Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CJ7V8 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,666
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 417,801

Etiketler

Ynt: Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?

marş dinamosunun kafası, merkezleme sacı(volant sacı) marş dişlisi, termostat, benzin filtreleri, değişti
ne zamandır çözemediğim marş sorunumu sonunda çözdük (gerçi değişmedik bir şey kalmadı ama ;D)
termostat değişti artık motor hızlı bir şekilde ısınıyor ve orjinal kalorifer gerçekten işe yarıyomuş
karbüratör ve gaz ayarı yapıldı artık benzinde ve lpg de çok iyi çalısıyor, hızlıca geçiş yapabiliyorum
rotlar kolları ve direksiyon rotu elden geçti süper oldu
ve bugüne kadar çok zayıf tutan el frenim, gaza yüklenmeme rağmen bırakmıyor ve çok hafif oldu, rahat basılıyor.
beni çok kızdırmıştı bu aralar cj ama bugün, yeterince mutlu etti :smiley:

yükseltme işi perşembe halloluyor, bende 1 haftadır bütün istanbulda lastik arıyorum ama yok cumartesiye kadar halletmem lazım bugünde sırf lastikçi gezdim.

Geldim bir kere esasında ama anlatmıyayım şimdi burda ;D sizin derneğin bazı üyelerinin arabaları pek bir kıymetli ;)

discovery-V8' Alıntı:
;D ;D ;D Umarım Kara Ambar Kamyoncular Derneği üyelerine denk gelmezsin ;)

Yıkandı ;D İç-dış alt komple.

Kaskoyu bozmak istemediğimden, Avrupa versiyon stop sadece yetkili serviste bulunduğundan ve nasıl olsa yine kırarım diye stop lambasını tamir ettirdim, beklediğimden iyi sonuç verdi. Rot ayarı yapıldı, lastiklerin uğultusu biraz olsun kesildi. Bir iki Jeep servisinde alt takım kontrol edildi, araç zıplamaya başladığında arkadan gelen sesin kaynağı bu servisler tarafından bulunamadı :( Sorun yok diyorlar, sorun yok ama ses var ???

Bagajında ne varsa boşalttım kazma,kürek,vinç, ıvır,zıvır hafta sonuna kadar rahat etsin diye...

Devir daim pompasının olduğu yerden su sızıntısı vardı , pompa söküldü , sağlam olduğu görüldü... sızıntıyı özelliğini kaybeden contadan yapıyormuş , conta yenilendi problem çözüldü.... eksoz borusunun çıkışı dışardan paslı ve kötü görünüyordu , tel fırçayla pası temizlendi yanmaz siyah boyayla boyandı.

Tertemiz fayansları olan yeni bir yıkamacıya gittim... 1 saatte çamurunu temizlediler baktım içinide temizliyorlar, artık en son torpidoya silikon sürerlerken durdurdum adamları ;)

Arkaya kapaklı bir kasa yapmaya karar verdim. Silecek sistemi söktüm ve silecek sisteminden bıktım ;D

Jeepcj7' Alıntı:
Tertemiz fayansları olan yeni bir yıkamacıya gittim... 1 saatte çamurunu temizlediler baktım içinide temizliyorlar, artık en son torpidoya silikon sürerlerken durdurdum adamları ;)

Arkaya kapaklı bir kasa yapmaya karar verdim. Silecek sistemi söktüm ve silecek sisteminden bıktım ;D

Orkun Büyük Boy Alüminyum kasalar var büyük marketlerde onlardan birtane al yaptırmaya uğraştığına değmez, ben bir bagaja bir de tavana aldım , kapakları contalı ve kilitlenebiliyor, tüm yedek parça dükkanı toparlandı, bagaja bal dök yala o derece yani ;D

Bir not : Ankara Bilkent Prakatikerde kasaların en büyük boy fiyatı son bir kaç adet kaldığı için 250 TL den 89 TL düşmüştü, bir küçük boy 79 TL, düşünenler elini çabuk tutsun, cumartesi son 6 adet kalmıştı.

selamlar

Yavuz abi, o bahsettiğin kutulardan burada da (İstanbul) var... ve ne yazık ki fiyatları 220 TL. bugün bi fırsat Praktiker yapayım, belki Ankara'daki kampanya burada da vardır.

discovery-V8' Alıntı:
Orkun Büyük Boy Alüminyum kasalar var büyük marketlerde onlardan birtane al yaptırmaya uğraştığına değmez, ben bir bagaja bir de tavana aldım , kapakları contalı ve kilitlenebiliyor, tüm yedek parça dükkanı toparlandı, bagaja bal dök yala o derece yani ;D

Bir not : Ankara Bilkent Prakatikerde kasaların en büyük boy fiyatı son bir kaç adet kaldığı için 250 TL den 89 TL düşmüştü, bir küçük boy 79 TL, düşünenler elini çabuk tutsun, cumartesi son 6 adet kalmıştı.

selamlar

Yavuz abi büyük boy alüminyum kasa dedin ya, bende Orkun bey e takılıyorsun defender al demeyi ima ediyorsun zannettim. Yazının devamında anladım, ciddi ciddi alüminyum kutu işini. BU benim de hoşuma gitti. Arka koltuğu söküp oraya bir sandık yapmak lazım. Ben sacdan kilitli bir şey düşünüyorum.

Abi bu kutu CJ kadar olmasın ;D bende bir praktikere gideyim bare... yine gerekli gereksiz bir sürü şey alıp, para harcıcaz ;D

jeep' Alıntı:
Yavuz abi büyük boy alüminyum kasa dedin ya, bende Orkun bey e takılıyorsun defender al demeyi ima ediyorsun zannettim. Yazının devamında anladım, ciddi ciddi alüminyum kutu işini. BU benim de hoşuma gitti. Arka koltuğu söküp oraya bir sandık yapmak lazım. Ben sacdan kilitli bir şey düşünüyorum.

Allah iyiliğini versin ;D ;D

Şöyle bişeyler;

[attachment=1]

[attachment=2]

başka foto bulamadım ama arkadakilerin değişik boylarda ve hacimlerde olanları var

Selamlar

ön korumayı söktüm attım tamponun dökülen boyalarını zımparaladım yarında tamponuda söküp bigüzel adam gibi boyayıp üstüne sis farlarını güzelce takıp yerine yerleştiricem. harika olacak

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,855
Kayıtlı Üye Sayımız
166,649
Kaydolan Son Üyemiz
kendinibilmez

Çevrimiçi üyeler

Geri