Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CJ7V8 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,666
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 417,436
Ynt: Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?

Wolverine-Grand Cherokee' Alıntı:
daha dogrusu arazı aracımı olması gerektıgı yere goturdum:smiley: yanı ona bır ıyılık yaptım.
Yani aracı amacı doğrultusunda kullandınız :smiley:....
Gittiğiniz yer normal 2 çeker bir araçla gidilemiyecek bir noktamıydı ?..Zorluk yaşadınızmı..?

Etiketler

evet zor bır noktadaydı dık denebılecek rampalar bozuk taslı tarla yollarını andıran bır kecı yolu kısacası sadece 4 cekerın gıdebılecegı bır guzergaha gıttım.zorluk olayını gelınce,hıc yasamadım hatta aracı 4l ye alınca nerdeyse kendı cıkıyor rampa yukarı:smiley: bu kadar uzun sure ılkkez kulanmıstım cok mukemmel ve keyıflı bır surustu

Wolverine-Grand Cherokee' Alıntı:
evet zor bır noktadaydı dık denebılecek rampalar bozuk taslı tarla yollarını andıran bır kecı yolu kısacası sadece 4 cekerın gıdebılecegı bır guzergaha gıttım.zorluk olayını gelınce,hıc yasamadım hatta aracı 4l ye alınca nerdeyse kendı cıkıyor rampa yukarı:smiley: bu kadar uzun sure ılkkez kulanmıstım cok mukemmel ve keyıflı bır surustu
İşte olay budur..:smiley: nerede yol yok oradan gitmek dereye patikaya girmek, orman içinde yol bulmak, arazide çıkan engelleri aşmak için çözümler üretmek kısaca doga ile mücadele etmek,,, Offroad ruhu budur,,tebrik ederim..ben nekadar yol ve iz olmadan seyir yaparsam kendimi okadar iyi hissederim..Bence arazide en keyifli ögelerdir...Fotoğraflarınızıda bekliyoruz..yazı ve resimli anlatım daha lezzetli olacaktır..

Şanzıman yağını değiştirdik.Otomatik şanzımanım beni hep korkutuyordu yeni atatürk san sitesinde tavsiye üzerine murat usta ile tanıştım oda bizim gibi of road çı 4 aydır otomatik şanzıman arızasından yatan jimny i ona götürmüşler o yapmış benim aracı götürdüm kontrolünü yaptı kullandı hiç bir sıkıntısı olmadığını yalnız her 30 bin km de şanzıman yağının değişmesi gerektiğini söyledi zaten servis kitabındada böyle yazıyor benim araç 150 binde ilk değişimini yaptık yağ çok kötü çıktı şanzıman hakkında bilgi edindimde motora hararet yaptırmam direk şanzımana da etki ediyormuş alt korumam olduğu için ve düşük sürate şanzıman yağını soğutmak için ne yapılacağını sorduğumda ekstra radyatör taktıklarını söyledi atilla usta ve mehmet becce ile de bu konuyu bahsettim faydalı olacağını yaptırmamı tavsiye ettiler bende taktırmaya karar verdim. www.otomatik-sanziman.com Murat usta

Ali'cim şanzınam yağı soğutucusu için yeri müsait ise daha büyüğü ile değiştirmek en sağlıklısıdır. İyi, yapıyorsun.

Uğur Abi sen ne yaptın arazi aracına kuruttun mu?
;D ;D ;D

yeniyim ama boş durmuyorum bende istovroz lar ses yapıyordu yenilerini taktım şimdiden yazayım yarında yag bakımı yapıcam

Jeep34' Alıntı:
Ali'cim şanzınam yağı soğutucusu için yeri müsait ise daha büyüğü ile değiştirmek en sağlıklısıdır. İyi, yapıyorsun.
teşekkürler uğur agbi bizim araçlarda yağ soğutucu yok direk şanzıman yağı radyatörde soğutuluyormuş o yüzden ön panjur un olduğu bir yere taşıyacağız tabi motoruda düşünmek lazım.Bugün aracımın ön amortisör leri daha sertleri ile değişiyor (ford transit modifiye edilerek) ve içeriye onaylı rol cage yapılıyor sonuna kadar of road daha çok iş var

Arazi şanzımanını değiştirip, emeklettik kendi başına... biz otururken öyle rolantide dolaştı "tek başına" sanayide ;D ...

Evet Orkun'un söylemiş olduğuna şahit oldum.Biz çaylarımızı yudumlarken Canavar ağır devirde yeni arazi şanzımanı ile pilotsuz karınca gibi ağır ağır sitede dolaştı :D

benimle birlikte 2. defa 85.000 mil e ayak bastı :smiley:

ankara plakalı aracımı istanbul plakaya çevirdim ve ruhsata değişiklikleri işlettim lpg,ön ve arkaya makaralı vinç araç logoludur yazdırdım
gnp88.jpg

ruhsat.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,646
Kaydolan Son Üyemiz
MentorMind

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR