Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CJ7V8 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,666
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 417,807
Ynt: Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?

Bunlar biraz fazla yüksek , daha alçak olanları var, tutamakları oldukça sağlam ben 50 kilo ile test ettim taş gibi, ve yaylı bırakınca yerine yapışıyor ses yapmıyor.

ayrıca üzerleri çeta alüminyumla kaplanıp güçlendirilebilir.

Selamlar

Etiketler

önce yağmurun altında baktım, sonra güneşin altında... güneşli hava daha iyi geliyor! 8)

Jyrays' Alıntı:
önce yağmurun antında baktım, sonra güneşin altında... güneşli hava daha iyi geliyor! 8)

abi desene yıkamayı bedavaya getirdin yanındada kurulama ekstra güneş altında ;D ;D ;D ;D

Dün Praktikere uğradım 3 boyunu beraber 220YTL'ye satıyorlar... takipteyim fiyat düşerse alıcam.

discovery-V8' Alıntı:
Allah iyiliğini versin ;D ;D

Şöyle bişeyler;
başka foto bulamadım ama arkadakilerin değişik boylarda ve hacimlerde olanları var

Selamlar

Ben arka koltuğu iptal edip ince profil sactan bir sandık yaptırmayı düşünüyorum.Taban sacına sabitlenmiş şekilde. İçerisinde bölmeler olan. Gerekirse alt kısmına sac yapmayıp cj nin sacını kullanacağım. Üzerine de uyduruk bir minder atıp oturmak isteyen olursa imkan sağlayacağım. Sabit olmayan sandık türü eşyalar zamanla kopuyor. Üstelik içerisinde bölmeler olmazsa eşyalar ine biribirine karışıyor. Mesela bir LR çektiniz halatını çamur oldu. Gezi dönüşünde o çamur bütün aracın içerine bulaşıyor. Halata ayrı bölme, anahtar takımlarına ayrı bölme, yedek şaft fren hortumu vs parçalara ayrı bölme. Kapağın içine basit bir ışık, altına su gideri tamamdır.

antalyada fırtına vardı.aracın üzerine örttüğüm branda uçtu vede yırtılmış.iple heryrini bağlamama rağmen yırtılmış.motosikletin üzerine örttüğümde aynı hüsrana uğramış.

geçmiş olsun ergin ben o fırtınalardan çok çektim antalyada
binanın 13. katından kopan pencere arabamın üzerine düşmüştü

jeep' Alıntı:
Ben arka koltuğu iptal edip ince profil sactan bir sandık yaptırmayı düşünüyorum.Taban sacına sabitlenmiş şekilde. İçerisinde bölmeler olan. Gerekirse alt kısmına sac yapmayıp cj nin sacını kullanacağım. Üzerine de uyduruk bir minder atıp oturmak isteyen olursa imkan sağlayacağım. Sabit olmayan sandık türü eşyalar zamanla kopuyor. Üstelik içerisinde bölmeler olmazsa eşyalar ine biribirine karışıyor. Mesela bir LR çektiniz halatını çamur oldu. Gezi dönüşünde o çamur bütün aracın içerine bulaşıyor. Halata ayrı bölme, anahtar takımlarına ayrı bölme, yedek şaft fren hortumu vs parçalara ayrı bölme. Kapağın içine basit bir ışık, altına su gideri tamamdır.

Evet Göktuğ haklısın, CJ leri araziden toplaya toplaya benim bagajda sürekli batıyor, hele birde kopan dağılan parçalarınından yağ akmıyormu deli oluyorum, hele birde motor takozları falan kopup yağ filtresini deliyor ... ;D ;D ;D ;D

Neyse konumuza dönelim, sandığın içine bir tabaka alüminyum alırsın birde perçin pensesi ı istediğin kadar bölme yaparsın, içindeki sert parçalar oraya buraya çarpıp boyayı çizeceği için demir saç uygun malzeme deği , çeta alüminyumu hem saçtan dayanıklı hemde boya paslanma gibi dertleri yok. Kendin yapacaksan Onu kullanmanı tavsiye ederim.

