Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CJ7V8 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,666
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 417,436
Ynt: Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?

Benzin ve LPG ile çalışır gibi bir ibare olması gerekmiyor mu? Diğer bilgiler kısmında...

Bugün arazi aracıma neler yaptım; Snorkel siparişim DHL.e verildi, gümrükte takılmazsa on - on beş güne aracın üstünde olacak bakalım...

Yükseltme için malzeme aldım, tornada işlenecek. akşam arabayı sanayiye bırakıcam. Bakalım ortaya ne çıkacak.

Etiketler

yeni ruhsatlar böyle bir garip olmuş eskiden 2 yapraktı şimdi 4 yaprak oldu.yükseltme snorkel şimdiden hayırlı olsun sonucu bekliyoruz

l200 20.000 bakımı yaptırdım yakıt - hava - mazot filtresi 4 yağ 290 lira

Ön kaputtaki taş nedeniyle kalkmış paslanmış yerleri temizleyip rötuşladım.

atv min arka stop lambasını araçtan indirirken kırmıştım japon yapıştırıcısı - sıcak ve soğuk silikonla sıfır gibi yaptım yerine taktım.

Ateşleme bobini değişti.... Yaklaşık 2 haftadır belli belirsiz araçta kesiklik vardı, dün akşam iyice kendini belli etti, bugün de araç yolda giderken yığılmaya başlayınca Acıbademdeki ustam Akman Jeep in Sahibi Mustafa ustanın Avrupa yakasında tavsiye ettiği Master Jeep e attım kendimi... Sağolsunlar Mustafa ustanın isminide verip aynı zamanda gezenbilir üyesi olduğumu da söyleyince Adem usta problemi çok kısa bir zamanda çözdü....

Gezenbilir üyesi olduğunuzu söylemeniz iyi oldu. Onlara Gezenbilr'den gelenlere ayrıcalık tanınması gerektiğini konuşmuştum. Hepsi çok düzgün esnaflar. Yetkili servis olupta esnaf gibi davranan ve araca yaklaştıran başka kim var ;)

2" yükseltme tamam, asfalt performansında bir kayıp yok gibi. Tabi M/T ler takılınca ne olacak görücez. Ebay'den satın aldığım bir multi tool bugün elime ulaştı gümrüğe takılmadan, umarım yolda olan Snorke'de sorunsuz adresime gelir...

Selam arkadaşlar bugün kendime yeni bri arka tampon yapdım.

dün 2. el bir hılux aldım bu gün otobanda ön kaput açıldı görüşüm tamamen kapandı aracı zoraki saga çektim kaput baya deforme oldu pazartesi kaportaya gidecek

Bebek'ten Bahçelievler'e 3.5 saatte giderek bol bol mazotla besledim. Ahmedinecad sağolsun, bizim kraldan çok kral taraftarları da bir taraflarına kına yaksınlar !!!

Neden bu amcamı havaalanından helikopter ile almayıp, karayolunu tercih edip, milletin hayır dualarını alırlar bilmem...

Uğur üstadım, bu dediğiniz plan program ve fizibilite gerektirir ki bu topraklarda bu tip uygulamaları yap(a)mazlar pek. Onun yerine bir parmak kanıyorsa direk kolu keserler kangren olmasın diye (!). Geçtiğimiz yıl 1 mayıs olaylarında da aynısı oldu, bugün de aynısı oldu. Muasır medeniyetlerde halkın tepkisini çeken bir olayın sorumluları onurlu bir şekilde istifa eder, ama tabi çok şey beklememek lazım bizimkilerden...

İstanbulu terketmek lazım... Ben ettim... mutluyum simdi.. 3 gunlugune geliyorum istanbula.. trafik bile eglenceli geliyor... degisiklik.. :smiley:

bu arada bagajımı yaptım sonunda.. hem acık hem kapalı bagaj.. bi kamyonete uygun olarak tabi ki... bagaj kapagı Eskisehir'de aluminyum ve sac yapıldı, Samsundan Eskisehire gitmeme degdi.. Ustune 150kgye kadar yukleme yapmak mumkun. Tabi bu yukle bagaj kapagı acılmıyor. Cok guclu olmak lazım.. sadece arka kapak acılabiliyor :smiley:

100_0091.jpg

Bugün yaz okulum bitti ,stajım bitti ve Tarsus'a gelir gelmez hardtopı söktüm.Bikiniside geldi ama daha takamadım yrn inş. :smiley:

HPIM4405.jpg

HPIM4407.jpg

herkese selam...
aracımı alalı 7 ay oldu ve ben ancak dun fırsat bulup atilla ustaya gidebildim... ama ne gun seçmişim tam günü hani :smiley: :smiley: ahmedi necat ile beraber...

neyse konumuza dönelim...
Atilla usta ve Hakan usta ile zj 4.0laredo mu standart olarak off-roada hazırlama konusunda konustuk...
önce aracı düzgün yürütmek gereklidi ve şanzıman yağını değiştirdik... süpriz 1, yağda balata artıkları vardı. ufak bir deneme yapıldı ve araç şanzıman istiyordu:( sonra ön takım, frenler ve farlar 4 amortisor derken ufak bir acil ihtiyaç listesi cıktı karşıma...
ve biz dün sadece şanzıman yağını ve ön sağ rotili değiştirmekle yetindik ve kısa zaman için fırsat yaratmaya karar verdik...
benim isteklerim 3" yukseltme, 31" mt lastik çelik tampon ve vinç, ceki yeri ve sepetten oluşuyordu.
dün bunları konusup izmite döndüm ve kliğin önene geldiğimde ön sol lastik yarıldı:smiley: lastikçi tanıdığımı cağırdım ve lastiği söktüler lastik sizlere ömür...
ben kışa girerken lastik ve yükseltme takmayı düşünürken bir anda mecburen one almak zorunda kaldık...

şimdi 31" 10.5 15" mt lastik alacağım...
cooper mı federal mi karar veremdim...

en kısa zaman da yapılanları sizinle paylaşırım..
herkese iyi günler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,646
Kaydolan Son Üyemiz
MentorMind

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR