yürki Bey'in V8 ile patlattığı ön dana30'dur diye tahmin ediyorum, arka AMC20 demiş.
242I6 XJ motoru (ki 258I6 CJ motoru ile muadil kabul edilebilir) 515 Ibs, yaklaşık 257kg'dir
350V8 GM motoru 1. Generasyon (eski tip) 550Ibs, yaklaşık 275kg'dir, aradaki fark vinç'den az.
Göktuğ Bey etrafta yatan faturalı faturasız bir sürü scout var, ön arka dana44 ve çokta geniş değiller. Aksı biraz zor bulunur ama kesmekte zordur ;D Yada ben seneye 44'leri çıkarıyorum kargolarım size
ZJ'nin motoru CJ'ye şanzıman problemi yaratır, ZJ motorunu ve şanzımanını atmak CJ'yi sürekli, 4 çeker yapar... 80'ler V8 CJ'ler quadratrac şanzımanla sürekli 4 çeker çıktı, neden olmasın... ancak XJ motorunun bloğu aynı olduğu için direk atılabilir. ABD'de 350V8'den sonra CJ'ye en çok atılan makine 242I6 XJ motorudur, şanzımanınızın muhafazası bile problemsiz oturur, daha düşük bir bütçe ile bu iş biter. Motor numarasını ne yaparsınız bilmem.