Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CJ7V8 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,666
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 417,436
Ynt: Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?

Tşk ederim, bir tanıdık arkadaştan aldım :smiley: kendisi BolbuzJack diye tanınır :smiley:
Seninde lastikler hayırlı olsun aracın resimlerini gönderirsen bakalım yaw merak ettim,

Etiketler

Telefon ile çekilmiş resimler aşağıki linkte:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=15316.new#new

Dün tüm güm sanayide CJ ile uğraştık. 3.30 olan ayna maruti 4.10 oranı ile değiştirdim. Arka diferansiyele limited slip, ön diferansiyele elektrikli %100 kilitli limited slip talıldı :smiley:

Ugur abi yeni iş makinan hayırlı olsun, artık kilitlerde var tarla filan da sürülebilir bu canavarla..:smiley: :smiley:
Güle güle kullan ..

Jeep34' Alıntı:
Dün tüm güm sanayide CJ ile uğraştık. 3.30 olan ayna maruti 4.10 oranı ile değiştirdim. Arka diferansiyele limited slip, ön diferansiyele elektrikli %100 kilitli limited slip talıldı :smiley:

hayırlı olsun Uğur bey...
gerçek 4*4 olmuş ...

bol çamurlu geziler...

Abi senin canavarın son halini çok merak ediyorum. Bir ara Şile'de görüşelim ;)

ben bugün, 3 gün önce gelen yeni 63 amper şarj dinamosunu taktırdım, aynı anda iki tane elektrikli fanı, 4 adet ilave aydınlarmaları ve vinçi çalıştırdığımda bakalım hala 42 amper gibi ateşlemeyi kesebilecek mi?

BolbuzJack' Alıntı:
Kapı çıtaları açılmıştı, siyah silikon alıp onları yapıştırdım, silikon arabanın her yanına bulaştı ;D Şimde bir de onları temizlemem lazım.

XJ için şöyle bir şey aradım ama bulamadım, bulaşık eldiveni alıp yapmayı planlıyorum bugün içinde.

2070.jpg

bulaşık eldiveni işine hiç girmeyin, ben denedim deli oldum. İnsanı bu kadar sakar bir duruma sokan başka bir şey olamaz. Aman!!

dronder' Alıntı:
hayırlı olsun Uğur bey...
gerçek 4*4 olmuş ...
bol çamurlu geziler...

teşekkür ederim.

BolbuzJack' Alıntı:
Abi senin canavarın son halini çok merak ediyorum. Bir ara Şile'de görüşelim ;)

Her zaman ;)

Offroadpassion' Alıntı:
Ugur abi yeni iş makinan hayırlı olsun, artık kilitlerde var tarla filan da sürülebilir bu canavarla..:smiley: :smiley:
Güle güle kullan ..

Gezenbilir için arazi alırsak neden olmasın ? ;) :D

Tombik tombik direksiyon amortisörleri takıldı.. Direksiyon kutusunun takviye bağlantısının kaynakları tamamlandı. Lanet olası LPG sigortası sistemi (ne sistemi ya... bir sigorta 2 soket) değişti ama hala memnun değilim... dünyanın en basit şeyi 2.5 sene ses çıkarmadı, bir kere yerinden oynadı iş çıkardı...

LPG sistemi elektriği direk kontak üzerinden aldığı zaman, kontak termiği diye birşey var onu yakıyor. Benim başıma geldi. Sökmeden önce araya bir role takılarak yalnızca tetikleme işini kontak yapmaya başladı. Elektriği aküden direk almıştı. Benzer bir sorun olması.

Cumartesi günü yeni lastikler için rot ayarı yapıldı ve yaklaşık dört saatlik bir çalışma sonrasında snorkel takıldı. İki saatte biteceğini düşündüğümüz iş bir vida yüzünden far sinyal v.s. sökülmesi, uygun aletlerin olmaması, titiz çalışılması, delinen ve kesilen her yere antipas uygulanarak kurumasının beklenmesi gibi gibi nedenlerle 4 saat falan sürdü. Benim içinde baya yorucu oldu ama sonuçta kendim yaptım ve keyif aldım. Bu sene yapmayı planladıklarım bitti gibi, sadece vinç kaldı, oda önümüzdeki günlerde belli olur. Belki daha önce olduğu gibi el vinci ve hi-jack ile idare ederim. Diğer alternatifler orjinal tampona vinç takılması (zor olan), çelik tampon yapılarak vinç takılması.(daha pahalı ve muayene açısından sorun yaşatacak olan)

114xm3.jpg

111mu4.jpg

112uj2.jpg

113rd4.jpg

Distribütör için yalıtım konusunda eldiven ile uğraştım altı silindirde gerçekten zor oluyor. Dört silindirde yapmıştım daha önce kolaydı, altı silindir sinir yaptı vaz geçtim ;D

Sigorta soketlerinden oynuyor ve stop ettiriyor :smiley: yenisini takınca bir kere yaptı ama bir yere sabitlemem lazım....

jeep' Alıntı:
LPG sistemi elektriği direk kontak üzerinden aldığı zaman, kontak termiği diye birşey var onu yakıyor. Benim başıma geldi. Sökmeden önce araya bir role takılarak yalnızca tetikleme işini kontak yapmaya başladı. Elektriği aküden direk almıştı. Benzer bir sorun olması.

Murat Bey,

Snorkel çok yakışmış :smiley: vinçten sonra kışa hazırsınız :smiley:

Muratcım Yeni snorkel'in çok yakışmış güle güle kullan, darısı bizim başımıza diyorum, imal edip takıcam en kısa sürede:smiley:

Sağolun, bay uğraştık ama güzel oldu, dere geçişlerinde falan stress yaşamayacağım en azından. Eğer bu sene vinçide yapabilirsem, seneye kilitler kalacak...

Dere geçişlerinde kafan çok rahatlayacaktır, ancak defransiyel ve şanzuman havalandırmalarınında yükseklilerini bir kontrol et derim, 1 m'den derin suya girersen sorun çıkmasın, Vitararlarda hortumları uzatarak çözüm üretiyorlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,646
Kaydolan Son Üyemiz
MentorMind

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR