Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CJ7V8 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,666
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 417,441
Ynt: Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?

O kadar derin suya sokmam arabayı, 80 cm falan su geçişine izin verir bu şekilde demişti usta, diferansiyel havalandırmaları için yani, zaten sonrasında distiribütör suyun içinde kalıyor, benim için 80 cm bile çok fazla, mümkün olduğunca kolay geçilebilecek yerleri tercih ederim.

Etiketler

Cj'si olanın sanayi macerası bitmez ;D ... Ön ve arka şaft güçlendirildi. Boşluk kalmadı..Yarında direksiyon amortisörü değişecek.. Artık kış off-road una hazır ;)

Benzin hotumlarını değiştirdim (bir kısmını)... bu arada dışardan içi görülen bir benzin filitrem var, yeni temizlenmiş takılmış bir depodan ne kadar pislik geldiğine inanamazsınız... eski halini düşünemiyorum, gerçi karburatörümden bolca çamur çıkmıştı :smiley:

Ateşleme toprağı çok iyi almıyordu, onu temizleyip sıktım, kontak anahtarına dokunur dokunmaz çalışmaya başladı...ne kadar etkiliymiş...
Bugün yedek benzin hortumu ve yedek kayışları alıp, akü (ana) kablolarını değiştirmeyi planlıyorum...

CJ sahibi olan otomatikman hobi ediniyor anlaşılan, kolay gelsin sizlere ;D Zevklidir sanayide uğraşmak, keşke daha fazla zamanım olsa ::smiley:

Sanayi ayrı bu operasyonlar evin bahçesinde :smiley: evde veya yanımda Jeep için aldığım birşey olsun (hortum, buji, çıkartma vs..), çok rahatsız olurum, fazla dayanamam, gidip takmam lazım saat kaç olursa olsun ;D

Komik olarak hatırladıklarım;

evde gecenin 3ün de bekçi ve güvenlikçilerle takılmış hardtop
şirkette öğlen paydosunda değişen buji, hava filitresi, benzin filitresi
pazar sabah 5de değişen su hortumları
vs...vs...vs..

umutcelikel' Alıntı:
Yeni aldığım 92 Toyota Hilux 4x4 Çift kabin aracıma alt würth koruma yaptırdım, sağını solunu boyattım, çelik ön-arka warn tampon ve safari snorkel sipariş ettim...heyecanla beklemekteyim:smiley::smiley:

Aracınız hayırlı olsun. Bendeki araçta aynı, eğer yaptıklarınızı resimleyebilirseniz çok yardımı olur şimdiden teşekkürler.

Bu gidişle ramazanı sanayide geçiricem :D Direksiyon amortisörünü boşuna değiştirdiğimi anladım. 35 lerle bir şey değişmiyor :( Sağ arka aks keçesinin yağ kaçırdığını farkettim. İşlem tamam..Sıra bir türlü dikiş tutmayan el frenine geldi.. ;)

Benim el freni ni duracağım zaman ayarlarım ben. Altta bir çatala benzer parça var, arada boşluk yapar. Gazını alırım güzel tutar. Ayda bir filan da kopar. :D

Bugün yine sanayi ye gittim ve aksın geriye kaymasını önleyecek olan kolların inşallah son yerine monte ettik. Bu defa lastiğe de sürtmedi. Denemesini de yaptım esnemede sorun yok. Yolda gezme kontrolüne yardımcı. İyi oldu gibi..

Resimek-00512.jpg

Resimek-00522.jpg
Resimek-00532.jpg

Resimek-00562.jpg

Sizin ön aks neden geriye kayıyordu? bu makas kurması gibi değil, önde zaten makas fazla kurmaz, kursada önler bağlıyken yumuşak zeminde hissetmezsiniz..

Makaslarım 4 yaprak ve çok esniyor. İlave makas atıp sertleştirmek istemiyorum. Bu sistem çok güzel oldu. Umarım :D

Arka frende hidrolik kaçağı vardı. Tüm fren merkezlerini ve yağlanan balataları değiştirdim, yeni el freni teli taktırdım., açılmışken sol iç-dış aks keçesinide değiştirdim. Oh be rahatladım :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,646
Kaydolan Son Üyemiz
MentorMind

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR