Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CJ7V8 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,666
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 417,436
Ynt: Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?

Önder bey 3'' yükseltmeye sınır kabul edilen 32''lastik ile diferansiyelinizi biraz daha yükseltebilirsiniz.

Bu arada cooper MT her iki aracımdada kullanıyorum. 33'' ve 35''. Fedaral ise benim çok beğendiğim ve arkadaşlarımızında memnun olduğu başarılı bir lastik. Cooper usa üretimi olduğu için çok pahalı. Ben nakit ödeme ile iskonto alıp tanesini 415 ytl ye adım. Bunuda göz önünde bulundurun. 35'' fedaral bulamamıştım , halbuki hemen hemen yarı fiyatı gibi.

Etiketler

Neyse bugün dehşet sıcağı Ümraniye sanayide geçirdim :(

Cj için oradaydım ..Karbüratör takımı alıp tüm contaları falan değişti ayar yapıldı. Otomatik jikle tamir edildi. Motor yağı bor katkılı değişti. Benzin deposuna yama yaptırdım. Buji + kabloları ve tüm filtreler değişti. Egzost susturucusu değişti ve arazideki artikülasyonlarda monifoltu korumak için spiral taktırdım.

Ve Şile'ye getirdim..Burası serin ;)

Kapı çıtaları açılmıştı, siyah silikon alıp onları yapıştırdım, silikon arabanın her yanına bulaştı ;D Şimde bir de onları temizlemem lazım.

XJ için şöyle bir şey aradım ama bulamadım, bulaşık eldiveni alıp yapmayı planlıyorum bugün içinde.

2070.jpg

Jeep34' Alıntı:
Önder bey 3'' yükseltmeye sınır kabul edilen 32''lastik ile diferansiyelinizi biraz daha yükseltebilirsiniz.

Bu arada cooper MT her iki aracımdada kullanıyorum. 33'' ve 35''. Fedaral ise benim çok beğendiğim ve arkadaşlarımızında memnun olduğu başarılı bir lastik. Cooper usa üretimi olduğu için çok pahalı. Ben nakit ödeme ile iskonto alıp tanesini 415 ytl ye adım. Bunuda göz önünde bulundurun. 35'' fedaral bulamamıştım , halbuki hemen hemen yarı fiyatı gibi.

ilginiz için teşekkür ederim uğur bey...
atilla usta 31" dedi 32 birsz zorlar deyince bende 31 de karar kıldım...

lastikte de cooper, federal ve marshal arasında kaldım. tabi fiyatta benim için önemli bir etken pazartesi akşamı aracı atilla ustaya götüreceğim bakalım sonuç ne olacak...

sonucu burada sizlerle paylaşağım...
herkese iyi gunler....

pazartesi araca bir takım 31x10.5x15 marshal 834 mt aldım...

zj suan Atilla ustada...

fren sistemi değişecek, diskler balatalar ön takım yapılacak...
şanzıman bakıma alınacak...
öne ve arkaya ceki yeri yapılacak...

ve 3" yükseltme yapılacak...

cumartesi aracı almaya gideceğim. merakla bekliyorum nasıl olacağını...:smiley:

Aracınızı ve lastiklerinizi gördüm :smiley: hayırlısı olsun...

% 100 arka diferansiyel kilitim şu an %100 Türkiye'ye giriş yapmıştır. Çok mutluyum :smiley:

aracımı ctesi aldım...

frenler tamamen elden geçti. diskler değişti, balatalar değişti.
ön takım yapıldı.
şanzıman tamir edildi. high performans yarış kiti ile balatalar değişti.
farlar ve stoplar değişti.
3.5" yüksetildi.
31x10.5x15 marshal mt lastik takıldı.

araç süper oldu.
şimdi şanzıman koruyucu ve flanş takılacak.
bitsin fotoları garaj bölümünde vereceğim...

şanzıman kitindeki high performans yazısını ben gördüm, MOPAR'dı sanırım :smiley:

Hayırlısı olsun resimleri bekliyoruz!

Telsizim takıldı, arka plaka takıldı, km teli takıldı, sağ rot başı değişti.... vs...vs...

arka fren balataları bitmişti ve mekezin tamir takımlarını da değiştirttim.sağ arka aks bilyası dağılış onu ve sol tarafı da açılmışken değişttirdim.dif.yağları bozulmuş onuda yarın değiştireceğim.

Malzeya'dan yola çıkan, Almanya üzerinden ülkemize giren snorkelim gümrüğe falan takılmadan adresime kadar geldi, baya mutlu oldum uğraşmadığım için ;D Lastik konusunda karar verip siparişimi geçicem artık...

Bikiniyi çıkardım.BesTop tentesini 3 saatte taktım. İlk kez taktığım için işi çözmek 2 saat takmak 1 saat :D

Geçen hafta Midland telsizimi bağladım :smiley: ilk olarak 5-6 km ilerideki (tahminen) sucu ve tüpçü ile konuştum:smiley: kanka olduk..:smiley: Çay'a çagrıldım..:smiley: :smiley:

Dün Skid Plate yapımı için aracın altından ölçüleri aldım. İmes San. Sit.'den 5mm/Dura5754 sert alüminyum plaka alıdım, bugün kesitirp
önümüzdeki hafta aracın altına monte edicem , darbelere karşı korumak için daha sağlam ve dayanıklı bir defransiyel ve şanzuman korumam olacak inşallah.

Tavandaki 4'lü spot gurubuna gece uzun kısa farlar ile beraber ayar yaptım.Sabitledim.Daha verimli oldular.

Tavan üstüne alüminyum sepet yapımı için ölçü ve malzeme aldım. sanırm 1-2 hafta içinde yapıp yerine takmış olucam

Hava filitresi siparişi verdim (2 adet) gelince takıcam.

Modifikasyon ve bakım devam edicek.

Telsizin hayırlı olsun ;D

Ben dün akşam M/T lastikleri taktırdım... 13-14 Eylülde Kırklareli'nde denicez artık aracı...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,646
Kaydolan Son Üyemiz
MentorMind

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR