Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CJ7V8 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,666
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 417,441

Etiketler

Ynt: Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?

1 aylık hardtopsız sürüş keyfi bugün sona erdi. :smiley:Hardtop ve kapıları yeniden monte ettim.

Snorkel.den beri arabaya dokunmaya zamanım olmadı moralim bozuk :( Hatta snorkel nedeniyle söktüğüm cam suyu kabına bile çözüm bulmadım, 1.5 litrelik pet şişede su taşıyorum arabanın içinde camı temizlemeden döküyorum biraz, bir yağmura falan yakalanırsam feci olacak. Aksi gibi bu sabah ABS lambası yandı. Sanırım önümüzdeki hafta içi baya çalışıcam üzerinde...

Rollcage yerine oturdu, nokta kaynakları atıldı, söküldü, kaynakları tamamlanacak....
Fırsattan istifade yağmurda üstü açık bir tur attım :smiley:

Onu ilk kez çamurladım. Doya doya bir pazar çamuru yaptırdım. Oda beni hiç üzmedi ..Çamuru çok sevdiğini beni fazlası ile memnun ederek gösterdi. ;)

Ayna maruti 3,07 den 4,10 a geldi. 35 lastiklerle yeni bir cj5 im var artık. Hava fltresine su geçirmez kazan yaptırdım. Snorkel borusunun arasına monte ettik. Performans distribütörü takıldı. 4000 deviri geçmeyen motor 5000 i aşmaya başladı. Ama çok sıkıştırırsam tekleme yapıyor, ya benzin yetmiyor ya ateşleme kesiyor anlamadım. Bir roll cage, 4 nokta kemer ve dist su yalıtımı kaldı. Şİmdilik :D

Hayırlı olsun Göktuğ. Performans distribütörü nün faylasını gördün mü ? Benim bununla lakalı bilgim yok.

CJ hiç bilmedigim bir konu merakla okuyor yazdıklarınız takip ediyorum :smiley: yapılacak çoook işler var gibi görünüyor..modifikasyon bitmezzz derdi bir abimiz.haklıymış :smiley:)

Jeep34' Alıntı:
Hayırlı olsun Göktuğ. Performans distribütörü nün faylasını gördün mü ? Benim bununla lakalı bilgim yok.

Distribütörün iç çapı daha geniş, ateşleme için basan ayaklar daha geniş yani. Hızlı bir şekilde yada uzun bir şekilde ateşleme yapıyor. Ben değişiklik olduğunu net bir şekilde söyleyebilirim. Bobin ve elektronik ateşleme sistemi üzerinde geldi zaten. Bir avantajı da ayağının yüksek olması, yani suya girersen en az 15 cm daha yukarıda kalıyor.

Rollcage yerine konuldu... elfreni ve torpido kapağı modifikasyonu gerekecek... Ön camı yatırmak içim sökülmesi gereken orjinal krom koca kafalı civatalar normal civata ile değişti, torpidonun köşeleri kesildi...debriyaj pedalının kullanımını etkilemedi... bir iş daha bittiiii ;D ;D ;D

Sağ ön kapı camını taktırdım, şerefsizin biri arabadaki tv-dvd tarzı şeyi sökmek için kapı camını, ön konsolu kırıp dvd.yi çalışmaz hale sokmuş, camı değiştirdim, konsolu tamir ettim, dvd.ye bakıcam artık bir ara.

Bu arada ses vardı, rulman sesi gibi bugün kontrol edildi, ne rulmanlarda ne de diferansiyellerde bir şey yok, bu lastiklerle yaşamaya alışıcam ya da söküp AT.lere dönüncem. Arka LSD.in mükemmel biçimde çalışıyor olması ve arabada sorun olmaması bozulan moralimi biraz olsun düzeltti...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,646
Kaydolan Son Üyemiz
MentorMind

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR