yasarergun' Alıntı:Göktuğ Hocam bu defa 5 senelik sağlam bir şey yapsınlar diyecem ama senin zorlamana 3 sene iyi dayanmış senin kocaoğlan
jeep' Alıntı:Motoru indirdik. Üst kapak çatlak yenisi geliyor, gömlekler 1 mm aşınmış 0.60 a piston, egzantrik mili 42 lere düşmüş değişiyor, egzantrik dişlisi ve zinciri değişiyor. 3 senedir dokunmadık, hadi bir üst kapak açalım derken nerelere geldik.
Jeepcj7' Alıntı:Göktuğ Bey, bu kadar masrafa gerek var mı atın bir V8 bütün dertleriniz bitsin.... bende 258'in patlamasını bekliyorum....
jeep' Alıntı:Çok düşündüm V8 atmayı. Gece rüyalarıma girdi ama V8 için alt yapı hazır değil diye düşünüyorum. En azından amc20 ile devam edemez sanırım. O bakımdan araştırmalarım devam ediyor. Dedim ya hedef 44 bogger seneye artık.;D Bilgi için arkadaşlara şunu söyleyebilirim. Bu kadar parçası değişen bir motorun bütün işçilik rektefiyecisi üst kapakçısı herşey dahil 2000 TL bulmayacak. Malzemeler dahil. CJ farkı burada sanırım. Başka hangi aracın motorunu bu kadar ucuza yenileyebilirler.
jeep' Alıntı:Çok düşündüm V8 atmayı. Gece rüyalarıma girdi ama V8 için alt yapı hazır değil diye düşünüyorum. En azından amc20 ile devam edemez sanırım. O bakımdan araştırmalarım devam ediyor. Dedim ya hedef 44 bogger seneye artık.;D Bilgi için arkadaşlara şunu söyleyebilirim. Bu kadar parçası değişen bir motorun bütün işçilik rektefiyecisi üst kapakçısı herşey dahil 2000 TL bulmayacak. Malzemeler dahil. CJ farkı burada sanırım. Başka hangi aracın motorunu bu kadar ucuza yenileyebilirler.
Benim 1973 AMC Javelin AMX'de AMC 20 var arkada. Orjinal Twin-Grip LSD var. 330 Hp.lik 401 V8 ve 4 ileri T-10 arkasına takmışlar ;D Restorasyona sokmadan önce 1, 2, 3 50 şer metre çift teker patinaj halinde gidiyorduk, en son balata yandı AMC 20'ye yine bişey olmadı ;D ;DCJ7V8' Alıntı:AMC 20 Full Floating dünyaları kaldırır ;D
discovery-V8' Alıntı:Göktuğ ben o paraya 2 motor aldım biri full ve faturalı diğeri yarım faturasız, eski motoru ayrıca sıfırladım (piston ve biyeller hariç onları değiştirmeye gerek kalmadı) 2000 TL tutmadı. Hiç bir parça yerli değil , rektefe falan yok olduğu gibi herşey yeni, yerlilerde belki 1000 TL ye bile hallederdim ;D
Eksantrik, hidrolik iticiler,zaman ayar zincir ve dişlieri, krank, gömlek, sekman, yatak, üst kapak, yağ pompası daha aklına ne geliyorsa ambalajında sıfır.
Ama şunuda söyleyeyim ilk motor alayım diye gittiğimde ne olduğu belli olmayan komple motora 9000 tl fiyat verdi hurdacı. Araştırmak gerek böyle bir işe girişmeden. yoksa yeni araba parasına motor yaptırırlar adama.
4-5 silindir bir dizel olsaydı bu fiyata çıkarmıydı ? bende bilmiyorum açıkçası.
Selamlar
ozanyur' Alıntı:benim cj nin blokda küçük bir çatlak var çok az da olsa su sızdırıyor yeni motor almayı düşünüyorum tavsiye edeceğin bir yer varmı