Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CJ7V8 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,666
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 417,823
Ynt: Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?

zj lerin xj lerin motoru karışık gelir bizim cj ye bakalım olmadı tamamen sıfır motor almaya çalısırım
dinamoların, distirübütörün olmadığı sıfır motor 3200 liraymış rektefiyeden iyi olur daha uzun ömürlü olur en azından

Etiketler

Jyrays' Alıntı:
V8 tavsiye edemiyorum, kendime denedim. L258 beni her yere getirdi, sonra V360 koydum. Ön Dana 44 dayanmadı, pişman oldum (AMC20 birşey olmadı ;D). Ve ağlik çok fazla artti. Daha iyi L258 iyi yapmak, CJ ona göre yapılmız!

Jeep in 4x4 arazi araçlarında kullandığı iki tip AMC 20 vardır .Biri CJ lerde(zayıf olan) diğeri SJ lerde (tek parça aks sistemi ve CJ lere göre daha sağlam olan) ,hatta AMC 20 eskiden Cherokee lerde bile kullanıldı.

AMC20 normalde Dana44'den daha kalın aynamarutiye sahiptir, kovanın et kalınlığı biraz daha incedir ama yukardan atılan kuşak şeklinde takviye ile sorun ortadan kalkar. AMC20 Hummer'ın std arka diferansiyelidir.

Yürki Bey'in V8 ile patlattığı ön dana30'dur diye tahmin ediyorum, arka AMC20 demiş.
242I6 XJ motoru (ki 258I6 CJ motoru ile muadil kabul edilebilir) 515 Ibs, yaklaşık 257kg'dir
350V8 GM motoru 1. Generasyon (eski tip) 550Ibs, yaklaşık 275kg'dir, aradaki fark vinç'den az.

Göktuğ Bey etrafta yatan faturalı faturasız bir sürü scout var, ön arka dana44 ve çokta geniş değiller. Aksı biraz zor bulunur ama kesmekte zordur ;D Yada ben seneye 44'leri çıkarıyorum kargolarım size ;)

ZJ'nin motoru CJ'ye şanzıman problemi yaratır, ZJ motorunu ve şanzımanını atmak CJ'yi sürekli, 4 çeker yapar... 80'ler V8 CJ'ler quadratrac şanzımanla sürekli 4 çeker çıktı, neden olmasın... ancak XJ motorunun bloğu aynı olduğu için direk atılabilir. ABD'de 350V8'den sonra CJ'ye en çok atılan makine 242I6 XJ motorudur, şanzımanınızın muhafazası bile problemsiz oturur, daha düşük bir bütçe ile bu iş biter. Motor numarasını ne yaparsınız bilmem.

orkun seneye ben ön-arka dana 44 buggy yapmayı planlıyorum...

hem senin diflerde kilitte var ::smiley:

ama fazla zorlama difleri ;D ;D ;D

sene ben alırım senden ;)

hem sen 37 lastikleri ne yapacaksın ??? onlarıda diflerle beraber benim buggy e koyarız ...

şık olur değil mi ;D ;D ;D

Jeepcj7' Alıntı:
Yürki Bey'in V8 ile patlattığı ön dana30'dur diye tahmin ediyorum, arka AMC20 demiş.
242I6 XJ motoru (ki 258I6 CJ motoru ile muadil kabul edilebilir) 515 Ibs, yaklaşık 257kg'dir
350V8 GM motoru 1. Generasyon (eski tip) 550Ibs, yaklaşık 275kg'dir, aradaki fark vinç'den az.

Merhabalar, Yürki bey tanımıyorum, adım Yürki ::smiley:

Benim ön ve arka DANA 44, çünkü araç Wagoneer!

AMC motorun yerine neden GM koyacaksın? ;)

Motor toplandı. Yarın yerine koyulacak.
Bu arada hangi motoru alırsanız alın açıp bakmadan koyamazsınız. O yüzden komple yeni parçalarla görerek ölçerek toplamak en güzeli.

Önder satılığa çıkardığım zaman ilk sana haber vericem, dana44ler,kilitler, jantlar, lastikler... Komple...merak etme hırpalanmaz, yaratık çok low nerdeyse 80:1 sürünme oranı var, engelleri ağır ağır aşar, kolay kolay yürüyene zarar vermez..

Yürki V8 atacaklar için 350'lik GM Türkiye şartlarında en ideal motor, parçası bol ve ucuz, modifiye parçada bulmak kolay. Bense Mopar 360 atıcam. Şu anki 258I6 son noktada headers var, su isitmali aluminyum emme manifoldu var, distributor o biçim, süboplar vs..., ama yinede beygiri std 360V8 kadar değil, V8'i atınca 3kat beygir, 2 kat torqum artıcak. Daha büyük lastik çevirebileceğim ;D asfalttada performansim artacak ama ayna marutiyi ağırlaştırıcam....birde V8'in sesi yeter ;)

Orkun bey bizim inşaat statik hesaplarda emniyet katsayısı vardır. Binalar taşıyabileceğinin 3 katı ağırlıklara ve momentlere göre dizayn edilir. Benim mantığım bununla işliyor. Yani 3 tane 360V8 in beygirini taşıyabilecek yürür aksamı oluşturabilirseniz, o makine kırılmaz. Ya da o bina çökmez ;D

Bugun defendere 2 ön tampona 2 de tavana sis lambası taktım ama tavana 2 tane daha aldım etti 6 yarında onları takacam

benzin kesicim 10 uncu kez arızalandı bende benzin bağlantılarını iptal ettim. niye sürekli arıza yapıyo anlamadım son kesiciyi bir ay önce bağlamıştım ???

şanzuman yağını değiştirdim ön difrensiyel koruma aldım ve öne hidden hitch marka aparat takıldı.bu aparat sayesinde seyyar vinç takabileceğim.

bir haftadir aracimla ugrasiyorum bu haftalik surec icinde aracim yukseltildi,yeni mt lastiklerim takildi, yukselmeden dolayi olabilicek aksakliklar giderilsin diye komple fren sistemi elden gecti,rot balans yapildi,arabamin onune takilicak bullbar ve tavandaki demirler boyanip yerlerine takildi,gece garajda bullbari cizmisler komple bugun tekrar boyattim bu haftalik simdilik bukadar.

Tepedeki 4 adet projektörün sağ ve sol baştakileri yanmamaya başlayınca elden geçirdim. Enerjiyi sağlayan röle arızalanmış. Değiştirdim. Şimdi dört projektör de sağlıklı çalışıyor.

ABS arazide sorun oluyordu. Manuel olarak içeriden açıp kapatabildiğim bir sistem yaptım. Artık ABS sistemi manuel bir aracım var.

Arka makas aralarını levye ile kanırtarak, araya get koydum. Aracın arkası ortalama olarak 4-5 cm daha yükseldi.

Son günlerde bol su geçişi yaptığım için, aracın altında kalan tüm enerji bağlantı soketlerini ve ek noktalarını wd-40 ile temizledim.

Tüm cumartesi günümü "ayıboğan'a" harcadım desem yalan olmaz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,855
Kayıtlı Üye Sayımız
166,649
Kaydolan Son Üyemiz
kendinibilmez

Çevrimiçi üyeler

Geri