Selamlar

madem alemiyon kutu arıyorsunuz heman aklınıza gireyim bu tip şeylerin en güzel membağı hurdacılar ve bitpazarcılardır.
Bir arkadaşıma üzerinde eşşek kadar USMC Radio Box yazan su geçirmez bir alemiyon kutuyu 40liraya almıştık. bu 1m yükseklik 1.5m genişlik ve 60cm ene sahipti.
Contalı kapağı 2noktadan kilitleniyordu çok değerli bir malzeme bulduyduk. Sonraki gidişlerimizde de çeşitli mayon kutuları, tüfek kutuları gibi şeylere de denk gelmiştik.
aklınızda olsun derim. MKE de de olabilir böle şeyler.
tabi eski sevmem illla laylonunda olcak derseniz bişi diyemem :D

ozanyur' Alıntı:
geçmiş olsun ergin ben o fırtınalardan çok çektim antalyada
binanın 13. katından kopan pencere arabamın üzerine düşmüştü
sağolasın. kıyamet kopmuş haberimiz olmadı.konyaaltı sahil yolunu deniz almış götürmüş,bir kişiyide dalgalar almış vatandaş ölmüş.

evet kışın çekilmez oluyor antalya bir kaç yıl önce yine aynı şeyler olmuştu boğaçayı köprüsü yıkılmıştı

ön koltuklar biraz daha geriye gidebilsin diye 40 a 80 düz paslanmaz lama aldım 2 metre.orjinal delik yerlerini ve uzatma mesafesi 3.5cm yi deldim orjinalde 8 delik ben 16 deldim deliklere somunları gizleyebilmek için genişce kanal açtım. bu sayede hem cj nin orjinalligini korudum hemkoltugum 3,5 cm daha geriye gitti hemde sonradan başka bir cj yede uygulayabilirim..sadece 80mm yükseldi koltuklarım...deliklerden 8 i kasaya 8 i koltuklara baglantı için..somun başlıklarını gizli yaptıgım çok iyi oldu direk kasaya oturuyor.sadece şanzumanın üstüne gelen lamalar biraz ugraştırdı..

Bu arada motor kulağım kopmadı, kopma ihtimali yok motor kulağımın ;D

Ama bir Landcı yağ filitresini, motor kulağını koparmadan nasıl şaseye deyebileceğini anlayamaz... hayatında o kadar esneyen bir aracı olamaz...kamyon şasesi esnemez ;D

Abi sen hiç aracı kanalda esnetim benzin depo kapağını arkadaki XJ'nin kaputuna fırlattın mı? ;D

discovery-V8' Alıntı:
Evet Göktuğ haklısın, CJ leri araziden toplaya toplaya benim bagajda sürekli batıyor, hele birde kopan dağılan parçalarınından yağ akmıyormu deli oluyorum, hele birde motor takozları falan kopup yağ filtresini deliyor ... ;D ;D ;D ;D

Neyse konumuza dönelim, sandığın içine bir tabaka alüminyum alırsın birde perçin pensesi ı istediğin kadar bölme yaparsın, içindeki sert parçalar oraya buraya çarpıp boyayı çizeceği için demir saç uygun malzeme deği , çeta alüminyumu hem saçtan dayanıklı hemde boya paslanma gibi dertleri yok. Kendin yapacaksan Onu kullanmanı tavsiye ederim.

Selamlar

Kamyon şasesi gayet esnektir kariştirmayalım land şasesi esnek degildir dogru ama land satandart araçlarda encok süspansiyonu esneyen araçtır mog u saymaysak sırasıyla 62cm defender 60cm disko 48 cm zj cj lerri saymıyorum zate
atışmak maksadım degil yanlış anlasılmasın

Jeepcj7' Alıntı:
Bu arada motor kulağım kopmadı, kopma ihtimali yok motor kulağımın ;D

Ama bir Landcı yağ filitresini, motor kulağını koparmadan nasıl şaseye deyebileceğini anlayamaz... hayatında o kadar esneyen bir aracı olamaz...kamyon şasesi esnemez ;D

Abi sen hiç aracı kanalda esnetim benzin depo kapağını arkadaki XJ'nin kaputuna fırlattın mı? ;D

Bunu yapamamki bende iki kapak var birinden fırlasa diğerine takılır, ama biz şaseyi değil helezonları esnetmeyi tercih ederiz. Esneyen malzemede metal yorgunluğu oluşur, helezon yorulunca çıkarır atarsın ama Türkiye şartlarında şasi yorulursa? Değişmesi en imkansız parça.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,855
Kayıtlı Üye Sayımız
166,649
Kaydolan Son Üyemiz
kendinibilmez

Geri